Fotosoutěž

Fotosoutěž

Navigace

Dřevo na lodě
dřevo na lodě, voděvzdorné překližky, teakové paluby a řezivo

YachtNet charter

Návštěvy

TOPlist

Náhodný výběr z encyklopedie
· Bonet, bonneta
· Bankýna
· Buny
· Pulpit seats
· Dračí smyčka

Zobrazeno stránek
Zaznamenali jsme
63100554
zobrazených stránek od měsíce září 2006

Marine počasí
/

Reklama

Partner portálu
YachtNet, s.r.o.

Content
· Praktické odkazy CZ
· Praktické odkazy HR
· Počasí
· Praktické odkazy PL
· České cestopisy a info o plavbách
· Lodní knihovna
· Zajímavé » KNIHY »
· Inzerce na portálu www.jachting.info
· Literatura
· O nás
· Ochrana osobních údajů
· Kontakty
· Nová lodní výstava v Praze - II. ročník
· Libštát po čtyřicáté druhé
· Plavby na Baltu 2010
· YachtNet s.r.o. - nový partner portálu JI

Fórum

J A CH T I N G - I N F O :: Zobrazit téma - Kindle 3 - čtečka knížek od Amazonu - 3G + WiFi
FAQ
FAQ
Hledat
Hledat
Seznam uživatelů
Seznam uživatelů
Uživatelské skupiny
Uživatelské skupiny
Osobní nastavení
Osobní nastavení
Přihlášení
Přihlášení
Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv
Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv
Obsah fóra J A CH T I N G - I N F O » Datová komunikace na lodi

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
Kindle 3 - čtečka knížek od Amazonu - 3G + WiFi Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další [vše]
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jaarek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 29.12. 2005

PříspěvekZasláno dne: čt březen 03, 2011 9:56 pm    Předmět: Kindle 3 - čtečka knížek od Amazonu - 3G + WiFi Citovat

Tady popíšu něco o použití čtečky Kindle pro "lodní" potřebu Wink

Tak jsem si loni na začátku prosince objednal přímo od Amazonu čtečku Kindle 3 v provedení 3G. Stála mně 189.- USD, k tomu jsem si objednal originál kožené pouzdro s LED osvětlením, za 59.99 USD. Celé i s dopravou ( nadvakrát á 20.- USD - nejdříve přišlo pouzdro a až koncem ledna dorazila vlastní čtečka ) to stálo 290.95 USD.

případná recenze je např. tady

Jelikož to přišlo nadvakrát, vešel jsem se do limitu s clem a DPH, takže jsem nic dalšího neplatil. To se má ale teď brzy změnit - od 1.4.2011 bude snížení limitu ze 150 EUR na něco ? Sad takže to bude o DPH - 20% dražší. Takže kdo uvažuje o koupi, měl by si pospíšit Confused .

Předtím jsem byl celkem zvyklý na mobil, kde jsem měl spousty knížek, které jsem si tak ve chvilkách (typicky v kolonách na jižní spojce apod Shocked ) četl, takže přechod na e-ink nebyl zcela bezbolestný, ale větší displej a další funkce to bohatě vyvážili.

Takže co je z mého pohledu velmi zajímavé?

Vlastní displej E-ink - elektronický papír. Je to něco jiného, než LCD, ale dá se Cool . Hlavně na sluníčku je to daleko lepší než něco luštit na klasickém LCD.

Samotná čtečka knížek - mohu mít s sebou "tisíce" knížek s minimální váhou, třeba letecky. Taky si už začínám nahrávat různé příručky, piloty apod. V nouzi to lze použít i pro zobrazení naskenovaných pdf - samozřejmě menší obrazovka znamená i nějaké to rolování a bystrý zrak.

Je zde výkladový anglický slovník, a zajímavá je funkce předčítání - text v angličtině lze současně číst na elektronickém papíře a současně i poslouchat - vyborné pro tréning angličtiny. Thumb Up

Sice to má i MP3 přehrávač, ale ten je prakticky nepoužitelný.

