Přihlásit se or Registrovat

Sobota 4. září 2010, 00:35
Svátek má: Jindřiška
Partner portálu
YachtNet, s.r.o.

Navigace

YachtNet charter
Novinka

Hledání zde na portálu

Pokročilé vyhledávání

Návštěvy

TOPlist

Náhodný výběr z encyklopedie
· Balast
· Batymetr
· Lot
· Balastýna
· Námořní míle

Zobrazeno stránek
Zaznamenali jsme
20912066
zobrazených stránek od měsíce září 2006

Marine počasí
/

Reklama

Content
· Praktické odkazy CZ
· Praktické odkazy HR
· Počasí
· Praktické odkazy PL
· České cestopisy a info o plavbách
· Lodní knihovna
· Zajímavé » KNIHY »
· Inzerce na portálu www.jachting.info
· Literatura
· O nás
· Ochrana osobních údajů
· Kontakty
· Nová lodní výstava v Praze - II. ročník
· Libštát po čtyřicáté
· Plavby na Baltu 2010
· YachtNet s.r.o. - nový partner portálu JI

Fórum

J A CH T I N G - I N F O :: Zobrazit téma - Dalnicni znamka Slovinsko
FAQ
FAQ
Hledat
Hledat
Seznam uživatelů
Seznam uživatelů
Uživatelské skupiny
Uživatelské skupiny
Osobní nastavení
Osobní nastavení
Přihlášení
Přihlášení
Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv
Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv
Obsah fóra J A CH T I N G - I N F O » Cestování a doprava lidí za jachtingem

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Dalnicni znamka Slovinsko Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 [vše]
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Registrace: 18.9. 2006

PříspěvekZasláno dne: po srpen 03, 2009 9:00 am    Předmět: Citovat

Zaslechl jsem několik reakcí, že údajně byli někteří majitelé půlroční dálniční známky upozorňováni ve Slovinsku, že nebudou platit 6 měsíců, ale jen měsíc.
Narazil jsem na to také na Aukru, kde někteří tvrdí, že jim to tak tlumočili Slovinští policisté.
Nechtěl bych vyvolávat nějakou paniku, spíše mě zajímá, zda se s tímto výkladem někdo z vás setkal.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Skype jméno ICQ
Laguna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 19.5. 2009

PříspěvekZasláno dne: po srpen 03, 2009 1:16 pm    Předmět: Citovat

Bilardos napsal(a):
Zaslechl jsem několik reakcí, že údajně byli někteří majitelé půlroční dálniční známky upozorňováni ve Slovinsku, že nebudou platit 6 měsíců, ale jen měsíc.
Narazil jsem na to také na Aukru, kde někteří tvrdí, že jim to tak tlumočili Slovinští policisté.
Nechtěl bych vyvolávat nějakou paniku, spíše mě zajímá, zda se s tímto výkladem někdo z vás setkal.

Mám půlroční známku taky, dívali se na mne a bez komentářů. Na DARS.si žádná informace o zkrácení platnosti půlroční známky není, takže se asi jedná o planý poplach. Asi by to bylo i silně protiprávní, kupoval jsem ji jako půlroční v dobré víře a zpětně měnit platnost nelze. Spíš by mne zajímalo, jestli se dá třeba v Rakousku ještě koupit. Vyznačit na ní platnost od 6/09 není problém...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Registrace: 2.3. 2008
Loď/revír: penzista

PříspěvekZasláno dne: po srpen 17, 2009 8:30 pm    Předmět: Citovat

Na DARSu se píše, že půlroční známky koupené od 1.7.09 mají platnost 1 měsíc. Známky koupené před 1.7.09 mají
platnost 6 měsíců. Tolik upřesnění.
karaya2
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 24.9. 2007

PříspěvekZasláno dne: st srpen 19, 2009 10:21 am    Předmět: re: Citovat

Obchvat okolo Mariboru je dokončen . Jel jsem po něm v pondělí . Jízda přes Slovinsko je radost Gooood
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Registrace: 27.10. 2007
Loď/revír: evita

PříspěvekZasláno dne: út září 01, 2009 10:27 am    Předmět: Citovat

obchvat je vynikající. Potíž je v tom, že skončil obchvat a začala souvislá fronta až na celnici. Sobota ráno 15.8.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
mirinekk
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Registrace: 8.1. 2009

