Zasláno dne: út prosinec 01, 2009 6:00 pm Předmět: FAJN regata portálu JI
Po provedeném průzkumu zde http://jachting.info/modules.php?name=Foru...294199c6f7
jsme se rozhodli nabídku přijmout, protože podle vyjádření všech zájemců nebude problém lodě obsadit.
Pokud by jeli všichni co se vyjádřili, byla by to flotila 19 lodí
Vyhlašujeme tedy první ročník Fajn regaty portálu JI.
První větší společná akce na slané vodě... Pořádáno s podporou Yachtnet s.r.o.
Termín 24.4. - 1.5. 2010
Lodě: všechny dle vlastního výběru kapitánu z nabídky společnosti NYA Kaštela (vyjímečně Šibenik), což je jedna z nejlepších firem. Nutno zdůrznit one design nebude!
Oficiální deklarace podniku: flotilová plavba se zábavným programem pro posádky
a neoficiální -> regata / program na kterém se dohodneme (poradní hlas mají kapitáni - posádky budou v tomto zastupovat - s počtem hlasů dle počtu členů v posádce )
Místo vyplutí: marína Kaštela, alternativně Šibenik
Oblast plavby: v návrhu s ohledem na schopnosti posádek, počasí a možnosti ukotvit 10 a více lodí v tomto termínu
Cena: viz ceník u každé lodě. Při splnění podmínky objednání 10ti lodí dohodnuta sleva 30% + jako podpora pro akci od našeho partnera Yachtnet další sleva dle typu lodě atd. až do výše 8%.
Dále účastníci si hradí dopravu tam a zpět, pojištění, stravování, další vedlejší výdaje (kauce, nafta, poplatky atd.)
STARTOVNÉ SE NEHRADÍ
(což nevylučuje, že nebude nějaká symbolická sbírka pro úhradu cen pro vítěze - typ ceny v jednání. Úhrada cen je v jednání zatím se sponzory. Do jara se uvidí.)
Organizace posádek: o posádku, loď, platby se stará kapitán. Každý může počítat s pomocí týmu JI s čímkoliv bude potřebovat.
Matadoři znají jak to chodí. Ti co mají celou posádku si objednají každý samostatně loď pro svou posádku. Pokyny uvedu dále, stejné pro všechny.
Ti co chtějí sestavit svou posádku (kapitáni), ale chybí jim někdo, bude ve spolupráci s námi mít možnopst si tuto posádku doplnit.
Ti co se chtějí zůčastnit jako členové posádky, se budou zde samosatně hlásit a společně posádku budeme doplňovat do již stávajích.Pozn. pokud je již někdo s nějakým kapitánem domlluvený, nemusí se hlásit zde znovu. Nahlásí ho kapitán ve své posádce.
Pokud by se náhodou stalo, že bude váce zájemců do posádky, tým je schopen zajistit kapitány dle potřeby.
Tedy akce je určena pro všechny zájemce z portálu JI.
Program: zatím pracovní a bude se pilovat, jak předem, tak v průběhu dle počasí a dalších okolností.
Preambule celé akce: FAJN regata (čti fun regata). Tedy žadné velké závodění, nic oficiálního co by se regatám podobalo, JEN A POUZE MOŽNOST si trochu zazávodit a sejít se na vodě a případně se i něco naučit.
A z takové regaty je možno kdykoliv odjet a plout si svou trasou. Takovouhle regatu můžete jet naplno, užít si ji, anebo plout jen tak pro zábavu. To je to hlavní motto celé akce.
Etapy dle předběžného plánu budou krátké. Jednak kvůli nováčkům a jednak kvůli tomu, aby byl ještě každý den čas na různé diskuze, rozbory, atd., prostě doprovodný program.
Noční plavba pro zájemce se zatím jen zvažuje, nebude povinná (žádná etapa, vlastně celá regata není povinná). Uskuteční se pouze v případě příznivých meteo podmínek.
Naučit je myšleno, že se pořadetelé budou snažit vytvořit takové podmínky (pro zájemce) aby bylo možno se něco dozvědět (naučit) o bezpečné plavbě i za ztížených podmínek, naučení se základům regat (start,obraty,trimy), zásady nyní tolik diskutovaného MOB a pod. Dle možností v daném místě v reálu, nebo jen teoreticky.
Doprovodný program: velmi předběžně jako návrh
* zavodni pravidla, tohle je dulezite, pac plno lodi na regatach absolutne nevi...
* colreg, navigace
* zajimavosti, zazitky - hodne siroke tema na kazdy den
* pocitacova navigace
* zdravoveda
* zavodni taktika
* dalsi moznosti rekreace - jako zajimavosti ala pamatky, geocaching,
* plany a povidani okolo portalu JI
* další lze doplnit dle zájmu účastníků
Následuje další krok a to je objednání lodí, prozatím rezervace. Toto spěchá protože čas tlačí, resp. výběr lodí se zmenšuje. Kdo dřív přijde....
Tak tedy tímto okamžikem (18:00) je možno objednat / rezervovat loď pro tuto akci.
Důležité je uvést do poznámky rezervace heslo pro slevu "Akce JI". A dále je potřeba vybírat lodě od společnosti NYA, jak již bylo uvedeno.
Příklad následuje - každý provede od začátku rezervace sám. To je také důležité.
Postup: vyberu termín 24.4.2010 a počet posádky 6 a více ve formuláři v levém sloupci.
Dostanu http://www.yachtnet.cz/results.php?sat1=12...hting.Info
Předposlední sloupec slouží po kliknutí na seřazení lodí dle firem(lze také projít všechny, ale není potřeba).
Na stránce 6 a 7 (listuji dole pod seznamem) máme všechny lodě v nabídce společnosti NYA.
Některé typy jsou zastoupené vícekrát,ale může stát, že ji rezervoval někdo již před Vámi. Proto je potřebovat počkat na odpověď z YachtNetu a v případě neúspěchu vybrat jinou loď.....
Poznámka, odpovědi vzhledem k času budou nejdříve zítra.
Dále je potřeba nahlásit písemně Baharisovi svou posádku a rezervovanou loď.
Účastníci bez posádky se rovněž hlásí Baharisovi do seznamu zájemců o zařazení do posádky.
Vše kolem posádek (i přihlášení můžete napsat) se píše zde http://jachting.info/modules.php?name=Foru...amp;t=3699
Po týdnu všechny došlé přihlášky Yachnet vyhodnotí a oznámí počet přihlášených lodí / posádek, v případě splnění podmínky potvrdí akci nám i chartrovce NYA a začne rozesílat pokyny k platbě zálohy. Nutno uhradit potom co nejdříve, jinak rezervace padne a loď si pak může vzít někdo jiný.
Všichni co úspěšně objednají loď a následně po týdnu dostanou také závaznou rezervaci lodě toto oznámí také portálu JI (Baharis).
Jedinná slabina v této organizaci - jedinný zádrhel je u neúplných posádek, tam totiž nedokáže Yachtnet držet blokaci do nekonečna.
Zde je třeba jednat realativně rychle, tedy buď se podaří během týdne poskládat posádky (neúplná posádka + zájemci o zařazení do posádky, nebo se neúplné posádky budou muset rozpustit mezi zbývající volná místa na lodích již rezervovaných.
V tomto je to na týmu JI, pomoci, případně zajistit kapitána, tak aby každý zájemce mohl v dubnu 2010 vyplout
Zasláno dne: út prosinec 01, 2009 10:16 pm Předmět:
POZOR.
Váš zájem nás těší. Už jsou 4 lodě rezervované....ALE
Vybírejte prosím prioritně z flotily umístěné v Kaštele.
Jinak bude pro nás práce navíc ještě s plánem přesunu flotily ostatních lodí z Šibeniku na místo společného vyplutí....
Ten je myšlen jako rezerva, když vybereme všechny lodě z Kaštely
Zasláno dne: út prosinec 01, 2009 10:38 pm Předmět:
Libore, nemyslím že by to byl až takový problem. Nepředpokládám, že večer budete trávit v marině ve Splitu. Určitě vyrazíte aspoň na Drvenik, nebo někam poblíž. Myslím, že někdo dřív, někdo později, ale dá se to , sice trochu později, zvládnout.
Při plánování trasy, bych první sraz dal někde na neutrální půdě. Myslím tím cca míle. Kdyby počasí nepřálo, tak neděle to určitě jistí
Zasláno dne: út prosinec 01, 2009 10:52 pm Předmět:
Je to řešitelné. Jen jsem upozornil na malou komplikaci.
Sejít se můžem ei na Brači. Řešení určitě existuje.
Ještě poznámka.
Pokud není někomu jasné jak rezervovat loď.
Tedy ještě jednou:
1) vyhledám možnosti pronájmu přes formulář zde na portále, nebo přímo u partnera portálu např zde http://www.yachtnet.cz/search.php?typid=1
tj, volím termín, počet osob, přístav Kaštela
2) vyberu loď od společnosti NYA
3) u vybrané lodi kliknu na "Rezervovat", v novém okně vyplním konatkní údaje a odešlu
Zasláno dne: st prosinec 02, 2009 8:19 am Předmět:
Ono to není zase až tak úplně od věci, zda Kaštela či Šibenik.
Když budeme brát jako nějaký výchozí bod Splitská Vrata, tak ze Šibeniku to je cca 40 mil, z Kaštela jen 15 mil. To je v podstatě skoro jeden den plavby. Před vyplutím a také po návratu. Problém to být může...
Co se týká objednaných lodí a posádky. Nechci vás lámat přes koleno, ale kdyby vám to nebylo proti mysli, prosil bych o více komunikativnosti. Když se podíváme do níže uvedeného seznamu, vypadá to že skutečnost je jiná než je v seznamu známo.
Zasláno dne: st prosinec 02, 2009 11:15 am Předmět:
2 lodě ze Šibeniku přeobjednány do Kaštely.
Tedy zatím 100% vše z Kaštely
Lodí by mělo být rezervováno již 9 - pište to prosím také Baharisovi (nebo přepošlete zprávu).
Jinak se nikdy nedobereme počtu zúčastněných a potom cokoliv naplánovat bude tvrdý oříšek.Třeba takové místo kotvení.....
Zasláno dne: st prosinec 02, 2009 12:13 pm Předmět:
mirinkku jen abychom si rozumněli
V žádném případě za někoho nejednám, za kapitány už vůbec ne. To nelze, nemohu a ani do databáze rezervovaných lodí nevidím.
Vycházím pouze s informací které poskytnou sami uživatelé a souhrnu od YachtNetu.
Tedy ta informace byla, že uživatel majircan si své objednávky na 2 lodě v Šibeniku zrušil a objednal lodě v Kaštele. Toto mi napsal.
Pokud si nabyl dojmu, že jsem nějakým zázrakem dokázel změnit tvou objednávku, omlouvám se za mystifikaci
Díky tomu, že je vlákno sledováno i lidmy z YachtNetu a jejich empatii se podařilo asi předejít k velkému nedorozumnění.
Rezervace je vždy platná tak jak ji uživatel provede a YachtNet potvrdí. Nikdo jiný do toho nezasahuje.
Tedy ani nelze někým jiným změnit. Tj. bez tvého zásahu / spolupráce nelze přeobjednat.
Aktuální stav je 10 rezervací, z toho 9 potvrzených.
Avšak pořád jsou z toho 2 lodě rezervovány v Šibeniku..... Já mluvil o jiných 2 lodích.
Pokud se tě to týká, doporučuji se spojit s Yachnetem, pokud máš zájem změnit místo vyplutí....
Zasláno dne: st prosinec 02, 2009 12:38 pm Předmět:
Libor napsal(a):
2 lodě ze Šibeniku přeobjednány do Kaštely.
Tedy zatím 100% vše z Kaštely
Lodí by mělo být rezervováno již 9 - pište to prosím také Baharisovi (nebo přepošlete zprávu).
Jinak se nikdy nedobereme počtu zúčastněných a potom cokoliv naplánovat bude tvrdý oříšek.Třeba takové místo kotvení.....
Tak to jsem špatně pochopil. Jestli jsem způsobil nějaký chaos, tak se omlouvám
Spojím se s Yachtnetem a pokusím se to také změnit. Pokud to nepůjde, hold hned sobota bude ,, závodní´´ abych Vás večer dohnal někde u Brače
Zasláno dne: st prosinec 02, 2009 1:32 pm Předmět:
Mám závazně objednanou Elan 40, marina Kaštela.
Jména posádky dodám zítra.
Objednával jsem přes telefon, jak to dostat do tabulky rezervovaných lodí nevím.
Ivan
Převelice se omlouvám, že v tom dělám bordel ... hlasoval jsem v průzkumu že NE, páč nejni čas ... no ale přeci si to nenechám ujít
Mám 3-4 volná místa, kdyby někdo chtěl ...
Pište mi SZ nebo na ficcus@volny.cz
Ano, dalo by se říct, že "současný stav" odpovídá reálu. Jen ty mega jachty ne.
Ke kladům patří velmi slušné sociální zařízení odpovídající kapacity, kde teče teplá voda i o půlnoci. Mínus je absence benzinky. V sezónu sice mají takovou cisternu na kozách u vjezdu do té pravé zátoky, ale na začátku října už byla mimo provoz a musí se tankovat ve Splitu, nebo v Milně.
Obchod není přímo v maríně, ale kousek vedle, s hospodou to je podobné. Procházkou po pobřeží západním směrem se začne procházet soustavou sedmi kaštelů, které chránily zátoku před nájezdy. Velmi hezké starodávné uličky a malé bary či vinárny.
To je zatím vše co mě napadá.
EDIT: Jo, a to nejdůležitější pro skippery. Šířka mezi moly je nadstandardní.