Ale hlavně - Je zde prohlížeč internetu - sice píšou, že v experimentální verzi, ale pro nouzové zobrazení pár stránek to stačí. Musíme počítat s vlastnostmi e-inkoustu, tedy jen černobíle s 16 úrovněmi šedi, pomalému překreslování stránky atd.
Já jsem si pořídil hlavně 3G verzi - protože zatím platí, že prakticky ve většině zemí na světě máte toto připojení, a teď se podržte Gooood Gooood ZADARMO !!
Místo SIM karty to má napevno čip, a spojení je přes US operátora.

Takže zkušenosti - v Česku to funguje - nejdříve po zapnutí sice zapíná wifi, pokud nějaké zjistí, zkouší se připojit, ale pokud to nejde, po chvilce přejde na GSM 3G spojení. Pak lze zobrazit třeba i stránky JI, nebo hledat na googlu.
Zatím jsem byl letos na chvilku jen v Itálii a Chorvatsku (bohužel ne na moři Crying or Very sad ), ale v obou zemích to fungovalo.

Vidím to jako skvělou věc na stahování předpovědí, meto synoptiky, nebo i přečtení emailu apod, kdy si lze předem připravit odkazy a pak
jen spustit.

tady je fotka z mobilu z meteo předpovědi z HR:

edit: upraven vložený obrázek
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Libor
OK4AMI

Registrace: 8.11. 2005

Loď/revír: s/y Ami - Corveette 650

PříspěvekZasláno dne: st březen 09, 2011 4:21 pm    Předmět: Citovat

Jaarku ale to je moc pěkná věcička a asi užitečná při delším pobytu na lodi.

Ještě než o ní začnu vážně přemýšlet, potřebuji vědět zda funguje obousměrná komunikace, nebo jen stahování.

Jde mi o jakoukoliv možnost předat zpětně textovou zprávu. Poštovní klient tam těžko bude, ale mohl bys zkusit otevřít stránku a nějakou SMS bránou zdarma a zkusit odeslat SMS. Nebo třeba přes Gmail nějaký email.
Je to možné?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Skype jméno ICQ
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník

Registrace: 6.3. 2006
Loď/revír: Lysander (Iris), AVAR TOBAGO (Iris2), VDS 36 - SEAL

PříspěvekZasláno dne: st březen 09, 2011 6:30 pm    Předmět: test Citovat

Právě jsem provedl test: z K3 jsem přes http://sms.t-zones.cz/open.jsp odeslal SMS zprávu na svůj telefon ... došla.

Dodatek:
Uff, musím ten test zopakovat - byl jsem v dosahu wifi a zřejmě se zpráva protlačila právě tudy ...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ
Ozzie
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Registrace: 23.12. 2009
Loď/revír: Zodiac340CadetSolid + Suzuki DF15

PříspěvekZasláno dne: st březen 09, 2011 8:40 pm    Předmět: Citovat

V poslednej dobe uvažujem tiež o zakúpení e- booku. jednoznačne treba kupovať kvôli spotrebe elektriny s e-ink obrazovkou. Vydrží aj tri týždne. Čo sa týka ostatných funkcií, ako komunikácia a pod. nato je už vymyslený mobilný telefon s navigáciou a inými užitočnými funkciami. Internetové a komunikačné funkcie podľa mňa zbytočne predražia tieto "knihy".
Mne bude stačiť, keď budem mať v jednej knihe stovky kníh a max niaký slovník k tomu.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Registrace: 27.10. 2007
Loď/revír: Azimut 68, Středozemní moře

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 12:34 am    Předmět: Citovat

e-book plánuji co nejdříve. Ty internetové a komunikační aplikace mají asi význam pro stahování knih přímo do čtečky.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ozzie
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Registrace: 23.12. 2009
Loď/revír: Zodiac340CadetSolid + Suzuki DF15

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 7:29 am    Předmět: Citovat

