SeaYacht - ake mate skusenosti?

Zajímavosti, ceny, lokality apod. firem z oboru

Moderátoři: vilma, Pepa, david

dumber
1. DONÁTOR
1. DONÁTOR
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

SeaYacht - ake mate skusenosti?

Příspěvekod dumber » pát lis 16, 2007 12:01 am

Ahojte,

dlho som rozmyslal do ktorej kategorie pridat tuto temu, a nakoniec mi z toho vysla tato ;)
Ak maju admini pocit, ze by mala byt inde, kludne ju presunte.

Ma niekto nejake skusenosti so SeaYacht charter? http://www.seayacht.cz
Po tom ako som si tu precital rozne katastroficke scenare, neverim chartrovke, ktoru som bud nevyskusal, alebo ju nevyskusal niekto z mojich znamych.

A kedze vas povazujem za mojich znamych, tak by som chcel vediet, ci uz niekto z vas ma nejake skusenosti s uvedenou chartrovkou :)

Dopredu dakujem za akukolvek informaciu
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát lis 16, 2007 7:47 am

S uvedenou společností žádné zkušenosti nemám. Jen jsem tak klikl na ten odkaz a trochu se tam rozhlídl. Co mě tam schází, to jsou ceníky. Alespoň jsem je nenašel. Ceny jsou jeden z důležitých aspektů, podle kterého si každý bude vybírat loď. A když kliknu na odkaz "Ceníky 2007", tak nic. Natož pak aby tam byl ceník pro 2008.
Nevím, no. Když si nemůžu procházet lodě, porovnávat stáří, výbavu a ceny, tak bych určitě společnost neoslovil s požadavkem.

Jinak to je úplně jedno, kdo ti zprostředkuje loď. Jakmile je loď objednaná, stejně vše další je už mezi tebou a charterovkou. Jde jen o schopnost rychle zajistit vyhlédnutou loď a o rabat, který si společnost k "její" ceně přičte.
dumber
1. DONÁTOR
1. DONÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dumber » pát lis 16, 2007 9:02 am

Baharis píše: Alespoň jsem je nenašel. Ceny jsou jeden z důležitých aspektů, podle kterého si každý bude vybírat loď. A když kliknu na odkaz "Ceníky 2007", tak nic. Natož pak aby tam byl ceník pro 2008.

Cennik som si zaobstaral na BoatShow

Mas pravdu, ze je to potom medzi chartrovkou a mnou, ale v pripade ak by sa opakoval pripad Blu Balu z minuleho roka, tak myslim, ze dost zalezi aj na spolocnosti, ktora charter sprostredkuje
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ludek » pát lis 16, 2007 9:04 am

Je to tak. Na zprostredkovateli charteru az zase tak nezalezi. Vyhodou samozrejme je, ze zprostredkovatel ma mnohem lepsi cenove podmiky od chartrovky, takze muze dat lepsi cenu nez bys dostal naprimo.
Ja doporucuji si vzdy zjistit nejake informace o chartrovce od ktere lod je. Neco se da vypozorovat z webovych stranek, neco ze zkusenosti druhych.
Ja jiz dlouha leta spolupracuji s firmou Yachtcharter (ano je to reklama). Tu muzu doprucit vsem.
Ludek
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát lis 16, 2007 9:30 am

Ano. Blu Balu je smutná záležitost a kdo si ji letos vybral, měl asi smůlu. Když mě asi před pěti lety několikrát po sobě oznamovali, že vybraná loď je volná-obsazená-volná-obsazená tak jsem na ně zanevřel a nikdy od nich loď nebral. Já vím, že Denis popisoval případ jeho známého zprostředkovatele, který klientům dodával loď jinou, v podstatě ze svého.
Nevím jak se na to kdo dívá, neznám právní aspekty, ale ve smlouvě o pronájmu je nájemce jachtař a pronajímatel charterová společnost. Neočekávám že standardním postupem je čekat náhradní řešení od zprostředkovatele, ale zařadit se do nekonečného seznamu poškozených Blu Balu.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

chartrovky

Příspěvekod pecho » pát lis 16, 2007 9:46 am

Nezbývá než s vámi souhlasit,ale co vím o tuzemských zprostředkovatelích z druhé ruky, tak Yachtcharter p. Zindulky- spolehlivá firma, co se týče zprostředkovatele společnosti p. Čtvrtečky, co vím, taky s ní nebyly nikdy problémy, ale s Baharisem souhlasím co stýče těch cen, (že nejsou k dispozici).Co se týče chartrovek v Chorvatsku, většinou jezdím s AC ze Sukošanu a občas s jejich šéfem tu sobotu před přejímkou lodi nebo na konci dáváme řeč. Ale i když se s ním znám vcelku dobře je u nich problém opuštění chorvatských vod. Jediný, s kým byla řeč, byla ASTA YACHTING, takže zkraje května jsme to na 14 dní valili do Řecka a zpět, celkem 1056 Nm ze Sukošanu do Vasiliki a zpět. Ale to je jiná kapitola, takže to dávám jen jako tip, kdo chce opustit Chorvatsko.
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Pecho

