Raymarine ST 40 Bidata -montáž sond
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Raymarine ST 40 Bidata -montáž sond
Dnes mi konečně,k mé velké radosti, přišel tento přístroj,teď mám dilema,jak a kam namontovat na plachetnici sondy.Rád bych měl sondu na hloubku vpředu před kýlem,protože mi přijde kontraproduktivní někam příď lodi nastrkat a teprve podle drcnutí kýlu zjistit,že tam byla malá hloubka,zatímco pod sondou vzadu pod motorem by byla hloubka dostatečná.Ale problém je,že před kýlem se dno láme hned do "V",když dám sondu na šikmou plochu,bude nakloněná víc,než výrobce doporučuje,tj. max 10°.Napadlo mě do dna zalaminovat plastovou trubku kolmo dolů,která by úhel vykryla a do ní zamontovat sondu.Ale musela by o kousek vyčuhovat ze dna (snad jen cca 2cm) a nevím,jestli by to nějak neovlivnilo plavební vlastnosti,přece jen by to asi trochu brzdilo.A i v případě blbé náhody,pokud bych zrovna tou čouhající trubkou o něco zachytil,jestli by se nevytrhla ze dna.Poradí někdo,jak problém nejlépe vyřešit?Nevím,jestli se z mého popisu dá pochopit,o co mi jde,přesto předem díky.
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
A co kdyby ses podíval do našeho e-shopu?
Sada pro vnitřní montáž sondy hloubkoměru.
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=567

Sada pro vnitřní montáž sondy hloubkoměru.
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=567

Material je laminát,ale na tom obrázku je ta sonda dost tenká,ta moje má průměr 71mm.Tak nevím,jestli by se do té sady vešla.A jestliže každá sonda jde použít s vnitřní montáží,proč tedy výrobci rozlišují vnitřní,skrz dno a na zrcadlo?Tato problematika je pro mě nová,tak se omlouvám za možná hloupé dotazy
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
No právě kvůli tomu,z čeho je materiál dna,se dělají sondy pro vnitřní nebo vnější montáž.
Překvapuje mě,že k tomu nebylo možné koupit montážní sadu.
Pokud pro tuto velikost není možné koupit montážní sadu,tak ji budeš muset vyrobit.
Samotná hlava sondy musí být v poudře ponořena (ricinový olej) aby nedocházelo k odrazu paprsků od dna lodi.
Nic ve zlém,ale jseš tu na fóru hodně dlouho,tak bys měl napřed zkusit projít obsah fóra a našel bys téma:Lodní technika,elektrika a výbava a v něm vlákno sonary,sondy kde je tvá problematika dobře probrána.
Překvapuje mě,že k tomu nebylo možné koupit montážní sadu.
Pokud pro tuto velikost není možné koupit montážní sadu,tak ji budeš muset vyrobit.
Samotná hlava sondy musí být v poudře ponořena (ricinový olej) aby nedocházelo k odrazu paprsků od dna lodi.
Nic ve zlém,ale jseš tu na fóru hodně dlouho,tak bys měl napřed zkusit projít obsah fóra a našel bys téma:Lodní technika,elektrika a výbava a v něm vlákno sonary,sondy kde je tvá problematika dobře probrána.