Na internetovú aplikáciu a používanie tých najrôznejších funkcíí by som kúpil I PAD. Je to skvelá hračka a má tiež funkciu E-BOOK.
Samozrejme za iný peniaz, ale zas tak vela nestojí. Práve mám obavy, že keby som mal E-BOOK so všetkými funkciami, ako internet, mobilné telefonovanie, sms, GPS, tak to pôvodné určnie čítať knihy, by išlo velmi rýchlo a velmi často bokom.
Podľa mňa kapacita napr. 2GB je dostatočná, lebo keď si vezmeme, že priemerná kniha má v PDF formáte cca 1200 kbyte, tak sa tam zmestí skoro Tisíc!!! kníh a sú aj iné menšie formáty a navyše tie pamäte sú ešte rozšíritelné.
Nemám rád univerzálne veci, uvediem jeden príklad: pomerne vela cestujem a keď prídem natankovať na pumpu a stojí predo mnou v rade 6-7 ludí ktorí vyberajú najrôznejšie hovadiny a ani jeden netankoval, tak ma ide trafiť šlak. Veci by mali prioritne slúžiť na to načo boli určené. Ale to je len môj názor a nepatrím už medzi najmladších, asi je to tým.
Libor
OK4AMI

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 9:46 am    Předmět: Citovat

To jste pochopili špatně, na co jsem se ptal. Hmmmm

Na čtení je knížka... a jiné fórum. Věci se mají používat k tomu k čemu jsou....

Mě zaujal právě ten mobilní přístup na net zdarma a téměř všude.

Toto ařízení nehodlám vůbec krmit knížkama, ale mapamai, příručkama, předpisy, majáky, světla, kontakty na maríny...atd.

A hlavně pro stahování počasí a jako vedlejší produkt...předání textové zprávy zpět.

Než řešit v každé zemi roaming (zvláště při dnešních cenách), nebo shánět a doplňovat kredit na kartu místního operátora...volil bych toto zařízení. Za 1, maximálně 2 plavby jsou náklady vyrovnány a dále jen samé výhody a úspora.
Cestuji dost i pracovně, bohužel výhodný tarif mimo EU není a každá cesta pár dní mě stojí jen telefon několik tisíc...Pokud část převedu na emailovou komunikaci, nebude mi už nic chybět.... Very Happy

Ozzie dříve telefon neuměl SMS, přesto ho někteří mladší používají jen pro text....nemůžeš jenom lpět na starém, doba, my i vše kolem nás se mění.... Whist
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Skype jméno ICQ
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 9:54 am    Předmět: Citovat

ten přístup na net mě zajímá hodně, ale knížkama to krmit hodlám Smile
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 15.7. 2009

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 9:56 am    Předmět: RE Citovat

no jelikož s těmahle tabama přicházím do styku velice často tak musím konstatovat že zatím jsem nic lepšího než TAB neviděl. Má to vše i GPS /dá se tam nahrát i offline GPS/, jediné co tomu chybí je klasický USB nebo miniUSB konektor ale to asi v další verzi vymakají.
Manželka zahodila telefon a používá již jen ten tab. Dá se to koupit i za 11tis a cena klesá . Dle mého názoru zatím nemá konkureci .
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Skype jméno ICQ
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 10:06 am    Předmět: Citovat

vypadá dobře, není ale na čtení trochu malý. Myslím tím na regulérní čtení, ne prohlížení zpráv na netu.
Libor
OK4AMI

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 10:16 am    Předmět: Citovat

spuctume prosím čti lépe. Gun

Toto není žádný Tab, má to USB, nemá to GPS, aplikaci tam nenahraješ....!!!.Odkaz na rencenzi najdeš o pár příspěvků výše....

O Tabech se tu nebavíme, založ si na to jiné vlákno, pokud potřebuješ....To je větší příbuzný smartfounu a řešilo se dostatečně v jiném vlákně včetně aplikací.....
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Registrace: 1.10. 2007
Loď/revír: jak kdy :-)

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 10:20 am    Předmět: Re: RE Citovat

spuctum napsal(a):
Dá se to koupit i za 11tis a cena klesá . Dle mého názoru zatím nemá konkureci .