Zasláno dne: so prosinec 05, 2009 10:22 am Předmět:
Dobrý zpráva
Splnili jsme podmínku pro tuto akci téměř 2x
Aktuální stav ke včerejšímu dni je 18 rezervací (z toho jedna ještě v jednání).
Tedy mohu oznámit, že akce se bude konat. Bude následovat další krok. Partner portálu YachtNet prodlouží na všechny lodě rezeervai o týden, tak aby všichni měli čas zaplatit zálohy (až pak bude rezervace definitivní) a začne rozesílat podklady k zaplacení záloh již v pondělí.
O průběhu budeme informovat. Až po zaplacených zálohách uvidíme kolik lodí nakonec vypluje.
Prosím všechny přihlášené, aby poslali tuto informaci Baharisovi, který vede seznam lodí a posádek.
Registrace: 28.12. 2005 Příspěvky: 1039 Bydliště: České Budějovice
Zasláno dne: so prosinec 05, 2009 9:32 pm Předmět:
ficcus napsal(a):
Převelice se omlouvám, že v tom dělám bordel ... hlasoval jsem v průzkumu že NE, páč nejni čas ... no ale přeci si to nenechám ujít
Mám 3-4 volná místa, kdyby někdo chtěl ...
Pište mi SZ nebo na ficcus@volny.cz
Sakra, jsem nenapravitelnej Ruším mou účast pro odpadnutí mých 2 členek posádky, kvůli kterým jsem do toho šel (a přemluvil sám sebe, že mohu postrádat týden dovolené). Ostatním, ke mě se předběžně hlásícím, se tímto převelice omlouvám. Snad budete mít šanci doplnit posádku jiné lodi.
Všem účastníků regaty přeju krásný zážitky.
Snad mé odpadnutí nezpůsobí problémy JI vs. YachtNet
Oceanis 393 je tímto volná.
Naposledy upravil ficcus dne po leden 18, 2010 2:47 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zasláno dne: po prosinec 07, 2009 1:11 am Předmět:
Zdravím všechny jachtinginfaře tak mam posádku jsem účastník kurzu zdarma v chorvatsku, ktery pořádal jahctinginfo a yachtnet. Chtěl jsem se zeptat jak je to tedy s tou cena a rezervací?Loď mám jasnou ta na ktere jsme se učili s Romanem Verbou a to je Bavaria 36. Jak je to se slevou na kterou mám poukaz ze soutěže a jak je to tedy se slevou kterou poskytne yachnet?Pokud by šlo odpovědět někym kdo ví bylo by to super. Jinak se mnou mužete počítat na 100% hned jak se dozvím jak je to se všemi slevami ktere poskytne yachtnet na regatu a zbytek po odpovědi obědnávám loď. Rychnovský Petr
Zasláno dne: po prosinec 07, 2009 8:01 am Předmět:
Přesně jak píše Baharis.
Tady jsme dohodli nějaké podmínky a slevy. Tvůj případ je krapet jiný, ty máš ještě nějakou slevu co my ostatní nemáme.
Tedy nezbyde ti než se obrátit na YachtNet, zda lze i v této akce sčítat další slevy, resp. zda tvůj poukaz lze na loď uplatnit již nyní.
Víc ti tu k tomu nelze říct.
Zasláno dne: po prosinec 07, 2009 10:31 am Předmět:
Ahoj děkuji za odpovědi u mě je nejdůležitější ta cena dal jsem dohromady posadku z většiny kamarady studenty a tam je prostě hlavni cena, ale pokud by byla pouze ta sleva diky 10lodím tak to bude super a na 99% pojedeme teď jdu psat na yachtnet a dám vědět jak vše dopadlo. Jinak předběžně plníme počet 10lodí?
Zasláno dne: po prosinec 07, 2009 11:15 pm Předmět:
Tož teď su z toho jelen! Název naší expedice se dostal nad jinou posádku. Kurňa! Valašská Střela je Vajanova posádka!
Prosím oprav to příteli. Díky Vajan
Zasláno dne: po prosinec 07, 2009 11:23 pm Předmět:
Ze Slovácka na Valachy daleko, promiň kolegovi že nedohlédne a na tu vzdálenost tě neslyšel.
Pošlu rychlého posla poštouraní s tvou zprávou. Chvíli vydrž a zítra to bude napraveno.
Zasláno dne: čt prosinec 10, 2009 7:03 am Předmět:
Poníženě prosím občany Valašského království, potažmo pak i samotného valašského krále, tisíckrát za prominutí. Už to je napraveno. Došlo k tomu při rušení odstupujících posádek a posouvání sloupců.
K této politováníhodné chybě dochází maximálně jednou za deset let.....
Zasláno dne: so prosinec 12, 2009 7:02 pm Předmět: Valašské království
Kolik je zatím Valachů ve Fajn regatě? Přihlašte se, třeba se nám podaří vytvořit konstruktivní frakci slivovicobaronů a první nenásilnou flotilu Valašského království
Zasláno dne: ne prosinec 13, 2009 12:53 am Předmět:
Přátelé, tož taků hrůzu jsem způsobil? No, pravda, je třeba sa ohradit, když je neco špatně. Ale napraveno je, tak to téma zavřu. Děkujem za opravu.
Kolegové z Rožnova, k nám je to enom přes kopec. Halenkov, Huslenky, Vsetín. Taková je skladba.
Slivovicový klan už má položený základ.
V jednom příspěvku je zmíněné Valašské království. Upřesňuju, že su stůpencem našeho jediného krála Boleslava I. Dobrotivého a odsuzuju fšecky výpady a sůdní pře teho samozvanca z Frenštátu. Naša loď ponese pod sálingem česků aj valašsků vlajku.
Checheche
Zasláno dne: po prosinec 14, 2009 9:51 am Předmět:
Včera se mě ozval roman7012, jsou tři, nějaké zkušenosti mají, jen nechtějí vést loď sami.
Dával jsem na tebe odkaz. Teď se dívám, že si zprávu ještě nevybral, tak vydrž.
Zasláno dne: po prosinec 14, 2009 10:52 am Předmět:
keby isli, bolo by to uplne skvele. mali by sme plnu lod a plne aj dve auta.
mimochodom, pani organizatori: co keby sme do toho HR isli jednym spolocnym autobusom? odchadzat by mohol z Prahy, zastavku by mal v Brne a v Bratislave. Samozrejme, ak by islo z Prahy malo ludi, odchadzal by z Brna... vyhody autobusu asi opisovat nemusim
Zasláno dne: po prosinec 14, 2009 12:55 pm Předmět:
deko napsal(a):
mimochodom, lod Adrenalinovy expres (Sun Odyssei 36i, rok vyroby 2009) pod mojim velenim stale hlada ludi
kto sa chce pridat, moze sa ozvat mne cez sukromnu spravu alebo na icq
To deko, i ostatní.
Pokud máte volná místa na lodi, oznamte to prosím zde. Ať to nemusíme nikde honit.
Taky bych měl 2 – 4 lidi k dispozici.
Děkuji, alffa
Ono to ale bude více než 1100km když se pojede přes Brno, Bratislavu. Přibudou i nějaké poplatky za silnice, lze předpokládat i parkovné v Chorvatsku. Takže to možná vyjde o stovku dvě více.
Je to výborný nápad, Deko byl jsi rychlejší .
Když se vezme v úvahu, nebude muset někdo řídit na každých 4/5 osob. A ještě i amortizace auťáků,...... vychází to jak cestovně pohodově tak i za výbornou cenu.
Registrace: 21.10. 2006 Příspěvky: 835 Bydliště: zlínský kraj
Zasláno dne: po prosinec 14, 2009 2:43 pm Předmět:
Jo hoši,ono to s tím autobusem není tak jednoduché.Všichni nejsou jen z Prahy,Brna a Blavy,třeba já to mám nejblíže do Brna a to 140km.A tam se musím nechat dovézt,nebo tam někde nechat auto.A takových bude hodně,takže bude problém naplnit autobus,a tím zachovat cenu.Takhle se to dělalo když jsem jezdil regaty kde startovalo 50 lodí,ale nás tolik nebude.
Zasláno dne: po prosinec 14, 2009 6:44 pm Předmět:
Ja neumim autobusem jezdit!
Ted vazne - kdyz neridim, jsem nervozni. Je pravda, ze svoz z nasich nejvetsich mest treba pro nas nic neresi. Brno 180 a Blava 200. Kdybych jel do Bratislavy, musim resit parkovani u znamych a nez bych to vyridil a nechal se dovezt na bus, uz budu za Vidni. Zastavim si kde chci, kdy chci.... Pro me je lepsi jet po vlasni ose. A penize? Pojedeme-li dvema auty, budou naklady na cestu asi 9 litru za naftu, nejake znamky a parkovne v marine, cize asi 2 litry na hlavu. To jeste jde.
Zasláno dne: po prosinec 14, 2009 7:23 pm Předmět:
chudu napsal(a):
Já taky radši jezdím autem
ja som raz soferoval ked som isiel robit skippera. vtedy som sa zariekol, ze ked kapitanujem, zasadne nesoferujem. potrebujem byt "cerstvy" pri preberani lode a vybalovani posadky.
po tyzdennom kapitanovani som tak unaveny, ze sediet este cca 12 hodin za volantom zvladam s vypatim poslednych sil. tten jeden krat co som soferoval som musel zastat v HU cca 20 km od SK hranic, lebo som zaspaval
Registrace: 19.1. 2006 Příspěvky: 449 Bydliště: Praha
Zasláno dne: po prosinec 14, 2009 7:31 pm Předmět:
Chlapi, vždyť Vás nikdo nenutí jet autobusem.
Vždyť je to každého volba.
Dá se autem, autobusem, letadlem.
Na autobus je potřeba hodně lidí a tak tady je to ideální prostor na to zkusit to dát dohromady.
Zasláno dne: po prosinec 14, 2009 8:44 pm Předmět:
MARIS napsal(a):
Správně,je to vaše volba.Ale někdo z vás to musí zorganizovat.Přeji hodně štěstí.
objednat autobus nie je problem. problem je s prihlasovanim ludi - malokto cita kazdy prispevok na fore. mozno by nebolo odveci poslat nejaky hromadny mail. ale to ma este relativne dost vela casu
K štědrému večeru, patří nějaký ten dárek.
Pro všechny týmy, které se účastní jarní akce FAJN JI REGATKA jeden dárek máme.
Je to OFICIELNÍ LOGO AKCE. Můžete tak ozdobit svoje týmové oblečky i o toto oficielní logo.
Náhledy:
(klikněte pro zvětšení)
Náhled samotného loga:
...
Pro logo FAJN JI REGATKA je vyhrazena zadní část oděvu (trika, polokošile, mikiny, bundy atd.).
Přední část, je naopak vyhrazena jen a jedině pro znak, vašeho týmu (budete li mít jaký).
Oficiální logo akce, není žádnou povinností. Je jen vřele doporučeno. Je věcí každého týmu, jestli tuto možnost využije a nechá si se svým logem, vytisknout zároveň i oficiální logo AKCE.
Jako podpora budou k dispozici tisknutelné předlohy ve formátu PDF a to tři základní rozměry:
Š x V
1) 35 x 30 cm
2) 28 x 24 cm
3) 23 x 20 cm
Vše v rozlišení 300 dpi.
Kdy a kde, oznámím zde v topicu.
Ahoj, alffa
Zasláno dne: po prosinec 28, 2009 1:06 pm Předmět:
Oficielní logo FAJN JI REGATKA, je ke stažení zde u nás.
Stačí kliknout SEM a vybrat jeden ze tří rozměrů.
Dodatečná úprava velikosti je pochopitelně povolena.
Docela by mě zajímalo, které posádky se přidají
alffa
Registrace: 30.1. 2008 Příspěvky: 25 Bydliště: Praha Loď/revír: Finn-Taylor/Záplavy
Zasláno dne: čt leden 14, 2010 8:06 am Předmět:
Hi all,
ak ma niekto este volne miesto, rad sa pridam. Mam chorv. B, ceske C, VMP a nejakych 5000 Nm na chrbte. Nejake skusenosti z regat mam, zavodim na FINNe za YC Kladno, takze v trime sa vyznam, ani za kormidlom problem nebude.
Tak nech nam bude na fajn regate fajn!
Mc nevím jestli jsi pročetl celé vlákno, jelikož jsem tvůj příspěvek už zahlédl někde jinde jen tě upozornuju, že o regatu ve stylu závodním zrovna nejde.
Registrace: 30.1. 2008 Příspěvky: 25 Bydliště: Praha Loď/revír: Finn-Taylor/Záplavy
Zasláno dne: pá leden 15, 2010 10:06 am Předmět:
Ahoj,
no viem, bude to viac v style spoluplavby. Kedze asi nakoniec budeme mat Elan 333, tak na vacsie lode aj tak nemame sancu, tak konecne trochu relaxu , pokial budu spolupracovat i tlakove systemy a neposlu 40kn boru alebo 30 kn jugo.
Bylo by možná dobré, pokud by logo regatky bylo jen na jedné straně trika, podle mě nejlíp na zádech a na druhé straně logo posádky.
To máš prvdu.
Něco málo o tm píši na předchozí stránce:
alffa napsal(a):
Pro logo FAJN JI REGATKA je vyhrazena zadní část oděvu (trika, polokošile, mikiny, bundy atd.). Přední část, je naopak vyhrazena jen a jedině pro znak, vašeho týmu (budete li mít jaký).
Je k tomu i orázek, coby grafický návod k použití.
(Pro zvětšení je třeba na obrázek kliknout celkem 2x.)
Jedno triko na ukázku.
