Tímto představuji svoji loď
Jedná se o Ocelovku dlouhou 10m, širokou 3m s ponorem 132cm ( dvou kýl )
Mam úžasnej ohřívač vody na plyn, který je defakto zmenšená
verze karmy na chemický PV3S ARS 12M kdo byl na vojně ví o čem mluvim
jinak majitel byl velmi milý a nechal mi tam celou knihovnu pilotů
Takže mam komplet piloty pro Portugalsko, Spanelsko, Francii, Chorvatsko/Albanii/slovinsko,Italii Recko a to vse vzdy alespon 2 od ruznych autoru Horu map snad odevsud, atp
Lod bude dovybavena solárem a kompresorem pro plnění potápěčských lahví.
Ve výbavě je motor diesel ISUZU 28HP, a jeho ingeneer říká že je to super motor, po dvou letech stání naskočil na prvni pokus
a je absolutne bezproblemovej. Tak doufam že má pravdu.
Lodička je celkově v dobrým stavu i když nějakou práci to samozřejmě chce.
Stála mě 18500, namísto původních 25000 liber takže si myslim že to byl dobrej obchod.
Další informace a fotky na stránkách www.alassea.wz.cz
Fotky tam dám běhěm dneška
Ahoj
Zvíře30
Naposledy upravil Zvire30 dne st srpen 19, 2009 8:27 am, celkově upraveno 1 krát.
Tak zvire30, congratulation, ať se stále daří, co nejvíce naplutých majlí bez problémů, hodně dobrých větrů (všech) a žádnou mělčinu a pochopitelně hoooodně toho zdravíčka. Trochu ti v koutku duše závidím, ale v tom dobrém slova smyslu. Zdraví Pecho
Dnešek je ve znamení dokončovacích prací, bohužel prací které ještě ani nezačli. Proto absolutní přednost před blbinami typu Bilge pumpa v koupelně, dostal Autopilot. Zde mi opět pomohlo že při mně ten nahoře prostě drží. Kdyš jsem šel na oběd zahlédl jsem u jednoho rozbořenýho baráku krabici Autohelm… po bližším prozkoumání ( od souseda ) jsem zjistil že zde sídlí nějaký technik. Zavolal jsem mu tedy a zeptal se na díly na Autohelm ST4000. nic mi neslíbyl ale řekl že až přijede mrkne se. No a jak to dopadlo ja vždy, měl přesně jeden kus ovládacího kola a motoru, nic jiného, ale nic jiného jsem taky nepotřeboval
Po 2 hodinách práce byl autopilot opraven a řídící jednotka hlásila připravenost. Zvedl jsem tedy kotvy a vyplul do protilehlé zátoky. Cestou jsem vyskoušel Autohelm který maká BEZCHYBNĚ. Spuštění kotvy bylo něco jako hodinu ve fitku, protože je ruční a neopomněla se seknout. Nic méně na potřetí se vše povedlo. Hed po té jsem spatřil ke mně mířící člun.
Byl to Brit který kotvil vedle mě, přijel na pokec. Po chvíli rozhovoru zněj vypadlo že můj nafukovací člun je sqelej a hodně drahej. Namítnul jsem že je špatná podlaha a nejde na nej připevnit motor, načež odjel a přijel za 10 minut i z roštem na podlahu a nástavcem na záď , který umožňuje připevnění motoru.. To už jsem koukal k obloze a děkoval jsem, že i brit koukal
Vše mi to dal za 10e, protože mi při následným ponoru utopil závaží
Jen tak mimochodem byl to asi jediný člověk ve středomoří co měl ten nástavec protože si ho sám před rokem svařil. Tímto mam potvrzeno že Ten nahoře s Ulmem za mnou pořád stojej
Pak mě pozval v 20:00 na večeři k nim na loď. Odkaz na jeho loď najdete v sekci odkazy.
Povečeřeli jsme a popily červeného. A cca v 11 jsem na člunu odjel na svou loď, zítra je všude zavřeno ale pozítří mě čeká výběr motoru. Potřebuji co nejlehčí kolem 2-3 HP, problém je že dvoutakty už se nedělají z ekologických důvodů a 4 takty jsou težší, tak uvidim.