PříspěvekZasláno dne: út září 01, 2009 8:28 pm    Předmět: Citovat

Omlovám se, asi hloupá otázka....teď jsem jezdil Maďarsko...takže přes Slovinsko už je hotová dálnice? A proč ty fronty?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Registrace: 27.10. 2007
Loď/revír: evita

PříspěvekZasláno dne: út září 01, 2009 8:49 pm    Předmět: Citovat

hotová.., no je jí o kus víc. Neprojíždíš mariborem, ale obchvatem kolem. Asi je to zlepšení. Ale jak jsem napsal - dálnice skončila, v zúžení se udělala šílená zácpa a ta pokračovala až na hranice s chorvatskem. Každý ukazoval pasy, a, při tom množství aut to silnici úplně zašpuntovalo. A na chorvatské dálnici to pokračovalo dalších asi 40 km. Vypadalo to na nějakou hromadnou bouračku a nakonec šlo o dvě auta s potličenejma nárazníkama, která stála v odstavném pruhu. Všichni ale přibrzdili, aby se podívali, co se stalo - a další ucpávka.
Výsledek - průjezd Slovinskem a první km v Chorvatsku - skoro 4 hodiny.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Registrace: 11.2. 2007

PříspěvekZasláno dne: út září 01, 2009 10:21 pm    Předmět: Citovat

A já to pořád říkal není nad to zaletět si se SKYEUROPE do Splitu . Někdo i zpět.
Sorry OT
Macek0585
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Registrace: 19.5. 2008
Loď/revír: Astondoa 40 fly Biograd n.M.

PříspěvekZasláno dne: st září 02, 2009 12:21 pm    Předmět: Citovat

Ani dálnice až na hranice nevyřeší fronty pátek/sobota, pokud tam ta hranice bude stát. Jezdil jsem dlouho přes Budapešť a teď jsem se vrátil zpět k cestě Brno-Bratislava-Graz- Maribor-Biograd z důvodu rychlosti. V sobotu 29.8. cesta Biograd - Frýdek-Místek 8:35 motorového času (i s popojížděním 32 minut na hranici včetně kompletní kontroly papírů od auta). K takovému času se přes Budapešť bohužel nedostanu.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
akimator
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 14.8. 2009

PříspěvekZasláno dne: st říjen 07, 2009 4:04 pm    Předmět: Citovat

Ahoj diskutéři!
Já sem zkusil doporučení a 30EUR za dálniční poplatek jsem projedl v konobě na Premudě...Aspoň poznáte, jak se ve Slovinsku žije na venkově.

a tu máte popis objížďky, resp. vyhnutí se nekřesťanským poplatkům za kousek Slovinské dálnice, pakliže jedete klasickou trasou Wien-Graz-Maribor-HR. Celá cesta je dobře značena a je intuitivní, a pravděpodobně nebudete sami, kdo touto cestou před/za vámi pojede:

1) ...odbočit předposlední sjezd z rakouské dálnice těsně před Slovinskem Exit 226 Gersdorf

2) ...za sjezdem hned doleva směr Mureck

3) ...v Murecku hlídat odbočku a sjet doprava směr Lenart, SLO

4) ...za Mureckem za mostem znovu doprava na Maribor (Šentilj, Ptuj, Lenart)

5) ...v Lenartu doprava na Zagreb (Maribor), a po pár metrech na světlech doleva na Ptuj (Maribor)

6) ...v Ptuji se buď držet Maribor a za Ptují na Zagreb, nebo cestou přes nový most (viz mapka níže). Za Ptují pak taktéž doleva na Zagreb, což už jste napojeni na starou silnici pod Mariborem.

Doporučuji projet si cestu "nanečisto" třeba na Google mapy.

