Navigare Yachting Adria

Doporučení na dobré firmy z oboru

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

windward
moderátor
Reputace: 62

Navigare Yachting Adria

Příspěvekod windward » pon dub 06, 2009 11:31 am

Prave jsem se vratil z kurzu v Chorvatsku, ktery zorganizovala spolecnost YachtNet. Meli jsme lod od Navigare Yachting Adria v Kastele. Moje zkusensot s Navigare byla vytecna, proto bych chtel zde uvest vsechny klady:

- lod byla absolutne perfektne nachystana
- cokoliv jsem potreboval, nebylo problem
- jeden z techniku (base-skipper) mluvi hodne dobre cesky a nam ho poslali jen tak sami od sebe, kdyz jsem mel nejake otazky
- maji vlastni telefonni sit s mobilem na palube, takze zdarma se muzete s Navigare kdykoliv spojit
- na palubni mobil denne posilaji predpoved
- check-out byl absolutne bezproblemovy (napriklad, podarilo se mi nevedomky skrabnout bord, ale rekl jsem, ze nejsem si toho vedom a nevim, jak by se to mohlo stat, ale nevim presne zda za to muzu, oni to vsak neresili)
- vsechno je na palube popsano, takze neni problem najit cokoliv z vybavy
- maji i zachranny ostruvek
- na palube je podrobny maual k lodi a ve specialni slozce podrobny seznam vseho vybaveni (ktery neni soucasti check-listu, takze to pri check-outu nekontroluji podrobne, ale jen zbezne)

Zapory:

- vyssi cena za pronajem (naprosto opodstatnene)
- Kastela je z meho pohledu prdel sveta

Odkaz na stranky spolecnosti Navigare Yachting Adria:

www.nya.hr

Odkaz na oficialni cedecko s rozsahlymi informacemi o lodich, sluzbach, cenach, kontaktech, atd.

http://www.edisk.cz/stahni/44969/Naviga ... .58MB.html

Spolecnost Navigare Yachting Adria vrele doporucuji. Jsou hodne dobri.

Roman Verba
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Re: Navigare Yachting Adria

Příspěvekod Martin88 » pon dub 06, 2009 11:37 am

To jsi mě referencí potěšil, v květnu si od nich půjčuji
windward
moderátor

Příspěvekod windward » pon dub 06, 2009 11:42 am

Vzdy rad!

Jeste dodam, co jsem si vzpomnel:

- v povinnych publikacich maji "808 pristavu" v cestine (!) a petijazycny slovnik
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon dub 06, 2009 7:27 pm

To jsem rád, že se shodneme ;)
Já rovněž přidávám s kladným hodnocením.
Měl jsem od Navigare loď loni (ani jsem neměl pocit vyšší ceny, last minut) a mohu říct jen to nejlepší. Od té doby je řadím na špičku charter. společností v Chorvatsku.
Svou zkušenost jsem popsal v článku: http://jachting.info/modules.php?name=N ... le&sid=463

Cituji:

Společnost Navigare má lodě na posledním molu E a ještě navíc směrem ven ze zátoky. Na vyplutí, ale i pro návrat ideální, pohodové.

Po příjezdu jsme se šli ohlásit do kanceláře, kde jsme již byli očekáváni příjemnou slečnou. Připravila veškeré formality (crewlist již měli předem), admirál složil kauci (blokace na kartě) a zaplatil 100,-EUR Comfort Package B, což je, jak jsem na místě zjistil, bývalý trasintlog. Předala nám dokumenty, předpověď počasí, dále 777 v polštině (měli ještě české, německé a myslím anglické) a slíbila posílat denně předpověď na chorvatský mobil, který byl součástí vybavení lodě. Poté nás předala skiprovi jménem Davor.

Davor nám hned začal předávat loď. V podstatě nás seznamoval kde je co uložené a kontroloval s námi jen drahé součásti výbavy a funkčnost přístrojů. Zeptali jsme se jen na pár věcí a umístění ventilů. Následoval podpis a přání šťastné plavby.

Loď byla perfektně nachystaná. Byla to její první plavba v letošní sezóně. Na stole byla mísa s čerstvými jablky (jako by věděli, že jsme je chtěli koupit a zapomněli) a pytlík keksů. V ledničce pak vychlazené plechovky piva Karlovačko, 2l pomerančového džusu, minerálky a 0,7l bílého kvalitního vína.

