Koľko platíte za ročné (sezónne) kotvenie lode?

Vše o "parkování" lodě.
Problematika kotvení lodě, vyvazování na bóji, na molo, v maríně.

Moderátoři: Pepa, vilma

antoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 14

Re: Koľko platíte za ročné (sezónne) kotvenie lode?

Příspěvekod antoska » pát led 01, 2016 7:18 pm

Ci balaton zije?? Tazko odpovedat na tu otazku. Je pravdou, ze som tam tri roky a nebol som vsade. Nepreliezol som ho uplne. Su tam akcie cca dva mesiace: jul - august. Je smutne vidiet, ako sa v septembri vsetko zatvara. Pravda je, ze lod sa da vyuzivat od maja do konca oktobra. A tato sezona bola uzasna. Balatonfured - najlepsie v auguste, lebo su tam kazdorocne vinne slavnosti. Tihany - pekne opatstvo je tam a este krajsi vyhlad. Tak isto aj Keszthely. Balatonlelle a Siofok su uzasne na nocny zivot. Kopec dalsich miest a marin som este nepreliezol. Je tam dost kupalisk. Hoci kde staci spustit na noc kotvu. Hlbka 3-4 metre. Dost dbaju na predpisy. Hlavne pouzivanie motora. Policiu sem tam vidno, ale ziadne buzeracie, skor pridu a pekne upozornia. A adrenalin sa da zazit tiez, niekolko burok som na vode zazil a vlny boli neprijemne kratke a vysoke. Vacsinou v marinach to funguje tak, ze ak maju hostovske molo, tak prve tri hodiny su zadarmo a plati sa len na noc, ale aj to ako kde. Su mariny, kde nechceli odomna nic a su take, kde sa plati aj za hodinu. V kazdom pripade pred tromi rokmi som sa siel na balaton pozriet a uz som neodisiel. Ma to jedinu nevyhodu, voda nie je slana a carovne priezracna, ale zas neplati sa za vsetko ako v HR. Chodil som aj na Liptovku Maru, ale s byvalou lodou som po 15 minutach presiel vsetko a po troch vikendoch uz nebolo co a kam. Nehovoriac o tom, ze balaton mam o 100 km blizsie a sluzby a moznosti su neporovnatelne aj ked samozrejme nieco stoja, ale zas nie je cloveku luto tam vybehnut, aj ked len na den dva, co v pripade HR asi nie je mozne, hoci v mojom pripade volny cas nehra ulohu, mam ho viac, ako nasi politici skandalov. ;) :lol:
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » pát led 01, 2016 7:53 pm

tady je ceník z mariny na Tihany..
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » ned bře 19, 2023 8:13 am

7 rokov od posledného príspevku, medzitým veľa vecí pomenil Covid, tak by som rád oživil túto tému.

Zpět na