Supetarska Draga 2011

Vaše zprávy a cestopisy z plaveb a akcí kolem lodí a vody.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Supetarska Draga 2011

Příspěvekod Ozzie » ned říj 30, 2011 11:22 am

Som pracovne v nemecku a keďže je nedela neviem čo s načatým dňom. Napadlo ma, že napíšem niečo o dovolenke na Rabe, konkrétne v Supetarskej Drage, ešte konkrétnejšie v malej zátoke Dumiči. Každý sa tu volá totiž Dimič. Ten náš sa volá Sanjin a my ho voláme Šani.
vyštartovali sme z domu 01.07. 2011 o 02:00. Cesta cez Maďarsko v pohode, jedna zastávka za Balatonom (M7) a o 09:30 sme boli pri kompe v Jablanaci. Na kompu sme čakali asi 35 minút a 11:00 sme boli už v apartmáne. More pod balkónom, reštika pod nami. Vyfasovali sme aj "bóju", úvodzovka preto lebo to bol očíslovaný kanister. Po ubytovaní sme začali skladať gumák. Počasie nebolo najlepšie. Fúkal nepríjemný severák. Švagor a môj syn v akcii:
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Po nafúknutí sme priviazali o bóju, ale pre silný vietor som ešte vyhodil aj kotvu.

Naša zátoka:

Obrázek

večer sme trošku prešli okolie, zakotvili a išli spať. V noci bola búrka, fúkalo zo severu, na ráno bura zoslabla, ale celý deň bol na nič. Večer sme si trošku zajazdili.

3. Júla sme sa zobudili na pekné tiché nedelné ráno. Okamžite k člnu, dofúkať a sme so synátorom vyrazili na prvú plavbu. Smer RT. Sorinj a za majákom smer SV. Grgur. Chceli sme navštíviť pláž Ciganku. Išli sme úplne naľahko, bez kamery, bez všetkého. Trasa od majáku Rt. Sorinj smerom k Ciganke, teda Rt. Stojan bol ešte veterný a dosť nás vytriasol. Krátko sme sa kúpali na Ciganke a hurá späť. Paráda. Poobede nasledovala plavba na okolí s rodinou.
Známa plážička na ostrove Maman:
Obrázek

4. Júl krásne ráno, tankovanie, balenie a smer Rt. Sorinj. More takmer bez vln, ideme úžasný klzom. Nie veľmi rýchlo, lebo je snami aj manželka, ktorá nemá rada rýchlú plavbu. Pri májáku sa točíme na smer Rt. Stojan. Nádherné more, čistý vzduch.
Pred nami bývalý vezeňský ostrov Sv. Grgur:
Obrázek

Náš gumák na pláži Ciganka Beach:
Obrázek

Nádherné miesto, tvrdý piesok, plytká, teplá voda a kľud. Rozhodli sme sa prejsť do susednej zátoky Sturič Bay. My s manželko peši a synátor tam previezol gumák:
Cestou na Sturič Bay:
Obrázek

Cestička ide vyššie a ponúka nádherný výhľad na okolie. Keď sme tam dorazili neverili sme očiam. Boli sme na najkrajšom mieste aké som doteraz v Chorvatsku videl. Zátoka lemovaná krásnými skalami, ktoré vytvárajú malé zašité plážičky, samozrejme pieskové.
Sturič bay:
Obrázek

A ešte raz:
Obrázek

Hľbka vody:

Obrázek

na pláži boli v prevahe "plavkáči", ale boli aj "naháči"
Sme sa osviežili a otočili kone na ostrov Sv. Grgur. V prístave nás výtal nápis na vrchu vykladaný z kameňa "TITO" Je to bývalí vezeňský ostrov kde boli veznené ženy, súdružky ktoré nesúhlasili s Titom a zachcelo sa im späť do kominformu, teda k Sovietskemu zväzu. Na ostrove funguje bufet a pár sto metrov od brehu sú ruiny vezeňských budov. Je to zvláštný pocit sa tu prechádzať slobodne.

