Minulý týden sme se s manželkou plavili po Baťovom kanáli na lodi PANAMA pujčenou z přístavu Staré Město. Tuhle a ani jejich ostatní lode tohoto typu (PALAVA, ZLÍN jednoznačne nedoporučuji.
1. V tzv. "malé kajutě" sloužící na spaní se spí moc moc špatně. Její výška je max 90cm, takže jenom po kolenou. Navíc je celá s plastu, bez oken
na otevírání, tudíž se všechna vlhkost (a je jí hodně) sráží na stropě a kape na Vás - spacák máte ráno celkem mokrý. Spíte na plastový
podlaze, na které je nalepen koberec - ten je vlhkej, protože na nej kape pořád i když stojí loď v přístavu. Asi vědí proč žádnou fotku tyto
kajuty nepřipojily...
2. Ve velké kajute taký žádné okno na otevíraní, takže je tam přes den jako v skleníku a to tam je i kormidlo.
3. Místo umyvadla na nás zela jenom prázdná díra - prej nejdřív vyřezali díru a pak zjistili, že mají jenom menší umyvadla. Předávající se přitom
tvářil normálně, takže Pat a Mat jsou pro někoho asi vážnej film.
4. Předání lodě bylo trochu takový, jako bych tam obtěžoval, že tam jsem. Napr. v podmínkach mají, že je tam uzamknuté parkoviště, na otázku
kde se parkuje mi bylo sděleno, že tamhle u Lídla se dá, nebo u Albertu, na Shelce... jenom když jsem se ohradil, tak sme šli na to uzamčené
parkoviště - za branou sedeli na zemi dva asi bezdomovci, předávajíci řekl, že je tam vidí poprvé. Tak jsem celou plavbu trnul, že co bude s
autem, ale bylo v pořádku.
5. Při skušební jízde 2-3 krát scípl motor, bylo mi řečeno, že to je ok, jenom mezi spátečkou a vpřed musím jít pákou tak přiměřeně. Jak to ale
nebylo vubec jednoduchý, jsem zjistil hned na první komoře, kde motor scípl když jsem chtěl na spátečce brzdit a já jsem narazil do vrat a přesekl
jsem si duši a plášť na mým kole Kellys. To jsem samozřejme zjistil podvečer, když sme chtěli vyřazit do Blatnice na vínní sklípky a bylo po výletu a
po dobré náladě.
6. Motor scípal často, hlavně v komorách a protože sme byly jenom dva, tak sme často vypadali jako totální neschopáci. Při plavbě spět (šli sme
trasu Staré Město - Skalica a spět) nám motor přímo v komoře v Nedakonicích scípl a odmítl nastartovat nejmíň 40 minut. S komory sme nějak po
lanách, po veslách, po spádu za 15 min vylezli a pak sme hodili kotvu, aby nás proud Moravy někam nenesl.
7. Cez telefon nám napokon poradil nějakej jejich servisák a pak to nějak komplikovaně ale chytlo.
8. Na dotaz, jestli by nám tyto nepříjemnosti nebyly ochotni alespoň trochu kompenzovat napr. benzínem zdarma (byl za 540 korun), nebo 1 den
zdarma, byla odpověd že ne, nebo na tu loď se nikdo nesťežoval. Pak ale nevím, proč dalšímu zákazníkovi předávajíci na dotaz, že jesli si má vzít
Palavu nebo Panamu, řekli, že Palavu, nebo je o dost spolehlivejší...
Baťuv kanál - špatné lode ze Starýho města
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Baťuv kanál - špatné lode ze Starýho města: pujčovna LODE-HAUSBOTY.cz
Zapomnel jsem na pújčovnu - LODE-HAUSBOTY.cz
- kilda
- návštěvník fóra

- Reputace: 9
Re: Baťuv kanál - špatné lode ze Starýho města
Bohužel co občas vidím plout po Baťáku mi hlava nebere, kolikrát si říkám ,že to co pluje měl být původně septik a pak se dovím, že ti lidi za to ještě zaplatili docela dost.Na druhou stranu roste počet klasických kanálovek, které oko pohladí.Bohužel Tvoje zkušenost jenom odhaluje kvalitu služeb na Baťáku pokřivených dotacemi a různými zájmy lidí u kterých je voda až někde hodně vzadu.
- MaM32
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 24
Re: Baťuv kanál - špatné lode ze Starýho města
Letos jsem byl týden na Baťáku a nějak průšvihů jsem tam neviděl.Já byl vlastní lodí,která nebyla tak úplně vychytná a zateklo nám přes luknu a chcípal motor,ten nám ve Veselí ochotně opravili,vyčistili.Nic z toho mě nevadilo,ale pokud za něco platím standartní peníze,chtěl bych taky standartní služby.Potkali jsme tam hodně nadšenců co to dělají s láskou,ale i některé co jen pro peníze.Snad se to časem vytříbí ke spokojenosti.
Třeba budeš mít příští zážitky lepší a užijete sibto jako my
https://youtu.be/VxLzoT-Rn-o
Třeba budeš mít příští zážitky lepší a užijete sibto jako my

https://youtu.be/VxLzoT-Rn-o