Telefon na internetu

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Telefon na internetu

Příspěvekod Beda » stř lis 14, 2012 11:27 am

Kamarad me upozornil na levne volani pres internet na siti Odorik
mate to nekdo nastudovane. Pisou ze jde volat i pres jejich WEB a tak by to slo i ze sveta pri pripojeni na rychlejsi telefon.
Nejlepsi to asi pujde pres internet po kabelu. kredit lze dobit pres sazku a plati 2 roky. A z pujdu okolo trafiky, poptam se kolik je nejmensi tarif.
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod teista » čtv lis 15, 2012 10:59 am

Ahoj, Bedo, už několik měsíců používám Axfone
, funguje stejně jako Skype - tj pevné linky do celého světa asi 90 halířů.
mobilní čísla jsou ale levnější než u skype Myslím 1,7kč
Všechno perfektně funguje, všechny hovory se zobrazují i s vyúčtováním.
Mobil už skoro nepoužívám F.

http://www.axfone.cz/
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv lis 15, 2012 12:56 pm

Tady je to volani na mobil za 1 kc a na pevnou okolo 0.50 kc i do ciziny treba australie 0.39 kc....
Zatim jse prisel na sabotaz, ze do casu zapocitavaji i dobu vyznaneni do projmuti hovoru. Kdyz ho nevezne, nepocitaji nic. Ale v cene hovoru se to ztrati. Ja mel starej tarif QATRO u O2 a do cizi site pres 10 kc/minuta...

Jeste me prijde karticka s carovym kodem a potom jde na poste a sazce platit kredit.
Dobry je ze pokud je slusne pripojeni pres internet, bude to fungovat po celem svete. Staci vlest na jejich WEB, zadas PIN a muzes volat.
Ted se nas chce sejit particka na ukazku veci pres internet a vlez jsem do dvou hospod a vsude WiFi zadarmo i s pripojkou na elektriku. Tak to ve svete bude podobne.

Ono jich je vic a tak se predhaneji.

edit: tak u Odorik ( mozna i jinde ) jde volat na vlastni cislo na telefon strceny doma do internetu volat z NB odkudkoliv kde ho pripojim k internetu a protoze je to jedna sit, tak zdarma.
juberija
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod juberija » čtv lis 15, 2012 2:15 pm

Skušali ste aplikáciu VIBER?
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv lis 15, 2012 2:32 pm

Tak jsem se dival na googla a je to podobne na SKYPE. I druha strana to musi mit nainstalovane. To volani po internetu je volani na telefony do vsech siti a zemi, sice za penize, ale pro vetsinu lidi u nas vyrazne levneji. Volani uvnitr site je zadarmo.
Asi to volani pouziva malo lidi, nabiji se to na SAZCE a kdyz jsem tam prisel, tak na me koukali jako kdyz je chci vykrast.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv lis 15, 2012 2:44 pm

juberija píše:Skušali ste aplikáciu VIBER?

Jo, mám ji a používám k plné spokojenosti a zadarmo, včetně SMS. Na zprávy používám i Talk. Mám to psané ve vlákně Android. Přesně vidím kdo z mých kontaktů jej má také a když si jej nainstaluje někdo další ze seznamu, dojde mě od Viberu zpráva.
Nebudu (s prominutím) vymýšlet další vyfikundace. ;)
To jen na vysvětlenou, jinak to je :offtopic: a můžeme pokračovat tam kde se má.
stanley-man
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

signál GSM

Příspěvekod stanley-man » stř led 09, 2013 7:33 am

Zdravím, nenašel jsem tady žádnou infu o tom, jak daleko od břehu funguje signál mobilního telefonu, popřípadě v Chorvatsku a Italie, co na to řeknou Kapitáni..?
Naposledy upravil(a) stanley-man dne stř led 09, 2013 8:13 am, celkem upraveno 1 x.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » stř led 09, 2013 7:49 am

GSM ma limit asi 35km, dal nefunguje, za zadnych podminek. V pasmmu 900MHz by se evt. dalo i verit, ze to tech 35km na primou viditelnost udela, u 1900MHz bych pri horsim pocasi pochyboval.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » stř led 09, 2013 11:59 am

Orientačně je to na dohled od jakéhokoliv ostrova. Dnes už na každém ostrově je stožár mobilního operátora. I na Palagruži, to je jadranský ostrov stejně daleko od Itálie jak od Chorvatska.

Těch 35 km je obdobný údaj. Za dobrých podmínek. Reálně, do 10 námořních mil bych to viděl jako poměrně spolehlivé.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř led 09, 2013 4:00 pm

Baharis píše:
juberija píše:Skušali ste aplikáciu VIBER?

