Idiot, kretén, debil...

Varování před údajně špatnými firmami, špatné zkušenosti atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř zář 23, 2015 9:42 am

Zdenda12345 píše:ještě, že ho pak ten zloděj nezažaloval za nezákonné pořizování a uchovávání osobních údajů. :D

Nesmi to zverejnit, policii to dat muze. Jinej kamo dela prom TV, vykradi mu nekolikrat barak ve stavbe, tak tam dal kamery spoustene pohybem, dal zabery policii a ta ni nenasla....jeste mu vycinili ze ty kamery ( profi ) stoji hromadu penez, ze mu je mohl ukrast. Tak to nakonec TV zverejnila s tim jak se krade a jak to lze natocit. Nikdo jin7 na zaberu nebyl, neudali misto kde to bylo, lidi volali jeste behem nataceni a policie neprotestovala.

U nekterych senzoru se necha nastavit citlivost sepnuti. Tak se poptat, zjistit co delaji. Jsou jeste infracervene zavory, pouziva se to u stroju, ale to bude dost zrat elektriku. Ta fotopast je v pohotovoti, i ty infra LED, tak zere jen ten senzor,

Ted jsem volal kamaradovi, ma se zasianim fotek na mobil a baterka ma vydrzet rok, o roce a pul to jeste fungovalo. Citlivost sepnuti se da nastavit ve 4 stupnich. Potom ma s dalkovym ovladanim a bateky vydrzi tri tydny, protoze to GSM modul ma porad na prijmu. Posle me typy.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » stř zář 23, 2015 9:49 am

jestli to sepne houpajici se lod nevim ale listi,vetvicky a pod tomu nevadí-obcas ji instalujem na školnin hristi do stromu a funguje,v honitbe se taky dava u krmelcu na strom ,nektere typy maji vystup i na externí cidlo -baterka vydrzi tak tyden
ale když je nouze nejvyšší tak docela ucinkuje i cedule o el.zabezpečení a za oknem blikající dioda :)
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » stř zář 23, 2015 10:23 am

Beda píše:
Zdenda12345 píše:ještě, že ho pak ten zloděj nezažaloval za nezákonné pořizování a uchovávání osobních údajů. :D

Nesmi to zverejnit, policii to dat muze.

Já jsem se o to nikdy nijak nezajímal. Zaznamenal jsem několik vyjádření právníků a jedno rozhodnutí soudu (nevim které úrovně). Z toho jsem si udělal názor, že snímat na vlastním pozemku ano, ale samozřejmě nezveřejňovat (jak píšeš). Na veřejném pozemku se nesmí ani snímat, či pořizovat fotografie. Takže kdyby někdo plaval kolem té lodě a ono ho to vyfotilo, tak má velkou šanci na úspěch u soudu.
Mj. o tom mluvili i v souvislosti s palubními kamerami. Kamera, která by "koukala" dozadu a snímala tak obličeje lidí jedoucích za autem je nezákonná. Paradoxně kamera, která kouká dopředu a v podstatě snímá obličeje lidí, kteří jedou v protisměru je OK. :)
Mam dojem, že je potřeba dát si pozor na nezákonné pořizování osobních údajů, nezákonné ukládání osobních údajů a nezákonné použití osobních údajů.
Je to u nás bordel!! Člověk si ani nemůže ochránit vlastní majetek!! Hanba zákonodárcům.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » stř zář 23, 2015 12:24 pm

packa píše:jestli to sepne houpajici se lod nevim ale listi,vetvicky a pod tomu nevadí-obcas ji instalujem na školnin hristi do stromu a funguje,v honitbe se taky dava u krmelcu na strom ,nektere typy maji vystup i na externí cidlo -baterka vydrzi tak tyden
ale když je nouze nejvyšší tak docela ucinkuje i cedule o el.zabezpečení a za oknem blikající dioda :)

tak moje lípy to spustěj zcela bezpečně na vzdálenost cca 12 - 15m. ostatně na fotkách, krom jednou mně a pak nějakýho auta není nic jiného, než prázdnej flek a větve s listím. tutéž zkušenost mám s větrem a pir čidlem. lidi to vyfotilo tak 4, byť tam courá furt někdo. chce to chytřejší místo, ale kam, aby to nebylo hned vidět a aby to taky někdo nešlohnul. :hmm:
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Re: Idiot, kretén, debil...

Příspěvekod geronimo » ned lis 01, 2015 5:25 pm

Tak jen pro informaci....
policie nevyšetřila nic, což se dalo čekat, naopak pojišťovna se k tomu postavila velice vstřícně, mám nechat škody opravit odbornou firmou a pak poslat účet, stačilo jim vyplnit formulář a poslat fotky. Čekal jsem, že se někdo přijede podívat osobně..... :good:
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Danar » stř lis 04, 2015 9:29 am

To jsem rád, že ti to dobře dopadlo :good:
Brubbel
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod Brubbel » stř lis 04, 2015 1:41 pm

geronimo píše:Tak jen pro informaci....
policie nevyšetřila nic, což se dalo čekat, naopak pojišťovna se k tomu postavila velice vstřícně, mám nechat škody opravit odbornou firmou a pak poslat účet, stačilo jim vyplnit formulář a poslat fotky. Čekal jsem, že se někdo přijede podívat osobně..... :good:

jakou mas pojistovnu?:)
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř lis 04, 2015 1:57 pm

Už jsem to tu někde psal...Bavaria-Yacht AG München
http://www.bavaria-ag.de/
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » stř lis 04, 2015 9:54 pm

mohl bys to upřesnit? kolik a za co platíš, co všechno je v pojistným plnění. Dík, d.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř lis 04, 2015 10:21 pm

Psal jsem to ve vlákně o pojištění... 159,-EUR havarijní pojištění na částku 22.000,- EUR, je to na krádež potopení, škody při jeřábování a přepravě.... podmínky plnění jsou asi na tři stránky drobným písmem v němčině... :whist:
povinné, když já někomu způsobím s lodí škodu do 6mil EUR za 32,-EUR

Zpět na