USB modem na internet pres GSM

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

USB modem na internet pres GSM

Příspěvekod Beda » čtv kvě 22, 2014 2:17 pm

Blizi se me odjezd na leto, na chatu, tak jsem zacal resit jak co nejlevneji na internet pres predplacenou kartu. Nic jineho nez t-mobil me tam nejde, vloni jsem to poustel po dni za 24kc/25MB

Tak jsem koupil krabicku od T-mobile s modemem Huawei E3131s-2+Online za 699 kc s nebitim 899 kc... Platnost kreditu 1 rok, 0.40 Kc/1MB. Pisou mate nabito 899 kc coz je vice jak 2GB internetu je to 2247.5 MB.

Takze modem zadarmo plus 200 kc.

Koupeno u
http://www.czc.cz/
http://www.czc.cz/t-mobile-twist-online ... bvd36rdt99

Nechtelo me to chodit v XP a ani ve W7, v mobilu to chodilo...odlozil jsem to a druhy den se to rozeslo, proc nevim..ale myslim si ze me tam strcili SIM obracene...neni tam oznaceni kam tez strihnuty roh prijde.

Telefonuju malo, tak 100 kc/mesic, tak mam jeste mobile.cz 2.20 kc/min a internet zadarmo, po nabiti 200 kc ma FUP 200MB a potom to zpomali na 32MB cteni a 16MB odesilani, coz me staci na drtivou vetsinu WEBu ( nestahuje to obrazky ), na WEBu co me chodi spoty o stanicich jsem pripojeny i pul dne bez problemu. Mel jsem po vybrani FUP problem se dostat na postu na SEZNAM, tak jsem poridil ten modem. Kdyz se podivam na postu a prectu tak 10 emailu na na 5 odpovim sezere to 1 MB, tak kdyz nebudu stahovat prilohy, vetsinou blbosti co posilaji kamaradi, tak preziju cele leto.

Zadny tarif se me nevyplati, kdyz me to sezere ten FUP, tak modem strcim do suplete a zase si na czc.cz objednam novy a bude 200 kc doma..... Maji tam mi roaming a tak se dockame kde to pobezi po cele EU za to co zaplatim doma.

Koukal jsem ze to tak prodavaji vsichni velci operatori a pro toho kdo to potrebuje na cast roku je to dobra cesta. Nemusi se nic zapinat, vypinat, uctuje jen co spotrebuju a dobiji se to stajne jako telefon. Jde na to poslat SMS, ale odeslat nejde.

Uz se nedivim ze je u nas SIMek vic jak obyvatel, vcetne nemluvnat.

Tak to muze mit T-mobile, O2 a Vodafone stajne jako tady, ze se spis vyplati koupit kredit i s modemem. Jinak prazdny modem, bez SIM me nabizela u T-mobile za 1000 kc, to co jsem koupil maji asi jen internetovi obchodnici.... Takze kdyz bych koupil modem u nich a sam zaplatil kredit, bylo by to 1899 kc...neuveritalne, delaji z nas blbce....Na dotaz proc to tak je se divenka jen smala....
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » ned kvě 25, 2014 9:54 am

Tak ten modem behem tydna o 200 Kc podrazil.....Asi jim doslo ze nez dokoupit kredit za 899 Kc, je lepsi modem odlozit a za 669 Kc koupit novy. Tak nejak jsem to planoval,,,sklaplo me.

Chodi to ve W7, v XP nechce, ale kamarad me z XP vyhazel nejake podle nej nepotrebne veci, tak je to mozna tim.

Tak zatim spokojenost, drive jsem mimo doma pouzival pres telefon balicky na den, tyden, zapnout SMS, vypnout SMS, jinak to zaplo dalsi obdobi i kdyz jsem to nepotreboval.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř čer 25, 2014 1:32 pm

Tak s tou datovou kartou od T-mobile se to ma tak ze to funguje dokud je kredit, nezpomali to jako normalni SIMka. Musi se dokoupit kredit.

