Na staré kolena 13m
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Re: Na staré kolena 13m
Chlapi zase jednou tema, ve kterem se vyradi duse dobrodruha, byt schovana v tele pecivala (mluvim za sebe, aby nevznikly pochyby). 

Ahoj a jaka je tedy definice cloveka ktery se potuluje po mori?? Snad ne seriozni typek s kapitanskou cepici a historkama o svete jaky jen tak nekdo nevidel..??
Podle me to bez duse dobrodruha nelze a kdyz tak je to o necem jinem..
Podle me to bez duse dobrodruha nelze a kdyz tak je to o necem jinem..
Já bych zchladil emoce, je to snad dáno šedinami ve skráních.panchasse píše:Ahoj a jaka je tedy definice cloveka ktery se potuluje po mori??
Ta definice je že to je především člověk co ví, zná a má spoustu zkušeností. Je to spíše důsledek než prvotní cíl.....

Ivan Orel.. kazdy kdo neco umi, tak se drzi sveho, ale kdo neumi nic tak jede na more..)) za me nezbyva nez s nim souhlasit. Ale jinak je to debata a bez rozdilnejch nazoru by jsme se daleko nedostali...
- smucek
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Pokud plachetnici koupíš v Americe nebo v Asii, tak nezapomeň, že až jí přivezeš do Evropy budeš muset do šesti měsíců zaplatit DPH.
Dekuji za pripomenuti... ale na babisovku snad ani jeden zapomenout nemuze

- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
To DPH se snad plati jen kdyz ji u nas bude chtit prihlasit. To by ale musel bejt padlej na hlavu, prihlasovat to v zemi, ktera nema more a ma minimum vnitrozemskych vod, zato ma nejprisnejsi pravidla pro lode. 

A to je taky jeden z mnoha duvodu proc se zdrzovat pokud mozno co nejkratsi dobu v teto zemi.. jsou veci ktery jeden nevymysli ale hlavne " uhliri zaplat dane "
Ano, to Ivan skutečně napsal. Ale v souvislosti s tebou to trochu (spíše hodně) pokulhává. On nevyplul sám a nerozhodoval o osudu Viktorie. On se dlouhé měsíce až léta učil od zkušených. nestal se námořníkem přes noc, jenom protože si to usmyslel. Navíc od doplutí jejich plavby už myslím nikdy na loď nevstoupil, kapitánské zkoušky nevlastní a život mu naplňuje něco jiného. Viktorka pro něj byla jenom takový úlet, vyplnění času.panchasse píše: kazdy kdo neco umi, tak se drzi sveho, ale kdo neumi nic tak jede na more..
I když krásné....

Ať ti radí, ať ti pochlebují, moje filozofie to není. Jo, máš pravdu, je to debata a každý můžeme mýt svůj názor. Pro mě to je blbost od samého počátku. Nejdřív něco zažij, nauč se, odveď pár týdnů samostatně loď a pak se zajímej o vlastní 40ti-stopou, na které vyvezeš rodinu třeba kolem světa....
panchasse píše:ale hlavne " uhliri zaplat dane "
Viděl jsi někdy tabulku daňového zatížení Evropských států, nebo si jenom tak bezcílně ulevuješ?

A DPH snad vymyslel Babiš?

