Kolko ludi mozem mat na palube?

Rady pro začínající jachtaře

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolko ludi mozem mat na palube?

Příspěvekod FerenCS » čtv čer 22, 2017 4:24 pm

Aha, máš pravdu, to tam vyplynulo v priebehu diskusie, prehliadol som to. Mea culpa, mea culpa, mea culpa.... :roll:
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv čer 22, 2017 4:34 pm

To je v pohodě Ferenci. 8)
Jednak jsem to psal ještě před tím než jsem četl tvé a jednak jsem ctitelem jakési spravedlnosti. Nejsem bezbřehý zastánce Chorvatů, jak se o mě v minulosti často psalo. Měl bych na ně spousty připomínek. V jiném vlákně bych jim třeba vyčetl že většina zátok vhodných k volnému kotvení je již dnes osazena platícími bójemi. To mě smolí nejvíc.
Ale odmítám všeobecné a populistické projevy jako že tam je všechno nejhorší. Stále to je nejnavštěvovanější destinace a jako taková nemá moc konkurenci. Dostupnost, řeč, členitost, příroda, kuchyně....
Bavím se o většinové části všeevropských jachtařů. Ne o zatvrzelých nepřátelích, který (bohužel) je jako kapka v moři. Kdyby se všichni mudrlanti přesunuli na Balt, bylo by tam lépe. I ceny by možná šly dolů. :mad:
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pát čer 23, 2017 2:31 pm

Baharis píše:To je v pohodě Ferenci. 8)
... Kdyby se všichni mudrlanti přesunuli na Balt, bylo by tam lépe. I ceny by možná šly dolů. :mad:

Pohodička Baharisi :)
Ak by sa ti ten presun na Balt podaril, tak daj vedieť. Budem referovať vo Vatikáne, nech ti najvyšší blahorečí, alebo by si bol radšej, keby to bolo v chráme Poseidona? :?
Dovtedy sa sčasti a pomaly presúvam do vôd štátu Gréckoho a im podobných. ;)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » pát čer 23, 2017 3:59 pm

Baharis píše: A všude se platí a při opouštění vod znovu. Připadá to někomu nenormální?

Dvakrát jsem loď a sebe odbavoval z Turecka na Kypr (do řecké části) a zpět a neplatil jsem ani vorla – nic nechtěli. Jediná platba byla za marinu při druhé návštěvě. V Pafosu nechtěli ani to.
Ano, když jsem při druhé plavbě připlul na řecký ostrov Kastellorizo, který není port of entry, platil jsem asi 25 € jako poplatek za „nelegální“ vstup do země. Dělají to tak všichni, protože nejbližší prot of entry je Rhodos, který je asi asi 70 mil západněji. Že by někdo plul na Rhodos a po odbavení zase zpět, nepovažují za reálné ani místní úředníci, proto jsou benevolentní.
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod jsekera » sob čer 24, 2017 2:18 am

Libor píše:PS ja v technicaku (ICP) napr. pocet lidi nemam...

V TP od Wikinga 350 Komet s Evinrude 30Hp 2T je napsáno 3 a 1/2 člověka, funguje to i v počtu 2 plus 3 půlky, ověřeno kontrolou na vodě,lůžka žádné.....
V TP od kajutovky s 90Hp je jen: předepsaná posádka: 1 , počet osob na palubě: 5 . bez ohledu na lůžka i možné půlčíky na palubě.....

a vyber si....
Sek
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » sob čer 24, 2017 12:17 pm

Na lodi, vlastní i charterové můžu mít jen tolik osob:
1/ kolik mi povoluje homologace lodi
2/ jen tolik na kolik mám záchranných prostředků
Tj. Homologováno na 8, záchranný ostrůvek na 6 a mám jen 2 vesty, tak tam můžu jen ve dvou.
Jak je to s gumovým člunem nevím, pluji jen na plachetnicích nebo na velkých M/Y.
mikel
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod mikel » čtv črc 06, 2017 12:29 pm

Crew list je jedna věc, to popsal Jirka. Ale co se týče osazenosti lodi, je to v lodním techničáku. Je to stejné jako u aut. Taky tam máš 2+3 sedačky a při troše štěstí tam v pohodě narveš 8 lidí...a to se již nesmí. Takže např. BAVARIA 36 je pro 8 lidí( 6+2), a pro ně je zde také příslušný počet lůžek. Navíc každá loď má určenou možnost nosnosti nákladu - lidi + bagáž. Vše to samozřejmě směřuje k bezpečnosti posádky při plavbě. A ty fotografie bubáků na lodi, jen dokazuje jak to bude vypadat s Evropou za pár let.
Krizak
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod Krizak » pát čer 26, 2020 9:53 am

Teoreticky - jaký postih mi na českých vodách hrozí, když při kontrole budu mít na palubě o 1-2 lidi více než v papírech? Předpokládám, že i malé dítě se počítá jako "osoba". Díky.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát čer 26, 2020 6:06 pm

Vyzkoušej to a dej vědět. Například převozník může i přijít o papíry. :lol:
Jarek02
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jarek02 » sob čer 27, 2020 2:35 pm

Krizak: To asi bude záležet na tom, kdo tě kontroluje. Může to skončit domluvou, pokutou a v extrémním případě správním řízením o odebrání licence-ale myslím, že to se týká jen profi kapitánů.
Třeba na Orlíku PČR tuším loni (nebo to bylo předloni?) dostala nový člun a aby vykázali činnost, jali se kontrolovat velmi aktivně kohokoliv na hladině (ale protože ještě nevěděli jak a co kontrolovat, jezdili většinou společně s lodí SPS..ať žije efektivita!) a přepočítat vesty a lidi je snadné. A do počtu se počítají i malí špunti (ti co leží v autosedačce). Za překročení počtu lidí rozdávali pokuty.
Krizak
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod Krizak » pon čer 29, 2020 9:05 am

Jarku a Davide,
díky za informace a názory. Nejsem ani profi kapitán ani převozník, jedná se konkrétně o menší plachetku na Orlíku pro soukromé účely a mé návštěvy. Věřím, že zvítězí zdravý rozum a když nebude loď viditelně přetížená, tak OK.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon čer 29, 2020 3:26 pm

no jak myslíš... :lol:

Zpět na