Náhodou jsem objevil zajímavou krabičku Invoxia GPS Pet Tracker . Je to sice původně určené na sledování psa, ale dalo by se to využít i na sledování lodi. Není potřeba sim karta, stačí aplikace na mobil. Nejzajímavější funkce je "Virtuální plot (Geofence)" který se nastaví a při jeho překročení pošle upozornění, to by se dalo využít na sledování lodi pokud ji kotvíte na bóji nebo v marině třeba na Orlíku. Výdrž je asi 3 měsíce, služba je první tři roky zdarma, pak 10 Eur na rok.100% pokrytím v ČR a ostatních evropských zemích. cena 3199,- Kč
více informací je zde
GPS lokátor
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- Lemon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Re: GPS lokátor
Komunikuje to na ISM kmitočtu 868MHz se základnovkami SIGFOX sítě. Odtud pak datově s telefonem.
Mám něco podobného ( přenáší to telemetrii ) a ta spolehlivost není úplně 100 procentní.
Ono ale lokátor na GSM taky není všemocný.
Výhoda tu ale je, velmi malá spotřeba. Veškeré tyhle hračky internetu věcí mají minimalizovanou spotřebu, takže to dlouho vydrží běžet na baterie a je možné to schovat třeba do plastového krytu příčníku na autě. Potřebuje to samozřejmě výhled na oblohu ( družice ) a vzhledem k charakteru šíření
868MHz kmitočtu i výhled do prostoru.
Pokrytí zde:
https://www.sigfox.com/en/coverage
U nás běží ještě konkurenční síť LoRa - provozuje ČRA.
Mám něco podobného ( přenáší to telemetrii ) a ta spolehlivost není úplně 100 procentní.
Ono ale lokátor na GSM taky není všemocný.
Výhoda tu ale je, velmi malá spotřeba. Veškeré tyhle hračky internetu věcí mají minimalizovanou spotřebu, takže to dlouho vydrží běžet na baterie a je možné to schovat třeba do plastového krytu příčníku na autě. Potřebuje to samozřejmě výhled na oblohu ( družice ) a vzhledem k charakteru šíření
868MHz kmitočtu i výhled do prostoru.
Pokrytí zde:
https://www.sigfox.com/en/coverage
U nás běží ještě konkurenční síť LoRa - provozuje ČRA.