instalacia ovladania plynu na motorovom clne

Palubní instalace, zařízení a výbava lodě pro plavbu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

NotToday
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

instalacia ovladania plynu na motorovom clne

Příspěvekod NotToday » sob črc 23, 2011 12:54 am

ahoj,

opravujem starsi motorovy cln a dostal som sa k problemu s instalaciou mechaniky ovladania vykonu motoru (paka + dva kable veduce k motoru) . Mechanicky je to funkcne, len nebola zapojena k motoru a velmi by sa mi zisiel nejaky navod na zapojenie. Uplne by stacilo nieco polopatisticke kde by bolo rozkreslene na akom principe to funguje ( hlavne vo vztahu k motoru)nech sa mam od coho odpichnut. A tak isto hoci som celkom zdatny v anglictine, ajtak neviem zistit ktory nazov popisuje tuto suciastku. Natrafil som na nazvy ako:!trim/tilt remote control", " remote throttle", ci "Single-lever throttle control box" ale ujo google mi inak viac nepomohol , ziadny navod ani manual ci how-to-do video sa mi nepodarilo najst. Dakujem za kazdu radu.

P.S. Mrzi ma, mozno nezrozumitelnost toho co sa snazim zistit, ale mam medzery aj v odbornej terminologii, tak ma prosim nekamenujte, radsej ma poucte. Dakujem :)
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » sob črc 23, 2011 8:35 am

ujo Google Ti pomůže,on to totiž umí přeložit vše,a dost přesně.

remote control dálkové ovládání
remote throttle dálkový plyn
control box ovládací skříň
Single-lever throttle control box Páková ovládání plynu box
trim trim
tilt náklon
bialuci
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod bialuci » sob črc 23, 2011 9:14 am

Musím se zastat NotToday. Google sice jako překladač funguje docela slušně ale o to tu přeci vůbec nejde. Ty pojmy lze přeložit i se slovníkem. Je pravda, že videa nebo obrázky s detailním zapojením ovládání motoru google nenajde. Hledal jsem to samé asi před čtvrt rokem ale taky bezúspěšně. Nikde není žádný návod na detailní propojení bovdenů a motoru. Projížděl jsem e-shopy kde jsou volanty pro gumáky, ty obrázky jsou hrozně malý a nedá se z nich poznat skoro nic a stejně aby si to člověk domýšlel.
Takže taky velmi rád uvítám nějaké odkazy či obrázky. Díky.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » sob črc 23, 2011 10:23 am

vovsky píše:ujo Google Ti pomůže,on to totiž umí přeložit vše,a dost přesně.

remote control dálkové ovládání
remote throttle dálkový plyn
control box ovládací skříň
Single-lever throttle control box Páková ovládání plynu box
trim trim
tilt náklon

tak přesně zase ne
Single-lever throttle control box jednopákové ovládání plynu, myslí se tím jedna páka na plyn i rychlosti
trim/tilt remote control dálkové ovládání odklonu motoru a jeho úplné vyklopení

bowden, co se pohne hned po hejbnutí pákou od nulové polohy a pak už ne, je řadicí
bowden co se pohne až po cca 15 - 30°pohnutí pákou je od plynu
NotToday
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod NotToday » sob črc 23, 2011 10:55 pm

david píše:
bowden, co se pohne hned po hejbnutí pákou od nulové polohy a pak už ne, je řadicí
bowden co se pohne až po cca 15 - 30°pohnutí pákou je od plynu

vdaka, zajtra to obzrem, ale myslim ze by to malo byt zhruba ako si napisal.
Uz mi teda ostava len zistit ako sa napajaju na samotny motor. ako velmi to tam treba dotiahnut , ako utesnit tie otvory cez ktore sa tie bovdeny prevliekaju von z lode k motoru. a hlavne ktory zapojit do ktoreho otvoru na motore atd,atd , vlastne je toho este kopec k comu by sa hodila nejaka instruktaz, ak by to pomohlo tak kludne mozem aj cln aj motor nafotit , mozno by niekto dokazal z obrazku vyvodit aspon nieco malo co by mi mohlo pomoct.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » ned črc 24, 2011 1:39 pm

Já mám na motoráku bowdeny tažený přes takový gumový průchodky.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned črc 24, 2011 8:05 pm

Takovej motor neni zadnej slozitej zazrak. Bylo by dobry kdybys rekl co je to za motor.

Bowden razeni se pripojuje prekvapive k radici pace a bowden plynu ke karburatoru nebo nekam mezi rucni ovladani a karburator.
Trochu ale je problem, ze k vetsine motoru potrbujes nejaky ten adapter, aby ti bowden pasoval k motoru (nejaka koncovka, packa a podobny hovadiny). Je mozny ze na to nemuzes prijit, protoze tyhle hovadiny nemas.

Zpět na