Souhlasim s tebou a chapu tvuj nazor, ze nekdo koho znas pouze z predstavy nekolika napsanych vet ve foru ma ponekud odlisnou predstavu o svete.
Jeste k te citaci.. lidem bych zase tak moc nefandil(staci se podivat z okna kam jsme to dotahli s tou nasi radoby inteligenci.. )) Jen blazen sedi na spatne strane vetve kdyz se ji snazi uriznout.
Urcite nehodlam jakkoli ohrozit, nebo jeste hur.. potopit rodinu.
Stravil jsem par let na ostrovech a proto predstavu a predevsim respekt pred morem urcite mam a jak jsem jiz psal nehodlam se do toho vrhnout okamzite. Prvotne plan az pote (muze byt v rozmezi jiz zminovanych nekolit let) podniknout neco konkretniho.
P.S. za dobu me absence v teto zemi se spousta veci zmenila a nehodlam o tom jen debatovat po hospodach (jak je tady u nas zvykem), kdyz je precu daleko vic priznivejsich mist na zemi kde se da dozit na stara kolena.
Nejsem patriot ja se narodil na Zemi
Jeste k te citaci.. lidem bych zase tak moc nefandil(staci se podivat z okna kam jsme to dotahli s tou nasi radoby inteligenci.. )) Jen blazen sedi na spatne strane vetve kdyz se ji snazi uriznout.
Urcite nehodlam jakkoli ohrozit, nebo jeste hur.. potopit rodinu.
Stravil jsem par let na ostrovech a proto predstavu a predevsim respekt pred morem urcite mam a jak jsem jiz psal nehodlam se do toho vrhnout okamzite. Prvotne plan az pote (muze byt v rozmezi jiz zminovanych nekolit let) podniknout neco konkretniho.
P.S. za dobu me absence v teto zemi se spousta veci zmenila a nehodlam o tom jen debatovat po hospodach (jak je tady u nas zvykem), kdyz je precu daleko vic priznivejsich mist na zemi kde se da dozit na stara kolena.
Nejsem patriot ja se narodil na Zemi
- qwer
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Přidám se jen s drobnou poznámkou. Plavit se na lodi je paráda a předčí to snad jen létání. Je ale rozdíl, jestli se plavíš s partou chlapů a nebo s rodinou a jestli mezi ostrovama a nebo přes oceán. Rodina navíc nemusí úplně sdílet tvé nadšení ani tvoji odolnost ve špatných podmínkách. Děti na dlouhých plavbách mohou mít vězeňský syndrom a i pro dospělé je to hodně silný stereotyp a izolovanost. Proto se často stává, že celoživotní sen, že si na stáří pořídíš loď a budeš jezdit po světě, často končí přeplutím oceánu a prodejem této lodě. Vůbec tě nechci odradit, také po tom pošilhávám. Jen dávám ke zvážení věci, které člověka nenapadnou dokud je neprožije. Lze si to ale načíst ze zkušeností jiných.
Panove(nevim jestli i damy)kazdopadne si vazim vsech nazoru a myslenek. Je pravdou, ze nekdy je clovek zaslepen urcitym cilem a je spousta veci ktere nevidi, nebo nechce videt..
A proto jsem tady a rad si necham poradit, necemu se priucit, ale predvsim posbirat informace od lidi kteri k lodim maji co rict.
A proto jsem tady a rad si necham poradit, necemu se priucit, ale predvsim posbirat informace od lidi kteri k lodim maji co rict.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Je to OT, omlouvám se, ale nemůžu nereagovat:
Jóóó, to je klasika .... srovnávání "daní".
Ale dokud nebudeš znát strukturu toho, co je v té tabulce posuzováno, tak je ten článek FAUL.
Např. naše zdravotní a sociální "pojištění". Nejmenuje se to daň, ale věcně se to tak chová - je to ze zákona povinné a vymahatelné. Tvoří významnou část našeho daňového zatížení (35% z mezd jen pro zaměstnavatele). Proto bývají takové tabulky deformované, ale naši politici se jimi rádi ohánějí.
Kdybychom to fšecko správně pojmenovali, tak ty severské státy v daňovém zatížení možná snadno doženem.
Je to hnus velebnosti.
Baharis píše:panchasse píše:ale hlavne " uhliri zaplat dane "
Viděl jsi někdy tabulku daňového zatížení Evropských států, nebo si jenom tak bezcílně ulevuješ?
A DPH snad vymyslel Babiš?
Jóóó, to je klasika .... srovnávání "daní".
Ale dokud nebudeš znát strukturu toho, co je v té tabulce posuzováno, tak je ten článek FAUL.
Např. naše zdravotní a sociální "pojištění". Nejmenuje se to daň, ale věcně se to tak chová - je to ze zákona povinné a vymahatelné. Tvoří významnou část našeho daňového zatížení (35% z mezd jen pro zaměstnavatele). Proto bývají takové tabulky deformované, ale naši politici se jimi rádi ohánějí.
Kdybychom to fšecko správně pojmenovali, tak ty severské státy v daňovém zatížení možná snadno doženem.
Je to hnus velebnosti.
Máš pravdu. V Evropském parlamentu jsou tupouni kteří neví co se sčítá a odčítá, navíc určitě podplaceni našimi politiky aby ty výsledky zkreslili.
Škoda slov. U nás je určitě všechno nejhorší, lidé jsou nejblbější, máme se nejhůře, v podstatě nemáme co do huby. Nejlépe kdybychom se všichni odstěhovali do nějakých rájů.....