Obrázek

Našli sme aj práčovňu:

Obrázek

Pri bufete sme videli krotké jelene čo tam čakali na zbytky zeleniny či vyhadzuje kuchár. V kamere ny došla baterka a aj manželka už mala
dosť tak sme sa vrátili domov. Ináč boli veľmi teplo a človeka to vyčerpá.

05. Júl ráno prší, navšteva mesta Rab a koncentračného tábora v Kampore. Tento tábor zriadili Taliani a držali tu väčšinou Slovinských židov. Cestou späť sme sa pozreli na kostolík Sv. Petar, podľa ktorého je pomenovaná zátoka Supetarska Draga. V meste rab a na okolí sa vytvárali zápchy tak sme sa rýchlo vrátili domov do Dumiči. Večer sme sa iba tak túlali na okolí. Krásna hladká voda, sme sa vyšantili do nasítenia.

6. Júla sme so synom zopakovali výlet na Sv. Grgur a okolité pláže. Tentokrát bez manželky a s nabytými baterkami. Prechádzame ruinami väzeňských budov. Fotíme natáčame. Filozofujeme o tom čo všetko sa tu mohlo odohrať. Dvýham zo zeme zoxidovanú vystrelenú nábojnicu. Tajne dúfam, že bola vystrelená len tak do vzduchu. Tentokrát sme natočili a nafotili aj jelene.
Jeden z nich:
Obrázek

Autor na brehu Sv. Grgur:

Obrázek

Ten klobúk je ozaj potrebný, lebo človeka trafí šlak z toho tepla. Uvažovali sme aj o tom, že navštívime mužský tábor na ostrove Goli, ale je to trošku ďaleko a treba niečo nechať aj na najbližšie.
Odchádzame z inak krásneho ostrova a plávíme sa smerom na Sahara Beach. Scenéria opäť nádherná, plytká teplá voda, nádherný piesok. Na brehu sú v prevahe "naháči", ale nikto si tam nerobí problém keď sme mali plavky. Fotil som ale veľmi opatrne, aby mi niekto nedal na čumák.

Sahara Beach:
Obrázek

Náš gumák v zátoke Sahara:

Obrázek

Pred nami ostrov Goli:
Obrázek

Cestou späť sme ešte prešli všetky tie nádherné pláže, zátoku Lopar, sú tam nádherné pláže a super "domčeky". Poobede oddych na pláži pivo v reštike. Neskoršie večera. Varili veľmi dobre a prvý krát tak veľmi opatrne som aj morské príšerky ochutnal.

7. Júl ráno o 7:00 odviažem gumák a idem sám na smer Kalifront. More je také olejovo hladké sú malé a velmi dlhé vlny. Je to optimálný stav pre gumák. Sedím na podlahe držím sa lavičky a idem na plný plyn. 4ln sa pohupuje po tých dlhých vlnách, vietor vo vlasoch je to na zbláznenie. V takej polohe ale človek dlho nevydrží a otáčam sa späť do Dumiči. Celý deň oddychujeme je veľmi teplo poobede spím vo vnúrti.
Večer vyplávame so synom na večernú plavbu. Smer Kalifront, more opäť "olejové" Syn riadí, ja som úplne v predu a užívam si lenivé hojdanie gumáka. Pri Rt. Kalifront sa otvorí voné more sú aj vlny. Kopírujeme breh a vplávame do zátoky Sv. Mara. Zátoka je nádherná sú tam dve plachetnice. Nekúpeme sa lebo je už večer a chceme vidieť západ slnka. Popozeráme sa a vracieme sa k brehom Kalifrontu. More kľudné ideme "krokom" a zrazu neverím očiam, na brehu sa pasie stádo jeleňov. Bolo to cca pri Gornja Punta. Trošku ďalej od čriedy krmila laň svoje mláďa. Samozrejme foťák, ani kameru nemáme so sebou. Tak nám treba, takéto chvile sa nezvyknú opakovať. Sme veľmi blízku a vôbec sa neboja. Slnko pomali zapadá za ostrov cres? dúfam, že nepíšem kravinu. More je úplne hladké a valíme to domov čo to dá. Zapínam svetlo na gumáku. Pred našou zátokou ešte chvýlu šantíme, robíme kruhy osmičky a potom ideme na kanister (bója).