Zasláno dne: st srpen 19, 2009 12:07 am Předmět: Re: 33ft. Robert Tucker sloop " Steel Pulse "
Zvire30 napsal(a):
Tímto představuji svoji loď
Jedná se o Ocelovku dlouhou 10m, širokou 3m s ponorem 80cm ( dvou kýl )
Ahoj, ten ponor měl zarazil, protože twinkeel s ponorem 70 cm mám na ocelové šestimetrovce. Na stránkách máš uvedený ponor 4'3'' což je 1,32 m. Nechci šťourat, jenom mne zajímá, jak to doopravdy je, protože mám loď od designera "z vedlejší vesnice" (Beenhakker).
Tak to drzim palce. Ja delal zkousky nedavno, 55 stupnu jeste v pohode, pri 60 jde voda horem do kokpitu, ale lod se i z toho vraci jak o zivot. Tahali jsme ji do naklonu za stezen dva, kdyz se zacala hrnout voda, kamarad lano pustil, jenze ja ho mel namotane na dulfera a byl jsem jen v plavkach.... no, uz to slezlo.
Koupil sis krasavici, ten interier se mi moc libi. Mimochodem, co to je ta divna vec vedle paty stezne, co vypada jako H z trubek?
update znova ale tohle stojí zato přežil jsem bouři, ale bylo to o fous.
úryvek:
Sedim si takhle v mé oblíbené irské hospodě, a zvenku zaslechnu hluk. Kouknu ven a takovej déšť jsem ještě neviděl. Okamžitě mi blesklo hlavou že jsem nechal na lodi otevřený střešní okno. Během chvíle byla na ulici voda nad kotníky. Musim se dostat na loď, na nic jinýho jsem nemyslel. Požádal jsem majitele hospody o nějakej kýbl. Dal mi plastovou misku, která jak se později ukázalo zachránila moji dinginu. Vyrazil jsem za stále silného deště k dingině. 5 minut trvalo než jsem dostal alespoň většinu vody z dinginy. Pak jsem zatáhl za startér a ..... nic, znova , znova znova .... nic. " TEĎ NÉÉ, NASKOČ MRCHO !!!" ani výhružky nepomohly, nalil jsem zbytek benzínu z pet flašky a pokračoval, motor chytil po 20TI !!! minutách. Vydal jsem se na moře a modlil se že benzín vystačí.... nevystačil, skončil přesně u prostřed zálivu. Bohužel jsem si sebou nevzal baterku a volat o pomoc přes zvuk příboje bylo nesmyslný. Takže jsem lehl na předek člunu a pádloval rukama zpět do přístavu. po 30miintách jsem dorazil na kamenitý břeh vedle přístavu. Kde se vzal stál tam jakejsi řek ( poslal ho Ulme to je jasný ). Řikám mu " CAN YOU HELP ME, I NEED LITTLE BIT OF BEZIN ", chvilku přemejšlel a utek. A jsem v troubě prolítlo mi hlavou najednou skoro smykem vedle mě zabrzdila octávka, "COME ON !!!" ozvalose, Řek se na mě nevykašlal, pak jsme jeli a minuli asi 10 zavřených stanic, na 10tý nám řekli že jedna šelka u letiště je otevřená, NAjezdil semnou tak 40km, než jsme sehnali 1,5l benzínu. Během cesty řiká " I GREECE, YOU ? " , pochopil jsem že chce vědět odkud jsem, řekl jsem mu "CZECH REPUBLIK" a on zařval "CZECHIA, SKOOOODAA , MY CAR, GOOD CAR, OUUU CECHIA, PRAGA, GREAT " měl radost jak dítě Přivezl mě pak zpátky do přístavu, stoupl jsi na břeh a čekal jak dopadnu, nalil jsem plnou do moturku a nakopl ho Řek mi podal ruku rozloučil se a poradil ať mířim přímo proti vlnám, jinak mě to převrátí Vyjel jsem na moře a Řek volal GOOD LUCK. Po padesáti metrech muj motor zhasl, skoušim nahodit nic, vlny mě odnesli zpět k Řekovy. U břehu to zas chytlo , ale po dalších 50m chcíplo, povolil jsem víc vrtulku pro přísun vzduchu do nádrže. Motor chytl opět až u břehu, Řek tam ještě furt stál a volal " PETR FUCK IT ! COME OUT " .Motor naskočil, zařval jsem "ITS GOOD DAY TO DIE" a ze stejnojmenou písní na rtech jsem vyrazil proti vlnám.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3Další[vše]
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.