Černá obrysová čára, jak je ve vzoru se ztrácí. Asi by byl lepší silnější obrys nebo jen bílé?
Ahoj ivane,
To regatkové logo, nemá pochopitelně na přední straně, co dělat. To je prostě logo pro všechny.
Dopředu patří logo vašeho týmu. Pokud žádné nemáte, budu se snažit pomoci.
Ta fotka zad, to už je horší problém.
Budu muset zapátrat kde se vloudila chyba.
Možná u mě. Možná v tiskárně. Teď rychle, si na to nedokáži odpovědět.
Ale pořešíme to, po SZ
Prozatím bych doporučoval veškerý tisk pozastavit. (všem)
Jinak děkuji, za konstruktivní připomínku.
alffa
Tohle již neplatí. Viz. níže a
Naposledy upravil alffa dne čt leden 28, 2010 9:51 pm, celkově upraveno 1 krát.
Jedno triko na ukázku.
Černá obrysová čára, jak je ve vzoru se ztrácí. Asi by byl lepší silnější obrys nebo jen bílé
Ivane a ostatní,
Zřejmě jsem tam někde zapomněl „reliéf“ a při vektorizaci se to projevilo tou tenkou linkou.
Než bych složitě pátral, tak jsem to nakonec udělal celé znova.
Ke stažení ZDE najdete tři soubory RAR. Liší se rozměry obrázků v cm. Jinak jsou stejné.
Logo FAJN JI REGATKA:
1) 35 x 30 cm
2) 28 x 24 cm
3) 23 x 20 cm
Každý RAR obsahuje celkem 4 soubory v těchto grafických formátech.
Bitmapa:
JPG rozlišení 300 dpi
TIF rozlišení 300 dpi
GIF rozlišení 72dpi
Vektor (křivky):
PDF rozlišení 300 dpi
Z těchto formátů si vaše tiskárna vybere podle toho s čím pracuje.
Většinou to bude ten vektor v PDF. Gif je tam pouze jako doplněk, aby bylo zřejmé,
že se tiskne pouze obrázek s konturou, nikoli to bílé pozadí.
Konturu jsem udělal silnější, dle ivanovi připomínky.
Náhled:
Pozice na triku:
Pokud by nebylo cokoli jasné, ptejte se prosím. Je to na rozdíl od tiskárny zdarma.
alffa
P.S.
Na přání dodám i formát PSD
Psal jsem si s Davidem OK1XDK ktery bude v lodi c.13 a chtel by vedet jestli bude na nektere dalsi lodi nejaky radioamater. Pokud ano napis, treba i na SZ.
David sebou vezme rucku na VHF a ukaze jeji moznosti, kdy se pres prevadece. ktere pracuji automatcky nechaji delat spojeni na 100 km a kdyz je prevadec na velkem kopci i na treba na vzdalenost i 200 km od nej. Tak pokud bude zajem, ukaze to.
Pokud nekdo mate v Cechach zarizeni ktere umi prijimat na 145.700 MHz muzete zkusit poslechnout prevadec na Cerne Hore, na nej se dovolam z Pardubic s rucni stanici a gumovym pendrekem
Zasláno dne: po únor 22, 2010 10:57 pm Předmět: program fajn regaty
Ahoj všichni,
termín Fajn regaty se blíží a proto chci nastartovat diskusi o tom, jak by měl vypadat případný program FR (pokud nějaký máme zájem vytvořit), nebo alespoň diskutujme o tom, co kdo od plavby očekává, aby se alespoň daly nějak sladit zájmy všech. Případná témata mohou být třeba:
1. chci závodit,
2. jsem pohodář a chci se toulat (pěkná a zajímavá místa),
3. jsem začátečník a chci se naučit,
4. jsem hladový po větru a moři (Palagruža),
5. vlezte mi s programem na záda.....
To Giorgio, estli budeme zavodit smerom na Palagruzu a nebudeme sa pritom moc ponahlat, tak sa urcite nieco naucime. No a mas splnene skoro vsetky body, teda az na 5 ku.
- Že se nejedná o klasickou regatu, nebude žádný oficiální závod, je snad veřejně známo. Nicméně to nevylučuje soutěžení (kdo tam bude dřív) mezi posádkami, které budou mít zájem. S ohledem na druhy lodí, které budou mít.
- Pevně stanovený program asi nebude. Mám představu že následujících dnech bude, dle vývoje počasí, rozhodovat Jerryx, s přihlédnutím na názor sboru kapitánů. Vždy na kotvišti.
- Program podruhé, hypoteticky: Nikdo nebude nucen, aby plul na Palagružu, nikomu to nebude zakazováno. To ani nejde, protože se také nikdo nebude zavazovat k plnění programu celé skupiny. Vidím to takto. Když budou vhodné podmínky, rozhodne se pět lodí k plavbě na Palagružu, tři lodě k návštěvě Modré jeskyně, zbytek flotily popluje na Korčulu. Pozítří se sejdeme tam a tam.
Vše je o počasí. Nedá se předjímat co a jak bude foukat. Ale asi by bylo vhodné se mu přizpůsobit. Klasických závodů je na Jadranu tolik, že můžete závodit od května do září každý týden (asi mimo prázdnin). Nemělo by nám jít o toto, na to jsou fundovanější.
Viděl jsem to od počátku tak, že lze vzít za velmi slušný peníz lodě, vyplout s bandou virtuálních kamarádů a něco vidět, lehce zasoutěžit, pokecat, něco se přiučit.
Baharis uvedl snad všechny možnosti, není co dodat, zbývají jen dotazy.
Naše posádka se docela těší, jak na závody, tak na zkušenosti „starých mořských vlků“.
Pokud se týká závodů, zajímalo by nás, jestli by bylo možné nějak neoficiálně odstartovat závod a následně vyhodnotit příjezd do cíle?
Pokud se týká předávání zkušeností, jestli by bylo možné vytipovat nějaké místo na trase, kde by jsme se všichni potkali někdy večer? Sice preferujeme nocování na kotvě, ale tam se asi nedáme všichni dohromady.
Třeba se flotila na základě diskuse rozdělí na rekreanty a závodníky, třeba vznikne nějaká kombinace? Třeba by pro pobavení stálo za to vymyslet přibližná pravidla nebo itinerář, at si každý vybere?
Třeba by Skučící hurikán mohl něco navrhnout, aby se ostatní podle zájmu mohli přidat?
Demokracie je krásná věc, pokud tomu nikdo nevelí, stádo se rozprchne a na moři se těžko domlouvat.
chci zavod
popluju prevazne spolecne
popluju prevazne sam
klidne formou hlasovani a nebo se toho nekdo ujme a tomu to budete zasilat a on to bude pocitat o obcas to zverejni. Muze fungovat oboje.
Jak se tady pise, povinost bude jen nalodeni a predani lode, ostatni si rozhodne kazda posadka sama. Pevny je jen termin. Asi se vyhlasi na kazdy den cil, ale jestli tam z 20 lodi dopluje 5 asi na zavadu nebude. Potom se treba vyhlasi ze se sjedeta tam a tam a ze se tam zorganizuje nejaka akce a tak bude dobre kdyz se tam sjede vic lidi.
Tak dej vyzvu ze chces zavodit, at se Ti hlasi dalsi kdo bude mit o zavod take zajem a ty podminky si uz dohodnete sami. Vim ze zkusenosti ze nkdyz se jde zavodit, musi jit demokracie stranou a to urcite neni zamer FAJN Regaty.
Ale po ruznych zkusenostech se mozna ani do odpluti nedohodnete.
Zasláno dne: út únor 23, 2010 1:14 pm Předmět: to all:
To all:
nastartoval jsem diskusi a zapomnel jsem pridat svuj nazor. Takze za sebe prohlasuju, ze taky nechci zavodit a nechci trhat mile za kazdou cenu = jsem nekde tady:
2. jsem pohodář a chci se toulat (pěkná a zajímavá místa),
3. jsem začátečník a chci se naučit,
Kdyz se vecer sejdeme nekde v hospode a spolecne to proberem = idealni stav!
Takze pokud mate tipy na nejaka zajimava mista v dosahu, prosim sem s nimi !!!
Deko
Toto je můj šálek čaje.
Pořídili jsme si dresy s logem, kdyby se třeba chvíli závodilo.
Rádi si poslechneme zkušenosti druhých.
Rádi se pobavíme někde v konobě s kytarou.
Jen to koupání asi nic moc, když moře bude mít 14 - 15 °C.
Myslím, že nějaké náměty na regatku by byly dobré, snad upřesnění až na místě, ale možná celkový přehled, co budeme podnikat bych uvítal. Určitě se připojíme do debaty, ale zatím nevíme, jaké jsou převažující představy o společné plavbě teď už dvaceti lodí.
Stále to cítím tak, že Skučící hurikán by tomu mohl dát směr a fazónu.
Zasláno dne: st únor 24, 2010 11:38 am Předmět: závody
Ahoj, předem upozorňuji, že se jedná jen o názor skippera lodi El ňiňo:
Na nějaké závodění, tzn. ostré starty atd není čas, lodě nejsou pojištěné na regatu. Při startu vždy nějaká kolize hrozí. Dobré by bylo domluvit se na nějaké linii, třeba 500-600 m široké a stanovit čas proplutí, cíl dtto. Kluci admini a jerryx zvlášť mají určitě představu.
Naše loď se bude snažit o plavbu na zajímavá místa, s ohledem na procvičení navigace, třeba i noční. Na Palagružu určitě nepoplujeme, vidím to na noční etapu na Vis/Biševo, šnorchlování v jeskyni (možná i dvě jeskyně), pak přes korčulu a Hvar do Šibeniku, tam noční přejezd do Skradinu a pak zpět do Splitu, tam poslední noc a ráno jsme v Kaštele.
Takový je náš plán, ale rádi se přizpůsobíme flotile, samozřejmě záleží na větru. Voda v tu dobu rozhodně nebude mít 14-15 °C, bude to příjemných 18-19 °C, takže krásné koupání.
Sám za sebe, je mi líto, že Palagružu chcete vynechat. Noční jízda na ní, výstup na maják a fotka 20 ti lodí s vlajkou JI by byl určitě krásný zážitek. Já se za ni přimlouvám.
Registrace: 25.7. 2008 Příspěvky: 20 Bydliště: Praha
Zasláno dne: čt únor 25, 2010 11:08 am Předmět:
mirinekk napsal(a):
Sám za sebe, je mi líto, že Palagružu chcete vynechat. Noční jízda na ní, výstup na maják a fotka 20 ti lodí s vlajkou JI by byl určitě krásný zážitek. Já se za ni přimlouvám.
Nebudem tu rozpisovat mozne trasove body, kedze existuje asi najsirsia databaza o chorvatsku v ceskom jazyku, len sem dam zopar odkazov, podla 1. navrhovanej trasy.
Kastely Vis Bisevo Korcula Hvar Sibenik Skardin Split
Zasláno dne: čt únor 25, 2010 4:21 pm Předmět: bora
2 Ivan, čéče kdy to bylo, kterej rok? Pokud si vzpomínám, tak něco takového se dělo i v Hramíně na Murteru, tam to bylo taky hustý, tam byly taky lodě pomlácené. Zdraví Pecho
Tak jsem hleděl na tu Boru v Kaštele (je to ona), že jsem výzvu na sázku zasklil....
Dobrá, já do toho Lakomče jdu. Za tu srandu to stojí, šampáňo já rád a i když prohraju, rád je na stůl postavím. Na minulém srazu J.I. ve Ždrelaci jsem jich měl tuším šest.
Můj odhad je 16-17°C. Za každý stupeň nahoru jedna flaška. Podmínkou je měření nikoliv palubním teploměrem, ale nějakým nezávislým - třeba bazénovým. Palubní ukazují blbosti.
Zasláno dne: pá březen 05, 2010 7:30 am Předmět: Změna názvu J-I regatka na J-I expedice.
Dobrý den,
přeji všem budoucím účastníkům J-I regatky.
Mám pár připomínek k celé akci.
Trasa naplánovaná Lakomcem je velmi pěkná.
Nápad Baharise o každovečerním setkáváníse v neplacených zátokách je příjemně přátelský.
Celoregatová trička používaná všemi členy posádek jsou pro regaty správným řešením.
ALE.
Celá akce není po právní stránce nijak zajištěná, pokud Chorvati zjistí, že jedeme regatu, tak v první řadě zvýší kapitánům kauci na dvojnásobek.
Co dál ? Nebudou požadovat povolení celé akce s příslušnými poplatky ? Námi nezaplacenými, tedy s pořádnou pokutou ?
Kotvení 21 lodí v jedné zátoce, to je jednak noční můra mnoha jachtařů a jednak ta opravdu správná regata má dopředu zajištěná místa v marínách tak , aby mohlo k tomuto večernímu setkávání docházet.
Jsou možná ještě další věci , které tady můžou nastat, pokud Chorvati zjistí, že jedeme regatu, byť je to jenom ,,srandaregata,,. ( Doprovodné lodě, lékařský dohled atd.)
Proto by pravděpodobně bylo vhodné, aby nápis ,, regatka, regata, závod,, na tričku vůbec nebyl.
Už to slyším
A co teda navrhuješ jiného ty kritiku ?
Navrhuji místo nápisu regatka dát na tričko nápis ,, expedice,,. Na to nemůže nikdo nic namítat a budeme si jistí, že nás nikdo nemůže napadnout z toho co pořádáme.
Bude to i lépe odpovídat skutečnému charakteru celé J-I akce.
Díky za pochopení.