Mam spatny signal O2 a tak bych potreboval neco odolneho povetrnostnim vlivum, nejspis s WIFI routerem. Nemate nekdo zkusenost jek dluhy kabel USB si necha modem a nebo mobil libit?
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » stř čer 25, 2014 4:40 pm

Nevím, co pořád řešíš dávno známé věci. K té kartě od T-mobilu za 200Kč si kup modem s Wi-fi routrem, který mají teď ve slevě, nebo ten novější
a no-problém. https://eshop.t-mobile.cz/yourPackage.j ... pId=device Ten starší (ZTE MF60) má přípojku na vstup
přídavné antény, kterou můžeš dát na klacek na střechu a přez Wi-fi stahuješ do 10m od modemu. (pokud ovšem máš v NTB Wi-fi)
Já to používám na Vysočině již řadu let bez problému. Má sice v sobě akum. ale stačí tak asi na 3-4 hod. Vřele doporučuji. Ještě existuje jiný
typ: http://www.alza.cz/tp-link-m5350-d423612.htm který je trochu výkonnější ale nemá konektor na externí anténu. Ten umí i W8 a oba umí
Android. Ten levnější tu W8 nemá uvedenou a tak na to pozor. Mám oba dva, protože V HR jsem používal ten M3550 se sim kartou Vodafonu a
v ČR mě stačí ten MF60. Jo a ten M5350 není blokovaný pro nikoho na rozdíl od MF60.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř čer 25, 2014 6:39 pm

Tak jsem to nasel, az budu doma zkusim to poridit. Diky za upozorneni
Naposledy upravil(a) Beda dne čtv čer 26, 2014 11:40 am, celkem upraveno 1 x.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » stř čer 25, 2014 6:57 pm

Ten E3131 mám taky ale ten neběží pod Androidem a pro tablety (můj a vnučky, které běží pod Androidem) jsou jediná volba ty modemy. Zjistil jsem, že
mě celkem stačí na poštu a prohlížení webu tablet ale tím, že na jednu sim kartu toho běží více, tak mě stačí i tablet bez simkarty, který je podstatně
levnější.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv čer 26, 2014 12:12 am

Ja to poustim s NB a WIN7. Mam take Nokii C5, take neco umi...co nevim. Pouzivam jen k telefonovani, v aute GPS a pripojeni internetu zase s NB. Telefon je mrnavej na cteni, teda pro me... Zkusim sehnat Pavla OK1BD, ten mel neco na lodi.
Ted jak jsem hledal modem, narazil jsem na bazmek 7 palcu i se simkou...Tak nevim..
Jinak deti dokazali tablet ponicit za par dni....jedna divcina prvni den a hodne odchazi napajeci konektor, kdyz nabiji a dela s tim. Je to prakticky neopravitelne....propojilo by se to dratkama, ale konektor drzi jen pripajenim k tistaku. Jsou to veci skoro na jedno pouziti.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv čer 26, 2014 9:24 am

Tak jsem do toho MF60 co je se značkou T-mobile strčil sim kartu od Vodafonu a normálně běžel. Asi to s tou blokací pro T-mobil nebude tak žhavé.
Bohužel sim kartu O2 nemám a tak to nevyzkouším ale nejspíš také poběží.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv čer 26, 2014 11:33 am

Tak to jeste sehnat...napis cele oznaceni, zkusim to pohledat.

Oni uz delsi dobu to neblokuji a uz drive byl na krabickach kod na odblokovani.

Ted zase neco blokovali amici, aby jejich veci nechodili v EU a asi ani jinde.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv čer 26, 2014 3:55 pm

Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv čer 26, 2014 6:51 pm

Objednam to do Hlinska, mluvil jsem s paninkou v kramu. Uz nekde pisou ze je to vyprodej.
Lakomec

MF 60

Příspěvekod Lakomec » pát čer 27, 2014 12:02 am

Tento WIFI router používám i na lodích, naposled v Karibiku. Jestli chceš, můžu Ti ho půjčit na celé prázdniny. Teď ho nepotřebuji. Musí se jen nastavit na síť T-mobile ČR, teď tam je něco z Vincenta. Je to otázka pár minut. Dáš do toho bazmeku kartu s datovým tarifem a můžeš si vytvořit vlastní WIFI síť, teď to mám nastavené na připojení pro 5 zařízení najednou.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pát čer 27, 2014 4:29 pm

