Závěsný motor Mercury 75 nejde spustit do/ z vody- vyřešeno

Palubní instalace, zařízení a výbava lodě pro plavbu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

AdsBot [Google]
Reputace: 0

Závěsný motor Mercury 75 nejde spustit do/ z vody- vyřešeno

Příspěvekod AdsBot [Google] » sob črc 13, 2013 9:58 pm

Tak jsem našel manuální spouštění motoru - při pohledu z lodi na záď kosek nad vrtulí, je z boku držáku motoru díra a přes tu díru je vidět hlava se zářezem pro šroubovák - šlic. Tím se pootočí po směru hodinových ručiček a závěs motoru se uvolní a lze ho ručně zvednout.

Ale v příboji se to dělá špatně.

Arna

Ahojky,
na tomto fóru jsem nový, snad jsem v dobrém vláknu, pokud ne tak se omlouvám, ale prosím o radu:

Závěsný motor Mercury 75:

Upřesnění - níže popisovaný stav nastal, když jsme na výletě připluli na ostrov na pláž, zvedli jsme motor nahoru (motor zvedáme vždycky při každé přestávce jak 30 minut, protože se jedná o slanou vodu) - po cca 4 hodinách jsme chtěli odplout, ale nešel spustit motor dolů do vody a měli jsme big problém jak se dostat domů.

Při stisku tlačítka pro posunutí závěsného motoru Mercury 75 do vody v motoru jen lehce cvakne, z baterie bere cca 1A a nejde ani dolů ani nahoru. Poradí mi prosím někdo jestli to mohu opravit sám (třeba výměnou části) nebo potřebuji servis? Jak vlastně spouštění / zvedání funguje?

Myslím si, že tlačítko ovládá relé a to teprve motorek, který ovládá čep - posun motoru nahoru a dolů?

Jde nahradit elektrický pohon ručním? Mohu nějak spouštět motor dolů a zvedat nahoru ručně?

Děkuji za každou informaci a přeji vše dobré.
arna[b]

Zpět na