Chlapi (a damy), nechcem vam do toho kecat (pretoze sa nezucastnujem), ale ak ma pamat neklame tak na organizaciu regaty v CRO ju musi 'zastitit' chorvatsky klub a urcite musi byt miestny rozhodca. Ja viem ze nic take neorganizujete, to len k tym trickam.
Toto vše je nám známo a je na to pamatováno.
YachtNet projednal celou záležitost i s charter firmou v HR. Je to ohlášeno a je všem jasné, že nejde o regatu (jinak by také kauce na lodě byly jiné).
Žádné obavy pánové, celá regata zůstala jen v tom názvu ragatka, protože spoluplavba tak dobře nezní...
Jinak oficiálně-> flotilová plavba neurčitého počtu lodí v jednom termínu....v přibližně stejné oblasti.
Ahoj vsetkym. Na 6-miestnom Elane (4+2) pod vedenim veduceho Neny sme zatial traja (Neny, Ljusha, Olivero) a mame na Fajn Regatku dve miesta volne. Kto by sa rad pridal k pohodovej posadke, prosim piste na SZ. Povodny dvaja zahovoreni clenovia posadky sa rozmnozili o dalsich zaujemcov a zvolili samostatnu plavbu s Nenym o par tyzdnov neskor.
PS: nas budhisticky jazvecik Kuko sa vcera stal otcom jedneho 150gramoveho steniatka. Je z toho vyguleny, nevie co si o tom ma mysliet a matka jazvecica ho k sebe a krpcekovi vobec nepusti (za to, co vsetko sposobil). Vsetkym sa zatial dari skvelo .
Obrázek z dneška pro Lakomce:
Příjemných 18 - 19°C tam jaksi nevidím, spíše pořád mých 14 - 15°C. Že by za týden taková změna?
Baharisi, myslím, že sázku máš v kapse.
Podařilo se předběžně domluvit na závěr "Open party".
Jedná se o akci v pátek na závěr (po návratu do maríny) 30.4. večer v maríně Kaštěla.
Hned na kraji maríny majitel obchůdku a baru připraví, podle počtu zájemců, za zvýhodněnou cenu menu (špikované tlecí) dle následující nabídky:
a) 0,35kg grilované (roasted) telecí + chléb + plechovka piva = 10,- EUR (míněno pro osobu)
nebo
b) 1 kg grilované (roasted) telecí + 6x chléb + jarní cibulka + 6x plechovka piva = 20,- EUR (míněno pro 2-3 dle dohody).
Další vše dle dohody..
Prosíme všechny kapitány o urychlené nahlášení (nemusí být dost masa včas...) aby Baharisovi do tabulky ještě nahlásili
krátce zda o tuto nabídku mají zájem!
Např. formou 3x G/b (chtějí grilované ....pro svou posádku 3x verzi b...).
Nahlásíme do maríny pak jen dle Vašich objednávek požadovaný počet porcí.
Registrace: 30.3. 2007 Příspěvky: 34 Bydliště: Praha
Zasláno dne: po duben 19, 2010 9:56 am Předmět:
MartinB napsal(a):
HMMMM, tak to my ze Šibeniku máme Smolíka
Ahoj, a co takto?
Nevím, kolik lodí pluje ze Šibeniku, ale což udělat závěrečnou ve čtvrtek v Kaštěle a v pátek udělat ještě nějakou rozjížďku, nejlépe směrem na půl cesty k Šibeniku, "místní" by se vrátili a "přespolní" by po ukončení rozjížďky mazali do Šibeniku.
Tato varianta by měla šanci podpořit týmového ducha Regatky.
No, snad by se dalo přijet. Bylo by příjemné, kdyby tam mohli všichni - i "Šibenici". Je to mimo dálnici 60km, hoďka jízdy a jeden nepivař v autě. Zvažte to.
Jinak jen jestli ten dotyčný ví, co si na sebe šije. Pokud by se přihlásilo 100-130 lidí, jestli má kapacity. Ale věřím, že oni jsou vynalézaví a pokud ucítí kšeft, že to nějak udělají.
U nás předpokládám že G - ANO a u ostatních prosím o vyjádření.
Zasláno dne: po duben 19, 2010 11:19 am Předmět: Valašská střela
No konečně to nejdůležitější - jídlo.
Za naši posádku č 11 objednávám 2x G / b (slovy dvě ty větší meníčka s pár pifkama, celkem za 40€)
Doufám, že to v pátek do Kaštele stihnem.
Zasláno dne: po duben 19, 2010 12:17 pm Předmět: Doprava
Přátelé,
Ještě last minute nábídka dopravy na FR. Jede mikrobus (prakticky posádka lodi 7) na trase Praha-Brno-Vsetín-..., ve kterém jsou ještě k dispozici 2 až 3 místa. V přípdadě naplnění bude cena 2200,-. Nyní tedy zajímavé nejen pro Pražáky, ale i pro Moraváky a Valachy. Takže hlaste se.
Ahoj všem. Chtěl jsem se ještě zeptat na návrch udělat grilování ve čvtrtek s následnou páteční rozjížkou. Libore, myslíš že by to nešlo, zamozřejmě za souhlasu všech zůčastněných, domluvit? Tak by tam mohla být kompletní flotila.
Zasláno dne: út duben 20, 2010 12:05 pm Předmět: 115. výročí
Chtěl bych touto cestou ještě vyzdvihnout datum vyplutí....
Úryvek z knihy kpt.Slocuma:
"Konečně však nastal čas, kdy jsem mohl zvednout kotvu a vydat se opravdu na moře. Rozhodl jsem se totiž podniknout cestu kolem světa, a jelikož ráno 24.dubna 1895 vál příznivý vítr, zvedl jsem v poledne kotvu."
Tak že regatka vyplouvá v den 115- tého výročí.
Můžeme vyplout také na jeho počest a vzpomenout v tento den na něj.
Na toto výročí mě upozornil náš neregistrovyný čtenář a častý návštěvník Barbudo. Tímto mu děkuji.
mirinkku zdá se to dobrý nápad, pro jistotu se zeptám, ale....
chceme naplout nějaké míle a něco vidět. Týden není tak dlouhá doba a připravit se o den plavby....se mi nezdá rozumné.
Podívej se na návrh tras, když počasí dovolí, plujeme až do pátku.
Připlout o den dříve...a druhý den kroužit na dosah maríny se mi nezdá to pravé ořechové....
A pokud se "večírek" vydaří, bude to jen půl den.....
Navíc někteří chtějí předat loď a jet v noci z pátka na sobotu, to už by z plavby moc neměli ...
V pátek se zpravidla vrací všechny lodě do maríny....ideální stav. V sobotu můžeš vyspat../ pospat. Jak je komu libo a po předání vyrazit na cestu.
V tomto světle vidím pátek ideální a i za cenu, že flotila ze Šibeniku bude potřebovat odvoz / převoz.
Co tak se zkusit zeptat při check-inu na možnost doplout v sobotu (je to jedna firma) ...a zůstali byste v pátek v Kaštele...?
Ešte k tej akcii v piatok, len tak ma napadlo, že ak by ludia zo šibeniku prišli na autách v piatok večer, môžu prespať na našich lodiach. Skoro každý máme dáke to núdzové miestečko navyše a ráno sa vrátia predať lode. Ale to je asi len taký úlet.
mirinkku zdá se to dobrý nápad, pro jistotu se zeptám, ale....
Co tak se zkusit zeptat při check-inu na možnost doplout v sobotu (je to jedna firma) ...a zůstali byste v pátek v Kaštele...?
U nás v tom by v tom problém nebyl. Loď mám i na další týden, takže kdy se vrátím, je celkem jedno. Tedy krom toho, že bych asi o pár hodin okradl následující posádku, než by nám vyměnili povlečení. Spíš záleží na počasí a větru, aby jsme se do Šibeniku dostali v nějaký rozumný čas. Ještě se domluvíme a dám vědět.
Ale myslel jsem i na zbývajících pět lodí.
Registrace: 18.9. 2006 Příspěvky: 541 Bydliště: Uherský Brod
Zasláno dne: so duben 24, 2010 6:59 pm Předmět:
Dovolím si dát přímý odkaz, protože u Baharise jsem po obnovení stránky vždy skončil na úvodní stránce a musel jsem se prokliknot zpět.
Přímý odkaz je TADY
Bilardosi, vezmi v úvahu, že tam je 20 lodí, může v něm být jiná loď než Skučící hurikán, z kterého jde signál.
Tedy myslím, že se do té zátoky asi ani nevešli.
Pepa
PŘEHODÍM AKTUÁLNÍ ODKAZ /BAHARIS/ NA POHYB LODÍ NA TUTO STRÁNIU
ZDE
Odkaz z hlavní strany portálu začal fungovat.
Naposledy upravil Pepa dne so duben 24, 2010 8:41 pm, celkově upraveno 1 krát.
Ahoj, jedeme na náhradní monitor z tvých stránek, tam to bylo dobré.
ať se daří, ono vám těch 15 kn stačí, ty by jsi jinak všem zdrhnul..
jo a jak jsem předpovídal, tak tu boru už hlásí na druhou polovinu noci-spíše sever.
Pepa
Registrace: 28.12. 2005 Příspěvky: 1039 Bydliště: České Budějovice
Zasláno dne: ne duben 25, 2010 8:58 am Předmět:
Ahoj, regatníci. V pátek foukalo hezkých 35kn. To jsem se vracel do Sukošanu a myslel na Vás ... jestli Vám tento vítr vydrží!? A koupání v 16°C - Brrrr, ale dali jsme to
A nevydrží Bude v následujících dnech foukat jen mírně. Užijte si to
V bunkru byly čtyři lodě, před bunkrem byly vyvázané dvě lodě, a další dvě byly naproti v zátoce. Bylo tam veselo hrálo se na kytary a banjo zpívalo se hodně dlouho. Já jsem odcházel ve dvě a to se ještě hrálo dál. Jinak dnes nefoukalo, tak se motorovalo a až odpoledne trošku fouklo. My jsme se vydali na Biševo, Baharis na Veli Drvenik. Tady se chceme podívat do jeskyní, času budeme mít dost, zítra má foukat asi dva km za hod, tak uvidíme.kdyby to šlo, chceme na Palagružu. Za posádku Vyjící 50ky Šmucek.
Registrace: 14.12. 2008 Příspěvky: 53 Bydliště: Praha 5
Zasláno dne: st duben 28, 2010 8:22 pm Předmět:
Ahoj všichni,
jsme v Korčule na městské marině a jdeme právě na prohlídku města.
Kde jste??
Snažili jsme se odposlouchávat 77 kanál a tam je klid jak před bouří
ahojky vsem doma
zdravime z FAJN JI Regatky, momentalne jsme flotila cca 10 lodi be Vrbosce na Hvaru, pozice uz by v http://web.jachting.info/mappoi mely fungovat.
trasa se nam tam zatim nedari dat
mej te se vsichni bezva
Zdravíme všechny co zůstali doma.
Akce běží na plné obrátky. Odjeli se 2 rozjížďky, první za účasti 13 lodí, dnes 9 posádek.
Počasí přeje jen mírně, tedy přesněji větru mnoho není, ale i tak někteří nevzdávají ani za bezvětří...
Dnes i zapršelo trochu více než pár minut, ale jak rychle přeháňka přišla tak rychle odešla.Jen ta voda více jak 18° ne a ne...přesto někteří z posádek dávají koupel každý den.
Průběžné pořadí:
1 Jelena (Elan 40 loď číslo 6, kormidelnice Ballerina)
2 závodní komise nestihla zapsat....
3 a pak obě předchozí stíhání Hučícím Hurikánem, dnes byl bohužel poslední
Ps to byla legrace (kdyby to vzal někdo vážně, myslím to pořadí).
Někteří také hledali a také našli kešky. Posádka Hurikánu na Visu také na druhý pokus uspěla, dnes ve Vrbosce na poprvé. Tedy to vypadá, že případný další ročník by mohl být také spojen (pro zájemce) s touto hrou.
Vlajky flotily se dobře osvědčily, z dálky poznáme kdo k nám patří (foto po návratu).
Na moři se podařilo zachránit jednu mořskou želvu, chycenou do rybářského vlasce...
Delfínů je plno, téměř každý den...
Včera na mole ve Velim Drveniku se povedla, lépe řečeno trochu protáhla, společenská setkání na lodích, jako i jiné večery kde kotvilo více lodí.
Programu se průběžně zúčastňuje až 13-14 lodí, některé mají svoji trasu a přidávající se krátce, od některých přišly zprávy, že se teprve připojí, někteří se odpojili pro zdravotní problémy, jiní vypluli později pro technické problémy a jsou nám v patách...
Další program bude podobný, po dohodě s posádkami bude zařazena zítra jedna celonoční etapa, ale počasí tomu moc nenahrává a větru bude velmi málo, takže uvidíme co z toho nakonec bude.
