Hlídač GPS při kotvení
- Marayacht
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Hlídač GPS při kotvení
Zdravím,prosím o radu.
Chystám se k sezonímu kotvení na boji a docela mě to děsí.
Někde tady jsem četl o takzvaném hlídači GPS co vás upozorní pokud dojde k vychýlení pohybu na boji nebo ukradení lodě...
Uvítám veškeré info,jako kde to sehnat,jak to umístit na lodi,alarm chodí na PC nebo TEL? Kolik to stojí atd..
Díky všem
Chystám se k sezonímu kotvení na boji a docela mě to děsí.
Někde tady jsem četl o takzvaném hlídači GPS co vás upozorní pokud dojde k vychýlení pohybu na boji nebo ukradení lodě...
Uvítám veškeré info,jako kde to sehnat,jak to umístit na lodi,alarm chodí na PC nebo TEL? Kolik to stojí atd..
Díky všem
tip ebay
mrkni na aukro a ebay dej si gps loger a gsm alarm problem bude asi napajení ale je toho hodně co je i na ext baterku, spousta vychytavek, když jsem si pujčoval seegway tak tam majitel vložil (myslel si že to nevidim) loger velikosti krabičky ktery posila sms souřadnice a umí i hlídat polohu nastaveny okruh pokud si nebudeš vědět rady napiš sz pošlu linky
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Odpovím ti blbě, musí na družice vidět. Nevím, jestli jste tu krabičku viděli, ale má od sebe spoustu drátů a mimo jiné na jednom z ní je i GPS anténa a na dalším GSM anténa, tzn. musíš to pak rozvést aby obě byly pokud možno v dobrém místě a bylo to celé funkční. GPS anténa musí mít přímou viditelnost na oblohu.
- fishmaster
- aktívní jachtař
Zkus tento http://www.levnealarmy.cz/eshop/pagery- ... s-loc.html Už jsem jich namontoval dost do aut a problémy s nimi nejsou.Ani ta spotřeba v klidovém stavu není tak hrozná.
Na aukru jsem našel lokátor který umí poslat SMS když loď opustí vymezený prostor.
Nemáte někdo s touto krabičkou zkušenost?
http://aukro.cz/vodotesny-gps-lokalizat ... 06055.html
Nemáte někdo s touto krabičkou zkušenost?
http://aukro.cz/vodotesny-gps-lokalizat ... 06055.html
Čau chlapi.
Mám na lodi GSM Tracker a z SOS tlačítka jsem vyvedl dva dráty které vedou k rozpínacímu magnetickému kontaktu.Celá ta sranda mně vyšla na 2300Kč.když někdo posune dekl/vchod do lodě/.Okamžitě mi přijde SMS jako kdyby někdo zmáčkl SOS tlačítko.
Když se utrhne z boje taky mi to nahlásí vše.Baterky to žere minimálně a jsem v klidu.
Jo v zátoce máme on line webku,ale na to člověk nekouká pořád.
Mám na lodi GSM Tracker a z SOS tlačítka jsem vyvedl dva dráty které vedou k rozpínacímu magnetickému kontaktu.Celá ta sranda mně vyšla na 2300Kč.když někdo posune dekl/vchod do lodě/.Okamžitě mi přijde SMS jako kdyby někdo zmáčkl SOS tlačítko.
Když se utrhne z boje taky mi to nahlásí vše.Baterky to žere minimálně a jsem v klidu.
Jo v zátoce máme on line webku,ale na to člověk nekouká pořád.
Anchor alarm
Korki - používám úspěšně a rád program OziExplorer. Mám v něm nataženou sadu námořních map Chorvatska, které jsou na charterových lodích. K netboouku - to kvůli velikosti a výdrži baterie, mám připojený GPS modul /mám USB i Bluetooth/ a funguje to skvěle.
Kromě kotevního alarmu to je samozřejmě plnohodnotná GPS navigace, osobně ji považuju za lepší než ty navigace v lodích.
Navíc jedna podstatná věc, když googluješ, tak je to celé i zadarmo
Kromě kotevního alarmu to je samozřejmě plnohodnotná GPS navigace, osobně ji považuju za lepší než ty navigace v lodích.
Navíc jedna podstatná věc, když googluješ, tak je to celé i zadarmo

Smůla, hlídání kotvy znám pouze na Androida. Kdyby jsi neviděl a byl zájem, něco je zde: modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5223&start=all
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
ozi Explorer používám jako kotevní alarm ve spojení s alarmem z hloubkoměču, kterej flásí falešně párkrát za noc. Jinak mapy cm93 s prohlížečem openCPN, když se hodně nudím tak pustím i maxsea, ale opencpn bohatě dostačuje. Jde tam nahrát CM93 a zároveň chorvatský karty a jedním tlačítkem přepínat mapy při stejným měřítku. To je parádní, protože na každé mapě je něco.