Diky, koupim to. Ale narazil jsem na externi antenu a nevim jestli to ma ten spravny konektor a nebo ta antena ma konektror jiny a musi byt kabel s prechodem jak to meli stare telefony. Ty prodejci prodavaji zarizeni, ale prislusenstvim se nezabejvaji. V Pardubicich mela C.P.A p;rodejnu, tu zrusili, ale maji u nas vyrobu, tak snad neco i prodaji. Externi antenu pro mobil mam. Za tyden pojedu domu tak to obejdu.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » sob čer 28, 2014 8:05 pm

U Alzy teď rozšířili nabídku předplacených sim karet (včetně modemů): http://www.alza.cz/mobilni-telefony/slu ... 851784.htm
Je zajímavé porovnat pokrytí signálem internetu (hlavně 3G) od těch lupičských operátorů v ČR. Asi největší má T-mobile:
http://www.t-mobile.cz/web/cz/podpora/mapa-pokryti http://www.o2.cz/osobni/199436-mapa_pok ... 9-aw-19264
http://www.vodafone.cz/mapa-pokryti/#?tc=p109-1-6 jinak přez všechny kecy o práci na rozšíření se to nijak nelepší.
Jinak jak koukám tak tenhle modem se simkou a kreditem 200Kč, teď příjde o cca 800Kč levněji. http://www.alza.cz/t-mobile-predplaceny ... 636247.htm
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pon čer 30, 2014 10:19 am

Ja jsem kousek asi 600m od BTS T-mobile, postavene tak dvz roky zpet a ma to jen EDGE.......
Ty vetsi rychlosti maji vetsinou jen ve mestech a jeste vetsich....Ted se domloviul O2 a T-mobil ze si budou rychle pripojeni spolu sdilet, Vodafona si postezoval na CTU a tak ho snad vezmou do sdileni take. Rozdeli si republiku a kazdy ve svem rajonu bude zajistovat rychly internet pro vsechny.....

Pochodil jse Pardubice a s ZTE MF60 jsem neuspel.....Mel ho T-mobil a stahujou ho z prodeje....Maji to jen nektere jejich spratelene prodejny, ja to objednal u mobilyhlinsko.
http://www.mobily-hlinsko.cz/
Je to v soucasne dobe snad jediny z tech mensich stroju co ma pripojku na venkovni antenu a to potrebuji na O2, ma tady nespolehlivy signal. Tak je asi posledni sance si ho koupit. Jak pise Lakomec funguje to i s cizima SIM kartama. Kdyz jsem se ptal na modem a mobil s moznosti pripojeni venkovni anteny, vzbuzovalo to jen usmev...Tak to asi uz nikdo nedela a ten ZTE MF60 bude doprodej
http://www.mobily-hlinsko.cz/eshop?fulltext=zte+mf60
na t-mobile uz maji jen
http://www.mobily-hlinsko.cz/eshop?fulltext=zte+mf63
http://www.mobily-hlinsko.cz/zte-mf63

asi se picnu....pisou ze ma pripojku na externi antenu...a paninka u T-mobile rikala ze nema......

TataS stoji pres 1500,- Ma WIFI

http://www.alza.cz/twist-online-interne ... 365249.htm
tady das 699 a kredit dostanes 899 a plati rok potom 1MB za 0.40 kc, chodi tam i jine karty.
Nema WIFI
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » pon čer 30, 2014 10:39 am

Tu MF63 vidím poprvé. nikde dříve nebyla a i teď uvádějí, že je na cestě. Je lepší, že má silnější akum. 1700mA proti 1300mA u MF60.
Jinak bych řekl, že jsou úplně stejné. Dneska odjíždím do HR a tak schválně zkusím tu MF60 se sim kartou Vip netu s tabletem. Sice tam
je skoro všude Wi-fi ale za těch 20Kn to stojí na 14 dní vyzkoušet.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pon čer 30, 2014 11:24 am