Jo, mám ji a používám k plné spokojenosti a zadarmo, včetně SMS. Na zprávy používám i Talk. Mám to psané ve vlákně Android. Přesně vidím kdo z mých kontaktů jej má také a když si jej nainstaluje někdo další ze seznamu, dojde mě od Viberu zpráva.
Nebudu (s prominutím) vymýšlet další vyfikundace. ;)
To jen na vysvětlenou, jinak to je :offtopic: a můžeme pokračovat tam kde se má.

Tak jsem nasel popis Viper a pisou ze na Viper se da volat jen z Viper. Z jine site ne. Je to tak? Ten Odorik ma i VOiP telefon, pripoji se na router a nemusi bezet NB. Volani Odorik na Odorik je take zdarma, ale muze me volat kdokoliv.
Maji tam jeste v tom zobrazeni a vyuctovani par chyb. Treba kdyz volam na pevnou linku mimo spicku, pise ze to stoji 0.59 kc/min, ale uctuje to potom podle vypisu 0.39 kc/min. Ukazuje to vyzvaneni a pripocitava to k casu hovoru, ale ve vyuctovani je jen cisty hovor bez vyzvaneni.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř led 09, 2013 4:40 pm

Abych pravdu řekl Béďo, po počáteční euforii to moc nepoužívám. Několikrát jsme se nemohli domluvit jak to bylo sekané a tak jsem to celkem pustil k vodě. Když tak někdy SMS...
Na ty otázky co se ptáš, odpověď neznám.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob srp 03, 2013 10:34 am

Tak ODORIK.cz zlevnil volani pres PC na 0.59 kc/min vsude a na pevnou mimi spicku na 0.39 kc/min

http://www.odorik.cz/

Ahoj. Tak zlevnili i mobil na 0.59 kc....
http://www.odorik.cz/

je to volani z PC, ale asi bezkonkurencni. Takze kdo se dostane pres WIFI do internetu je to levne.

Pevny telefon
Ve špičce
0,59

Mimo špičku
0,39

Mobilní telefon
Mobil - vždy
0,59
ceny v Kč/min včetně DPH
účtováno po vteřině 1+1

jde volat i do ciziny, treba do HR 0.49 kc/min Italie 0.43 kc/min
pik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43

Příspěvekod pik » sob srp 03, 2013 11:37 am

Možná přesně nechápu o čem je tu řeč, ale když už su Bédo na wifině, tak co třeba obyčejnej, vyzkoušenej a funkční SKYPE ? Já takhle volám domů ze zahraničí běžně (z ntb nebo tzv. chytrýho tel.) a celkem bez problémů, dokonce s videem :) . Dokonce jde takto volat i na obyčejnej (ne chytrej ) telefon, ale to už je nějak zpoplatněný, nezkoušel jsem. Přijde mě to tak nějak jednodušší, no
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob srp 03, 2013 1:58 pm

SKYPE mám, ale druhá strana to musí mít zapnuté. Telefonovaní přes SKYPE nemám.

Ten Odorik má telefonování přes internet. Stahneš si jejich SW a po spuštení se to spojí s jejich WEBem. Kolega v hospodě zkoušel SKYPE a tam to měli zablokovanée, Odorik šel. Kredit platí dva roky a jde dobijet pres internet z učtu, nebo z terminalu SAZKA. Chce to jen rychlejší internet.

Mobil to nenahradí, je to jen taková berlička která to telefonování dokáže zlevnit. Kdo má teď tarif neomezený to nepotřebuje. Kdo prosedí u PC hodiny to vyuzije víc.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pát zář 06, 2013 11:35 am

Tak nam odorik zlevnil na 0.59 Kc/min do vseho u nas
a pocita hned od zacatku po vterinach. Takze par slov stoji klidne i 0,10 Kz za hovor.... Na pevne linky se mimo spicku vola za 0.39 Kc/min. Volani Odorik-Odorik je zdarma.
Je obsahle forum,
http://forum.odorik.cz/viewforum.php?f=7
kde se pise o vsech moznostech a na rozdil od ostanich tam odpovidaji na dotaz i oni. Jinde jen zavolat za 20 Kc......
Ma i levnejsi volani do ciziny.

Pokud se v cizine dostanes na internet, tak spustis odorik.exe a muzes povidat.
Je asi nejvhodnejsi pro pevne pripojeni a pres WIFI jen kdyz je volna a rychlejsi......

Je k tomu i VOIP telefon ( na pohled stejny jako pevny, zatim nemam ) zastrcis do nej kabel od internetu, z nej do NB. Potom to funfuje i bez zapnuteho PC, jako pevny telefon, daji k tom cislo jako ma pevna linka v te oblasti, treba Pardubice maji 466......
prcekee
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

obdoba

Příspěvekod prcekee » pát zář 06, 2013 3:46 pm

ahoj
něco podobne nabizi i Havel síť Haloo ma to i s internetem a voip ceník zajímavy ale komplikovany tak to sem nebudu drolit. Vyberete si dokonce telefonní čislo u nich na webu ale je tam paušál nyní 45kč měsíčně

Zpět na