Registrace: 22.3. 2007 Příspěvky: 119 Bydliště: New York Loď/revír: SEAFARER 26/ Long Island Sound
Zasláno dne: pá březen 16, 2012 1:45 am Předmět: Co s sebou na La Grace na 4tydenní plavbu.
Ahoj
Koncem dubna se chystám s L.G. z Dominikanské republiky na Azory.
Tak bych se rád zeptal vás zkušenějších mořských vlků, co s sebou vzít a co nechat doma.
Některří z vás na L.G. pluli a tak snad trochu poradí.
Přikládam seznam všeho co mě zatím napadlo.
Co s sebou na La Grace na 3-4 tydenní plavbu - Kadet
Hygiena
kartáček na zuby + pasta
obyč. mýdlo
gillete na holení
hřeben
náhradní brýle
náhradní kontaktní čočky + vodička
štětečky na čištění uší
ručník 2ks /1 na slanou a 1 na sladkou vodu/
Registrace: 24.10. 2007 Příspěvky: 718 Bydliště: Martinique Loď/revír: na cestách
Zasláno dne: pá březen 16, 2012 3:45 am Předmět:
moc trenek, málo slivovice, to je můj skromný názor....
Kapitánovat by to měl otrokář Dominický Martin (tady tuším martin63) tak mu zkus písnout.
Domonikána je hodně na severu, La Grace moc stoupat nebude, takže ve westerlies pojedete trošku déle, ale zase budete rychlejc doma.
Tu plavbu bych si dal také.....
Myšák
Mysacek: Ani neříkej. A nejsme jediny - rikal mi Pepa D., ze maji na Atlantik zcela plno.
radar: vypichnul bych tu celovku - v kajutach a v podpalubi je na LaGrace, jako na spravne dobove lodi, tma jako v pytli.
Na lezeni do lanovi si vem aspon dve karabiny a jednu delsi smycku ("odsedku") na jisteni. A kdyz si vezmes i expressku neudelas chybu. Ja expressku nemel a jistil jsem se na rahne jen pres jednu karabinu a nemel jsem vubec volnost pohybu. Musel jsem pujcit od bocmana. A jestli jsi zvykly na svuj sedak, tak bych doporucil vzit si svuj.
Registrace: 30.9. 2008 Příspěvky: 206 Bydliště: Ondřejov Loď/revír: Astronom
Zasláno dne: pá březen 16, 2012 6:02 pm Předmět:
Mě přijde ten seznam téměř úplný (i když z trenek a ponožek bych taky ubral).
Pokud nemáš nějakou svou speciální knížku a chceš jen zabít volný čas, tak nemusíš brát ani tu, protože lodní knihovna je celkem bohatá.
Ke slunečním brýlím bych ještě přidal řemínek nebo gumu na připevnění za hlavu, ať je neztratíš. Totéž u kšiltovky, nějaký kolíček, kterým ji připněš na límec.
Prostěradlo+spacák.
A pak klubko provazu, např. na sušení prádla, uvázání různých věcí v kajutě, atd. Na La Grace sice jsou kromě lan i provazy, ale Viktor je ne vždy ochotně vydává lidem na různé blbosti...
EDIT: ručník stačí v pohodě taky jeden. Bude sice pořád trochu vlhký od soli, ale jedeš na historickou loď, ne?
já bych si na 4t. plavbu vzala ještě hodně náplastí, obvaz, jehlu + niť, kartáček jakože na ruce (bude na hřeben, na prádlo, na kolomaz za nehtama), pár igeliťáků na drobné kraviny (i špinavé či mokré), do osobní lékárny ještě antialergika a něco typu Kinedryl, (pokud nemáš a jsi v Americe, kup si třeba nějaký lék, který má účinnou látku dimenhydrinatum nebo chtěj "antivertiginosa"). Ještě pouzdro na nenáhradní brýle - to je vždycky mazec, když se při spaní brýle zamotávají do hader.
Zasláno dne: st březen 28, 2012 9:43 am Předmět: Věci na plavbu
Můj postřeh k tématu,
Trochu více vnitřní desinfekce - slivka.
Mast na vlka - s úspěchem používají všichni Aviril H /dětský/ nebo PreparationH /to je prý i na hemoroidy.
ATB - sežeň si někde širokospektrální ATB, Augmentin nebo něco podobného
Panthenol - na popáleniny, od slunce i od plotny
"censored"ír, který Ti vyhovuje
Něco na případné pálení žáhy - Gaviscon je sichr
Náplasti hlavně voděodolné
Pas a prachy a štastnou cestu
Registrace: 22.3. 2007 Příspěvky: 119 Bydliště: New York Loď/revír: SEAFARER 26/ Long Island Sound
Zasláno dne: čt březen 29, 2012 4:12 pm Předmět:
Navis jsem si nakonec nekoupil. Koupil jsem z drohe ruky od Gill goretex kalhoty rady Ocean a bundu od West marine offshore Explorer.
To cele na pohled ve velice dobrem stavu, malo pouzite. Tak uvidime.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.