Příspěvekod Ferdinand » pát lis 16, 2007 12:16 pm

Ty Pecho, to je velmi zajímavá informace, pokud chceš opustit chorvatské vody , tak Asta není proti ???? Kolik chtějí za to , že to povolí ? Něco ? Nic ? Dík za informaci. :clap:
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

pro Ferdinanda

Příspěvekod pecho » pát lis 16, 2007 1:05 pm

pokud si vzpomínám, tak akorát kauce byla dvojnásobná, jinak nic, tu nám pak celou vrátili. Akorát votrava při odhlašování z Chorvatska, to jsme dělali na Visu ve Visu a museli jsme čekat v pondělí ráno až ten, nevím jak ho pojmenovat, si v klidu v té kavárničce dopije kafe, nesmíš na něj moc naléhat, pak je hrozně protivnej. Ve středu navečer jsme dorazili na Korfu, a jak píšou
v Greek pilot, tak mezi pevností nalevo a přistávacím molem pro ty velký hovada, mělo být celní odbavování-molo, ale byla tam akorát velká hromada kamení, tak jsme jeli někam doprava asi 6 Nm do maríny, je tam vyznačená bójkami plavební dráha a tam už na nás pískal na motoráku molák a ukázal kde se uvázat a museli jsme nazpátek taxíkem se jet přihlásit. Pak jsme pokračovali na Lefkádu až do Vasiliki a v pondělí ráno jsme ho mazali zpět (nikde jsme se už neodhlašovali, vykašlali jsme se na to)a ve čtvrtek navečer jsme přistáli v Uble na Lastovu a tam jsmeakorát museli počkat až odbaví trajekt, který zrovna přijel, dotankovali jsme a pak nás přihláweili a pokračovali nazpátek. V pátek večer v 9 hod. jsme byli na Sukošanu, I když z Asty nedávali na sobě nic znát, tak si myslím, že měli radost, že jsme už dorazili, měli jsme Vektor 401, pohodová loďka a jeli jsme jen v 5ti lidech, takže akorát ty vachty byly otravný, hlavně v noci zima občas bouře a vichřice a vlny.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát lis 16, 2007 7:53 pm

To Dumber, ak spomýnaš krach Blu Balu, tak jediný pistený sprostredkovatel proti krachu čártrovky bola Bratislavská My Way. Myslím, že ak by sa položila aj v roku 2008 nejaká velká čártrovka, tak už by tuzemský sprostredkovatelia neboli tak velkorysí.
A čím ťa ten Sea Yacht zaujal ?
hastrmank
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: SeaYacht - ake mate skusenosti?

Příspěvekod hastrmank » sob lis 17, 2007 8:44 am

dumber píše:Ahojte,

dlho som rozmyslal do ktorej kategorie pridat tuto temu, a nakoniec mi z toho vysla tato ;)
Ak maju admini pocit, ze by mala byt inde, kludne ju presunte.

Ma niekto nejake skusenosti so SeaYacht charter? http://www.seayacht.cz
Po tom ako som si tu precital rozne katastroficke scenare, neverim chartrovke, ktoru som bud nevyskusal, alebo ju nevyskusal niekto z mojich znamych.

A kedze vas povazujem za mojich znamych, tak by som chcel vediet, ci uz niekto z vas ma nejake skusenosti s uvedenou chartrovkou :)

Dopredu dakujem za akukolvek informaciu

Ahoj letos a loni jsem s nima jel, vždycky dobrý, ale jak říká Baharis oni jen zprostředkovávají.Radši mám České chartrovky které pronajímají vlastní lodě
Hezký sváteční den
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » sob lis 17, 2007 10:03 am

Okrem Bemexbootu kto má vlastné lode? Mimo Českého čártru p. Jelínka.
hastrmank
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hastrmank » sob lis 17, 2007 11:15 am

Ahoj, aby to nebyla reklama, Alfayachtclub Praha.

Zpět na