La Grace-školní loď a replika pirátské lodi z 18.století

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » stř říj 31, 2012 8:51 am

Vcerejsi fronta uz je za lodi.

Obrázek
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » stř říj 31, 2012 8:53 am

Tak se nehádejte.
Kdo chce pomůže, kdo nechce nepomůže.
Přinejhorším si Pepa pomůže sám, už od včerejška se připravuje na dobytí přístavu s pomocí lodního dělostřelectva :D

Obrázek
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » stř říj 31, 2012 9:06 am

Hele lidi,nechte toho...Tady je loď v nesnázích a patetické,nebo dle Denise hysterické prohlášení moc na místě nejsou.Každej,kdo má svoji loď a nedejbože si ji ještě i postavil se podobnýho konce děsí jako čert svěcené vody.Od začátku celýho projektu LG se u drtivé většiny lidí od lodí setkávám více méně s averzí k celýmu projektu,což tady taky pomalu ale jistě vyplouvá na povrch...To není ale averze vůči lodi a nebo majiteli...to bože chráň,to zcela jistě ne,ale musím se přiznat,že taky mám jistou averzi ke způsobu a fungování LG...Loď je to krasavice,bezesporu,pravděpodobně druhá nejhezčí loď česká,Pepa na ní nechal kus života, dřiny a umu.Nicméně je využívána způsobem,jenž je mně a mnohým proti srsti.Na druhou stranu si ji zamilovali lidi,pro nichž je to jediný způsob,jak si na námořníky alespoň jednou do roka hrát a pro ně to jistě opodstatnění má.Záchrana lodě je na místě a taky pomůžu jak budu moct i když bych sám potřeboval se svojí lodí helpnout.Tyhle průsery se z drtivé většiny stáváji díky podceňování situace a má je na svědomí selhání lidského faktoru,což ale myslím si Pepa s kápem už vyřeší sám.
Takže...kdo může a chce,ať pomůže,ta loď zcela jistě za záchranu stojí,ale zkuste to věcně,bez zbytečného patosu a projevů averze.Na to bude čas pak.

howk
Monty
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » stř říj 31, 2012 9:07 am

Strycek_Bidlo píše:Tak se nehádejte.

Nikdo se nehada. :)
Lachtan
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod Lachtan » stř říj 31, 2012 9:26 am

Po vyklizení zátěže, ráhen, plachet. Jak je to s těmi profesionály, zajistí vše nebo budou potřebná silná čerpadla k tomu centrály, Již se zjistil stav dna v případné dráze do hloubky? Chráněné nafukovací vaky!! navijáky. Remorkér Beskyd myslím, by to takto již zvládl...
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » stř říj 31, 2012 11:55 am

bozakafka píše:Ahoj Mysaku. V tom pripade nejsem jachtar a za tisicovku mi nestoji se jim stat a doplacet na blbost lidi kteri tu lod dostali do kopru.

Bozo, nejseš jachtař, stejně jako ja, jseš cestovatel ;)
Pro mne to není podpora trdel, kteří tu loď dostali do kopru, pro mne je to podpora krasné lodi, která si takový konec nezaslouží a kterou bych ještě alespoň jednou chtěl vidět tady v Karibiku.
Jak si na sebe komerčně La Grace vydělává mně nezajímázajímá mně jenom krásná loď.

A ty mi Denisi promiň můj názor...
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř říj 31, 2012 12:51 pm

Mysak - To byla, nacelniku, moc dobra rec. TAkovi Siouxove by z Tebe meli radost :good: Premyslel jsem dlouho, jak vyjadrit svuj nazor a tys to udelal za me. Diky

TW

P.S. - jen dodam snad jeste tohle - vubec neresim souvislost typu - ten kdo je dobrej prispel a ten kdo neprispel, dobrej neni. To je naprosta kravina. Tohle neni o rozumu. To je o srdci. A pokud to srdce citi, nepotrebuje rozum. Pokud to srdce tak neciti, rozum nepomuze. No a pak snad jeste o tom, ze muzu nebo nemuzu. Vic nic. Na LaGrace jsem jeste nebyl a moc doufam ze jednou budu.
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » stř říj 31, 2012 1:03 pm

TW & Myšák ... není co dodat.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř říj 31, 2012 1:30 pm

Tashonka: Budeš vítán :-) a Myšák samozřejmě taky! :-)
Píšeš to přesně, musíš být srdcař. Se všema pozitivama ale i negativama co to s sebou nese. :-)
Nicméně pevně doufám, že se na palubě Krásky někdy sejdeme.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř říj 31, 2012 1:31 pm

Zpráva od Pepy:
Je potreba sehnat 12m (40feet) kontejner, ktery by tu mohl po dobu zachrany lezet a pak se premistil do lodenice k oprave, nebo, tfuj a ted se mi to nechce rikat, do CR, protoze bude plny veci na novou lod.