Škoda slov. U nás je určitě všechno nejhorší, lidé jsou nejblbější, máme se nejhůře, v podstatě nemáme co do huby. Nejlépe kdybychom se všichni odstěhovali do nějakých rájů.....
Lepsi to brat s nadhledem, ale dane se bohuzel plati vsude..
Urcite je lepsi vedet kolik se kde plati a dle toho se prispusobit, namisto toho dat vic a jeste kamsi do black hole.
Asi nejjednodusi je se podivat do kalendare jak dlouho se dela na stat..))) jednoduche pocty!
Ovsem svet neni jen negativni a je spoustata veci ktere cloveka potesi..
Urcite je lepsi vedet kolik se kde plati a dle toho se prispusobit, namisto toho dat vic a jeste kamsi do black hole.
Asi nejjednodusi je se podivat do kalendare jak dlouho se dela na stat..))) jednoduche pocty!
Ovsem svet neni jen negativni a je spoustata veci ktere cloveka potesi..
To Baharis
A jeste k tomu si lidi vymejsli jak velkou chteji jachtu...
A jeste k tomu si lidi vymejsli jak velkou chteji jachtu...

- smucek
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Zdenda12345 píše:To DPH se snad plati jen kdyz ji u nas bude chtit prihlasit. To by ale musel bejt padlej na hlavu, prihlasovat to v zemi, ktera nema more a ma minimum vnitrozemskych vod, zato ma nejprisnejsi pravidla pro lode.
DPH platí pro celou Evropskou unii.
Pojdme se radeji bavit o lodich..
Jak jsou na tom drevene klasiky z sedesatych let. Je to pastva pro oci, ale jak je to s kondici takove krasky?? Na obrazcich to vypada skvele reference od prodavajiciho taktez... ale realita??
Jak jsou na tom drevene klasiky z sedesatych let. Je to pastva pro oci, ale jak je to s kondici takove krasky?? Na obrazcich to vypada skvele reference od prodavajiciho taktez... ale realita??
panchasse píše:Pojdme se radeji bavit o lodich..
Máš recht. Nechal jsem se unést, omlouvám se.

Omen: Než replika na tebe to bylo spíše parafrázové vyjádření nálady ve společnosti. Do té doby než se doma rozhlédnou kolem sebe....
Jojo kdyz jsem poprve lezl v sandalich do Himalaji taky mi rikali, je to blbost vem si boty... sice jsem to zvladl, ale uz to nikdy neudelam znova..
(nevyslysena dobra rada)))
Kazdopadne jak vic a vic listuju nabidkama pouzitych lodi, tak mi dochazi, ze poustet se do neceho na zahrade postrada smysl.
Na Sumatre jsem pozoroval mistni rybare pri stavbe dvacetimetrovych rybarskych lodi, tak mi to prislo zdanlive az moc jednoduchy .. z toho asi plynula moje euforie se do neceho takoveho pustit.