Celková mapka:

detail Ptuje přes nový most:

Nakonec ještě 2 odkazy:
- celková mapa v bodech a souřadnicích

- video z celé trasy

Edit L. Wink
Takto se diskutuje a ne propaguje ....
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Registrace: 18.9. 2006

PříspěvekZasláno dne: po květen 31, 2010 7:01 pm    Předmět: Citovat

Dnes vyšel v jednom bulváru další aktuální, podrobný návod, jak se Slovinské dálnici vyhnout.
Popis trasy
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Skype jméno ICQ
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 22.8. 2008
Loď/revír: Něco jako Pluto s watasem

PříspěvekZasláno dne: st červen 09, 2010 3:12 pm    Předmět: Citovat

Aby mě někdo neosočil, že jsem líny přiznávám, že jsem pročetl všeny vlákna a i odkazy na objíždky ve Slovinsku. Nevíte jak je to se starou cestou na z Mariboru na Ptuj? Jen jsem se dočetl, že je to složitejší, ale netuším jak a včem? Mad
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Registrace: 2.3. 2008
Loď/revír: penzista

PříspěvekZasláno dne: po červen 21, 2010 8:58 am    Předmět: Citovat

Dálniční známky pro Slovinsko je možno koupit i v ČR: http://www.uamk.cz/cs/index.php?option=com...;Itemid=59 http://www.uamk.cz/cs/index.php?option=com...;Itemid=65
IvoK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 9.7. 2008

PříspěvekZasláno dne: po červen 21, 2010 10:50 am    Předmět: Citovat

lubo52 napsal(a):
Aby mě někdo neosočil, že jsem líny přiznávám, že jsem pročetl všeny vlákna a i odkazy na objíždky ve Slovinsku. Nevíte jak je to se starou cestou na z Mariboru na Ptuj? Jen jsem se dočetl, že je to složitejší, ale netuším jak a včem? Mad

Minulý rok jsme se drželi návodu z této stránky Avoiding Slovenian Vignette . Bez problému průjezdný, jen doporučuju předem připravit cestu v navigaci.

Pokud bys narazil na problém, dej vědět, ať neděláme stejné chyby Smile
jojoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 17.4. 2007

PříspěvekZasláno dne: po červen 21, 2010 12:56 pm    Předmět: Ptuj Citovat

jel jsem minulý týden podle výše uvedeného návodu z Blesku - http://www.blesk.cz/clanek/servis-cestovan...-euro.html

obrázky i mapka přesně odpovídají, až na poslední dva tři kilometry

bod č.13 - "...dojedete do Ptuje." .. tuto poznámku je potřeba dodržet doslova .. nečekat na nějakou křižovatku s Cafe Piano, ta je až v Ptuji, pokud teda vůbec existuje, protože jsme tenhle podnik neviděli cestou tam ani zpátky, a nebyli jsme jediní, kdo jel s ofoceným Bleskem na kolenou po šotolině do pekel .. takže jak uvidíte po pravé ruce dálnici (protihlukovou bariéru), zbystřete pozornost a dívejte se po odbočce Ptuj .. jedna je těsně za mostem přes dálnici (společným pro vedlejší silnici i dálnici), hned za mostem doleva, vyjet nahoru, a dát se doprava, nikoliv přes most .. kdo to přejede, má šanci na reparát o několik set metrů dále

v Ptuji je kruháč u benzinky už značený Zagreb/Ormož, pak další na Zagreb .. tam se už zabloudit nedá .. pokud se podíváte na mapku v úvodu článku v Blesku, musíte udělat takové véčko (nebo zoubek), ještě před vodou .. najedete na dvousetmetrový kousek dálnice a ta hned končí

pozor - přes dálnici u Ptuje vedou nejméně tři mosty, ale jen jeden z nich má sjezd

cesta do HR - v noci s kufrováním, od sjezdu z rakouské dálnice po nájezd (resp. sjezd) dálnice slovinské 1 h 35 min
cesta z HR - ve dne, podle "otočeného" návodu, 51 min

rychlost sem dodržoval .. víceméně .. časovou prodlevu, když se nezabloudí, odhaduji na 2x 30 min, "zisk" dělá 30 EUR .. a taky dobrý pocit z navigačního cvičení

asfalt všude dobrý, místy zcela nový, kromě starého hraničního přechodu, to je tankodrom

otázka do pléna - viděl někdo to Cafe Piano??? Confused
MartinB
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Registrace: 19.1. 2006

PříspěvekZasláno dne: po červen 21, 2010 3:53 pm    Předmět: Citovat

Už jsem měl letos taky čest projíždět Slovinskem do Chorvatska.
Jednu cestu jsme objižděli, zpět po dálnici.
Asi bych příště neobjížděl.
Pokud se vydáte po dálnici, už se neprojíždí před Maribor a po přejetí A/SLO hranic plynule a rychle dojedete až za Ptuj a dále se pokračuje po původní "okresce" která vede na hranice bez vesnic.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Komín
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 20.10. 2007