Mějte se a více po návratu, včetně fotech v galerii, např. hromadný start 13 lodí vypadá mooooc hezky.
znovu nazdarek
tak uz je videt i upluta trasa v nasich provizornich mapach .... muzete konecne juknout http://web.jachting.info/mappoi
prave odjizdime z vrbosky , slunce pali, vitr nefouka ... pivo jeste je
vsechny vsichni zdravime
Registrace: 8.11. 2005 Příspěvky: 3852 Bydliště: Bratislava
Zasláno dne: so květen 01, 2010 10:40 pm Předmět:
Tak aj som už doma a tiež chcem poďakovať posádkam a kapitánom všetkých lodí za toleranciu k nám organizátorom, za to že hrdinsky znášali organizačné nedostatky a tajne dúfam že liberálnosť tohto podujatia bola všeobecne akceptovaná.
aj Adrenalinovy expres (lod Marilyn) je uz od noci komplet doma. tiez dakujeme organizatorom za fakt skvelu plavbu, boli sme velmi spokojni - ci uz s vyberom miest, ale aj s pomocou pri kotveni, privazovani, ale aj radeni co mame spravit aby sme ostatnym ukazali nase zrkadlo
a samozrejme, ako skipper musim podakovat celej posadke za ucast
specialne podakovanie musim venovat casti posadky z Jeleny, ktora nam pomohla spojazdnit nase auto so zaseknutou brzdou a vysvetlila nam, ze z Trogiru vobec nie je nemozne prist na Slovensko bez jedineho pouzitia brzdoveho pedala
na zaver konstatujem, ze o rok sa zarucene prida vacsia cast posadky a vyrazime na Fajn regatku JI znova. uz sa ale budeme volat Suchári. pretoze toho adrenalinu sme mali dost aj bez toho, aby sme ho museli spominat v nazve
Ahojte
my jsme to nějak organizačně nezvládli. Tři dny jsme pluli s regatou a pak bez informaci jsme to vzdali a pluli sami. Nikomu to nevyčítám, nejspíš to byla hlavně naše chyba. Nicméně určitě pojedeme na další ročník . Doufám, že bude.
Za posádku lodi č. 19 MAJA Vašek
Registrace: 14.12. 2008 Příspěvky: 53 Bydliště: Praha 5
Zasláno dne: ne květen 02, 2010 7:44 pm Předmět:
Ahojte,
také jsme se již vrátili, sice hodně nad ránem, ale jsme doma. Díky potížím s ložiskem na jednom z aut jsme to domu "střihali" závratnou rychlostí 80 km/hod. No i takový je život.
Jinak Fajn regatka se nám moc líbila, i když po většinu času jsme byli mimo, což bylo způsobeno jednak naší zastávkou na Modré jeskyni a následným úternim bezvětřím, kdy jsme upustili od motorování na M. Drveník. Pak již jsme neměli od pořadatelů žádnou zprávu, kam se pluje a tak jsme se opět setkali až na závěrečné párty, což nás trochu mrzí, ale co stím naděláme. Jen pro příště pro pořadatele návrh: PŘEDÁVAT LÉPE A ČASTĚJI ZPRÁVY O CÍLOVÝCH DESTINACÍCH PŘÍSLUŠNÉHO DNE.
Jinak chceme celá posádka ŽMLV loď. č. 21 poděkovat za krásné chvíle a pořadatelům za organizaci akce.
Dále děkujeme Oliverovi za krásnou fotku ŽMLVa v popředí ostatních lodí. Takovou jsme si prostě udělat nemohli.
Z prvního "závodu" můžeme poskytnout také několik foto. Až budou uloženy na net pošlu odkaz.
Tych fotiek bude iste viacej.Ked ich nahram do alba tak sem vlozim odkaz. Urcite sa na niektorych najdu aj dalsi ucastnici fajn regatky.
Taktiez chcem poprosit fotografov, ktory nebudu skupy na svoje fotky ostatnych lodi a zaujimavych zaberou, nech daju vediet kde si ich mozme prezriet.
Dik za vsetkych
Registrace: 11.2. 2007 Příspěvky: 263 Bydliště: Praha 6
Zasláno dne: ne květen 02, 2010 10:36 pm Předmět:
I já se přidám a děkuji tímto organizátorům za první ročník a těším se na další. Není jednoduché dát dohromady tolik lodí, posádek ..... Povedlo se, z mého pohledu určitě. Někdo může mít námitky, špatn´ě by bylo , kdyby žádné nezazněly. Normálně na Jadran v dubnu nejezdím, jen kvůli JI jsem jel a nelituji. Přeji organizátorům jen to nejlepší pro další rok.
P.S.: Na palubu mě moc nepouštěli, jen k vysílačce /ECLIPSE/ a hlavně ke sporáku.
Ahoj všetkým. Ďakujem organizátorom za seba ja za celú posádku Tupája, za skvele pripravenú akciu. Dúfam že na ďalšej akcii v septembri, bude viac fúkať. Na tej fotečke je vidieť ako sa dodržovali pravidlá regaty. Jerryx by sa k tomu vedel asi vyjadriť lepšie.
i ja bych chtel za celou posadku lodi DlouhejKour a PohodaJazz podekovat organizatorum a vsem zucastnenym, at uz jsme se setkali a prohodili par sluvek, ci nikoliv.
Preji vsem spoustu krasnych chvil na vode pod plnymi plachtami a tesim se setkani na dalsim rocniku Fajn regatky JI.
Specialni podekovani patri Liborovi, ktery nas na zpatecni ceste zavedl do velmi prijemne hospody v HU, halaszle a hovezi perkelt nemely chybu.
"To naše fórum teď získalo úplně novou dimenzi", jsem zaslechl minulý týden na mole a byl to hlas, který jako by mě mluvil z duše.
Nejenom já při pomoci setkáním v Brně, případně v Hodoníně, ale i akce okruhovek na Orlíku, nebo třeba spoluplavby na Dunaji, ukazují na tendenci scházet se. Po prožití předešlého týdne jsem si řekl, že toto je asi ono. Byl jsem šťastný že se lidi na moři opravdu sešli a dle náznaků že byli podobně spokojeni jako já.
Snad byli spokojeni ti co jeli pouze za jachtingem a i ti co si jeli zajachtat, lehce pozávodit a nakonec si pokecat na kotvišti.
Proto bych chtěl opravdu moc poděkovat všem skipperům i celým posádkám za naprosto bezproblémový týden, za kamarádský přístup k ostatním posádkám, za vstřícnost i shovívavost ke snaze týmu JI zrealizovat něco, o čem jsme ještě před týdnem nevěděli jak to zrealizovat a jestli naše představy jsou reálné, případně správné. Díky všem!
(Jen příště trochu více větru... )
Co se týká organizace a připomínek. Beru je v dobrém a také v dobrém odpovídám. Základní myšlenka podřízení se počasí a průběžnému plánování se mě po akci jeví jako správná. Ranní briefingy kapitánů před vyplutím fungovaly, kdo nebyl na kotvišti, dotázal se vysílačkou, případně telefonem. Vysílačky jak víme nic moc, telefon jsme každému zvedli a na každou SMS odpověděli. Hovorů nevím, ale odeslaných SMS jsem zaznamenal cca 25 v republice a asi 50 v HR. Pokud by jsme měli hlásit celé nepřítomné flotile denní plán, bylo by to ještě přes 100 SMSek navíc. K tomu aby se něco dalo plánovat se samozřejmě na notebook stahovaly předpovědi. Jerryx byl na netu ještě víc a ladil zobrazení naší trasy na mapě portálu. Oba jsmě dvěma kanály zajišťovali odesílání našich pozic na portál....
To co jsme do podniku investovali, za stavu kdy se neplatí startovné na pokrytí nákladů pořadatele, je tak maximum čeho jsme schopni a ochotni.
Ale nemyslím si že by bylo potřeba do budoucna něco měnit. Kdo chtěl vědět kde jsme a kam plujeme, ten se to dozvěděl.
Jsme moc rádi, že se všem akce vydařila, moc jsme na vás mysleli a vyhlíželi jsme, zda-li na regatku někde nenarazíme.
Nicméně po zvážení předpovědi počasí jsme se vydali z Biogradu na sever a dobře jsme udělali. Užili jsme si plachtění kromě pátku každý den, větry 12-22 uzlů (ve čtvrtek slabší), snažili jsme se dostat až do městečka Cres, kousek před jsme to ale otočili - 20 uzlů protivítr a vlny nám nabouraly časový harmonogram. Následovala noční plavba na velmi pěkný zadobočák.
Zajímavé bylo, že čím více na sever, teplota vody stoupala až na 20,6, takže i na koupele došlo.
Myslím, že za naši posádku mohu jakožto člen veřejně prohlásit, že El ňino na S/Y LoLi bylo spokojeno v maximální míře. S díky administrátorům a sousedícím jsme nešetřili přímo na místě, což možná slyšeli i ostatní, tak to jen upřesňuji pro ti jež náš šepot nezaslechly, včetně všech zde, jež se z jakéhokoli důvodu neúčastnili. Na další akce jsem v očekávání mára.
mam pocit, ze aj lod s menom Pain killer patrila medzi uzivatelov JI. tymto pozdravujem jej skippera a prajem mu, aby sa co najskor naucil pocitat. napr. by mohol vediet spocitat lode, ktore pred nim cakaju na natankovanie na pumpe v Splite...
Vilmičko v pohodě , vesta co je bunda už přežila větší špínu z Irwina, uschla hned v autě je na to dělaná. Od soli ji musím vyprat stejně. používám ji už do práce a aspoň jsem včera dával všem čuchnout jak voní chorvatské moře, kromě psa stejně nikdo nic necítil, což je nakonec škoda a mohli ji tam nechat o něco dýl. Zdá se, že už se vám hlavy vymotávají ze starostí, tak přeju ať je úplně čisto co nejdřív.
to deko: to že se někdo splete v počítání může být pouhá jednotlivá chyba, kterých se v životě stává plná kopa, pod tlakem obvykle častěji. ale byly tam z mého pohledu horší věci. Takové nějak chybné od základu, představ si že tam byla loď. na které se posádka poprala už po pouhém týdnu na vodě a i kdyby nevystupovali každý den, takový kapitán by nikdy nikam nedoplul.
to určitě ne, ale stav posádky odjakživa vypovídal o způsobu vedení, samozřejmě je to dnes trošku jinak, ale pro mě je to prostě mnohem větší chyba, než že někdo splete kupecké počty. V podstatě se za to stydím jako český jachtař, ale nikdo nejsme dokonalý a každý máme právo uchopit žití po svém, kdyby jsi nezačal upozorňovat na chyby ostatních z tvého pohledu, vůbec bych se o tom nebavil.
Deko vážím si toho jak jsi pojal celou vzniklou situaci a pochopil mé myšlenky. Přeju dobrou noc
Ostatním uživatelům jachting.info se předem omlouvám, možná teď budu trošku zaměřen na detaily, jeden pro mě obdivuhodný kapitán si mě k tomu celý týden cepoval a ani to nebolelo, předpokládám že to díky běžným starostem lidského bytí po pár dnech poleví.
Zasláno dne: po květen 03, 2010 11:03 pm Předmět:
Ľudia robia chyby a sú zároveň k chybám aj tolerantný. Chyby sme mali ale aj na lodiach a to ma osobne zaujíma viac. Chceme vyhodnotiť spoločnosť od ktorej sme mali lode, či sa na nich obrátiť aj v budúcnosti, alebo hladať iných. Takže kto ste mali závady napíšte to sem, alebo cez SZ Liborovi.
Na tej maríne sa mi páčil velkoriso riešený priestor uličiek medzi radmi lodí, takže vyplávať nebol problém ani s velkou loďou, čo zas až tak samozrejmé všade nie je. Pokial viem tak len jedna loď mala problém a celú našu posádku mrzí že sme im nepomohli, ale nejak sa to vyvrbilo tak, že sme sa museli poponáhlať a neodplávali sme posledný. Riešenie do budúcna máme pripravené. Nevýhodou tej maríny sa mi zdá, že je o kus ďalej ako Sukošan. Je zrejmé že pri takom počte odobratých lodí si môžeme v budúcnosti vyberať.
Za seba môžem povedať že sa v budúcnosti znovu rád zúčastním takejto akcie, osobný kontakt na mori je super a všetci s ktorými som sa mal možnosť dlhšie baviť boli velmi fajn a obohatili môj život.
Tak isto by team jachting.info, teda organizátorov zaujímalo, čo by ste navrhovali v budúcnosti zlepšiť, alebo spraviť ináč, čo vám chýbalo a naopak čo by ste v budúcnosti nemuseli.
Plavbu kolem komina to nijak neohrozi, ale nocni preplavba nekam do pryc by mohla byt mirne problemova.
Chapu to ale jako svuj problem, mel jsem si to overit pred vyplutim. Priste to udelam, jednak pojedu dotankovat do plne, at se vyhnu licitaci o tom, kolik nafty charterovka zaplati a jednak tim overim funkcnost palubnich pristroju. Jinak vse OK.
Pri predavce nefunkcni pristroje nahlaseny prebiracimu technikovi a uvedeny do check listu tak doufam, ze dalsi posadka jiz nebude mit problem (pokud se na to nevykaslou).
Registrace: 25.7. 2008 Příspěvky: 20 Bydliště: Praha
Zasláno dne: út květen 04, 2010 10:14 pm Předmět:
Všem lodím jachting.info, tady je Magic, přepínam
Chtěl bych taky, za celou naši loď, poděkovat všem za tuhle krásnou akci. Lidem z jachting.info za to, že to zorganizovali, a účastníkům za to, že tam byli. Potkal jsem fajn lidi (je to fajn regatka, no né?), se kterými se, doufám, ještě potkám. Denis zmínil nějaké organizační nedostaky; možná byly, já jsem si jich nevšiml. Věra byla na přijmu pokaždé když jsem něco potřeboval, poradili s vyvázáním, nic víc jsem nepotřeboval. Možná snad jen starty jsem moc nepobral, ale to může být mojí vinou a nezkušeností. Třeba bych ocenil, kdyby se do vysílačky řeklo "pojedeme zhruba tímhle kurzem, a start bude, že uděláme halzu". Na Drveniku jsem třeba při startu trochu tápal. Pokud se to do vysílačky řeklo, tak se omlouvám, my jsme to neslyšeli.