8. Júl ráno cca o 6:15 vyrážam vyzbrojený kamerou a foťákom zvečniť si jeleňov. More ako olej, sedím na podlahe a užívam si rýchlosť. Smer Kalifront. Stretávam velkú plachetnicu pod českou vlajkou. Ide naproti na motor. Míňame sa na pravoboku. Zdravím ho zdvihnutou rukou. Chlapík je sám pri kormidle pozdravý a ide smerom k nám do zátoky. Pri Kalifrontských brehoch idem na voľnobeh, ale jelene nikde.

Tu boli:
Obrázek

Otáčam loď a kopírujem breh serom do Kamporskej zátoky. Hladám krásné miesta. Vplávam do hlbokej zátoky vo vnútry zašitá piesková plážička. Niekto tam je s gumákom a majú tam stan. Je skoro nechcem rušiť, fotím, natáčam idem preč. More je dobré raz dva som doma.
Zátoka Valafta:
Obrázek

Po výdatných raňajkách balíme veci aj s manželkou a vraciame sa k ráno objavenej zátoke Valafta. Yugo zosilnelo dosť nás to trasie. Ideme pomali. V zátoke je pár lodí, hodíme kotvu a kúpeme sa. Dno je pieskové a skoro modré. Nádherné miesto. Využívame posledný deň dovolenky. Malá plážička je obsadená starším párom "polonudistov", ale nevadí nám, my si užívame vodu ktorá ale je trošku studenšia. Cestou späť uvidíme na mori stojací naložený gumák, chlapi opravujú motor. Priblížíme sa a pýtam sa či nemôžme niako pomôcť. Povedali, že nemajú problém, tak sme išli preč. More bolo dosť rozšantené tak nás to dosť potrápilo. Skrátili sme cestu cez "mamanskú úžinu" Voda je tam nebezpečne plytká prechádzali sme pomali a so zdvihnutým motorom. Po príchode sa ideme najesť do reštiky. Nasleduje balenie vecí čo asi nikto nemá rád. Pred balením ešte vyrážame na more vypáliť benzín. Preliezame zátoky okolo Rt. Sorinj. Sú tam ovce, ale nie divoké, lebo sú pomalované-označené. Večer vyberáme gumák, čistíme, vypúšťame benzín z motora, pobalíme veci. Ráno nakladanie do auta a hurá domov. Pri kompe sme včas, čakáme len 15 min. Ideme velkou kompou menom BARBAT.
Na kompe:
Obrázek

Táto kompa havarovala potom v auguste. Napálila to do brehu v Jablanaci.
Cesta domov v poridku opäť cez Maďarsko. Bolo strašné teplo pri Balatone teplomer ukazoval 38° Celsia. Ani sme sa veľmi nezastavovali.
Prežili sme krásnú dovolenku na Rabe.
Gratia Felix Arba
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » pon říj 31, 2011 9:35 am

Ozzie

Pekne napísané, pekné miestá, ticho ti aj zavydím :D
1.07 sme vyrazili aj mi, lenže opačným smerom do Kelheimu.

Teraz ešte mám robotu na cca 8 dní, a ak niekoho bude zaujímať
moja 3 000 km plavba na rybárskom člne po Dunaji tak to môžem opísať.

Ešte sa opýtam, mohol by som s linderom absolvovať takú plavbu
akú si tuná opísal ? :?

dedko
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pon říj 31, 2011 5:50 pm

Ahoj Dedko, samozrejme že nás zaujíma Tvoje dobrodužstvo. Bude to asi vianočný darček :D
No s Linderom by sa dalo určite na mori, horšie je to s vignetou. Musíš mať ten čln prihlásený, aby Ti predali vignetu a ešte musíš mať aj vodičák a neviem či nemusí byť triedy "C". Myslím si ale, že kto pokoril celý Dunaj za jedno leto, preňho sú to maličkosti :good:
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » pon říj 31, 2011 9:42 pm

