Vypada to pekne. Sam zadny windmetr/anometr nemam, tak porad pokukuju a zjistuju. Jen zatim stale vitezi uvaha, zda za ty nehorazne rakety, ktere z ato chteji, vubec nejaky potrebuju ...
No je to ranec, to máš pravdu.
Sám doufám že půjdou s najetím na sériovou výrobu s cenou níže.
Jak jsem s nimi komunikoval, letos je pro ně klíčový rok z hlediska marketingu a uvedení výrobku na trh.
Sám jsem měl dlouho problém se s cenou srovnat. Ale pokud člověk na lodi nemá windmetr a nějaký potřebuje pořídit, už to tak zle nevypadá. (kdo má ten to stejně kupovat nebude).
Podívej se na to takto. Konkurenční výrobky jsou v cenách od 8.000 až po nějakých 22.000 u značky B&G.
Když ještě k tomu potřebuji nějaký kabel, konektory (ty časem můžou dělat problémy) a to celé protáhnout stěžněm.....
Tak potom už to tak zle nevypadá. advanSea - Wind Analog stojí stejně.
Jistě nějaký průzkum trhu dělali a ví kde to můžou posadit. Jajich náklady neznám a cenu nijak neobhajuji.
A poslední poznámnka. Přidanou hodnotou je taky log ( což je další přístroj řádově dalších cca 8.000) a track. Pokud se na to budeme dívat jako investice do dvou (tří) přístrojů je to cena konkurence schopná.
Mě na tom vadí, že to nemá zobrazovací panel. Což teda není chyba ale vlastnost. Nasa clipper wireless stojí 320 liber. Což je cca 12000Kč. podobná cena, akorát je na tom vidět rychlost větru. Bál bych se, že si budu s telefonem hrát tak dlouho, až dostanu nápad ho izolepou připevnit k lodi. Což bude mít za násladek jeho pád do vody. Popřípadě i ho někdo polije.
Tak jsem si říkal, že si to vyrobím sám. Vrtulka, držák vrtulky. nějakej krokovej motorek na počítání otáček, bluetooth, tišťák co to dá dohromady a trocha programování. No spočítal jsem to, dal jsem k tomu marži úměrnou jachtingu a času, kterej to zabere. No vyšla mi ta stejná částka. xD
Ale věřím tomu, že až se do toho pustí někdo v číně, tak to vyrobí za 2000Kč. Budu čekat! Možná věčně