Hatenboer Yachtcharter?
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Hatenboer Yachtcharter?
Zdravím všechny a mám dotaz. Měl někdo v téhle sezoně půjčenou na holandské kanály loď společnosti Hatenboer Yachtcharter? Máte nějaké pozitivní nebo negativní ohlasy? Díky předem za odpověď.
- jojoch
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
hatenboer
měl sem loni na jaře
naprostá spokojenost
jendání - na jedničku .. navíc "po slovensky", dělá tam Slovenka Ingrid
stav lodí - měl jsem Derby 43 .. lodě vypadají jako lodě, tj. mají příď a záď .. většinou jsou starší, fungovalo všechno .. motor (výfuk) smrděl jak padesátiletý Zetor
lokalita - dá se jet okruh Nieweghein(?) - Gouda - jezero Kaag - Amsterdam - řeka Vecht - Utrecht - Nie... v obou směrech, kratší i delší
vstřícnost - přerazil sem pod mostem ten "ministěžeň" se světlem .. světlo nebylo poškozené, a na ten kus dřeva řekli, že už bylo ztrouchnivělé, kauce vrázena
je potřeba vlastní povlečení nebo spacák .. lednička a topení je na plyn .. spotřebu si nepamatuju, ale nijak mě neohromila, takže asi malá
naprostá spokojenost
jendání - na jedničku .. navíc "po slovensky", dělá tam Slovenka Ingrid
stav lodí - měl jsem Derby 43 .. lodě vypadají jako lodě, tj. mají příď a záď .. většinou jsou starší, fungovalo všechno .. motor (výfuk) smrděl jak padesátiletý Zetor
lokalita - dá se jet okruh Nieweghein(?) - Gouda - jezero Kaag - Amsterdam - řeka Vecht - Utrecht - Nie... v obou směrech, kratší i delší
vstřícnost - přerazil sem pod mostem ten "ministěžeň" se světlem .. světlo nebylo poškozené, a na ten kus dřeva řekli, že už bylo ztrouchnivělé, kauce vrázena
je potřeba vlastní povlečení nebo spacák .. lednička a topení je na plyn .. spotřebu si nepamatuju, ale nijak mě neohromila, takže asi malá
Díky za info. Loni jsem se s nimi svezl jako člen posádky a byl jsem spokojený (jarní holandské kanály mě vlastně k lodičkám přivedly). Objednal jsem u nich loď letos, tentokrát už na sebe, zaplatil zálohu. Máme nastoupit teď v sobotu a tak jsem ještě pro jistotu včera poslal mail, zda je vše v pořádku a můžeme přijet. No a na ten mail zatím neodpověděli, proto se ptám na čerstvé informace.
moje skusenosti
Po Holandsku som sa s Hatenboerom plavil celkovo trikrat a to v rokoch 2003, 2005 a v r. 2006. Boli to moje prve skusenosti s plavbou na lodi a nemal som ani s cim porovnavat a naviac to boli take "panske jazdy" pri ktorych nie je nic problem a vsetko je v pohode. S odstupom casu mozem na rovinu povedat, ze jediny problem, ktory Hatenboer mal, bola prestarla flotila. Komunikacia, ustretovost, rychlost ...v tomto smere nebol vobec ziadny problem, avsak ani raz sa nam nestalo, ze by lod nemala nejaky technicky problem. Od pravidelne spalenych poistiek zapalovania, cez prehrievanie motora.... az po dieru v trupe. V roku 2005 sme sa v Utrechte v noci regulerne potopili v tom najnevhodnejsom case - ked vsetci spali po narocnom veceri. Ako sme sa neskor dozvedeli na korme bola niekde na čiare ponoru diera, cez ktoru do lode pri plavbe sem tam zatieklo trocha vody. Ked sme vsak zakotvili, pozreli si mesto a vsetci zasadli k pivu a kartam do kokpitu, lod sa logicky naklonila, diera sa dostala pod vodu. Okolo tretej v noci vznikla zaujimava debata, pretoze jeden novacik nas zacal vsetkych budit s tym ze ma v kajute vodu po pas. Nikto ho nebral vazne, semtam ho niekto okrikol nech zavre hubu a ze trava mu evidentne nerobi dobre. Ked jeho hystericke nareky neutichali zoskocil jeden z tych triezvejsich z postele, ze ho ide prefackat no zarazil sa v momente ked sa ocitol po kolena vo vode. Pamatam si ako som sa potom aj ja zacal zaujimat o to co sa vlastne deje a ked som sa chcel obut pred nosom mi doslova odplavali tenisky. Potom to uz bola rychlovka, vsetci von /okrem jedneho, na ktoreho sme zabudli a ktory vysiel z lode az ked mu hucali pri hlave dve poziarne cerpadla/. Lod bola zatopena z dvoch tretin, zadok bol v podstate komplet pod vodov, prova trcala z vody tak ako v titaniku tesne pred prelomenim trupu. Poziarnikom to trvalo asi dve hodiny kym vodu vycerpali, cela stvrt v Utrechte mala divadlo. V kazdom pripade hned po poziarnikoch prisiel aj privolany pan z hatenboeru, nalozil nas do dodavky a odviezol do Niuwegeinu, kde sme prespali do rana na inej lodi. Na druhy den nam vyprali a vysusili vsetky veci, dali inu lod a den plavby naviac. Vtedy sa nam to zdalo ako super kompenzacia, lod bola novsia a krajsia a den plavby naviac k tomu, po navrate sme nemuseli platit za naftu a za zniceny cd player a fotak nam dali peniaze v hotovosti. Casom som pochopil, ze boli asi aj radi, ze ich nikto nezaloval za psychicku traumu, lebo novacika, ktory detekoval, ze sa potapame, sme potom na palubu novopridelenej lode dostali az po intenzivnej canabisovej terapii. Na vsetky plavby spominam rad pri fotkach alebo pri videu a s manzelkou planujeme absolvovat holandske grachty aj s detmi, jedno vsak viem urcite, ze pokial by som mal ist s rodinou, urcite by som siel na novsej lodi a nie na 30-rocnej "Derbyne".