Ozzie

Vianočný darček bude :D

Čln registrovaný nemám, ani sa ho registrovať zaťial nechystám,
vodičák mám A+B do 20m a nad 20 Kw, Keď na mori na pobrežnú plavbu použivaš motor 5 koníkov treba C ? To C sa vraj na kapitanate dá kúpiť
ak vlastníš A + B za 100 Eur Slovenských. Alebo mám zlé informacie ?
No zatial sa tam nechystám počkám až Chorváti vstupia do EU :D

Ak to ináč nepôjde tak si zriadím niečo takéto, už hladám na nete.
Je tam vela podobných lodí

Obrázek

Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » úte lis 01, 2011 7:54 am

"C" som nemyslel vodičák, ale kategóriu lode C = loď na pobrežnú plavbu, Tvoj Linder má asi "D" čo sú vnútorné vody.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Ozzie

Příspěvekod pkokoska » sob lis 10, 2012 8:52 am

Zdravim Pani.

Konecne som sa aj ja tento rok dostal na RAB, tak sa s Vami podelim o zazitky.
Fotky tu dnes nemam,ale pridam ich neskor.

V juli 2012, som sa s rodinkou (manzelka a 4 rocny syn vydali na RAB).
Cesta cez Madarsko po neplatenych cestach, a v HR dialnica, cesta ubehla dobre.
Po prichode do Jablanacu a cakani asi 40min, sme sa konecne nalodili a vydali na ostrov RAB.
Ubytovanie sme mali dopredu dohodnute hned v druhej dedine - Banjol.
Bol to domcek s 3 apartmanmi a vzdialeny od mora 50m, (hned 1.ulica od mora).

Mal som gumak 2,9m a motorom 2,3 HP Honda. Vlastnim iba Vodcu maleho plavidla,
a preto som sa s vacsim motorom neodvazil.Kedze gumak do 3m amotor do 5koni (ak sa nemilim)
netreba v HR kupovat vignetu (gumak registrovany nemam).

Stravili sme na vode 4 dni, vzdy v na inom mieste. Nedaleko domu sme mali plaz Pudaricu a
vela malich plaziciek dostupnych len z vody - bolo to nadherne, plaz z malych kamienkov miestami
bielej a cervenej farby.

Plavbu na plaz Dagaly (niekde medzi Cigankou a Saharou) sme absolvovali z pristavu
trajektu z Lopara,kde som na streche auta doviezol gumak.Cestou na Dagaly bolo kludne more
a slnecne pocasie,V Dagaly je velmi pekna,plytka pieskova plaz a tepla voda.Nebolo tam v tom case vela ludi.
Cestou spat sa trochu zamracilo a zacal fukat vietor.Mal som obavy z vln, a preto som sa plavil co najblizsie
brehu a pri Stojan som musel dat pozor na plytcinu, ale vsetko dobre dopadlo.

Planoval som pozriet z vody aj Suha punta a ine pekne zatoky ale nepodarilo.
Nebuduce budem musiet poriesit silnejsi motor.

Ozzie chcem Ta opytat aky preukaz na vedenie clna vlastnis, ako som na fotkach videl cln mas registrovany.
napis mi prosim nieco o Tvojom clne a motory.

Ako som uz napisal fotky pridam neskor, mam ich doma a teraz som v praci.

PS: Ozzie odkial si, mozno niekedy by sme mohli skocit na Pivo alebo Kofolu a podelit sa so zazitkami. :)
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » sob lis 10, 2012 7:49 pm