Ty mas externi antenu ? Ted jsem volal kamaradovi co vede vyvoj anten a tak rikal ze to jsou pacholci, ze tam davaji nejake SMA, ale misto dutinky ma kolik, ale pujde to sehnat. Nekdy pred 10 a vic lety delala Tesla Pardubice magnetku na 900 MHz, ma to zisk 3. dB a rikal ze tam je jeste jedna sabotaz v miste kde je signal a je tam hodne odrazu, to muze byt i v HR. Tam se potom dava yaginka a ta ma i 10 dB zisk. proti te magnetce to ma 4x vetsi zisk. V Holicich na burze jsek koupil malou magnetku asi za dvacku....ale nekomu jsem ji daroval...
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » pon čer 30, 2014 11:43 am

Ano mám orig. anténu magnetku i tu 10ti prvkovou s redukcí na ten konektor. Používal jsem to na Vysočině dříve. Teď tam mají internet po
kabelovce a soused má router s Wi-fi, tak se chytám na něj. Osobně jsem moc velký zisk nepozoroval ale nevím v jakých pásmech tam
ten signál mají. Původně jsem měl sim kartu s internetem od Vodafonu ale ta byla na tarif a jelikož jsem byl na Vysočině pár krát do roka,
tak jsem ji s jejich obstrukcemi zrušil. Již nikdy nepůjdu do tarifní karty, pouze do předplacené. Tam mě stačí pár stovek za rok a to ještě
někdy.
Čus za 14 dní právě odjíždím.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pon čer 30, 2014 12:27 pm

Tak at se ne vode dari a je tam lepsi jak tady.

Ty predplacene datove karty maji platnost kreditu rok od nabiti a podle paninky na lince operatoro T-mobile to po roce zabere kredit, ale karta nikdy nepropadne, takze treba za 3 roky znova nabijes a jedes. Konecne asi prisli na to ze za katru se dnes neplati a je za cenu kreditu na ni, tak by si jen pridelavali praci.....

V podstate pripojeni mam velmi dobre k T-mobile, ale tady jde jen EDGE ( na vesnici ) a tak kdyz se pripojim na O2/bleskmobil za 100 kc/mesic, tak po vycerpani FUM to sniz na 200kb, sec a za tu rychlosdt musim u T-mobile platit, tam po vycerpani FUP snizi na 32kb/sec. Ty penize bych samo prezil, ale jsou to lotri ze maji dost rozdilne podminky Jinak je asi clovek nedonuti..

Ted ma s babou...ma Vodafone starou SIM, ted davaji novou s volanim za polovinu....prenesou stare cislo, nepujde tam, asi ji budu muset nasilim nacpad do auta a zajet tam. Porad spolehaji ze lidi pojedou postaru i kdyz pro nove maji ceny lepsi...

k antene

Ahoj Bedo,

Asi Ti nezbyde než do toho nějakou stokorunu vrazit - internetový obchod Sectron.

Ten kabel musíš mít nutně = konektor je zcela nestandardní. SMA vidlici na RG 58 u radioamatérů asi používáte. Ale redukce není drahá a budeš to mít bez práce.

VBe

VF kabelová redukce MS-151 90° (m)-SMA(f), 15 cm, RG174, AO-KAHE160S15
http://www.sectron.cz/produkty/5-kabelo ... rg174.html

Anténní adaptér FME(m)-SMA(m), AO-FMEM-SMAM

http://www.sectron.cz/produkty/325-kone ... ma-m-.html
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř črc 02, 2014 12:50 pm

Tak ten ZTE MF60 mam doma a rozbehlo se to. Ma to asi lepsi antenu, je to vetsi jak modem do USB, je to citlivejsi.

