Na nasvícení schodů lze použít LED osvětlení s pohybovým čidlem .
http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz ... rdate=8602
elektrika na lodi
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
-
- radioamatér
- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
To je ale jen bludicka a myslim ze na schodech by mohlo byt videt vic a dalsi proti cidlum pohybu asi bude skutecnost ze by to chtelo dve cidla, jedno smerem dolu a druhe smerem nahoru. To cidlo z Lidlu pro pouziti doma take nechci. Ten napajec z 230V je zapnuty celej den a pravdepodobne bude mit stejnou a nebo vetsi spotrebu jak samotne sviticko. I z tech 12V na spotrebu vyjdou ty pasky lepe a bude to svitit vic. To je vubec problem vsech cajku na dalkove ovladani. To zere elektriku i kdyz je TV atd vypnuta a to okolo 5W na jeden stroj a kdyz se to secte vsecno dohromady, radio, prehravac, satelit atd tak to klidne vyjde jako kdyz 40W zarovka sviti cely den. Nektere sice maji i klasicky vypinac, ale vsude neni.
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Mě hlavně zajímalo, jak se ty pásky propojují. pokud chci dát jeden sem a druhý o kus dál. To vlastní propojení, jednotlivých pásků k sobě. Pájí se to tedy na kablíky, jen se ještě zeptám, jak silný kablík použít?
A potom mám ještě dotazi ohledně elektriky na lodi, budu tahat nové kabely stěžněm, nahoře chci pozičku, u sálingů také pozičku + osvětlení paluby. Jaký průřez kabelu použít, aby to bylo ok ??
A potom mám ještě dotazi ohledně elektriky na lodi, budu tahat nové kabely stěžněm, nahoře chci pozičku, u sálingů také pozičku + osvětlení paluby. Jaký průřez kabelu použít, aby to bylo ok ??