Som rád, že si prišiel na chuť Rabu. My sme boli tento rok v Supetarskej Drage tiež. 14 dní začiatkom septembra. Počasie nebolo úplne podľa našich predstáv, ale dalo sa. Keď bolo horšie počasie tak sme oddychovali a navštevovali rôzne miestá na ostrove. Prekrásne túry sme robili v Kalifrontskom lese Dundo. Je to nádherné miesto a po daždi tie stromy voňajú rozprávkovo. Krásne je to, že každý úsek túry skončí v nejakej zátoke. Proste paráda. Bolo dosť veterno, tak plavby na gumáku sme veľmi neužili, ale nesťažujem sa. relaxovali sme na okolitých ostrovčekov, hladali mušle, užívali sme pokoj a krásné pieskové pláže. Na ostrov Goli som sa nedostal kvôli počasiu. Posledné dni sa počasie pokazilo úplne. Gumák sme skladali v lejaku a pri kompe fúkal taký vietor, že manželka nevedela otvoriť dvere na aute. Po nalodení nás čakala dosť búrlivá plavba na pevninu. Vietor nás pokropil morskou vodou a za chvílu boli autá na kompe biele od soľi.
Preukaz mám Chorvatský Voditelj Brodice triedy "A" t.j. do 15 kW, a náš VMP triedy " A" a "B".
O gumáku som toho napísal už dosť, radšej si niekedy v nasledovnej sezóne dajme nejakú spoluplavbu a môžeš vidieť a aj vyskúšať.
Budúcí rok Chorvatsko neplánujem, lebo mám veľa roboty (aj s výdavkami)doma, plánujem ale viac sa pohybovať na Dunaji. Som dlžný tejto krásnej rieke nejaké tie plavby ešte :D Stretnúť sa môžme hocikde a hocikedy, nie som proti. Niekedy v zime Ti zavolám.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Rab

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 8:35 pm

Ahoj Ozzie.

Rad som si precital tvoje zazitky z Rabu 2012.

... navrhni termin a stretneme sa, pekne si to napisal o Dunaji.
Aj ja sa chystam na Dunaj,Maly dunaj a spolocna plavba by bola super .
Tento rok som bol viac krat na Vahu , mam ho pod nosom.

Chcem sa sa opytat ohladom spominaneho preukazu Velitel brodice B, ja osobne mam VMP A,B,C a rozmyslam
nad Velitel Rekreacneho Plavidla -oblast plavby C (VRP-C.
Ale asi HR Velitel brodice A by mi stacil. Viem ze si info ohladom preukazu mozem vyGooglit, ale
radsej by som prehodil par slov s niekym kto to uz absolvoval.
Prosim ozvi sa mi niekedy tel. cislo som myslim napisal do ss. (planoval som robit VRP-C teraz v decembry
,a le asi to odlozim.

PS: prave mi volal DEDKO, a dufam ze to vyjde a 16. sa stretneme v Kalinkove.
Naposledy upravil(a) pkokoska dne pon lis 12, 2012 6:05 am, celkem upraveno 2 x.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Rab 2012

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 8:46 pm

Pridavam slubene fotky z Rabu 2012

Zacnem s Pudaricou...
Naposledy upravil(a) pkokoska dne ned lis 11, 2012 9:25 pm, celkem upraveno 1 x.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Pudarica 1

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 8:53 pm

Neuspesny pokus o pridanei fotky,...
Naposledy upravil(a) pkokoska dne ned lis 11, 2012 9:26 pm, celkem upraveno 2 x.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 8:56 pm

Pudarica, kamienkova plaz -male biele kamienky....

Obrázek
Naposledy upravil(a) pkokoska dne ned lis 11, 2012 9:34 pm, celkem upraveno 2 x.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Pudarica

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 8:57 pm

Pudarica -Skalnaty breh a pohlad na ostrov Dolin

Obrázek
Naposledy upravil(a) pkokoska dne ned lis 11, 2012 9:32 pm, celkem upraveno 4 x.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 8:58 pm

Skalnate plaze - Pudarica, sem tam aj "Nuda plaz", smer Barbat

Obrázek
Naposledy upravil(a) pkokoska dne ned lis 11, 2012 9:36 pm, celkem upraveno 3 x.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Supetarska Draga

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 9:11 pm

Nieco speci pre Ozziho, ktory to urcite dobre pozna smer Lopar -Supetarska Draga, pohlad na pobrezie a ostrovy

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) pkokoska dne ned lis 11, 2012 9:30 pm, celkem upraveno 2 x.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Dagaly

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 9:15 pm

Tak tento kamamaran ma trochu vystrasil,ked sa zamnou objavil...