Naše posádka (č. 10) měla zrovna smůlu na problémy s lodí. 500 metrů po výjezdu z maríny začal pískat alarm přehřívání motoru. Vrátili jsme se tedy do maríny, kde byla doplněna voda do chlazení a bylo nám doporučeno každé ráno zkontrolovat její hladinu. Tak jsme opět vyjeli a dojeli až za mys Čiovo, kde se z výfuku najednou zakouřilo silně modrobíle a než jsem stihl aspoň vyřadit, motor zhasl. Volali jsme tedy NYA, a za půl hodiny pro nás přijela loď a odtáhla nás zpátky do Kaštely. Už po cestě se omluvili a navrhli, že nám dají místo původně dohodnuté Bavarie 42 loď, kterou nás odtahovali, Bavarii 49. Zařídili, abychom se do ní mohli přestěhovat už v sobotu večer, a v neděli ráno ji přišli vyčistit. S novou lodí už žádné problémy nebyly.
Celkově jsem přes ty peripetie měl z NYA dobrý pocit. Stál se problém, ale postavili se k tomu čelem a bylo vidět, že to chtěji řešit a že jim záleží na naší spokojenosti. Navíc, kdy ještě si já budu moci dovolit 15-metrovou loď?
... Možná snad jen starty jsem moc nepobral, ale to může být mojí vinou a nezkušeností. ...
tak z toho si nemusis delat vrasky, tvoji vinou to nebylo ... priznavam, ze to jsme nezvladli dle mych planu, castecne nasi resp. moji vinou, castecne nedostatkem vetru ...
proste ty starty byla spise z nouze ctnost (aby se vubec odstartovalo) a ne spravne provedene starty, za to se omlouvam ... ale na papire jsem vam to maloval spravne
slibuji, ze bude-li nejake priste, tak se polepsime
Pevně doufám, že bude-li, bude bez toho -li. Možná by to šlo spojit i s kurzem Astronavigace dvě, jen protekla myšlenka, organizačně by to mohlo být složité a rád bych vás potkal na dovolené na plachetnici, to jest bez běžných deních starostí. Přeju všem dobrou noc, jo a spěte v leže .
Zasláno dne: st květen 05, 2010 9:21 am Předmět:
Ještě bych se zeptal na jednu věc. Podle seznamu posádek měli být Baharis a Jerryx na jedné lodi. Podle GPS pak byl každý na jiné lodi. Došlo tedy k nějakým změnám, nebo jste třeba nehleděli na crew list a nějak přesedali na jiné lodě?
Byli jsme na stejné lodi. Ale já teď používám jako primární jiný systém ( InstaMapper ) a na Latitude s GPS jsem se hlásil pouze na kotvišti, aby bylo možno sledovat Regatku zde na stránkách. Během dne mou pozici pro Latitude zaměřovaly pouze BTSky a těch na ostrovech nebylo vždy dostatek.
Navíc i když jsme byli oba vedle sebe přihlášeni na Latitude se zaplou GPS, z nám neznámých důvodů jsme stejně byli na mapě na jiných ostrovech. To jsme nepochopili...
Zasláno dne: st květen 05, 2010 9:41 am Předmět:
Já to sledoval převážně na tvých stránkách, kde se mi zdá, že to fungovalo bezchybně. Na modulu JI byly 2 fotky (Tvoje a jerryxe zvlášť) a každá měla jinou cestu. Tvůj pohyb na JI modulu byl nepřesný, jak píšeš, odpovídalo by to těm BTS, ale přesto minimálně v půli týdne mi to ukazovalo jerryxe o dost více severněji (aby to byla jen nějaká odchylka zaměření).
takze ke sledovani polohy : bylo to hodne experimentalni, programove je to jeste vice nedodelane, vlastne to nemelo byt ani spusteno, ale rekli jsme si, ze to testneme
baharis jel presne pres instmapper, latitude mel nepresne, ja jel jen pres latitude, jenze ze zacatku to bylo taky spatne, to byla moje poloha jinde a pozdeji, kdyz jsem vypnul zamerovani pres bts a nechal jen gps, tak uz jsem mel polohu presne ja (cca od utery) ... proste jsme zkouseli
porovnani systemu:
google latitude
+ zamerovani pres gps
- zamerovani pres gps ma ovsem nevyhodu v tom, ze to musi byt trvale zapnute (mobil) a nezamknute !
- z predchoziho plyne, ze to ma mnohem vetsi spotrebu => cili pouzitelne v podstate jen na nabijecce
- diky trvalemu zapnuti se prenasi data map - pro nas zbytecna zatez na data
+ zamerovani pres bts a wifi
- zamerovani pres bts a wifi je bohuzel zcela nepouzitelne na mori (dale na mori samozrejme ani signal neni), protoze i u pobrezni plavby je bts malo a odchylka je hodne velika - zaznamenal jsem az neco kolem 20km
- dalsi nevyhoda je, ze kdyz se mobil vypina, tak novejsi poloha pres bts ma prednost pred starsi z gps, tzn. ze mam napr. pet minut starou presnou polohu a pak nahle uskocim treba o 10 km ... taky proto mi ze zacatku poloha skakala a baharisovi porad
+ google ma vypracovane api pro nase pouziti ... i kdyz k tomuto jeste ne instmapper
+ zamerovani pres gps
+ mnohem mensi rezie, jak spotreby (jede v uzamknutem mobilu, vypnuto podsviceni), tak dat (prenasi se jen data o pozici)
- bez api, nepouzitelne pro nas
+ nejake api prece jenom maji, takze to pujde pouzit
- bohuzel tento system nema pro nas budoucnost, maji velka omezeni - je v podstate jednouzivatelsky
toliko zhodnoceni => tzn. ze budeme muset vymyslet neco vlastniho
Zasláno dne: st květen 05, 2010 11:41 am Předmět:
I přes problémy si myslím, že to spuštění bylo správné, protože až reálná zkouška ukáže, co a jak je potřeba udělat, aby to fungovalo, jak má.
Každopádně díky za objasnění pozic.
2) kapitáni, kteří ještě nevrátili vlajku z akce, zapůjčenou bez zálohy, mohou tak neprodleně učinit...
Lze si ji samozřejmě také ponechat jako suvenýr, vzpomínku na první ročník, potom prosím zaplatit dle dohody.
Vlajku si také mohou pořídit všichni zájemci přes eshop zde
http://shop.jachting.info/index.php?main_p...ts_id=1613
3) nikdo ještě nehodnotil vzorek Expresmenu poskytnutý zdarma. Nevím zda jste neotevřeli, či nechutnalo....
Pro každý případ dlužíme firmě alespoň nějakou zpětnout vazbu a všechno si vymýšlet nemůžu
O tomto výrobku diskutujeme zde
http://jachting.info/modules.php?name=Foru...p;start=75
Pokud někomu slovní vyjádření dělá problém, dovolil jsem si připravit jednoduché hlasování, stačí odkliknout nejlépe vystihující vyjádření
http://jachting.info/modules.php?name=Foru...0545#70545
Ahoj všichni, taky se konečně dostávám k hodnocení akce.
1/ S lodí jsme měli problém hned v sobotu večer po přejímce, kdy jsme jeli loď "projet" a zjistili jsme volné kormidlo. Nedalo se s tím držet směr, autopilot na to nereagoval vůbec, bylo to pod jeho úroveň a při couvání nám chyběly jenom tyčky, jak jsme si ten slalom užívali. Protože bylo už pozdě, dohodli jsme se s NYA na opravu hned v neděli ráno. Kolem 9:00 hod na to naběhli, v 10:00 jsme byli ready.
Druhý problém nastal ve čtvrtek vpodvečer, kdy jsme se schovali za ostrůvek u Vrbosky, že dáme malou koupel. Byli jsme zaseklí na kotvě proti západnímu větru a když jsme chtěli balit kufry, zjistili jsme, že nám umřel motor. Po serii telefonů a vyjasnění problému k nám cca do 45 minut dorazil borec na gumáku a závadu během půlhodiny provizorně opravil . Jednalo se o spálené relé ke startéru, které přemostil napřímo - jak v americkém filmu Pro nás to znamenalo chodit zapínat motor sáhnutím do motorového prostoru a spojením kontaktu.S tímto provizoriem jsme vpohodě dorazili v pátek večer do Kaštely.
Celkový přístup NYA hodnotím jako velmi vstřícný, konstruktivní a nekonfliktní a klidně s nimi půjdu i do dalších akcí.
2/ Hodnocení EXPRESMENU = hotové jídlo tohoto typu je vždy o kompromisech a nevyrovná se čerstvému. Byl jsem překvapen, že EXPRESMENU chutnalo velmi dobře (Libor nám dal kuře na paprice = díky) a protože bylo navíc bez konzervantů, dávám mu hodnocení "velmi dobré".
3/ chci Liborovi poděkovat za akci FAJN REGATA a už teď si dělám volné okýnko pro příští rok
Zasláno dne: st květen 05, 2010 9:10 pm Předmět: Výsledky
Závodní komise konečně zpracovala předběžné výsledky ze všech dvou rozjížděk , konečné budou po ověření notářem...
Protože lodě nebyly stejné....a některé se podstatně lišily, bylo rozhodnuto rozdělit závodní pole do dvou kategorií.
A) cestovní cruisery
B ) závodní speciály a prototypy
Pořadí:
1. místo v cestovních vybojovala po urputném boji loď č. 15 "Trixie" vedená kapitánem Metym
1. místo ve speciálech získala loď č. 6 "Jelena" pod vedením kapitána Ivana a za kormidlem primabalerína se jménem "Balerína". Ta měla zasadní podíl na umístění posádky a nelze než si přát její účast i v dalším ročníku.
Další místa nebyla udělena pro nedostatek větru. Za zmínku stojí velké nasazení Vyjící 50ky, Tupáji, Jaamoji, ŽMLV, Charóna, Maji, Valašské střely, Adrenalinového expresu, Koury, Červených trpaslíků a mnohých dalších.
Loď Červených trpaslíků získala 1. místo ve vedlejší doplňkové soutěži a tou bylo hledání kešek. Úspěch slavili hned v té první (ze dvou) a to na ostrově Vis. Tito kačeři dopoledne před odplutím, ovšem s malou nápodvědou od Skučího hurikána, úspěšně nalezli důmyslně ukrytý poklad a zapsali se tak na seznam. Pro příští rok je třeba s nimi počítat jako favority i díky vysoce kvalitní technice ve výbavě.
Loď č. 3 Tichá voda byla vyhodnocena jako nejlépe oblečená v závodních dresech, byla k rozpoznání na největší vzdálenost, těsně následovaná červenými trpaslíky. Bohužel Tichá voda byla v závodě diskvalifikována pro nadměrné užívání nedovolených podpůrných látek a tento doping byl také závodním komisařem s ohrožením vlastního života prokázán (osobně otestován). Tichá voda tak nebyla zcela tichá, o to tedy nebezpečnější. Do hledáčku dopingových komisařů se dostala také posádka z Valach, ale po přezkoumání bylo zjištěno že se nejedná o nedovolenou látku získávanou z trnek, nýbrž o zcela užitečný valašský penicilín (v tekutém stavu), který je nutno míti vždy v lékárničce po ruce.
Žádné další nedostatky a incidenty nebyly zjištěny a všechny posádky dopluli v pořádku do výchozího přístavu. Zde také po vyhlášení předběžných výsledků proběhla nějaká neškodná strkanice mezi účastníky klání, zřejmě neslouhasili s konečným verdiktem.
Konec dobrý, všechno dobré. Budeme se těšit zase za rok.
Celkové resumé:
- startovalo 24 lodí
- celkem 142 členů posádek
- nebyla ztracena ani jedna loď, neutonul ani jeden námořník
- počasí jako na objednávku pro první ročník
- závodní depo NYA bylo skvěle připravené
- závěrečný domluvený raut se vinou nepřizpůsobivého domorodce nepodařilo realizovat v objednaném rozsahu, náhradní proběhl bez připomínek (všem zůčastněným se pořadatelé omlouvají za vzniklé komplikace)
- testovanou stravou nevznikl žádný zdravotní problém ani úmrtí, pouze Neptun si vyžádal svou obvyklou daň v podobě mořské nemoci, tentokrát v mírné podobě a pouze jen od některých závodníků
Jako kapitán Tiché vody podávám oficiální protest proti diskvalifikaci za používání dopingových látek
Tyto podpůrné látky, byli členy posádky používány pouze pro vyrovnání kroku po palubě a to v podobě 5 cl do každé končetiny.
Bohužel, při kontrole dovolených a nedovoloných látek si závodní komisař usmyslel že je stonožka a chtěl také tak odejít
Kladná stránka věci byla, že na palubu už se žádná kotrola po zbytek plavby nedostavila a to i přes oficiální žádost
Za Tichou vodu děkuji Všem organizátorům za super akci a těšíme se na další ročník. Z lodí Tiché vody můžete opět počítat.
S pozdravem Mirinekk
Ps: Závodní komisaři a všichni účastníci FAJN regaty jsou na naší palubě vždy vítáni.
Zasláno dne: st květen 12, 2010 1:34 pm Předmět: Mohl by jsi mně osvětlit o jakou bundu a špínu se jedná?
