Já ty pásky momentálně nemám na loď, ale dělám doma nový schodiště a chtěl jsem si nasvítit jednotlivé stupnice. Je to 11 schodů šíře cca 73cm.
Koukal jsem na internetu a tam píší že jeden 12V zdroj (který jde napojit na 230V) stačí na 5m pásku. Tak jsem měl představu, že bych dal tři 10cm pásky na schod. V pořadí:
10cm nic, 10cm pásek, 10cm nic, 10cm pásek, 10cm nic, 10cm pásek 10cm nic to vychází na 70cm, což by stačilo a na noční osvětlení schodiště by to mohlo stačit. Aby to nebylo normálně vidět, tak bych nechal na spodu stupnice v přesahu udělat drážku podle toho pásku, jenže právě nevím, jak se to celé propojuje. Potom ze spodní strany schodiště je i pro kabeláž místa dost, tam už by nevadilo, že to bude vidět.
Jinak by mohli ty pásky být i delší, nevím jak moc to svítí, ale abych se vešel do těch 5m. Jednotlivé pásky spínat samostatně nechci, buď budou svítit všechny, nebo žádný.
Jestli se mi to doma osvědčí, a bude to vůbec realizovatelné, tak to asi dám i do lodi, míst kde je potřeba světlo s minimálním odběrem tam mám spoustu
Takže za každou radu děkuji.