No, přinejmenším v ceně ano. U Amazonu vidím tohle:
Kindle 3G Wireless Reading Device, Free 3G + Wi-Fi, 3G Works Globally, Graphite, 6" Display with New E Ink Pearl Technology
za 189 $. (Bez dopravy.)
http://www.amazon.com/dp/B003FSUDM4
Technické parametry obou jsem, pravda, nesrovnával.

Lynx

P. S. Jen z logiky věci bych tipoval, že když se tím dostanu na internet a když to má klávesnici, tak SMS nebo mail napíšu a odešlu. Pokud se nemýlím, tak je to výborná věcička. Ale kdyžtak mě opravte vy, kdo ji máte a používáte.
L.

Naposledy upravil lynx dne čt březen 10, 2011 10:26 am, celkově upraveno 1 krát.
Libor
OK4AMI

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 10:22 am    Předmět: Citovat

Existuje také větší http://www.amazon.com/Kindle-DX-Wireless-R...XEXNTY97DB

9,7" nestačí? Pořád malé.....?
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Registrace: 1.10. 2007
Loď/revír: jak kdy :-)

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 10:27 am    Předmět: Citovat

Aha, tam je cena vyšší, ale pořád pod sedm tisíc Kč. Smile

L.
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 10:31 am    Předmět: RE Citovat

Libor : já to četl , a jaksi nevidím smysl kupovat za 300 doláčů něco co je hodně omezené k použití, to si raději dalších 300 doláčů přidám a mám tam vše ..

kupovat v dnešní době "čtečku knih" mi připadá asi jako kupovat si dnes "analogový telefon" a pokud přece tak si raději než výše uvedené kupte TOHLE a za stejné peníze budete mít 100x více muziky.
mikiviki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 19.8. 2007

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 10:49 am    Předmět: Citovat

skvělá věc. Už jsem si ji objednal z Amazonu ve verzi s 3G modulem. Je tam na pevno instalovaný modul 3G za který Amazon platí poplatky operátorům v různých zemí za to že se uživatel bude připojovat na internet. Je to stále free a bez poplatku po celém světě. Jde s tím chodit na jakýkoliv web email a všechny internetové stránky. Odesílat smsm přes sms brány atd. Výdrž při nonstop čtení 1 měsíc, a při nonstop surfování 1 týden. Za 3900,-Kč. Wink Whist
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ
Libor
OK4AMI

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 10:55 am    Předmět: Citovat

Protože v té ceně máš připojení k internetu všude na světě napořád a zdarma. Jestli je to za 300 doláčů málo bych silně pochyboval. Já si koupím menší (mám dobré oči ještě..) za 140 doláčů, tj. nepřetržitý přístup k netu na furt. Najdi mi lepší tarif a budu tě všude chválit až do konce věků... Laughing

Jak jsem psal, víc mě bude stát stejný přístup k netu během dovolené v Chorvatsku....a to každý rok opakovaně.Dám příklad z poslední doby. V obyčejném průměrném hotelu ve Švýcarsku si můžeš koupit přístup k netu na 3 hodiny za |15 franků. \To je ta čtečka zaplacená za 29 hodin připojení a to je pro mě to hlavní plus tohoto přístroje. Rozumíš tomu? Už chápeš ten smysl....?

Proto se o tom tady bavíme. Vidím to jako revoluční počin a budoucnost datového přenosu. Zaplatím jednou a už nikdy nechci vidět žádný účet....
A mám všude kde se budu plavit svou předpověď včetně synop. map....

Nic jiného tu neřešíme a proto to sem Jarek dával, předpokládám. Jinou souvislost to s jachtingem (kromě ukrácení dlouhé chvíle při přeplavbě knížkami) nemá. Tedy kromě neustálého přístupu na portál JI Gooood
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 11:01 am    Předmět: Re Citovat

no jak se dívám na tu jejich mapu pokrytí 3G tak si v ČR moc neškrtneš /a ani moc v Chorvatsku/ , EDGE GPRS je tedy po celé evropě , mě by to přesvědčilo je a pouze pokud se v pohodě dostaneš na STRÁNKY a v pohodě naloguješ . Takže prosím hoď odpověď jestli ty stránky najedou a jestli se dá nalogovat.