[quote="marks"]Vilmičko v pohodě , vesta co je bunda už přežila větší špínu z Irwina, uschla hned v autě je na to dělaná. Od soli ji musím vyprat stejně. používám ji už do práce a aspoň jsem včera dával všem čuchnout jak voní chorvatské moře, kromě psa stejně nikdo nic necítil, což je nakonec škoda a mohli ji tam nechat o něco dýl. Zdá se, že už se vám hlavy vymotávají ze starostí, tak přeju ať je úplně čisto co nejdřív.
to deko: to že se někdo splete v počítání může být pouhá jednotlivá chyba, kterých se v životě stává plná kopa, pod tlakem obvykle častěji. ale byly tam z mého pohledu horší věci. Takové nějak chybné od základu, představ si že tam byla loď. na které se posádka poprala už po pouhém týdnu na vodě a i kdyby nevystupovali každý den, takový kapitán by nikdy nikam nedoplul.[/quote
Milý Marksi, rád bych jen věděl co tím bylo myšleno? Nepamatuju se, že bychom byli v nějaké vzájemné komunikaci. Snad možná mimo debatu o bubácích, které se zůčastnila řada lidí. A to je prostě pryč a nikdo tady nic nevytahuje dále. Nechápu, jakou to má souvislost s Tvoji bundou, Tebou nebo regatou? Nemám rád, když mně někdo takto poloanonymně uráží. V životě jsem Tě neviděl a nevím ani kdo se za tím jménem skrývá? Stejně tak si nemyslím, že by jsi ty někdy viděl mně. Pokud máš něco proti mně konkretního, můžeš se mně obrátit přímo, buď veřejně, nebo soukromně. Rád Ti odpovím, jinak toto považuju za ubohost.
to Irwin, dnes 13,34 : jelikož MARKS není právě připojen, dovolím si částečně odpovědět já, a tím ukrátit sebetrýznění tazatele Irwina. Bunda skutečně spadla do vody v závěru Fajn regatky JI. Tatáž bunda plula předtím na jedné lodi na americkém kontinentu. Při tom se stihla trochu ušpinit. Pojem Irwin není jen originální nick návštěvníka fora Jachting.info, který startuje na věci, jež se ho vůbec netýkají, ale i jednoho jachtwebu a (řekl bych v neposlední řade) i název, značka, typ lodí - např Irwin 30, viz strýček Gůgl. S úctou Bedrich
Zasláno dne: st květen 12, 2010 5:07 pm Předmět: Pro Bedřicha.
Dík za vysvětlení. Opravdu jsem tomu moc nerozuměl a vzhledem k tomu, že to tady nikdo jiný nepoužívá jako nick name, vztáhl jsem to na sebe. Za to se omlouvám.Vedla mně k tomu také poněkud ostřejší výměna názorů o které jsem se už zmiňoval. O nějakém sebetrýznění zde není žádná řeč. A až na vyjímky si dávám pozor, abych se do žádných věcí moc nepletl a také nestartoval, do čeho mně nic není ,jak zde bylo řečeno.Dění kolem moře mě ale samozřejmě zajímá,takže Vám k úspěšné regatě blahopřeju.Toť vše.
Koura, kapitán Victorie, to Martin88 (st 12. květen, 2010 14:09)
S Bavarií 42 Cruiser jsme byli velmi spokojeni-pěkná loď, dobře vybavená. Během 7-mi let, kdy jezdíme na moře jsme prozatím byli vždy na plachetnicích Beneteau Oceanic, které se nám rovněž líbí. Bavarka byla dobře zvolená změna. Pochválit bych chtěl charterovou firmu za seriozní jednání, zejména pak předávajícího Josipa. Vše vysvětlil, popsal a ukázal. Takže dojmy :
1) oplachtění - nejsem odborník, ale myslím si, že návrh oplachtění lodě je zdařilý. Loď rychle reaguje na vítr (zrychluje). V neděli při obeplouvání Paklených ostrovů jsme pluli na předoboční vítr rychlostí 6-8 uzlů, místy i 9 uzlů. Parádní svezení bez výrazného náklonu. Doposud jsme se nesetkali s umístěním vinšny na rolování hlavní plachty na stěžeň pod ráhno. V počasí, které jsme měli to však nebyl problém. Z Oceanisu jsme rovněž neznali ovládání otěžového vozíku geny lanem - příjemné. Posunout vozík na Oceanisu při napnuté otěži je skoro nemožné. I špionky na geně potěšily-nemusely se nalepovat naše.
2) motor-najeto 55 motohodin, šlapal jako hodinky. Topení jsme nevyužili. V marině potěšil propeler na přídi.
3) Ostatní vybavení-loď je vybavena detaily, které činí plavbu pohodovější. Např. barevné značky na řetězu kotvy po 10-ti metrech, umístění GPS u kormidla (nemusel jsem použít svou GPS), stůl v kokpitu s velkým úložným prostorem. hezky řešený prostor kapitánského stolku s panelem elektroinstalace, množství malých odkládacích skříněk na drobnosti v salonu i kajutách. Dámy by ocenily WC s elektrickým čerpadlem-pro čistě pánskou posádku to je luxus.
K nedostatkům bych uvedl jen drobnosti - chybí nějaké úvazky na stočené otěže u předních vinšen v kokpitu, málo odkládacích míst na "plechy", jen dvě elektrozásuvky na lodi (v marině je pak fronta na nabíjení mobilů), hůře se vytahují schůdky na zadním platu a krátké bimini.
Nedostatky byly jen dva :
- když se zabouchly dveře zadní kajuty, automaticky se samy zamkly zevnitř. Při zavřených luknách je to docela sranda. Mechanismus zamykání dveří není navržen ideálně. Stalo se v sobotu po vyplutí z mariny. Po nápravě pak byly zbytek plavby dveře otevřené a zajištěné.
- druhá závada byla závažnější. Již při přebírání lodi jsme reklamovali častý chod čerpadla sladké vody. Předávající provedl kontrolu, která byla OK. Do čtvrtka nebyl problém. Ve Vrbosce jsme dotankovali vodu a vypluli na motor. Odpoledne se zvedl vítr a krásně se s 6-ti uzly křižovalo před Makarskou. Po jednom z réček jsme zjistili, že máme v salonu na podlaze vodu. Bilge pumpa pod podlahou nepracovala, bylo tam jen mokro, takže čerpadlo neseplo. Po otevření schodů jsme zjistili, že máme v motorovém prostoru cca 15 cm vody. Vybrali jsme několik kýblů vody a hledali příčinu. Dobrou zprávou bylo, že voda byla sladká. Po prohlédnutí zadního tanku na vodu a okolí byla zjištěna příčina - prasklá hadice přívodu vody do bojleru. Voda stříkala do podpalubí na levoboku a po vystoupání hladiny (cca 15-20 cm) přetékala přes podélnou výztuhu do motorového prostoru a pak do salonu. Znovu kýblování, vypnutí jističe. Hadici jsme oblepili, ale nepomohlo to, trhlina byla v lisovaném spoji. Čerpadlo se pak zapínalo jen na umývání nádobí. Ustanovily se kýblovací hlídky a bylo hotovo. Přesto hodnotila posádka plavbu jako velmi zdařilou a pohodovou. Během plavby se do motorového prostoru nekoukám, kontroluji jen prostor pod podlahou. Příště k tomu přiberu i motor.
Chtěl bych za sebe i za posádku poděkovat organizátorům i ostatním spoluplavebníkům za hezký a příjemně strávený týden na moři.
Vera, Vera, Vera, tady Valaši.....
Za posádku Valašské Střely bych rád poděkoval za organizaci, za nabídku souplavby a možnost zúčastnit se FAJN regaty.
Po debatách v maríně a při pročítání diskusí je mi trochu líto, že jsme nepluli s flotilou, ale na druhou stranu - pojali sme to tak, že chceme co nejvíc brázdit moře, proto jsme se trhli. Přesto jsme zústali v kontaktu a já si užíval radioprovoz. Hlas z vysílačky "Loli, Loli, Loli" jsme vždy odměnili pokřikem a já šel dolů komunikovat. Samozřejmě i s ostatními posádkami. Naše přestavy jsme si splnili - máme za ten týden bezmála 300 mil. Přesně to ještě nemám, ale až to stáhnu z Garmina, tak to doplním. Na to téma mě pobavili z posádky Červeného trpaslíka. Říkal jsem jim naši uplutou vzdálenost na molu a oni že to není možné. "Vy jste museli vstávat aspoň v osum." Jo. Jasně. Vstávali jsme brzo a vyplouvali většinou do sedmi. Jak jinak stihnout tu ranní boru ve čtvrtek. Moře 2-3. Vítr funěl až k 27kn a my valili směrem k Bolu na druhý ref. Nevím, jestli se někomu v tom týdnu podařilo "zábradlí ve vodě", ale já měl vestu a harnesy poprvé. Už už jsem si říkal, že se ta loď převrátí. V takových chvílích člověk získává ty správné pohnutky k respektu z moře.... Ten čtvrtek byl úžasný. Z Vrbosky až do Rogoznice na vítr. Motor bublal jen ráno a pak v podvečer v maríně. Teda ještě z Rogoznice do Kremiku, protože mooringmaster v Rogoznici je sprosťák. TIP - marína v Kremiku je parádní. Škoda jen, že ty ostatní dny bylo víc motoru než plachet. Ale co bych si stěžoval, na všem hledejme spíše to pozitivní. Jsme vděční za každou chvíli, kdy jsme plachty vytáhli. Měli jsme neskutečné štěstí na delfíny. Snad krom jednoho jsme měli jejich společnost každý den. Nepršelo nám. Bylo relativně teplo. Spálil jsem se hned první den, takže jsem se už nepálil další dny. Opil jsem se hned první večer, takže jsem krom povinných ranních "na spálení chrobáka" a "na Neptuna" raději nepil celý týden. Zažili jsme srandu. Viděl jsem známá i nová místa. Vzhledem k počasí mám Palagružu teprve před sebou. Cestopis, který někdy na lodi píšu snad někdy přepíšu do .doc podoby a někde vystavím.
K NYA. Byli jsme překvapeni jejich vstřícností a funkčností. Ještě jsem neměl na lodi ovoce, pivo a vodu od charterovky. Také mě překvapili mobilním telefonem na palubě, ze kterého jsem jim mohl v případě problému volat. Výhodou byl předávající Pavel, mluvící česky. Loď byla v pohodě, když jsem požádal o výměnu výtahu hlavní plachty, protože to lano bylo roztřepené a hrozilo roztržení, tak jen chvilku říkal, že to je OK a pak ho bez dalších řečí vyměnil. Problém vidím ovšem v tom, že nám dali nedotankovanou loď. V takovém případě souhlasím s některým z předchozích příspěvků - zajet hned na pumpu a dotankovat, a tím se vyhnout dohadům, kolik tam vlastně chybělo. Na to jsem málem doplatil, protože jsme podle rafičky na měřáku odměřili naši spotřebu a spotřebu těch před námi a chtěli zaplatit opravdu reálných 500 kuna, což se přebírající kroutil. Pak mi to dal "vyžrat" u předního zábradlí, kde mi 10 minut říkal, že jsem s tou lodí musel někde narazit, bo je to zkřivené a že to zaplatím. Já jsem to ani na chvíli nepřipustil. Vím, co jsem z lodí dělal a rozhodně jsem se vyhnul jakémukoli nárazu a i kdyby do mě někdo napakoval, tak bych to věděl. Pořád byl někdo na palubě. Nakonec se mi za to ještě omluvil a nutno dodat, že mi tu naftu proplatili. Charter teda v pohodě. Maríná v pohodě. Jenom ten jeliman v hospodě na závěr mě nasral, protože jsem se celý den těšil na maso a pak jsem si dal v té druhé restauraci špagety. Je dobře, že jsme na jeho nepochopitelné zvýšení ceny nepřistoupili. Doufám, že to maso ten trúba žere ještě teď.
Incident v noci na molu jsem prospal, ale vím, že můj parťák byl ráno velmi rozmrzelý. Ráno řídil a ten řev a bordel na molu mu nedopřál klidného spaní. Opět se připojuju k již uvedenému výše - pařba je pařba, ale u každého mola bychom se měli chovat tak, jak bychom chtěli, aby se chovali naši sousedé, když spíme. Ale na to musí každý přijít sám. Já jsem v minulosti asi dvakrát docela nahlas kalil na lodi. Po zkušenosti letos s polákama na Lastovu a chorvatskou posádkou na sousední lodiv Komiži - už doufám nikdy nikoho budit nebudu.
Plavbu považuju za dobrou. Posádka OK, loď OK, charter OK, JI OK.....
Děkuju všem a pokud se nepotkáme v srpnu někde v maríně, tak za rok AHOJ na FAJN regatě JI
Zdar jaxviňa, Vajan
Naposledy upravil Vajan dne pá květen 14, 2010 2:48 pm, celkově upraveno 1 krát.
Nedostatky byly jen dva :
- když se zabouchly dveře zadní kajuty, automaticky se samy zamkly zevnitř. Při zavřených luknách je to docela sranda. Mechanismus zamykání dveří není navržen ideálně. Stalo se v sobotu po vyplutí z mariny. Po nápravě pak byly zbytek plavby dveře otevřené a zajištěné.
ano,nám se dveře zabouchly také, naštěstí byla lukna otevřená,takže jsme to pak zevnitř otevřeli - tedy od NYA neopraveno
- druhá závada byla závažnější. Již při přebírání lodi jsme reklamovali častý chod čerpadla sladké vody. Předávající provedl kontrolu, která byla OK. Do čtvrtka nebyl problém. Ve Vrbosce jsme dotankovali vodu a vypluli na motor. Odpoledne se zvedl vítr a krásně se s 6-ti uzly křižovalo před Makarskou. Po jednom z réček jsme zjistili, že máme v salonu na podlaze vodu. Bilge pumpa pod podlahou nepracovala, bylo tam jen mokro, takže čerpadlo neseplo. Po otevření schodů jsme zjistili, že máme v motorovém prostoru cca 15 cm vody
ano, my jsme také měli dostatek sladké vody pod podlahou a u motoru, nebylo dotaženo těsnění bojleru, opravili jsme sami -
tedy od NYA neopraveno
dále byl ulomený kloub lukny přední kajuty, Josip byl překvapený, prý jsme byli po vás letos druhá posádka Victorie
o problému s rolfokem geny nic nepíšeš, takže to vypadá,že se málo navinutých závitů na furloku projevilo bohužel až u nás
Děkuji za rychlou odpověď
Martin88
Čo sa našej lode týka (meno lode BRK) a celkového pohladu na spoločnosť NYA, mám dojem že sa jedná o kvalitnú spoločnosť. Aj keď nemám moc s čím porovnávať, spoločnosť zanechala vo mne dobrý pocit. Taká drobnosť ako chorvatský telefon na palube pre prípad poruchy a ako to poteší. Predpoveď počasia, ktorá chodila SMS-kou každé ráno, bola príliš všeobecná a po dvoch dňoch som si ju už nevšímal.