Ještě jsem se s takovým servisem nesetkal.
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Re: Navigare Yachting Adria

Příspěvekod Bilardos » pon dub 06, 2009 7:34 pm

windward píše:- Kastela je z meho pohledu prdel sveta

Omlouvám se předem za OT. Můžeš to pls trochu rozvést.
windward
moderátor

Příspěvekod windward » pon dub 06, 2009 8:30 pm

Mohu rozvest. Jedna se spise o to, ze se mi to misto jednoduse nelibi. Asi nic zavazneho, rozhodne nic svetaborneho. Zapory kastely z meho pohledu:

- nepekny vyhled na prumyslovou/pristavni zonu k severu od Splitu
- nejblizsi pumpa ve vzdalenosti cca 5 Nm (tj. cca dve hodiny na pripadne tankovani)
- Kastelanska zatoka ma tvar hlubokeho kotle, kde se vlhkost celeho sveta kondenzuje do neprohledne mlhy a studenych chundelatych mraku (zrejme ne vzdy)
- pro nekoho, kdo lod neovlada uplne nejlib, muze byt maly prostor v marine ponekud sklicujici
- celkem se mi to tam v okoli opticky nelibi

Objektivni klady mariny Kastela:

- pekna marina
- zas tak moc lodi tam neni (tj. ani lidi)
- maji uzasne socialni zarizeni se skutecne odtekajici vodou, se skutecne horkou vodou, s teakovymi rosty na podlaze a s vyhrivanou (!!!!!!) podlahou

Objektivne vzato, pokud bych chtel zase hodne dobry servis, tak Navigare je jedna z takovych spolecnosti. Rozhodne bych nevahal - kastela ne kastela.

Nevim, jestli jsem to rozvedl v dostatecne mire. Kdyz tak se ptej.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » pon čer 01, 2009 10:42 am

Byl jsem velmi příjemně překvapen, NYA je dle mě jeden z nejlepších charterů.
Po příjezdu do maríny kolem 10:00 mi příjemná slečna v NYA oznámila, že bohužel musím cca hodinu počkat, až budu moci převzít loď :lol: :good: , v 11 se dostavil skiper Boris s omluvou, že toho má hodně a jestli bych si loď nezačal kontrolovat sám :D
na mole byl pro nás připravený spinakr ikdyž jsem ho neobjednával a ani nepřiplácel :good: ,
společná kontrola a objasnění ovládání proběhlo velmi přátelsky, takže ve 12 jsme mohli vyplouvat.
Na lodi bylo připraveno pohoštění /viz výše Liborův popis - chlazené pivo, džus, minerálka, víno, pomeranče/, k dispozici předplacený mobilní telefon s každodenním zasíláním SMS s předpovědí počasí.
Při vracení lodi mě potěšila přítomnost potapěče, jsem rád, že loď kontrolují i zespodu, namotaná lana a sítě na šroubech, která vymotával z některých lodí, nejsou věci, které bych při plavbě musel mít ssebou /znám charter, kde potápěče nepoužívají/.
K maríně - čisté záchody i sprchy, víc mě nezajímá, protože pluji jinam, na manevrování mezi moly místa jak na letišti, kdo zná Tankerkomerc v Zadaru, jistě mi dá zapravdu.

Yachting - každé potěšení je tak trochu vlhké
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pon čer 01, 2009 11:17 am

windward píše:- pro nekoho, kdo lod neovlada uplne nejlib, muze byt maly prostor v marine ponekud sklicujici

Díval jsem se na webkameru a místa mi připadá špíše více, než méně.

Jinak bych měl ještě dotaz k parkování auta v maríně.
Dle staženého ceníku z webu maríny nabízí parkování auta (pokud to chápu ten ceník správně) za 368 HRK/týden.
Je to tak nebo je cena jiná? Případně mě dle fotek a googlu připadá, že se dá parkovat i kolem, mimo ofic. parkoviště, případně přes ulici u domorodců.
Díky moc za postřehy ;-)
Naposledy upravil(a) Bilardos dne pon čer 01, 2009 11:28 am, celkem upraveno 1 x.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » pon čer 01, 2009 11:24 am

platili jsme 50,-EUR za týden, parkovat se dá určitě někde okolo, otázka je, kolik toho z auta po týdnu zbyde, okolí je opravdu trochu divočejší

Naposledy upravil(a) Martin88 dne pon čer 01, 2009 1:50 pm, celkem upraveno 1 x.
smike
moderátor

Příspěvekod smike » pon čer 01, 2009 12:58 pm

Martin88 píše:..Při vracení lodi mě potěšila přítomnost potapěče, jsem rád, že loď kontrolují i zespodu,

z toho nemívám dobrý pocit, protože při přebírání lodi na začátku člověk pod vodu nejde a spolehá se na odpověď OK od technika
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » pon čer 01, 2009 1:49 pm

smike píše:
Martin88 píše:..Při vracení lodi mě potěšila přítomnost potapěče, jsem rád, že loď kontrolují i zespodu,

z toho nemívám dobrý pocit, protože při přebírání lodi na začátku člověk pod vodu nejde a spolehá se na odpověď OK od technika

