Máte někdo nějaké zkušenosti nebo informace o Rusku (Petrohrad)? Chystám se tam v červnu a když jsem zjišťoval kdo tam plul, tak jsem nikoho nenašel. Nejde mi o mapy nebo navigaci ale o zkušenosti s celníkama, do kterého jachťáku (pilota mám, hledám osobní zkušenosti),
pasové odbavení, (četl jsem že se odehrává vícestupňově) atd.
Stanislav
Rusko
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Stanislav
- aktívní jachtař
- Reputace: 50
myslím že je to článek který je přeložený na http://www.cany.cz/index.php?option=com ... &Itemid=43 jestli je to něco jiného tak to pošli. Díky
- Stanislav
- aktívní jachtař
Jo to je ono, když vlezeš na www.cany.cz tak je to tam pod názvem plavba do Petrohradu.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Myslím že to tam máš krásne popísané, takže jediné čo by som spravil, tak dať na nohy bandáž keď sa dostaneš k tomu trojnohému psovi.
Doba sa asi zlepšila aj tam, lebo nepíše o opitých colníkoch, vymáhaní úplatku a pod. Ta buzerácia úradníckej mašinérie je viac menej normálna, akurát mi sme si od nej velmi rýchlo odvykli.

- Stanislav
- aktívní jachtař
Myslím že autor hodně fabuloval, na mapě a plánu Kronštadtu není o nějakém celním a pasovém odbavení ani slovo a odbavovací molo v Petrohradu v pilotu pro Balt taky chybí (zabloudil i ten angličan). Asi to nějak vyplyne na místě, ale myslel jsem že nebudu první a že někdo už nějakou zkušenost má. No asi ne, tak až se vrátím dám vědět.