Výfuk z mosazi
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
Výfuk z mosazi
Nevěděl by někdo,kde koupit nebo nechat vyrobit z mosazi tohleto?

- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
laickej dotaz-proc mosaz? je lepsi nez nerez?hlavne me nekamenujte-opravdu me to zajima
jinak dobra firma na nerez www.armat.cz budu tam brat mat. na zabradli
jinak dobra firma na nerez www.armat.cz budu tam brat mat. na zabradli
-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Ja si udelal pred lety antenu na TV na II. program. Jako rahno me do ruky padnul mosazny vlnovod z radaru a po case ( ?? ) se zacal rozpadat vlivem venkovniho prostredi. V radaru se to pouzivalo pro dobrou obrobitelnost, ohybani atd. a aby to vydrzelo stribrilo se to. Take socha se dela z bronzu. I starodavna dela byla z bronzu. Tak asi mosaz nebude to nejlepsi. I ten nerez se tady v nejakem vlakne resil, je jich rada druhu a ne kazdy se na vse hodi.
-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Tak jso chemici
Ale u kamarada jsem pohorel..jsou to chemici, ale poslal podkaz na
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mosaz
tam jsou ruzne mosazi, ale podle prisady to meni barvu a tak ta vhodna uz treba nebude mit tu spravnou barvu co by jsi chtel
Ted me pristalo na SKYPE
Cínové mosazi Mosazi s 0,5 až 1,5% příměsí cínu se vyznačují kvalitní korozní odolností proti účinkům slané mořské vody. Proto se z nich vyrábějí součásti lodních zařízení. Dále jsou proslulé výbornými akustickými vlastnostmi, čehož se využívá při výrobě žesťových nástrojů.
Kov delta
„(56% Cu, 41% Zn, 1% Mn, 1% Fe, max. 2% Pb) je slitina kujná, dobře slévatelná a velmi pevná.“[2] „Používá se pro korozivzdorné součásti. Odolává i mořské vodě.“
Ale u kamarada jsem pohorel..jsou to chemici, ale poslal podkaz na
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mosaz
tam jsou ruzne mosazi, ale podle prisady to meni barvu a tak ta vhodna uz treba nebude mit tu spravnou barvu co by jsi chtel
Ted me pristalo na SKYPE
Cínové mosazi Mosazi s 0,5 až 1,5% příměsí cínu se vyznačují kvalitní korozní odolností proti účinkům slané mořské vody. Proto se z nich vyrábějí součásti lodních zařízení. Dále jsou proslulé výbornými akustickými vlastnostmi, čehož se využívá při výrobě žesťových nástrojů.
Kov delta
„(56% Cu, 41% Zn, 1% Mn, 1% Fe, max. 2% Pb) je slitina kujná, dobře slévatelná a velmi pevná.“[2] „Používá se pro korozivzdorné součásti. Odolává i mořské vodě.“
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Je to jak píšeš, vnitřkem jde výfuk a vnějškem to nasává vzduch - tím defakto chladí výfuk - není problém s prostupem přes trup lodě.
Jinak ještě ohledně nerezu, dobrej je taky e-shop talmet, dají se tam koupit trubky po metru, joklíky, tyče, atd - vybereš si v eshopu, zaplatíš na dobírku. Ale mají jen A2 nerez
Jinak ještě ohledně nerezu, dobrej je taky e-shop talmet, dají se tam koupit trubky po metru, joklíky, tyče, atd - vybereš si v eshopu, zaplatíš na dobírku. Ale mají jen A2 nerez
-
- moderátor
- Reputace: 234
bomba píše:Ahoj
Davide hloupej dotaz,vnitřní trubka spaliny,vnější spalovací vzduch,nedělá to paseku?Chci něco podobného vyrobit a můj plynovej Trumatic,tak abych se nevydal delší a horší cestou.Dík.
Truma je dost širokej pojem a nevím co máš, kterej typ. našel jsem to u http://www.truma.com/de/de/heizsysteme/ ... 4000-a.php
já to nerisk a udělaj jednu díru vedle - Eberspacher diesel
www.truma.com
Ahoj
Mám tuhle 2400 oni k tomo dodávaj origo kaminsatz,ale je hnusnej platovej,a abych ho kupoval jako mustr
vejfuk je udělanej spolu se sáním a vede k němu dvojitá trubka to je ten nátrubek s tim O kroužkem.
http://www.truma.com/de/de/heizsysteme/ ... e-2400.php
Asi to udělám jednoduše z lodi ven a sání vyřešim jednou mřížkou nacíc k sání motoru,topení bude vedle motoru za šatnou mimo kajutu. co vy na to
Mám tuhle 2400 oni k tomo dodávaj origo kaminsatz,ale je hnusnej platovej,a abych ho kupoval jako mustr

http://www.truma.com/de/de/heizsysteme/ ... e-2400.php
Asi to udělám jednoduše z lodi ven a sání vyřešim jednou mřížkou nacíc k sání motoru,topení bude vedle motoru za šatnou mimo kajutu. co vy na to

-
- moderátor
- Reputace: 234
hele, trumu nemám a neznám detaily.
u elbra to je choulostivý na délku sání , na průměry a na rozdíly vnějšího tlaku, třeba od větru. proto je potřeba mít sání a výfuk poblíž sebe. tenhle problém samozřejmě řeší souosé potrubí. u ebra to jde ladit změnou délky sacího potrubí
edit: teď jsem ještě koukal na obrázky, určitě bych dělal souosý komín. je to i jednoduší, než se s výfukovou rourou dostávat z přívodní roury ven a děla průchodky dvě.

u elbra to je choulostivý na délku sání , na průměry a na rozdíly vnějšího tlaku, třeba od větru. proto je potřeba mít sání a výfuk poblíž sebe. tenhle problém samozřejmě řeší souosé potrubí. u ebra to jde ladit změnou délky sacího potrubí
edit: teď jsem ještě koukal na obrázky, určitě bych dělal souosý komín. je to i jednoduší, než se s výfukovou rourou dostávat z přívodní roury ven a děla průchodky dvě.