kotevní vrátek
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
-
david
- moderátor
- Reputace: 234
kotevní vrátek
Mám el. kotevní vrátek co má nějaký snímač otáček. Neumíte náhodou někdo zbastlit čítač otáček + vynásobení obvodem, zobrazení výsledných metrů na displeji ? Případně jestli není nějaká stavebnice. Originál je ukrutně drahej.
-
david
- moderátor
To marko a deblik: děkuji oběma za SZ. Co z vrátku leze zatím nevím. Zkoušel jsem digi ohmmetrem, nic to nedělalo, ale myslím si, že je na tohle pomalej. Já to šacuju na mikrosvišť spouštěnej magnetem.
Originál aparát umí i odčítat metry. Asi berou polaritu motoru jako informaci, kam se řetězové kolo točí. To ale není pro mne to podstatné, stačí mi počítat jeden směr a vynulovat. Co je ve vrátku za snímač ještě jednou zkusím propátrat a dám zprávu.
d.
Originál aparát umí i odčítat metry. Asi berou polaritu motoru jako informaci, kam se řetězové kolo točí. To ale není pro mne to podstatné, stačí mi počítat jeden směr a vynulovat. Co je ve vrátku za snímač ještě jednou zkusím propátrat a dám zprávu.
d.
-
david
- moderátor
deblik píše:Nejde s tim hnout rucne? To by pak slo zmerit i digitalem.
tak už to mám.
je to vypínač honěnej magnetem. rozepnuto - odpor nekonečnej, sepnuto odpor 0. spíná jednou za otáčku. jedna otáčka = 3O cm řetězu - no a teď se snažte.
ideál by byl, by se to vešlo do futrálu autobudíku ( třeba vykucahnej palivoměr ) prům. 60 ?mm, nebo jiný, inteligentní a vodotěsný
-
david
- moderátor
napájení 24V ( ale jinejm by se hodilo 12V ), velikost čísel tak, aby se dala číst bez brejlí - t.j. aspoň 15mm, display stačí dvoumístný, barva taková, aby byla dobře vidět i za ostrého světla denního světla, podsvícení na noc, ale jen když běží vrátek.
Přemejšlím jak to resetovat bez tlačítka. Případně pokud by to umělo měřit tam i zpátky ( poznalo by to kam se kolo točí podle polarity motoru ), reset by asi nebyl potřeba.
jinak dík za zájem o laborování
Přemejšlím jak to resetovat bez tlačítka. Případně pokud by to umělo měřit tam i zpátky ( poznalo by to kam se kolo točí podle polarity motoru ), reset by asi nebyl potřeba.
jinak dík za zájem o laborování
-
david
- moderátor
jak to vyvedeš, to je na tobě. já bych rád jen aby to makalo a nebylo to "kurvítko"
kurvítko je to, co se pokákne a znervózňuje i když ve skutečnosti o nic nejde.
Ale ještě mne napadlo: to, aby měření poznalo kam se motor točí by bylo lepší vzít od přepínače ( ovládání ) vrátku. Je to plusový, pravej a levej drát ( ovládá jednu nebo druhou cívku stykače). Protože tohle měření bude poblíž přepínače, zatím co od vrátku by se musel tahat další drát (y).
kurvítko je to, co se pokákne a znervózňuje i když ve skutečnosti o nic nejde.
Ale ještě mne napadlo: to, aby měření poznalo kam se motor točí by bylo lepší vzít od přepínače ( ovládání ) vrátku. Je to plusový, pravej a levej drát ( ovládá jednu nebo druhou cívku stykače). Protože tohle měření bude poblíž přepínače, zatím co od vrátku by se musel tahat další drát (y).
-
david
- moderátor
http://www.svb.de//media/116169/pdf/man ... -01-28.pdf
takhle je to orig, ale za 27O euro
moooc složitý a ukazuje to věci nepodstatný. kotva jede dolů - to vidím. je to obdoba "stírače stírají, houkačka houká"
takhle je to orig, ale za 27O euro
moooc složitý a ukazuje to věci nepodstatný. kotva jede dolů - to vidím. je to obdoba "stírače stírají, houkačka houká"- PEPO
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 13
Aký máte názor na tento výrobok??
http://www.inzercia.sk/inzerat-BAA4834- ... tek-sl-25/
Používal by som to pri rybačke potrebujem to použiť aj niekolko desiatok krát denne.Vydrží to niečo??Alebo nemáte náhodou tip na niečo podobné?-nenahnevám sa keby to bolo aj lacnejšie
.
Nemám chuť obchádzať celý den kajutu pri každom kotvení a nejak si neviem predstaviť kadial by som viedol lano keby som mal ručný naviják niekde v strede člnu
.
http://www.inzercia.sk/inzerat-BAA4834- ... tek-sl-25/
Používal by som to pri rybačke potrebujem to použiť aj niekolko desiatok krát denne.Vydrží to niečo??Alebo nemáte náhodou tip na niečo podobné?-nenahnevám sa keby to bolo aj lacnejšie
.
Nemám chuť obchádzať celý den kajutu pri každom kotvení a nejak si neviem predstaviť kadial by som viedol lano keby som mal ručný naviják niekde v strede člnu
.-
david
- moderátor
Denis píše:V podstate by sa dal použiť akýkolvek naviják na terénne auto.
v podstatě by se nedal.
je neskonale pomalej. mám orig kotevní vrátek, co umí 19,2m/min, jeden z nejrychlejších, a někdy to sakra pomalý.
teréňák naviják má sílu co nepotřebuješ a rychlost, co ti je na dvě věci
a ostatně, už jsem to tu někde psal