Ahoj,
chtěl bych se zeptat, nemáte někdo vyzkoušené udělat si indikaci, kolik paliva zbývá v palivové nádrži někam do "budíku" na palubní desce. Používám 2 externí nádrže (30 a 22l) připojené spojkou do jedné a postupně případně otevřu jednu nebo druhou, aby mi to nepřisávalo vzduch (tenhle víkend jsem s tím měl problém), na nic sice nic moc indikace je, ale já je mám zavřené pod lavicí a když na ní sedí posádka, nemám moc kontrolu, kolik toho ještě zbývá. Neřešili jste to? Moc prosím za tip.
Měřič paliva v přídavných nádržích
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
-
- Reputace: 0
Mám to udělané z plovákového mechanismu a budíku ze škodovky. Do nádrže udělat příslušný otvor, umístit mechanismus plováku, naohýbat páku plováku tak, aby to pracovalo v celém rozsahu, utěsnit gumou, která vydrží benzín případně si pomoci silikonem odolávajícím benzínu, zapojit dráty a je to. Díly lze koupit v prodejně ND Škoda. Mám to tak 5 let a funguje to.
Na dvě nádrže ti stačí dva plováky, jeden budík palivoměru a přepínač. Palivoměr ti bude ukazovat množství paliva v jedné nádrži a po přepnutí v druhé.
Jak máš nádrže propojené? Umísti jednu výš, než druhou, potom stačí měřit pouze hladinu ve spodní nádrži.
Jak jsou nádrže vysoké?
Při propojování nádrží dej pozor na odvzdušnění.
Jak máš nádrže propojené? Umísti jednu výš, než druhou, potom stačí měřit pouze hladinu ve spodní nádrži.
Jak jsou nádrže vysoké?
Při propojování nádrží dej pozor na odvzdušnění.