Kazdopadne jak vic a vic listuju nabidkama pouzitych lodi, tak mi dochazi, ze poustet se do neceho na zahrade postrada smysl.
Na Sumatre jsem pozoroval mistni rybare pri stavbe dvacetimetrovych rybarskych lodi, tak mi to prislo zdanlive az moc jednoduchy .. z toho asi plynula moje euforie se do neceho takoveho pustit.
- catamaran
- aktívní jachtař
- Reputace: 25
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, taky te tu vitam,
Ja vloni projel Svedsko a koupil tam lod a pres leto s ni cestuji po Evrope.
Na podzim jsem koupil 11,5 metru lod na Floride. Projel s ni Bahamy.
Mam za sebou cca 40 pujcenych lodi.
Po techto vsech zkusenostech vim, ze za 700.000 lod nikdy v teto delce nepostavis.
doporucuji Floridu a Karibik pro tvuj plan.
Je to Meka jachtaru.
A Karibik je Supeeeer!!!! Na zimuuu
Za cca 15.000 USD tam najdes cca 12 metrovou LODKU...pro vas...
Drzim palce...
Cat...
P.S
Ja vloni projel Svedsko a koupil tam lod a pres leto s ni cestuji po Evrope.
Na podzim jsem koupil 11,5 metru lod na Floride. Projel s ni Bahamy.
Mam za sebou cca 40 pujcenych lodi.
Po techto vsech zkusenostech vim, ze za 700.000 lod nikdy v teto delce nepostavis.
doporucuji Floridu a Karibik pro tvuj plan.
Je to Meka jachtaru.
A Karibik je Supeeeer!!!! Na zimuuu

Za cca 15.000 USD tam najdes cca 12 metrovou LODKU...pro vas...
Drzim palce...
Cat...
P.S
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Podival ses i na zahranicni fora? Nic proti nam suchozemcum. Je tu v ruznych vlaknech nekolik malo prispevku od lidi, kteri na lodi stravili i vic, nez tyden chlastacky na pujcene lodi na jadranu.
. Tady se zatim neozvali.
Kdysi jsem si dopisoval se dvema rodinkama, ktere zily na mori. Deti uz ale dorostly, tak se podle planu vratili na pevninu.
S danema si nelamej hlavu. Nech to zaregistrovany tam kde to je a mas klid. Proc to zbytecne komplikovat.
Fandim ti. Hledas cestu a ne duvody.
Lidi se kterymi jsem komunikoval taky nebyli zadni morsti vlci. Proste koupili lod nekde kde je klid a ucili se. Treba rok objevovali karibik a pak se vydali ven. Muze se i stat, ze behem ty doby lod prodas a poridis jinou, ktera ti bude vic vyhovovat. Tes se z budoucnosti a neser v koute strachy.

Kdysi jsem si dopisoval se dvema rodinkama, ktere zily na mori. Deti uz ale dorostly, tak se podle planu vratili na pevninu.
S danema si nelamej hlavu. Nech to zaregistrovany tam kde to je a mas klid. Proc to zbytecne komplikovat.
Fandim ti. Hledas cestu a ne duvody.
Lidi se kterymi jsem komunikoval taky nebyli zadni morsti vlci. Proste koupili lod nekde kde je klid a ucili se. Treba rok objevovali karibik a pak se vydali ven. Muze se i stat, ze behem ty doby lod prodas a poridis jinou, ktera ti bude vic vyhovovat. Tes se z budoucnosti a neser v koute strachy.

To je presne ma predstava a hlavne se toho nebat..
Za 30t$ se uz da opravdu vybrat pekna kocabka a trebas to tam Trump dokurvi jeste vic a dolar padne na sladkych dvacet..))
[Tes se z budoucnosti a neser v koute strachy.
[/quote]
Za 30t$ se uz da opravdu vybrat pekna kocabka a trebas to tam Trump dokurvi jeste vic a dolar padne na sladkych dvacet..))
[Tes se z budoucnosti a neser v koute strachy.

- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Catamaran píše - Mam za sebou cca 40 pujcenych lodi.
He he a já mám stále stejnou loď a stejnou manželku.
A devětkrát Göta kanal napříč Švédska se 70 komorami, kterému je z nějakého důvodu říká strouha rozvodů...
Ono to při komorování ne vždy klape víš ..
V Norsholm, kde kanál kříží sevrojižní železnice je penzista, který vozí manželky, které kapitulovali na nádraží...
Ahoooooj
He he a já mám stále stejnou loď a stejnou manželku.
A devětkrát Göta kanal napříč Švédska se 70 komorami, kterému je z nějakého důvodu říká strouha rozvodů...
Ono to při komorování ne vždy klape víš ..
V Norsholm, kde kanál kříží sevrojižní železnice je penzista, který vozí manželky, které kapitulovali na nádraží...
Ahoooooj