Příspěvekod Danar » pát srp 22, 2014 10:30 am
Oba máte pravdu. Jsou tři situace:
1) Pokud přijedu někam jako host na návštěvu v těžkém autě a okovaných botech, neplatím (jsem na návštěvě), tak je slušné přizpůsobit se místním podmínkám a hostiteli nemám právo ničit trávník nebo podlahu.
2) Přijedu v okovaných botech a těžkém autě, platím, ale cenu odpovídající běžné podlaze a běžnému trávníku určenému pro běžné zacházení, neměl bych se chovat, jako když si platím betonovou podlahu a silnou dlažbu..
3) Přijedu v okovaných botech a těžkém autě, platím plnou cenu za betonové podlahy a pevnou dlažbu, pak mám právo to požadovat a pokud to není splněno, riskuje tím hostitel poškození svého vybavení. Pokud nebudu mít jinou možnost, na ten trávník mu vjedu. Liberálnější řešení je odstoupit od smlouvy dřív, než něco poškodím, resp. začnu využívat služeb a příště pojedu jinam. Pokud jsou okované boty a těžké auto běžným standardem a hostitel se tváří, že je vše v pořádku, pak je to na něm. Každopádně není slušné vědět, že to trávník nevydrží, vědět, že si majitel nepřeje, abychom tam vjeli a přesto to udělat s vědomím, že na 99% dojde ke škodě. Rozumný člověk pojede jinam. Tak totiž funguje systém nabídky a poptávky - když mi někde nechutná, necpu se tam a nedožaduju se služeb dle svých představ, nebo nedejbože abych si diktoval ceny, ale jdu tam, kde mi to vyhovuje. Je naděje, že se majitel prvního podniku zamyslí, proč je vedle víc hostů..
Bohužel, jak tu všude čtu, je v HR přetlak hostů a oni mají trochu navrch. Pak je na každém, zda se přizpůsobí..