Loď nám odovzdával Joseph (bavili sme sa po anglicky). Pri preberaní lode sa ma snažil Joseph presvedčiť, že nám stačia dva harnesy. Že aj ak príde búrka, budeme v kokpite len dvaja. Neviem ako na to prišiel, ale po mojich protestoch doniesol ďalšie tri kusy. Ešte bol problém z ukazovateľom hladiny nafty v nádrži – při odovzdaní nechcel ukázať koľko máme paliva, zapol sa len na sekundu a ukázal plnú nádrž. Plnú nádrž nám ukazoval celú plavbu. Bola to príjemná predstava že sme nespálili ani deci. Na konci plavby sme dotankovali 51 litrov.
Jediné čo ma pri preberaní lode prekvapilo, bolo upozornenie na jednu jedinú vec, a to elektrické splachovanie záchoda. Ak sa pokazí platíme 100 Euro za opravu. Samozrejme, že sa záchod ucpal a robil posledné dva dni plavby problémy – nestíhal odčerpávať vodu z misy. Ale keď sme obmedzili prívod morskej vody odpojením hadice, ktorá potom striekala na zem, problém sa čiastočne vyriešil. Prebytočnú morskú vodu z priestoru sprchy sme potom odčerpávali ručnou pumpou do mora.
Počas plavby sa vyskytli dáke problémy s loďou, ale s tým som vzhľadom na vek lode, počítal. Raz v noci nám unikla asi polovica nádrže vody do lode a prišli sme na to až ráno. Drobný problém bol s veternou koruhvičkou, teda iba s jej nožičkami, ktoré maju ukazovať mŕtvy uhol lode. Bolo to povolené a točilo sa to na stažni ako chcelo, takže mŕtvy uhol bol všade. Ploter nám celú cestu ukazoval pobrežie Nigérie, ale ako povedal Jerryx, že za tie prachy kedy sa tam pozrieš . Po odovzdávaní lode späť v Kaštele nám bol ukázaný úkon, ako sa plotter správne nadstaví, o čom sme pred tým nevedeli.
Čo mi trochu vadilo bol nefunkčný speed meter, a to z dôvodu, že ho tam po zime nenamontovali. Tým pádom nám neukazoval windmeter reálny vietor, ale len zdanlivý. Čož ma trochu miatlo, ale dalo sa na to zvyknúť. Mal som v telefóne GPS, tak sme sa z toho nezbláznili.
Jediný vážny problém nastal keď sa nám po prvom vytiahnutí hlavnej plachty, urval oťažový vozík. Plachtu sme vyťahovali po vyplávaní z domovskej maríny za slnečného počasia, vietor okolo 14 uzlov, bez nárazov. Pravdepodobne tam bolo menej vymedzovacích guličiek ako malo byť. Najprv sme to vyriešili provizórne spleťou lán, ale kým sme sa priblížili ku Korčule, vozík sa nám podarilo plnohodnotne opraviť tak, že sme do priestoru v ktorom mali guličky len rotovať, nacpali papier a ten nedovolil vymedzovacím guličkám vyskočit zo svojho púzdra. Bolo fajn, že keď sme po urvaní vozíka volali servis, tak nás odkázali do Vela Luka s tým, že by tam mal prísť technik na opravu. Následne sme opravu odvolali a pokračovali v plánovanej trase na Gradinu.
Zaujmavé bolo že pri odovzdávaní lode Joseph škrkal preberací protokol ako športku bez toho, aby videl zaplombované svetlice, náradie, vesty alebo harnesy. Nič iné ho nezaujímalo, len záchod. Neviem ako sa to Ljuške podarilo opraviť, ale počas preberania záchodu sa hladina nedvihla ani o centimeter, a to sa Joseph snažil hoooodne dlho splachovať.
Pri odovzdávaní lode som si všimol, že potápač dačo fotí pod vodou. Keď sme ich vyzvali, ukázali nám fotku namotanej igelitky na propele. Igelitiek plávalo v maríne hodne, tak ma to dáko neprekvapilo. Nenapadlo ma skontrolovať vo fotoaparáte čas kedy bola fotka spravená. Joseph nám oznámil, že hodina potápača stojí 40 Eur pretože je z inej maríny. Trošku nás to nakrklo a Ljuška sa nedala a při platení v kancelárii začala vyjednávať. Prišla mi čudná reakcia v kancelárii, keď nám oznámili že ak to zaplatíme v kunách, bude stačiť 200 kuna, čo je asi 28 Eur. Divný kurz. Vtedy som začal mať podozrenie že tu dačo nehraje. Spýtal som sa, že kedy príde potápač, lebo mi prišlo divné odtrhnúť igelitku za 28 Eur. Fakt ma zaujmalo koľko mu to bude trvať. Ospravedlnili sa že, dnes (v piatok) na nás nebude mať čas a príde až v sobotu ráno. Vtedy mi už prdli nervy, zobral som vodotesný foťák a vliezol aj v tričku do tej smradlavej vody a odfotil čistú vrtulu. Keď ma Joseph videl liezť z vody aj s foťákom, dobehol a povedal že už tam potápač bol a odstranil igelitku.
to Martin88 :
Díky za odpověď. Podle tvých sdělení a zpráv ostatních mám pocit, že svatozář kolem NYA slábne. Mám stejnou zkušenost jako Neny při předávání podpalubí. Na WC strávil náš přebírající neskutečně dlouhou dobu a dlouze zkoušel splachování elektrického záchodu. Ostatní věci ho potom skoro vůbec nezajímaly. Když k tomu připočtu "vyčůranost" s igelity, zábradlím atd. a skutečnost že námi nahlášenou závadu na hadici u bojleru neopravili a předali loď další posádce, není co dodat. Vlastně je - důsledně přebírat loď, veškeré vybavení a o všech nedostatcích a nestandardním chování zařízení lodě pořídit písemný zápis.
S rolfolkem geny nebyl problém, možná i proto, že se snažím během plachtění nevytočit celou genu a nechávám jeden závit plachty na tyči rolfolku (nevím jak spolehlivě je plachta připevněna). Plocha geny je sice menší, ale zanedbatelně. O kloubu lukny přední kajuty bohužel nevím nic. Obývám vždy zadní kajutu a kluci nic nehlásili.
Měj se , Koura
Ahoj. Chcel by som sa trochu zastať spoločnosti NYA. Pre prípad že by moje slová boli zle pochopené, alebo som to len špatne napísal . Spoločnosť sa rozhodla nám dať zdarma, spinaker, prívesný motor + benzín, 30% zľavu, telefón a to vínko, jabĺčka a pár pív, boli tiež pekným gestom. Neviem či je veľa spoločností, ktoré toto spravia pre klienta. Podľa mňa, problémom sú zamestnanci, ktorý si prilepšujú na turistoch, prípadne odfláknu dáku časť svojej práce.
Jááááj, na vínko jsem zapomněl. Pravda - docela rád, protože odstartovalo moji děsnou sobotní opici. Jinak je to pěkné gesto. Zatím jsem to nikde neviděl. Ani když jsem platil plnou cenu třeba v hlavní sezóně. Přihlédneme-li k tomu, že jsme měli tu velkou slevu ... na druhou stranu, měli mimo sezonu od JI kšeft ja kráva. Je to na úhlu pohledu. Můj osobní názor je, že bych si tam klidně loď půjčil znovu. Zažil jsem podstatně horší přístup a kvalitu. Myslím, že v každé charterovce najdem chyby a tato byla docela v pohodě.
to Martin88 :
Díky za odpověď. Podle tvých sdělení a zpráv ostatních mám pocit, že svatozář kolem NYA slábne.
S rolfolkem geny nebyl problém, možná i proto, že se snažím během plachtění nevytočit celou genu a nechávám jeden závit plachty na tyči rolfolku (nevím jak spolehlivě je plachta připevněna). Plocha geny je sice menší, ale zanedbatelně. O kloubu lukny přední kajuty bohužel nevím nic. Obývám vždy zadní kajutu a kluci nic nehlásili.
Měj se , Koura
Moje loňské nadšení pro NYA letos trochu opadlo.
Co se plachty týká, nebyl problém s jejím uchycením /nahoře a dole šekl, na stěhu v drážce/ ale s lanem, které vypouští a namotává plachtu, na bubnu rolfoku.Při vplutí do komižského zálivu jsem s měnícím se kurzem smotával postupně genu
/foukalo 20, v nárazech 25 uzlů/, po nahození motoru a smotání geny jsem chtěl ještě 2x obtočit otěže, aby se gena určitě
v přístavu nevyfoukla a vtom vyklouzlo lano z navíjecího bubnu rolfoku.S kompletně rozmotanou genou v tomhle větru a vlnách
jsme si pak užili
Přidám taky trošku k technickému stavu lodi JELENA.
Je to Elan 40, trochu starší. První závadou byl protáčecí buben rolfoku, Takže nám taky zůstala celá gena venku, bez možnosti refování. Po zakotvení se podařilo opravit namotané lano, ale ne rolfok, takže musel vždy při vytahování geny a refování někdo na špici buben rolfoku podržet.
Trochu byl taky problém, že nebyla plná nádrž s naftou a museli jsme hledat otevřenou benzinku.
Větší problémy nastaly, když přestal startovat motor. Nakonec se podařilo odborníkům ze sousední lodi motor nastartovat zkratováním něčeho v podpalubí. Obdobně se taky něco v podpalubí ucpalo, aby zhasl.
To bylo ještě snesitelné, ale bohužel motor navíc nedobíjel. Tím pádem přestala loď spolupracovat.
První odešla kotva, museli jsme buďto k molu nebo k sousední lodi na kotvě.
Pak zkolaboval autopilot. Nabídli nám výměnu lodi, ale to by trvalo velice dlouho, byli jsme daleko od mariny.
Další následovalo osvětlení (lednici nepočítám), a postupně veškerá elektronika.
Takže jsme byli bez GPS, hloubkoměru a nakonec i bez vysílačky. Protože nešel měnič, nebylo možné dobít ani mobil. Pitná voda nám sice díky zákazu sprchování nedošla, ale bez elektřiny netekla. Tak jsme byli nuceni přejít na alkohol a suchou stravu.
Nabít baterie připojením na elektřinu v přístavu nešlo, protože náš elektrický systém vyhazoval pojistky na přípojce na mole.
Naštěstí vše chcípalo postupně, tak jsme nakonec v pohodě dorazili do Kaštely.
Jinak plachty byly zánovní a loď jela pěkně.
Naštěstí vše chcípalo postupně, tak jsme nakonec v pohodě dorazili do Kaštely.
ivan ale zabudol si na drobnost - mali ste uplne skvelu skipperku, ktora vsetky tieto situacie zvladala priam so stojickym pokojom
a tiez ste mali skveleho co-skippera Vaska, ktory mne a Korkimu vysvetlil, ze prist bez brzd z Trogiru do Bratislavy je uplne bezpecne a v pohode mozne
Kompas nám fungoval, ale pod téměř neprůhledným plexi, nevadí, staří Číňani říkali, že stačí zmagnetovat jehlu.
Skipperku a kormidelnici jsme měli opravdu skvělou, proto měla jako bonus dovoleno zaplavat si každé ráno na toaletu do přírody a na závěr předplacenou samostatnou úklidovou četu na lodi jen pro sebe.
Horší to bylo s co-skipperem Vaškem. Odmítl nás naučit jak se startuje a zhasíná motor, že by nám to mohlo utrhnout ruce. To silně přeháněl, sám měl ruce kromě drobných oděrek v pořádku a donutil nás tak, aby jsme ho nepřetržitě hlídali, aby se nám neztratil se svými znalostmi.
U lodí v čártru věku Jeleny (r.v. 2000) se dá počítat s různými neduhy, mohli jsme si půjčit novější loď, ale klasické oplachtění se těžko shání, plachty byly opravdu kvalitní a jelo se přece na regatku.
Jinak byla loď udržovaná, už jsme měli novější a v horším stavu, takže u nás celkem spokojenost.
to posádka Jeleny :
být spokojenej na lodi, kde vše funguje, to není žádný umění,
ale být celkem spokojený na vaší lodi, to už je celkem umění
P.S. zalíbili jste se mi už když se Vašek přiznal, že kvůli rozjižďce vypustil i většinu vody
Zasláno dne: ne květen 16, 2010 2:59 pm Předmět:
Poslať niekoho na more s pokazeným rolfokom a aspoň ho na to neupozorniť považujem za vrchol nezodpovednosti. Ospravedlňovať takéto chyby vekom lode je ireleventné. Svoju loď /ak by som ju mal/ by som im čártrovať nedal a ani by som si od nich loď neobjednal. Na začiatku sezóny mať lode v stave ako na konci, to nie je dobrá vizitka. Nič na tom nezmení korektné a príjemné chovanie technika odovzdávajúceho a preberajúceho loď a ani to že mi dajú na privítanie flašu vína a ovocie.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.