PříspěvekZasláno dne: út červen 22, 2010 8:41 am    Předmět: Citovat

Taky už jsem byl letos dvakrát v Chorvatsku a pokaždé platil 30 euro za dálnici - škoda že zrušili půlroční známky. Jsou to velké peníze ve srovnání třeba s Rakouskem, ale na druhou stranu se těm Slovincům ani moc nedivím. Každé léto projede po té silnici půlka Evropy tam a zase zpátky. Když se podíváte na stav staré silnice, bylo to na ní vidět. A proč by to Slovinci měli platit ze svý kapsy, když jim tam pak nenecháme ani kačku? Těch 30 euro, rozpočítáno na 4 lidi v autě, jsou 3 karlovačka na jednoho. To mi zas tak velká oběť nepříjde.
Možná už byste si měli přestat stěžovat na platbu dálnice ve Slovinsku a hledat objížďky a místo toho začít jezdit jachtit jinam. Třeba na Balt, tam se dostanete z Česka bez poplatků a po Česku si každý svou okresku najde snadno, pokud nechce platit naši dálniční známku.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
IvoK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 9.7. 2008

PříspěvekZasláno dne: út červen 22, 2010 11:23 am    Předmět: Citovat

Komín napsal(a):
Taky už jsem byl letos dvakrát v Chorvatsku a pokaždé platil 30 euro za dálnici - škoda že zrušili půlroční známky. Jsou to velké peníze ve srovnání třeba s Rakouskem, ale na druhou stranu se těm Slovincům ani moc nedivím. Každé léto projede po té silnici půlka Evropy tam a zase zpátky. Když se podíváte na stav staré silnice, bylo to na ní vidět. A proč by to Slovinci měli platit ze svý kapsy, když jim tam pak nenecháme ani kačku? Těch 30 euro, rozpočítáno na 4 lidi v autě, jsou 3 karlovačka na jednoho. To mi zas tak velká oběť nepříjde.
Možná už byste si měli přestat stěžovat na platbu dálnice ve Slovinsku a hledat objížďky a místo toho začít jezdit jachtit jinam. Třeba na Balt, tam se dostanete z Česka bez poplatků a po Česku si každý svou okresku najde snadno, pokud nechce platit naši dálniční známku.

Pro mne za mne, ať si to každej dělá jak chce. Kolik lidí, tolik názorů na placení dálnice, výši poplatku atd. Já za sebe to odmítám dát za těch pár km. Ale také nikoho kdo jede po dálnici nebudu odsuzovat.

Měl jsem za to, že účelem tohoto fóra je shromažďovat rady, informace, doporučení, odkazy, zajímavosti...zkrátka užitečné věci použitelné širší skupinou čtenářů. Zůstaňme u toho, ať si fórum zbytečně nezaplevelíme.
Díky
MERCHANT
nováček na fóru
nováček na fóru

Registrace: 28.3. 2010

PříspěvekZasláno dne: st červen 30, 2010 7:12 pm    Předmět: Citovat

Tak jsem byl letos v Chorvatsku. Dálnice je už téměř přes celé Slovinsko Gooood . Každý si tedy může vybrat, jestli chce šetřit a objiždět. Nebo nešetřit a projet Slovinskem rychle.

Pozor, místní policie kontroluje dalniční známky. Mne osobně kontrolovali po cestě tam i zpět. Jak zjistil, že mám známku, tak mne odmávl a ani jsem nemusel zastavovat.
Martin88
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 16.9. 2008

PříspěvekZasláno dne: so srpen 28, 2010 4:18 pm    Předmět: Citovat

Doporucuji si rozmyslet zda platit ci ne, Einsatzkommando von DARS neni line /tedy spise ma povinnost/ odchytavat neplatice
na byvale SLO celnici i kolem pulnoci Mad svedenim vsech aut pod pristresek
Zpoplatneni dalnic neodsuzuji,ale draha a jen sedmidenni znamka je podle me kur...., nepekna vec Gun
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra J A CH T I N G - I N F O » Cestování a doprava lidí za jachtingem Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 [vše]
Strana 9 z 9

Přejít na: