S laptopem na jachtu : Tarify 2008

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

S laptopem na jachtu : Tarify 2008

Příspěvekod halladin » čtv kvě 08, 2008 9:28 am

Kromě stahování e-pošty nás v průběhu plavby samozřejmě zajímá METEO prognoza. V Chorvatsku tedy webové stránky www.dhmz.htnet.hr/prognoza/karte.php?id ... param=&it= které nabízejí třídenní předpovědní mapy větru, srážek a teplot pro chorvatské teritoriální vody a samozřejmě synoptickou mapu na další den na http://prognoza.hr/web_fronte_sutra12.jpg . Na lodi by tedy měl být laptop s EDGE kartou (i PDA s vhodným modemem a obrazovkou alespoň 320x240 se hodí, viz.obrázek) a vhodné mobilní připojení. Pro týdenní plavbu asi postačí datový WnW (web´n´walk) tarif který chorvatský operátor T-mobile.hr nabízí na 30 dnů v cenové relaci 10 MB za 15 HRK. Při kurzu deviza-střed 1 HRK = 3.43 CZK stahujeme 100 kB za cca 0.50 CZK a tedy asi 20x levněji než v případě tarifu CESTOVATEL českého T-mobilu (0.10 CZK/1 kB). Vstupní investice 120 HRK za chorvatskou “SIMPA karticu“ zahrnuje již kredit 100 HRK na hlasové služby a také nepoužité MByty ze služby WnW se započítávají jako kredit, např. pro další plavbu.

http://www.yachtclub.cz/slaptopemnajachtu.html

Pokud jde o pokrytí signálem GPRS (max. 85.6 kbit/sec) lze dosahnout poměr signál/šum lepší než +3dB nutný pro spolehlivý přenos dat prakticky všude v teritoriálních vodách. V blízkosti vysilačů (obvykle ve všech větších marínách) je dostupný i signál EDGE (rychlost přenosu kolem 220 kbit/sec). Nové rychlé mobilní 3G technologie CDMA (až 3 Mbit/sec, např. český UFON) v Chorvatsku implementovány nejsou.

<jj>
janekz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod janekz » ned kvě 11, 2008 6:49 pm

Takže stačí cestou na charter navštívit prodejnu T-mobile někde v Chorvatsku a zakoupit SIM kartu s kreditem? Źádná smlouva? Jde mi o to, abych tuhle simkartu dokázal koupit např. v sobotu dopoledne v Zadaru a netrvalo to celé dopoledne...
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod halladin » ned kvě 11, 2008 7:12 pm

V zásadě jo... Jen maličkost - já to WnW vyzkoušel tady na PDA, ale na NTB jsem se to dostat nepokoušel. Vlastně jo, ale to se jen na NTB přenesla obrazovka z PDA.
Takže by bylo dobré navštívit T-Mobile u nás, a nechat si to vysvětlit česky . :-),
Při tom je třeba do PDA nahrát prohlížeč Opera, jen s tím je to připojení tarifováno jako WnW.
Pidzej
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Datová karta

Příspěvekod Pidzej » ned srp 17, 2008 10:46 pm

No já jsem letos na jaře kupoval předplacenou kartu (oskartu) od Chorvatskýho Vodafone.. na prodejně v Zadaru. naprosto bez problémů, nastavení v noťasovi. ceny viz Vodafone.hr
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát črc 31, 2009 9:25 pm

Návštěvníky německých jachtařských revírů by mohla zajímat informace o levném způsobu připojení k Internetu přes mobilní telefon:
Lze zakoupit SIM kartu virtuálního operátora Blau.de, který nabízí 1GB Datenpaket na 30 dní za 9,90€ nebo 5GB Daten-Flatrate za 19,80€.
Podrobnější informace v češtině na MobilMania.cz.

Zpět na