Obrázek

Zatoka Dagaly a piesocnata plaz

Obrázek

Skaly pri plazi

Obrázek
Naposledy upravil(a) pkokoska dne ned lis 11, 2012 9:20 pm, celkem upraveno 1 x.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Suha punta

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 9:17 pm

Zatoka Suha Punta, sem so sa vsak na clne zatila nedostal

Obrázek
Naposledy upravil(a) pkokoska dne ned lis 11, 2012 9:28 pm, celkem upraveno 2 x.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Smer Sahara

Příspěvekod pkokoska » ned lis 11, 2012 9:19 pm

Smer Sahara, mala kamenista plaz

Obrázek
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pon lis 12, 2012 7:38 am

Ďakujem Ti za fotku. Sú to malé ostrovčeky pri Supetarskej Drage: Maman, Srednjak a Šaljevac. Sú na nich malebné plážičky a sú blízko:
Plaž na Mamane:
Obrázek
Robinsonáda na Srednjaku:
Obrázek
Pohľad z Mamanu na Srednjak a hneď za ním Šaljevac:
Obrázek
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Kamporska Draga

Příspěvekod Milos » pon lis 12, 2012 10:20 am

Takže zalovíme v hlbinách rodinných albumov, toto je z vedľajšej zátoky - Kamporska Draga ... odhliadnite, prosím od faktu, že fotograf mal evidentné problémy s rovnováhou
Obrázek
záberu hrdo dominuje jedna z pokročilejších verzií prostriedku ranno postsocialistickej nafukovacej plavby námornej. Na cez noc nabitý akumlátor 2x 80Ah vydržal s malým elektromotorom tichúčko jazdiť celý deň.
Predchodcom bola pozdlžne symetrická verzia s mini zrkadlom upevnenom na šve vzadu a malým ruským dvojtaktom "VETEROK". Jazda bola trošku rýchlejšia ale to nás asi tlačil hluk útlym motorčekom mohutne produkovaný. Ovládanie bolo dosť dobrodružné ... ležiac na bruchu nohami napred som po intenzívnom cvičení so štartovacou šnúrou náhodného trvania jednou rukou ovládal motor, druhou som veslom chránil nekrytý karburátor pred vlnami ...
:mad:
Tu je daľší záber, pohľad na breh od lode:
Obrázek
Lokalita stojí za návštevu, je to zvláštna hlinito piesčitá (sprašová?) krajina silno formovaná eróziou. Bohužiaľ, pohyb ľudí a hlavne áut naruší jemnú povrchovú vegetáciu a erózia sa začína! Takto podobne možno kedysi vyzeralo chorvátske pobrežie pred vyklčovaním lesov a následnou eróziou.
Obrázek

Uvedené obrázky som vykradol zo staršieho kvízu: Kvíz - spoznáš toto miesto? a fotky pochádzajú asi spred desiatich rokov.

PS Tiež sa teším na stretnutie u dedka ...
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pkokoska » pon lis 12, 2012 11:26 am

Dakujem Ozziemu a Milosovi v mene vsetkych oblubencov Rabu, za dalsie informacie.

PS:
Ozzie

prosim Ta o radu ohladom papierov na vedenie clna v HR.
Riesim dilemu ci si urobit tu v SK [s]Velitela namorneho rekreacneho plavidla - C
alebo spominany Voditelj Brodice triedy "A".
Na kurz v SK som planoval ist 2.dec.2012, mam tu pred sebou prihlasku a rozmyslam...
Prosim daj mi na Teba tel kontak a zavolam Ti. Vopred dakujem
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pon lis 12, 2012 11:37 am

Vďaka Miloš za fotky. Geológiu ostrova Rab obdivujem, napriek tomu, že som neznalec. Všimol som si, že sever je z pieskovca a juh je zas klasicky z vápenca. Ten stred je taký prekrásný mišmaš. Bude u dedka aj nejaký geológ? Môže byť aj amatér. :D Pre istotu si beriem k Dedkovi foťák, kameru a počítač,(premietačku žiaľ nemám) takže Vám stačí si zobrať fotky a Vaše bohaté skúsenosti. :good:
Kokoska: hneď Ti zavolám, práve som skončil s robotou. :good:

Zpět na