Prosím o radu při koupi člunu

Zajímavosti, ceny, lokality apod. firem z oboru

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Rendulka
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Prosím o radu při koupi člunu

Příspěvekod Rendulka » stř kvě 20, 2015 7:47 am

Prosím o radu. Chci koupit člun. Který je lepší? Zodiac Cadet 310 S nebo Adventure Master 1 M-330. Oba jsou technologie svařováním. :help:
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » stř kvě 20, 2015 8:33 am

Kúp si ten lacnejší. O rok ho budeš predávať, aspoň stratíš menej.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » stř kvě 20, 2015 9:20 am

Ozzie píše:Kúp si ten lacnejší. O rok ho budeš predávať, aspoň stratíš menej.

:D To nie je zlá rada :D . Ak si presvedčená, ste presvedčený, že ten čln budete vlastniť dlho, tak porovnajte hrúbku materialu , kolko mm má fólia z čoho sú pozvárané. Potom dajte na detaily, ak žiadne nie sú ktoré by si uprednostnila, tak treba dať na pocit, ktorý z nich sa mi viacej páči. Pri normálnom zaobchádzaní každý gumák vydrží mnoho rokov, takže Ozzieho rada fakt nie je zlá.
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » stř kvě 20, 2015 9:54 am

Třeba počítat i s tím, že člun (nejen nafukovací) se každý rok o něco zmenší. Dělá to tak 30cm, někomu prý i víc. Takže pro stejný požitek bude potřeba ty centimetry přidávat ;)
Rendulka
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Rendulka » stř kvě 20, 2015 10:42 am

Všem moc děkuji za Vaše zkušenosti a poznatky. Ty centimetry jsou zajímavá zpráva. Adventure je o 20cm delší a hlavně výrobce eviduje video na svých stránkách i jízdu na vodě a nic neskrývá. Cena je cca + - 2000,- stejná. Myslela jsem, že my někdo napíše např. špatnou zkušenost s některou značkou a Vy mě rovnou navrhujete snad parník. Jsem malá křehká žena. ;) Někde se začít musí. :oops: Tak rychlou reakci jsem ani nečekala. Moc děkuji, jste super. :good:
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » stř kvě 20, 2015 10:53 am

byl to čistý vtip a doufám, že s nadhledem - jinak se omlouvám. Ale vlastní zkušenost - měl jsem Zodiac 310. Když jsem ho koupil, byl velký, byl óóóbrovský. To BYLA loď.. Za dva roky už ne. Ani nechci počítat ty finance :shock:
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » stř kvě 20, 2015 11:15 am

Adventure robí užšie gumáky, teda sú rýchlejšie. Majú ale menšie priemery túb čo je na mori nevýhoda. Spracovanie OK.
Zodiac je krajší, je to renomovaná značka, skladnosť perfektná, nízka váha, nepotrebuje reklamu. Je synonymom kvality. Mal som 5 rokov Zodiac cadet Solid 340. Viem iba doporučiť.
indianajones
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 7

Příspěvekod indianajones » stř kvě 20, 2015 5:20 pm

Adventure som nemal, tak neviem, ale Zodiac doporucujem. Z mojej strany maximalna spokojnost.
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod pupi » stř kvě 20, 2015 10:48 pm

Záleží aj na tom aký motor tam chceš použiť.? Ak 5 koní tak, Adventure bude na tom lepšie čo sa tíka rýchlej jazdy. Dvaja 70kg ľudia by sa ešte za ideálnych podmienok mali dostať do sklzu. ;)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » stř kvě 20, 2015 11:20 pm

Kamarát Červík mal Adventure, dokonca až dva a ten čln vydržal všetko, až som sa divil.
martasik
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod martasik » čtv kvě 21, 2015 7:49 am

Letos jsem si poridil prvni clun Adventure M2-400, zatím jsem s nim velice spokojen, dobre zpracování a jízdní vlastnosti.
man
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod man » čtv kvě 21, 2015 11:34 am

Zkušenost se Zodiac fastroller 360: na novém zásadní vada podlážky, nepřesné sváry. Doba vyřízení reklamace: 10 týdnů, přístup prodejce arogantní. Zodiac proto nedoporučuji, doba, kdy to byl etalon kvality byly 80/90 léta minulého století.
Adventure: neměl jsem, ale koketoval jsem s jeho pořízením a prohlédl po zkušenosti se Zodiacem několik člunů. Na pohled provedení kvalitní, přístup prodejce výborný. Mohu-li soudit ze zkušeností uživatelů, přístup nemění ani po prodeji.
Ceny obou srovnatelné.
Ze zkušenosti vím, že skutečně každý cm se počítá, osobně bych proto šel při stejné ceně do většího. Velikost tub není rozhodující, z boku nikdy voda nejde, pro moře je důležitější zvednutí přídě. Navíc tuby širší o 5 cm znamenají rozdíl šířek 10 cm nebo o toto menší vnitřní prostor, což už je zase cítit,
Moje zkušenost je, že jakž takž je "konečná" spokojenost od 4 m délky,.
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod J » čtv kvě 21, 2015 8:54 pm

