Chemický hajzlík
+ cena
+ čapneš odneseš, vyleješ v maríně
- Většina tvrdí, že začne dřív nebo později smrdět.
- Je jen málo lidí co tvrdí že jim nesmrdí. I když připustíme, že nikdo z nich nemá zvrácené čichové buňky ani poškozený čuchometr, pak je to velmi malé procento lidí co je s chemickým WC spokojeno (ty samé zkušennosti mají prý i karavanisté)
Mechanický hajzlík
+ Když je správně nainstalován a nedojde k nějaké havárii pak se zápachu nedočkám
- cena
- nutnost mít fekální nádrž, kterou musíš nějak odčerpávat
Cenu pomineme, protože ta je v případě nutnosti eliminace zápachu nepodstatná. Prostě do toho budu investovat, jen aby to nesmrdělo.
Vychází mi tedy mechanické WC. Nejsem ale příznivcem hnojení vodní nádrže, ani partizánského vyhledávání opuštěných břehů abch tam někam vyhodil hadici do křoví a jal se hlídkovat aby mě někdo neviděl. Podle všech dostupných informací, neexistuje na Lipně marína, která by měla fekál servis pro odčerpání fekální nádrže přímo z lodi.
Tohle je tedy dilema.. chci mechanický hajzlík, ale pokud se chci zbavovat fekálu legální cestou, nezbude mi nic jiného, než mít někde v ústraní maríny zaparkovanej nějakej barel, do kterého si sám přečerpám a pak legálně vyleju v maríně na k tomu určeném místě.... no.. ne že by se mi z toho nedělalo šoufl...