david píše:když si ten svůj odkaz proštuduješ, najdeš, že ke každému typu je jinej karbec
-4 1 3JD-03200-0 CARBURETOR ASSY
キャブレタアッシ
1 3JDA
4ps
4-4 2 3GR-03200-0 CARBURETOR ASSY
キャブレタアッシ
1 3GRA
5ps
4-4 3 3JE-03200-0 CARBURETOR ASSY
キャブレタアッシ
1 3JEA
6ps
No v katalogu je právě karburátor braný jako sestava (telo karburátoru a trysky jsou obtečkovány), jinak jsem nic nenašel, vačka, hlava, ventily, zapalko...nikde rozdíl. Tedy až na "vrtuli" ta je jiná pro 4, pro 5/6 je stejná, pak je ještě "těžší" převod pro plachetnici provedení sail.
Jinak "poladit" motor o dva koně je v případě čtyřkoňskeho motoru opravdu kosmický nárůst. Přitom to není žádný tunning, protože originál je motor navržen jako 6 konský a další verze jsou jen seškrceny. Pokud bych se s tím opravdu chtěl patlat, mužu trochu zalaborovat s hlavou, kanály, sáním a mam ještě nějaký nárůst někde okolo 15 - 20% cca 7 koní ( pak je to ale opravdu poukázka na to že s toho něco vylétne a to jak píše někdo výše nestojí za to).
Celý karburátor stojí i s dopravou okolo 8 tisíc, ale sada trysek 2 což by šlo. Motor mám dva roky starý takže verze prodat někde okolo 18 tisíc a dopalatit na šestku 14 tisíc za to mi ty dva koníci na Slapy fakt nestojí. Na druhou stranu 50% nárůst je pro mně tak lákavý, že jsem ochoten riskovat provrtání difuzoru, jen nevím o kolik. Cesta pokus omyl je poněkud zdlouhavá.