Právě, že se spoléhám na někoho a ne na sebe, je mi tato kontrola milejší, než případné problémy třeba s pohonem. Evtl. poškození lodi si pak můžu sám v čisté zátoce prověřit /zapomněl jsem také napsat, že ve výbavě lodí NYA jsou 2 masky se šnorchlem, kdyby tedy někdo neměl vlastní/
Myslel jsi asi na případ, kdy by chartrovka chtěla stejnou škodu zaplatit 2x, to se mi zdá dost nepravděpodobné /svědci,vlastní kontrola, výpis z GPS, domluva s předchozí posádkou.. asi bude ještě víc věcí proti/ ale rozumím Tvé nedůvěře.

ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » pon čer 01, 2009 2:18 pm

Martine, jakmile odpluješ z domovské mariny, tak prakticky nemáš možnost dokázat, žes poškození nezpůsobil ty. Svědci jsou ti na prd. Minulá posádka taky. Tedy pokud neplatila za to samé poškození. Ale spíš si při checkoutu technik třeba nevšiml nebo všiml a s minulou nepojištěnou posádkou "domluvil", že ta hodí na 1. pojištěnou;-)
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » pon čer 01, 2009 2:39 pm

ficcus píše:Martine, jakmile odpluješ z domovské mariny, tak prakticky nemáš možnost dokázat, žes poškození nezpůsobil ty. Svědci jsou ti na prd. Minulá posádka taky. Tedy pokud neplatila za to samé poškození. Ale spíš si při checkoutu technik třeba nevšiml nebo všiml a s minulou nepojištěnou posádkou "domluvil", že ta hodí na 1. pojištěnou;-)

Dokazování by jistě byl určitý problém, to ale nechci dál rozebírat.
Původně jsem psal o tom, že je mi přítomnost potapěče milejší, než vyjet na moře s týdny nekontrolovanou lodí. A na tom si tvrdohlavě trvám :gun:

t0m
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod t0m » úte čer 02, 2009 5:26 pm

Od NYA jsem měl Bav36 loni v létě. Vínko a chlazené nápoje v lednici byly po příjezdu opravdu příjemné,
stejně jako veškeré jednání a "lodní" mobil s předpovědí. Vybavení lodě nadprůměrné, včetně vodní kotvy.

Kontrola při odevzdání lodě byla opravdu pečlivá: loď jsem dostal s drobným šrámem na trupu od předchozí
posádky a při checkoutu porovnávali aktuální foto poškození s týden starou fotkou, jestli jsem to nebouchnul
do stejného místa.

Připravenost lodě měla jeden minus: u jedné vinšny chyběl plastový vyhazovák lana ze záseku - nevím, jak to
lépe popsat, výrobce to nazývá stripper ring. To je dost průšvihová záležitost a tenkrát jsem si toho nevšiml. Doporučuji pečlivě kontrolovat.
Průšvih nastane v momentě, kdy se lano navine do záseku v druhé vrstvě a nejde bez demontáže vinšny povolit.

Další mínus byl objednaný genakr: jednak byl pro Bav37, což mi přišlo jako nepodstatné, než jsem zjistil, že mezi Bav36 a Bav37 je rozdíl výšky stěžně celý metr. A hlavně to vůbec nebyl genakr, ale spinakr - byl symetrický.
Protože Bav36 nemá vybavení pro spinakr (peň), bylo použití spi/genakru poněkud omezené, ale přesto jsme
na něj pojezdili. A NYA po stížnosti, že jsem nedostal požadovaný genakr, bez řečí vrátila extra platbu za něj
- takže nakonec spokojenost.
milocatch22
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Navigare yachting vs Navigare Adria

Příspěvekod milocatch22 » pát led 27, 2012 6:03 pm

Pozor at se to tu neplete, navigare yachting a navigare adria jsou podle meho dve odlisne spolecnosti :-)
S Navigare Adria mohu potvrdit vyborne spolecnosti, po par letech uz prebirame a odevzdavame bez kontroly - na dobre
slovo, zatim absolutne bez problemu.
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » pát led 27, 2012 7:50 pm

Na konci sezony 2010 se původní NYA Navigare Yachting adria rozdělila na dva nové subjekty - Navigare Adria a Navigare Yachting.
(S NA jedem na regatku!)

Zpět na