"Hajzlíci" a hajzlíky, aneb hlavně ať to nesmrdí.

Palubní instalace, zařízení a výbava lodě pro plavbu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

MirekE
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

"Hajzlíci" a hajzlíky, aneb hlavně ať to nesmrdí.

Příspěvekod MirekE » sob zář 04, 2010 11:46 am

Další věcí kterou hodlám na lodi rekonstruovat je záchod. Tolik probírané téma. Prošel jem si fórum, načetl co mohl a z toho vytanulo následující:

Chemický hajzlík
+ cena
+ čapneš odneseš, vyleješ v maríně
- Většina tvrdí, že začne dřív nebo později smrdět.
- Je jen málo lidí co tvrdí že jim nesmrdí. I když připustíme, že nikdo z nich nemá zvrácené čichové buňky ani poškozený čuchometr, pak je to velmi malé procento lidí co je s chemickým WC spokojeno (ty samé zkušennosti mají prý i karavanisté)

Mechanický hajzlík
+ Když je správně nainstalován a nedojde k nějaké havárii pak se zápachu nedočkám
- cena
- nutnost mít fekální nádrž, kterou musíš nějak odčerpávat

Cenu pomineme, protože ta je v případě nutnosti eliminace zápachu nepodstatná. Prostě do toho budu investovat, jen aby to nesmrdělo.
Vychází mi tedy mechanické WC. Nejsem ale příznivcem hnojení vodní nádrže, ani partizánského vyhledávání opuštěných břehů abch tam někam vyhodil hadici do křoví a jal se hlídkovat aby mě někdo neviděl. Podle všech dostupných informací, neexistuje na Lipně marína, která by měla fekál servis pro odčerpání fekální nádrže přímo z lodi.

Tohle je tedy dilema.. chci mechanický hajzlík, ale pokud se chci zbavovat fekálu legální cestou, nezbude mi nic jiného, než mít někde v ústraní maríny zaparkovanej nějakej barel, do kterého si sám přečerpám a pak legálně vyleju v maríně na k tomu určeném místě.... no.. ne že by se mi z toho nedělalo šoufl...

:) Vážně není nějaký podnikatel na lipně co by měl blízko břehu cisternu kam by si loď mohla za poplatek ulevit?
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon zář 06, 2010 10:24 am

Třetí týden zkouším do chemického WC bakterie "GOLEM"(koupeno v drogerii) . Při odjezdu rozmíchám polévkovou lžíci ve vlažné lodě, nechám asi 20 minut a pak naleju dolů do WC. Přes týden nechám klapku lehce pootevřenou, aby měly bakterie přísun kyslíku, zatím dobrý, nesmrdí to ! :good:
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pon zář 06, 2010 11:22 am

A používáš do hajzlíku nějakou chemii? Pokud ano, kontroloval jsi skóre zápasu mezi chemií a bakteriemi?
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon zář 06, 2010 11:37 am

Vše musí být bez chemie, i v horní nádržce, jinak chemie zabije bakterie !!!
A chce to pravidelně krmit :D

Zpět na