Nemáte někdo zkušenost, ať dobrou nebo špatnou, s charterovkou SUN LIFE v ACI maríně Split?
A jak je to se samotnou marínou? Vypadá to tam dost natěsno, jak je to s parkováním auta, jaké jsou tam záchody a sprchy atd. Dík za každou informaci ...
SUN LIFE
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
byl jsem v ACI SPlit teď druhý týden v červnu, letěl jsem, takže o parkování toho moc nevím. Můžu jen říci, že místa je tam evidentně málo, hodně aut stálo i před marínou. Jinak těsnější marínu jsem neviděl, proti ní je i Korčula přepychová. Přečti si v "Dobrých zkušenostech", co jsem psal o společnosti Aba Vela, ti mají vyplouvání i zaplouvání propracované. Řada společností pomáhá při manévrech na člunech, zaplouvání řídí jakýsi dispečink na kraji maríny a podle toho, co jsem viděl, jsou karamboly na denním pořádku. A taky pozor - v téhle maríně můžeš zůstat zadarmo jen první noc, pak se vše platí a domovské právo tu nefunguje.
Jinak je tam malý market se vším potřebným - chleba, salámy, zelenina i vody. Umývárny a záchody jsou čisté, ale není jich mnoho, jsou vedle recepce a ráno je tam narváno. Centrum a Diokleciánův palác je jen cca 15 min.chůze po novém nábřeží. Spousta kaváren atd, stojí to tam za procházku. V pátek večer, před odjezdem jsme na doporučení jedli v restauraci Jugo, která se nachází cca dvěstě metrů před marínou na pravé straně a byla opravdu slušná po všech stránkách.
Jinak je tam malý market se vším potřebným - chleba, salámy, zelenina i vody. Umývárny a záchody jsou čisté, ale není jich mnoho, jsou vedle recepce a ráno je tam narváno. Centrum a Diokleciánův palác je jen cca 15 min.chůze po novém nábřeží. Spousta kaváren atd, stojí to tam za procházku. V pátek večer, před odjezdem jsme na doporučení jedli v restauraci Jugo, která se nachází cca dvěstě metrů před marínou na pravé straně a byla opravdu slušná po všech stránkách.
- Wlady
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Naposledy jsem měl ze Splitu loď cca před třemi lety na celé léto. Moje přiměřeně aktuální zkušenosti:
Parkování: V marině skutečně problém (drahé a ve vztahu k počtu lodních stání neobvykle málo míst). Navíc maníci z recepce, resp. příjezd hlídající budky, ve vlastnéí režii "prodávali" se slevou parkovací místa na mole u vlnolamu. Určitě výhodné, pokud bys měl kliku.
Parkuje se i na příjezdové silnici (dvojí nebezpečí poškození vozu = dost vysoký obrubník, takže když tě tam sousedi natěsno "zavřou"... + úzký zbytkový průjezd + minimálně jednou jsem tam viděl policajty rozdávat bločky).
Nahoře na kopci nad marinou je velké, nehlídané parkoviště. Zadara, ale zřejmě bezpečné. Auto mi tam beze škod přežilo 10 týdnů.
Nocování: Zřejmě záleží na charterovce. Já byl u ORVASU, párkrát jsem se tam vrátil doplnit posádku i zásoby a vždy nocoval zadarmo, ale možná jsem byl vzhledem k délce charteru VIP
, opravdu netuším. Nicméně jsem si všiml, že se tam v průběhu týdne skutečně charterová stání pronajímají "přespolním".
Místo na vodě: Skutečně nic moc, ale měl jsem B44 a i s ní se dalo. Místní hoši pro případ krize taktéž disponovali gumákem a neváhali jej použít.
Wlady
Parkování: V marině skutečně problém (drahé a ve vztahu k počtu lodních stání neobvykle málo míst). Navíc maníci z recepce, resp. příjezd hlídající budky, ve vlastnéí režii "prodávali" se slevou parkovací místa na mole u vlnolamu. Určitě výhodné, pokud bys měl kliku.
Parkuje se i na příjezdové silnici (dvojí nebezpečí poškození vozu = dost vysoký obrubník, takže když tě tam sousedi natěsno "zavřou"... + úzký zbytkový průjezd + minimálně jednou jsem tam viděl policajty rozdávat bločky).
Nahoře na kopci nad marinou je velké, nehlídané parkoviště. Zadara, ale zřejmě bezpečné. Auto mi tam beze škod přežilo 10 týdnů.
Nocování: Zřejmě záleží na charterovce. Já byl u ORVASU, párkrát jsem se tam vrátil doplnit posádku i zásoby a vždy nocoval zadarmo, ale možná jsem byl vzhledem k délce charteru VIP

Místo na vodě: Skutečně nic moc, ale měl jsem B44 a i s ní se dalo. Místní hoši pro případ krize taktéž disponovali gumákem a neváhali jej použít.
Wlady
- IvoK
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Re: SUN LIFE
doktorq10 píše:Nemáte někdo zkušenost, ať dobrou nebo špatnou, s charterovkou SUN LIFE v ACI maríně Split?
A jak je to se samotnou marínou? Vypadá to tam dost natěsno, jak je to s parkováním auta, jaké jsou tam záchody a sprchy atd. Dík za každou informaci ...
Ahoj, nějaké novinky ohledně SUN LIFE?
Marinu ACI ve Splitu znám dobře a po předchozí zkušenosti 6 let zpět se z donucení vracím zpět. Úzká stání, málo místa mezi mooringy, zmatky při zaplouvání, mé tehdy omezené zkušenosti mi tenkrát přidělaly pořádné vrásky.
Ale co SUN LIFE?

- IvoK
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Ahoj,
tak jsem zpět z Charteru se SUN LIFE a dojmy jsou následující:
- dobře technicky připravená loď, zachovalá, takže se o ni asi dobře starají
- chyby klasické -> nebyl náměrový kompas, dalekohled se nedal používat
- neskutečně dlouho trvalo připravení lodě v sobotu. Přijímka začala až po 17:00, údajně nestíhali. Vzhledem k tomu, že v daný den vyplouvalo max pouze 5 lodí od nich co jsem viděl v marině, netuším kde maj problém. Asi šetří na lidech.
Jinak spokojenost.
tak jsem zpět z Charteru se SUN LIFE a dojmy jsou následující:
- dobře technicky připravená loď, zachovalá, takže se o ni asi dobře starají
- chyby klasické -> nebyl náměrový kompas, dalekohled se nedal používat
- neskutečně dlouho trvalo připravení lodě v sobotu. Přijímka začala až po 17:00, údajně nestíhali. Vzhledem k tomu, že v daný den vyplouvalo max pouze 5 lodí od nich co jsem viděl v marině, netuším kde maj problém. Asi šetří na lidech.
Jinak spokojenost.