Búrka
- tosotoso
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 25
Búrka
Posielam clanok z dnesnej Slobodnej Dalmacie. V tej burke som bol, mala 9bf a v podstate som ju cakal. Sice o hodinu neskor, ale ak ju cakas, tak sa na nu pripravis.https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/616838/mup-civilna-zastita-i-vatrogasci-u-priopcenju-otkrili-strasne-razmjere-ljetnog-nevremena-procitajte-sto-je-sve-sinocnja-nevera-polomila-potpila-i-ostetila
Re: Búrka
Ani jsi nenapsal, jak jsi dopadl s tim prosakem po nasednuti. Ale ocividne to dopadlo dobre, plujes.
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
tosotoso píše:Z NW a bol som na mole pred restauraciou na ostrove Zminjak severne od Murteru.
Na návětrné nebo závětrné straně? Byl nějaký podstatný rozdíl mezi loděma uvázanýma na návětrné a závětrné straně?
- tosotoso
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 25
Ja som bol na naveternej, preto som dal aj druhy mooring, posunul sa dalej od brehu a dal na zrkadlo 2 fendre. Ani sa nedotkli mola, pritiahlo ma to len nejakeho 1/2 metra. Bimini som zbalil nech mi ju nepotrha (po minulotyzdnovej burke muselo do opravy ) a sprayhood som nechal a vdaka nemu som mohol mat cez burku otvorenu luknu. Zaveterne lode mali mensi tlak na mooring, ale hrozi tam poskodenie sprayhoodu a cez hlavnu luknu ti prsi do lode
Ja jsem byl na Izu. V zátoce za kamenným valem.
Bouřka zacala v 21h a skončila v 22.30. zazitek hrozný. Přes vysílačku na ch 16 jsem sledoval jak Italové na ostrově Kakan volají Mayday
Bouřka zacala v 21h a skončila v 22.30. zazitek hrozný. Přes vysílačku na ch 16 jsem sledoval jak Italové na ostrově Kakan volají Mayday