No, ono dost záleží, co od člunu čekáš a k jakému účelu si ho chceš pořídit. Mě tady před pár lety všichni odrazovali od koupě třímetrového Zodiac Compact s desetikoňovým motorem a s odstupem času můžu říct. že po ničem větším netoužím. Se ženou a dcerkou to frčí přes třicet Km/h a na pojíždění přes den kolem pobřeží a na oběd nebo večeři do restaurace na druhé straně zátoky to stačí. Hlavně na větší člun je potřeba větší motor a manipulace s desetikoňovým čtyřtaktem je pro mě, na hranici mých možností. Ale pokud chceš podnikat delší výlety po moři, tak určitě laminát 5 až 6 metrů s odpovídajícím dosti silným motorem. Jak tady už někdo psal, more je more.....
man
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod man » pát kvě 22, 2015 9:37 am

Šťastný ten, kdo po ničem jiném netouží :-) Bohužel, obvykle to mívá opačný průběh.
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod J » pát kvě 22, 2015 12:47 pm

man píše:Šťastný ten, kdo po ničem jiném netouží :-) Bohužel, obvykle to mívá opačný průběh.

No, opačný průběh to má hlavně u místních nadšenců. Znám takové, co to dotáhli až k vytouženému laminátu s pořádným obsahem motoru se spotřebou litr na kilometr a pak to zase prodávají, protože nemají na provoz....... On hlavně normální člověk, který si pořídí člun a používá ho jednou za rok v chorvatsku, nesleduje jachtařské fórum, takže neví, že si má koupit větší :-). A je mu to asi docela jedno :-). A věř mi, že takových je víc, než těch nespokojených, co potřebují neustále měnit za něco většího nebo silnějšího.
Zahajskej
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod Zahajskej » pát kvě 22, 2015 1:16 pm

Adventure v této délce mám už nějaký pátek. Ze začátku mě odrazovalo, že to vyrábějí na Ukrajině. Kupoval jsem ho z druhé ruky, kdy se předchozí majitel k němu nechoval zrovna vzorně. Nemůžu si stěžovat, po vodě s 15HP motorem to lítá v jedné osobě skoro padesát. Připadá mi, že oproti předchozímu člunu, co jsem měl, je tužší, tolik se nekroutí. A má drobné vychytávky, které potěší, jako třeba vesla zafixovaná gumičkou, takže se nemusí rvát do držáků. Jen ty centimetry nějak chybí. Po 3m člunu mi 30cm navíc připadalo hrozně moc, teď mi minimálně 50cm chybí.
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Prosím o radu při koupi člunu

Příspěvekod Pistolka » sob kvě 23, 2015 8:23 pm

Rendulka píše:Prosím o radu. Chci koupit člun. Který je lepší? Zodiac Cadet 310 S nebo Adventure Master 1 M-330. Oba jsou technologie svařováním. :help:

Ahoj . Zodiac Zoom mám už 10 let s 8 Hp motorem . Max spokojenost .. Je to držák .
Rendulka
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Rendulka » úte čer 02, 2015 12:24 pm

Všem moc děkuji za zkušenosti a rady. Koupila jsem Zodiac a mám 15HP. O víkendu jedu vyzkoušet na Slapy a za měsíc na moře. Snad mě to tedy na nějakou dobu uspokojí. Miluji adrenalin ta nevím jestli mi tak úplně budou chybět metry a nebo spíše koníky. ;) Jezdím rallye a rychlá jízda to je moje. :good:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » úte čer 02, 2015 6:00 pm

Gratulujem a ako dlhý je Zodiak? Nezabudni napísať čerstvé dojmy po prvej jazde :) .
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » stř čer 03, 2015 9:37 am

Kupujte hlavně značkové čluny, žádnou Čajnu :-)

Obrázek
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod J » stř čer 03, 2015 9:54 pm

Jirka_TEC_Tce píše:Kupujte hlavně značkové čluny, žádnou Čajnu :-)

Obrázek

Co je na tom obrázku? Asi mám malé rozlišení monitoru, bo tam skoro nic nevidím....
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » stř čer 03, 2015 9:57 pm

Asi že je ten Zodiak vyrobený v čajne, alebo čo
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod J » stř čer 03, 2015 10:08 pm

Denis píše:Asi že je ten Zodiak vyrobený v čajne, alebo čo

:-) Tak to vidíš ještě hůř než já :-). To že je tam "Honda" jsem ještě přečetl :-).
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » čtv čer 04, 2015 6:34 am

Honda marine, alebo Hon Wave sa robí v Číne. Kvalita je dobrá, lebo sa na výrobu dohliadá Honda. Zoom by Zodiac je tiež Čína. Zodiac je Francúz.

Zpět na