Prosím o radu při koupi člunu
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Prosím o radu při koupi člunu
Prosím o radu. Chci koupit člun. Který je lepší? Zodiac Cadet 310 S nebo Adventure Master 1 M-330. Oba jsou technologie svařováním. 

- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Ozzie píše:Kúp si ten lacnejší. O rok ho budeš predávať, aspoň stratíš menej.

Všem moc děkuji za Vaše zkušenosti a poznatky. Ty centimetry jsou zajímavá zpráva. Adventure je o 20cm delší a hlavně výrobce eviduje video na svých stránkách i jízdu na vodě a nic neskrývá. Cena je cca + - 2000,- stejná. Myslela jsem, že my někdo napíše např. špatnou zkušenost s některou značkou a Vy mě rovnou navrhujete snad parník. Jsem malá křehká žena.
Někde se začít musí.
Tak rychlou reakci jsem ani nečekala. Moc děkuji, jste super. 

- indianajones
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 7
Zkušenost se Zodiac fastroller 360: na novém zásadní vada podlážky, nepřesné sváry. Doba vyřízení reklamace: 10 týdnů, přístup prodejce arogantní. Zodiac proto nedoporučuji, doba, kdy to byl etalon kvality byly 80/90 léta minulého století.
Adventure: neměl jsem, ale koketoval jsem s jeho pořízením a prohlédl po zkušenosti se Zodiacem několik člunů. Na pohled provedení kvalitní, přístup prodejce výborný. Mohu-li soudit ze zkušeností uživatelů, přístup nemění ani po prodeji.
Ceny obou srovnatelné.
Ze zkušenosti vím, že skutečně každý cm se počítá, osobně bych proto šel při stejné ceně do většího. Velikost tub není rozhodující, z boku nikdy voda nejde, pro moře je důležitější zvednutí přídě. Navíc tuby širší o 5 cm znamenají rozdíl šířek 10 cm nebo o toto menší vnitřní prostor, což už je zase cítit,
Moje zkušenost je, že jakž takž je "konečná" spokojenost od 4 m délky,.
Adventure: neměl jsem, ale koketoval jsem s jeho pořízením a prohlédl po zkušenosti se Zodiacem několik člunů. Na pohled provedení kvalitní, přístup prodejce výborný. Mohu-li soudit ze zkušeností uživatelů, přístup nemění ani po prodeji.
Ceny obou srovnatelné.
Ze zkušenosti vím, že skutečně každý cm se počítá, osobně bych proto šel při stejné ceně do většího. Velikost tub není rozhodující, z boku nikdy voda nejde, pro moře je důležitější zvednutí přídě. Navíc tuby širší o 5 cm znamenají rozdíl šířek 10 cm nebo o toto menší vnitřní prostor, což už je zase cítit,
Moje zkušenost je, že jakž takž je "konečná" spokojenost od 4 m délky,.
No, ono dost záleží, co od člunu čekáš a k jakému účelu si ho chceš pořídit. Mě tady před pár lety všichni odrazovali od koupě třímetrového Zodiac Compact s desetikoňovým motorem a s odstupem času můžu říct. že po ničem větším netoužím. Se ženou a dcerkou to frčí přes třicet Km/h a na pojíždění přes den kolem pobřeží a na oběd nebo večeři do restaurace na druhé straně zátoky to stačí. Hlavně na větší člun je potřeba větší motor a manipulace s desetikoňovým čtyřtaktem je pro mě, na hranici mých možností. Ale pokud chceš podnikat delší výlety po moři, tak určitě laminát 5 až 6 metrů s odpovídajícím dosti silným motorem. Jak tady už někdo psal, more je more.....
man píše:Šťastný ten, kdo po ničem jiném netoužíBohužel, obvykle to mívá opačný průběh.
No, opačný průběh to má hlavně u místních nadšenců. Znám takové, co to dotáhli až k vytouženému laminátu s pořádným obsahem motoru se spotřebou litr na kilometr a pak to zase prodávají, protože nemají na provoz....... On hlavně normální člověk, který si pořídí člun a používá ho jednou za rok v chorvatsku, nesleduje jachtařské fórum, takže neví, že si má koupit větší

- Zahajskej
- návštěvník fóra
- Reputace: 12
Adventure v této délce mám už nějaký pátek. Ze začátku mě odrazovalo, že to vyrábějí na Ukrajině. Kupoval jsem ho z druhé ruky, kdy se předchozí majitel k němu nechoval zrovna vzorně. Nemůžu si stěžovat, po vodě s 15HP motorem to lítá v jedné osobě skoro padesát. Připadá mi, že oproti předchozímu člunu, co jsem měl, je tužší, tolik se nekroutí. A má drobné vychytávky, které potěší, jako třeba vesla zafixovaná gumičkou, takže se nemusí rvát do držáků. Jen ty centimetry nějak chybí. Po 3m člunu mi 30cm navíc připadalo hrozně moc, teď mi minimálně 50cm chybí.
Re: Prosím o radu při koupi člunu
Rendulka píše:Prosím o radu. Chci koupit člun. Který je lepší? Zodiac Cadet 310 S nebo Adventure Master 1 M-330. Oba jsou technologie svařováním.
Ahoj . Zodiac Zoom mám už 10 let s 8 Hp motorem . Max spokojenost .. Je to držák .
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele: