bozakafka píše:dobrá. jedna podstatná věc že není hrnec jako hrnec a není nerez jako nerez.
No konečně Bóžo, že z tebe vypadlo něco rozumného.
Sleduji tvůj slovní souboj s Vilmou, i to celkem zbytečné "
vysvětlovat babě "[sup]*)[/sup]. Takže po několika příspěvcích jsme v rovině, na které se dá stavět. Že je nerez a nerez je asi všem jasné, že jsou nerezové hrnce z Lídla a kvalitní značkové asi také. Je to o složení materiálu a kvalitě (vyleštění) povrchu.
Protože při plavbách preferuji volné kotvení v zátokách a vody je stále nedostatek, myjeme ve slané vodě také. Přitom myslím, že nejsme sami a rez, dokonce ani korozi jsem na hrncích nezaznamenal. Takže tvé původně deklamované "nerezové hrnce reznou", není tak úplně přesné. Vždy záleží co a v jakém prostředí.
Na ne/korozi huvnitř hrnců mám své vysvětlení, snad trochu logické. Huvnitř se málokdy vaří něco nemastné. Takže mastnota dělá jemný film, který brání prostupování agresivní slané vody do mikropórů.
[sup]*)[/sup]Jinde nazýváš členy fóra hlupáky. Nenech cloumat svým majestátem, není to hezké a nelíbí se mě to. Přičemž je irelevantní, zda to je pravda nebo ne.