Externí nádrž kolem 5 litrů
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
-
Macek0585
- aktívní jachtař

- Reputace: 0
Externí nádrž kolem 5 litrů
Máte někdo zkušenosti s externíma nádržema? Mám k Yamaze F9.9 na bajbotu nádrž 12 litrů, ale s ohledem na použití a taky na prostor ve člunu by mi stačila tak kolem 5 litrů. Díky za každý tip (kromě předělání klasického kanistru).
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Pokud Ti byboat unese desítku, tak asi úplně malej nebude.
Pokud se nechceš té desítky zbavit, a pořídit si nějakou pětku s integrální nádrží, tak adaptace plastového 5 litrového karnistru by asi byla nejjednodušší.
To ale nechceš....
Tak si snad udělat karnistr novej.. Někde se tu tuším o tom něco psalo...
Pokud se nechceš té desítky zbavit, a pořídit si nějakou pětku s integrální nádrží, tak adaptace plastového 5 litrového karnistru by asi byla nejjednodušší.
To ale nechceš....
Tak si snad udělat karnistr novej.. Někde se tu tuším o tom něco psalo...
- Felix
- zkušený harcovník

- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Lahve na benzín z nějaké ultralehké slitiny se prodávají v campingových potřebách k benzínovým vařičům. K tomu exitují pumpičky, zašroubovatelné do hrdla láhve místo zátky - fungují zároveň jako balónek i vzduchový ventil. Na vlastní oči jsem viděl půllitrovku a dvoulitrovku, existují prý i pětilitrovky.
- tataS
- zkušený harcovník

- Reputace: 5
Já používám 5l nádrž z kanystru takového silnějšího (německého) ale musel jsem si udělat z duralu
vložku do hrdla v které máím zalepenou trubičku cca 5mm a 1/4" odvzdušňovací topenářský ventil.
Tu vložku drží orig víčkem s vytočenou dírou na průchod trubiček. K té trubičce mám napevno připojenou
černou sprchovou hadici s balonkem a koncovkou pro připojení k motoru. Je to lepší na nošení.
Někde to tady je u gumových člunů na fotce. Na konci trubičky v kanystru (která nejde až na dno)
je plastová trubička cca 4cm dlouhá, která se ohne podle dna aby šlo kanystr vycucnout do dna.
vložku do hrdla v které máím zalepenou trubičku cca 5mm a 1/4" odvzdušňovací topenářský ventil.
Tu vložku drží orig víčkem s vytočenou dírou na průchod trubiček. K té trubičce mám napevno připojenou
černou sprchovou hadici s balonkem a koncovkou pro připojení k motoru. Je to lepší na nošení.
Někde to tady je u gumových člunů na fotce. Na konci trubičky v kanystru (která nejde až na dno)
je plastová trubička cca 4cm dlouhá, která se ohne podle dna aby šlo kanystr vycucnout do dna.