Stejně se bojim na kotvě i v noční plavbě. Ale o něco míň.
Někdy si říkám, že čím víc průserů člověk zažije, tím se pak víc bojí. Nováčci bývají hodně stateční.
Stejně se bojim na kotvě i v noční plavbě. Ale o něco míň.
Někdy si říkám, že čím víc průserů člověk zažije, tím se pak víc bojí. Nováčci bývají hodně stateční.
- martinboy
- nováček na fóru
Nemá niekto skúsenosť s android programom SailSafe PRO? Stiahol som platenú verziu, po viacnasobnom skúšaní pri kotveni na boji som rezignoval, kedze program vyžaduje zadať viacero parametrov, kt. nerozumiem.. Hlavne co sa myslí pod vnútorným a vonkajším okruhom. . Ak to poznáte, hoďte pls váš modus operandi.
dik

- Wolfiss
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hlídač GPS při kotvení
Ja mam pro potreby gps lokatoru krabicku jmenem Trackimo.Funguje fakt dobre,prvni rok je provoz zdarma,pak za 120kc na mesic po celym svete.Barerka teda vydrzi tak 4-5dni(je dost mala,asi600mAh,ale to cele zarizeni),ale neni problem nechat pripojeno na externi baterku(powerbanku),nebo maji i modul urceny do aut,kdy to bere proud z baterie auta(lodi),aby se to dalo poradne nekam shovat.Je k tomu aplikace na chytry telefony,nebo se to da sledovat na jejich webu na netu.Da se vymezit prostor obdelnikoveho tvaru,po jehoz opusteni prijde dle nastaveni oznameni bud po (mobilnim)internetu,nebo sms(10x do mesice zdarma).Pak to umi treba hlidam maximalni dovolenou rychlost.Dle nastaveni casoveho intervalu(1,2,3,5,10,15,30,.......min) zaznamenavat trasu do mapy.Vazne dobra vec.Stala mi asi 2300 v M+H
Re: Hlídač GPS při kotvení
My jsme si loni před sezónou nechali do člunu nainstalovat GPS Tracker TK Star, model tuším TKS8. Je to připojený na hlavní baterii a spotřebu to má minimální, navíc to má i vestavěnou baterii pro případ, že by to někdo od té hlavní odpojil (v takovém případě by to mělo hned hlásit).
Je v tom SIM karta a dá se to ovládat buďto přes SMS zprávy, nebo přes aplikaci v mobilu. Aplikace je jednodušší a přehlednější, ovšem v takovém případě musí být na SIM kartě v zařízení nastavený aspoň nejlevnější datový tarif u operátora. Při ovládání přes SMS se platí jen cena těch zpráv.
Dá se na tom nastavit kruhový virtuální "plot": když člun tento vymezený kruh z jakéhokoli důvodu opustí, spustí mi to v mobilu alarm. Jediný problém při využití pro kotvení může být, že minimální průměr toho kruhu jde nastavit na 100 m, což může pro někoho být už příliš.
Máme to zabudované v řídící konzoli, která je z laminátu a funguje to na 100% přesto, že to přímo "nevidí" na družice. Nechali jsme si to zabudovat v Avar Yachtu a tam mi říkali, že s tím mají dobré zkušenosti a že mají mnohonásobně ověřeno, že GPS signál přes ten laminát v pohodě projde.
Celé zařízení je určeno primárně pro auta a motorky a je tam i funkce, přes kterou jde na dálku odpojit palivový okruh. Na člunu to zprovozněné nemáme, na náš motor to nejde připojit, ale věřím, že na některé lodní motory by to použít šlo.
Je v tom SIM karta a dá se to ovládat buďto přes SMS zprávy, nebo přes aplikaci v mobilu. Aplikace je jednodušší a přehlednější, ovšem v takovém případě musí být na SIM kartě v zařízení nastavený aspoň nejlevnější datový tarif u operátora. Při ovládání přes SMS se platí jen cena těch zpráv.
Dá se na tom nastavit kruhový virtuální "plot": když člun tento vymezený kruh z jakéhokoli důvodu opustí, spustí mi to v mobilu alarm. Jediný problém při využití pro kotvení může být, že minimální průměr toho kruhu jde nastavit na 100 m, což může pro někoho být už příliš.
Máme to zabudované v řídící konzoli, která je z laminátu a funguje to na 100% přesto, že to přímo "nevidí" na družice. Nechali jsme si to zabudovat v Avar Yachtu a tam mi říkali, že s tím mají dobré zkušenosti a že mají mnohonásobně ověřeno, že GPS signál přes ten laminát v pohodě projde.
Celé zařízení je určeno primárně pro auta a motorky a je tam i funkce, přes kterou jde na dálku odpojit palivový okruh. Na člunu to zprovozněné nemáme, na náš motor to nejde připojit, ale věřím, že na některé lodní motory by to použít šlo.