Jsem tu nový, zakoupil jsem člun Viamare , mám ale problém a potřeboval bych prosím poradit.
Člun je tento: http://www.ebay.com/itm/VIAMARE-380-Air ... Swc0FUq-IL
Už ho mám déle cena byla 15400 kč, zdálo se mě to dobré. Motor jsem pořídil novou 5HP Yamahu. Ale jelo to pomalu, přesto že jsem tu našel informace , že někdo jezdí v jenom s 5HP ve skluzu já ne

Tak jsem pořídil další motor 20HP , starší ale funkční Hondu z druhé ruky.
Sice je těžká, ale šla přihlásit, chtěl jsem mít vše v pořádku.
Kromě problémů s přihlášením člunu, protože jsem neměl potřebnou bumážku s prohlášením o shodě či co se objevil další problém na vodě. Tu bumášku - kopii jsem sehnal a vyřešil, s problémem na vodě si nevím rady.
Po přidání plynu se člun jakoby nechce dostat z vody ven , mírně se zlomí zhruba v jedné třetině ve předu a hrne před sebou vodu. Musím trochu povyskočit, nebo najet na vlnku, pak se to trochu srovná.
Ale jízda je poté poměrně nestabilní. Jízda na plný plyn je nemyslitelná - předek je nestabilní a mám pocit, že se člun roztrhne. Když na předku někdo sedí, je to zas lepší, ale člun se zase celý podélně poměrně dost vlní.
Zadní přepážka - zrcadlo se po přidání dost hýbe - pruží. Člun je nafouknutý podle návodu, koupil jsem kvůli tomu i tlakoměr. Když ho přefouknu tak o 20 procent, zdá se to o něco lepší.
Hledal jsem na webu, problém se stabilitou bude mít asi na svědomí nafukovací podlaha. Je pravda, že jsem člun pořídil více méně z nerozvážnosti a o člunech nic nevěděl. A pak zjistil, že se s nafukovací podlahou skoro neprodávají a mezi lidmi je jich málo.
Bude mít nějaký smysl do dna udělat pevnou podlahu? Vyříznout obrys dna , vyfouknout buřty, položit podlahu a nafouknout? Že by to ta podlaha zpevnila?
Mě to kopíruje hladinu. když jsou dvě hlubší vlny třeba po velké lodi hned za sebou, je to velmi nepříjemné a člun na vlně neskočí ale lepí se na ni. Je cítit, že člun má ve vodě odpor, je jakoby přisátý
k vodě. Jakoby před sebou tlačil něco těžkého, nevím jak to popsat. Trim na to nemá vliv, zkoušel jsem i zvednout motor na zrcadle, to mělo ale za následek prokluzování šroubu ve vodě.
Ve čtyřech to z vody nevyjede do skluzu a jede to jen v ponoru, ve třech jakžtakž skluz nastane, ale jízda je divná.
Jsem z toho nešťastný, viděl jsem okolo čluny, které jezdí bez problému, krásně na vlnce skočí a noří se do vody jenom zadní částí. A drží tvar i při najetí do vlnky.
A vloni jsem jezdil na půjčeném Zodiacu Zoom 340, který jezdil s motorem 10HP perfektně, takže srovnání mám.
Poraďte prosím, čím to může být? Bojím se , že jediné řešení je člun prodat a koupit jiný - Zodiac, Bush.