Libor : revoluci v datovém přenosu samozřejmě vidím pokud to bude všude 3G, neb vše ostatní je z minulého století. A pokud budou garantovat že to za dva roky nevypnou Surprised).

Naposledy upravil spuctum dne čt březen 10, 2011 11:08 am, celkově upraveno 2 krát.
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Registrace: 3.2. 2008
Loď/revír: s/y ORA, Wiking 350 komet 30Hp

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 11:02 am    Předmět: kindle Citovat

Libore
se na to teď dívám na tom amazonu
a ta ze těch 140 dolarů nemá free 3G.
nebo čtu špatně?
sek
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník

Registrace: 6.3. 2006
Loď/revír: Lysander (Iris), AVAR TOBAGO (Iris2), VDS 36 - SEAL

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 11:12 am    Předmět: Citovat

Práve jsem odzkoušel mnou výše avizované - sms lze odesílat.

Čtečku Kindle 3 mám již téměř půl roku - zkušenost dobrá. Beletrii seženete na netu kdejakou. S kvalitním OCR programem nakrmíte čtečku tím, co potřebujete. Pdf do Kindlu není to pravé ořechové - lépe prvně převést do jiného formátu. Na netu jsem našel i odbornou literaturu (jachting) - chce to trpělivost a štěstí. Zdarma.
A samotná čtečka? Tenká, dobře čitelná, s výdrží, pohotově po ruce.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ
Libor
OK4AMI

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 11:15 am    Předmět: Citovat

Nemám ho ještě tak nenaloguji...Pokrytí jsem samozřejmě podrobně zkoumal, hlavně kde se pohybuji. 3G je všude kolem velkých měst a docela se rozšiřuje. I některé ostrovy v Chovatsku už mají 3G pokrytí...

Na předpovědní mapu mi GPRS stačí. Tento argument není pro mě podstaný.

jsekero, dívám se taky a vidím že má 3G , ale za 189 dolarů, přehlídl jsem to já, sorry. Výše to potvrzuje i mikiviki.

Mrkni sem http://www.amazon.com/gp/product/B002Y27P3M/ref=sv_kinh_0

Pod textem máš srovnávací tabulku všech 3 modelů...a ten prostřední mě zajímá
http://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Read...B3105728ZJ
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 11:19 am    Předmět: RE Citovat

Pouze 3 otázky :

1. Surfování po internetu není nijak omezeno zobrazením obsahu stránek /hlavně nepodporováním třeba flash10/
2. Jde v prohlížeči /internetovém / otevřít více záložek?
3. Vidím dobře ž eto má černobílý display ?
Libor
OK4AMI

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 11:55 am    Předmět: Citovat

Právě jsem objednal. Odpovím ti za týden až to přijde.
Zatím jen na 3 otázku. Je čb - protože to je elektronický papír, ne klasický displej. Více o této technologii zde http://en.wikipedia.org/wiki/E_Ink

Barevný byl vyvinut teprve loni a zatím se rozšiřuje pomalu.

Opět ale tento argument příliš není podstatný, ještě nedávno byly synoptické mapy dostupné jen v čb provedení a bylo to cela dostatečné.
mikiviki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Registrace: 19.8. 2007

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 12:50 pm    Předmět: Citovat

přístroj funguje i pro gprs a edge !! Laughing
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Registrace: 1.2. 2009
Loď/revír: S/Y Ochechule 19, Slapy

PříspěvekZasláno dne: čt březen 10, 2011 12:58 pm    Předmět: Citovat

TADY je mapa pokrytí 3G (odkaz přímo z amazonu). To už tak růžově nevypadá.
mikiviki: to spojení přes GPRS a EDGE je taky zadarmo?
respektive - je to funkční i přes GPRS/EDGE?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra J A CH T I N G - I N F O » Datová komunikace na lodi Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další [vše]
Strana 1 z 7

Přejít na: