Příspěvekod Rumex » úte led 31, 2017 8:30 am
to Stanislav
rozvedu b) od bodu „trezor“,
1/ asi jsem traget, ale „já“ bych se na takovou cestu nevydal, s hysterickou ženskou + dětma, a to sám bez další člena posádky, který už něco naplul.
2/ pokud měl strach o rodinu, kterou ohrozil už tím, že ji vzal na takovou plavbu, měl je nechat na „Youtube“ lodí a svou si provizorně opravit, měl tam dvě lodě, určitě by tam jedna počkala, než něco provizorního vykouzlí.
3/ někdo psal že možná nemá nářadí, předpokládám že chtěli v Karibiku na lodi chvíli žít, bez nářadí se neobejde.
4/ využil bych veškeré možnosti a zachránil loď, bez ohledu na pojistku.
5/ provizorně vyrobit kormidlo, na boku je vidět surf, použil bych ho jako kormidlo, co měli vikingské lodě (na boku), lano a nůž měl. Později jak by se uklidnilo počasí, jak už někdo psal použít podlážku stůl, nebo cokoli přidělat na rozpěry původního kormidla. I když si myslí že by surf vydržel i zbytek cesty.
6/ co se vodní kotvy týče, jsem jist že ty by šlo, dal bych jí na střed trupu a skrze zadní boční vazáky, ji přetahoval na jednu či druhou stranu.
Nejede regatu a na doplutí k pobřeží stačí i částečná kontrola směru.
Myslím, že možností by bylo víc, sedím na zadku u PC a tam jsem nebyl, nepíšu co měl dělat, jen jasem napsal co bych udělal já, celá situace na mě působí jako, že kapitánem je spíše paní manželka.