Mate nekdo zkusenost s pripojenim na vetsi AKU, aby to dele vydrzelo. Dali k tomu sitovou nabijecku, asi by k tomu sel napasovat nejaka 12V nabijecka k mobilu.
Ten navod je hodne strucny.. nevim jak to vypnout........Mozna kdyz odpojim NB po nejakem case se to samo vypne.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » stř črc 02, 2014 4:50 pm

Máš tam na pravé straně nahoře tlačítko s označením vypínače,. To podržíš až se to vypne. Prosté. Běžím teď s tabletem přez modem
Mf60 se SIM kartou předplacenou od Vodafonu bez toho, že bych aktivoval internet (byla ale používána na rooming po celém světě)
a bez problémů naběhl internet ve 3G. Karta s pouze přdplaceným internetem od T-mobilu nepremává. Na hotelu hodně zesílilo
signál u WiFi tak žádný problém. Horší je že mám problém aby se příspěvek zobrazil tady na foru. Také jsem zvědav kolik tohle
připojení bude stát. Hlavně by odpadla starost se scháněním a aktivováním snímky od VIP metu.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř črc 02, 2014 6:56 pm

Tak neutracej....Zkousel jsem to, ale asi to musim podrzet dele.

Ja narazil na jiny problem, asi se me chata prestehovala, ten HUAWEI nejde skoro vubec, ten ZTE sel pekne a ted trake nechtel. Tak jsem nastartoval popelnici a vyjel na kopec, asi 200 m od BTS a jede to. Asi to nebude silou signalu, ale jsem utopenej ze vsech stran a tak se ten signal asi mlati. Tak uvidim co to bude delat s magnetkou, potom bych zkusil yaginu. TV musim smerovat 180 stupnu od vysilace, na protejsi stranu. Sama sabotaz..... Tady dost svitilo, ale je studeny vitr, tak teplo vypada jinak.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob zář 27, 2014 1:58 pm

Beda píše:Tak neutracej....Zkousel jsem to, ale asi to musim podrzet dele.

Ja narazil na jiny problem, asi se me chata prestehovala, ten HUAWEI nejde skoro vubec, ten ZTE sel pekne a ted trake nechtel. Tak jsem nastartoval popelnici a vyjel na kopec, asi 200 m od BTS a jede to. Asi to nebude silou signalu, ale jsem utopenej ze vsech stran a tak se ten signal asi mlati. Tak uvidim co to bude delat s magnetkou, potom bych zkusil yaginu. TV musim smerovat 180 stupnu od vysilace, na protejsi stranu. Sama sabotaz..... Tady dost svitilo, ale je studeny vitr, tak teplo vypada jinak.

Volal jsem T-mobile, SMSkoval a vymenil s nima par emailu....Vse jsme proverili a je to v poradku, jen pri telefonovani rekl ze ta BTS je hodne vytizena....Uz me to zase asi tri tydne jede na prvni slapnuti...Ve vesnici me rekli ze tam nekdo byl s autem a neco delali..... Tak asi hovory meji prednost pred internetem, nebo s tim neco meli.
Tak se to chce propracovat telefonem az ne technika, jinak slepicky slibujou a asi se nic nedeje.

Jeste jeden poznatek....prisla SMS ze me zavolaji od-do, jel jsem autem, telefon zazvonil 2x..a shodilo se to. Dalsi SMS ze zavolaji znova..zase 2x zazvoneni...Tak fesak mel splneno ze me volal. Tak znova na operatora, ze si delaji srandu, ze chci primo spojit s technikem, chvilku jsem cekal, ale slo to.

Tak kdyz nepujde internet, trvat na spojenim s technikem...

Take u virtuelnich operatoru volat operatora na kterem to bezi, radsi si pujcit telefon s jeho kartou , je to zadarmo a ten virtualni operator na zavolani i za 39 kc rekne, to my nic, to t-mobile. Operatora virtualniho ani nema cenu volat.
FordPerfect
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod FordPerfect » sob zář 27, 2014 2:21 pm

Beda, ak je pretazana BTS alebo backhaul, tak s tym technik na mieste vela neurobi. Najcastejsia pricina podivuhodnych problemov ktore nemaju vysvetlenie a castokrat sami zmiznu (aj napriek tvrdeniu operatora ze vsetko je v poriadku a nic neurobil) je zmena konfiguracie BTS alebo siete, upgrade software, pridanie SW vlastnosti a pod. Mobilne siete su v dnesnej dobe pomerne komplikovana zmes protokolov a frekvencii. GSM siete existuju nieco cez 20 rokov, na sieti v podstate funguju najnovsie zariadenia aj najstarsie. Niekedy je zazrak ze to vobec funguje. :-)

Zpět na