Výměna frklíku

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Výměna frklíku

Příspěvekod karaya2 » pát úno 01, 2008 3:42 pm

Ahoj všichni , potřeboval bych vyměnit frklík a namontovat nový anemometr na 12m stěžeň , nevíte někdo kde to v Chorvatsku udělat pohodlně z nějaké věže ? Dík Zdenek.
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » pát úno 01, 2008 3:48 pm

ahoj, a není jednodušší se nechat vytáhnout na stěžeň?
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod karaya2 » pát úno 01, 2008 4:01 pm

Člověče tam jsem se nechal vytáhnout jen jednou když jsme montovali lazy jack , podobnou zkušenost si klidně rád odpustím . Ještě za dvacet let se budu v noci budit hrůzou , když si vzpomenu na modráky na stehnech od sedačky :shock:
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát úno 01, 2008 4:32 pm

Ale tak snad to není tak hrozné. Dělá se to běžně i během plavby. TŘEBA. Já na stěžni sice nebyl, ale to jen proto, že nahoru jde vždy ten nejlehčí. A to už dávno nejsem. :D
Když jsme si v horolezeckém oddíle vydělávali na autobus a vybavení, strávil jsem v sedačce celé dny. Mnoho dní, týdnů a měsíců. S kýblem s barvou, štětkou, špachtlí a ocelákem na různých silech a nádržích. Nebo s jarovou vodou a gumovou stěrkou na skleněných budovách. I 50m nad zemí.
Že mě bolely záda a dřevěněly nohy to je pravda. Ale žádné modráky jsem nikdy neměl. Tady na těch pár minut bych si ale vzal raději sedák. Rozhodně jednodušší a bezpečnější, než najíždět někam pod most. Pokud bychom se strefili do termínu a oblasti, klidně ti tam vyběhnu.
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » pát úno 01, 2008 4:55 pm

V loňském roce, tak někdy jaro - léto zde v některém z vláken, týkajících se HR je příspěvek, jež řeší tvůj problém. Kdosi tam psal, že u některého městského mola /možná na Hvaru ?/ je stožár se schůdky a plošinkou sloužící např k výměně žárovky ve světle na vršku sěžně. Možná si někco vzpomene, nebo o tom stožáru ví.
Pepa
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod karaya2 » pát úno 01, 2008 5:33 pm

Baharisi dík za nabídku ale měl jsem na mysli přesně to o čem mluví Pepa . Kdyby měl někdo osobní zkušenost s tou věží , sem s ní , budu rád.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » pát úno 01, 2008 5:41 pm

Ta vez - neni to nahodou u pumpy v Sukosanu?

Jinak, jak je tamv Baharisovem odkazu namornik na stezni - chtelo by to jeste jedno lano pro jistotu. Druhe lano musi byt volne, je tam je pro pripad.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát úno 01, 2008 6:44 pm

O tej veži som písal tuším v úplne prvom príspevku na tomto fóre. Nachádza sa na Hvare v zátoke Vrboska po lavej strane ako sa blížiš k ACI maríne, ale nepametám sa či je na 12 m sťažeň.

Zpět na