Nevíte někdo?
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř říj 31, 2012 1:38 pm

Jardo .. nechtelo se mi to psat primo na FB .. ale kua na co shani kontejner u nas ?? At ho vezmou nekde primo na miste ... bude to rychle a nebude to o moc drazsi nez kdyby se vezl z CR. Nejakej mistni vometak musi mit prave ted kontejneru plnou prd** a bude rad ze se jednoho zbavi ... prevoz do CR nebo nekam jinam uz je vec jina a da se resit pozdeji .... a nebo tomu proste nerozumim .... i to je mozny
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř říj 31, 2012 1:51 pm

Tashonka: Asi má důvod. On je na místě a ví proč to dělá.. A ujištuju tě, že Pepa není blbej.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř říj 31, 2012 2:10 pm

OK, uz mlcim :-)
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » stř říj 31, 2012 2:18 pm

Ta doprava kontejneru bude pěkná pálka. Jen náklady - nafta, dálnice na dodávku vycházely co si matně pamatuji 20 tisíc tam a zpátky. Za kamion to bude asi pořádná pálka. Firem co nabízí kontejnery je hodně ale nikdo nemá ceny,
JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JoeDoe » stř říj 31, 2012 2:55 pm

Ahoj, poslal jsem nějakej drobák, asi vás to nevytrhne, ale znáte to...brambora k bramboře. Navíc jihočeši by měli držet při sobě :-) Držím palce a zlomte vaz!
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř říj 31, 2012 3:10 pm

Joe Doe: Díky chlape! :-)
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » stř říj 31, 2012 3:29 pm

Napadla mne jedna vec. Jestli by se nedal zevnitr trup stahnout poradnejma kurtama a zpevnit ho. Asi by stacilo krizem od bortu nekam do kyloveho prostoru. :?
anonenymus
Černá karta
Černá karta

Příspěvekod anonenymus » stř říj 31, 2012 4:11 pm

anonenymus píše:PS: Denisi, prosímtě zvaš slova které vypustíš, v této chvíli minimálně 5x.

:admin: To si děláš kozy ne?
Zvážil jsem já a rozhodl. :gun:

Nemáš na to abys jako naprostý nováček poučoval uživatele co mají a co nemají dělat, případně o čem mají psát. Od toho zde je vedení fóra. O posílání někoho do řiti ani nemluvím.
V každém případě sqělé entrée! A držíš rekord v čase od registrace po BAN.

Baharis
dalak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dalak » stř říj 31, 2012 5:00 pm

Rekl bych, ze ve Spanelsku sezenes driv stary nepouzivany chladirensky naves. Jsou provozuschopne, ale maji poruchu na frigu a oni je odstavuji jako polomobilni sklady. mezi Almerii a Motrilem je to videt pomerne casto, jednou jsme si takto jeden pujcili za flasku goralky na tri tydny. Kazdy tyden se placam v te oblasti, nejvic okolo El Elejda, znam mistni zelinare, fajn lidi, pokud nekdo umite spanelsky, zkuste to. I mistni ridici chladaku muzou poradit. Jak na svinu su na tri tydny mimo..... pote muzu ledacos dopravit do Andalucie,do kamionu se toho vzdycky vleze nad plan.....( ale ne az na misto ztroskotani, po Malagu max) pripadne uplatit dispecera na lepsi cenu prepravy celeho kamionu. Cesta do Malagy v nakladech vychazi na 35 000 za naftu, 300E dalnice, 10 000 sofer. Nebyva co vozit k nim, tak se da ledas kdy usmlouvat jen nepatrne nad naklady, protoze se vlastne vydelava na dovozu ovoce a zeleniny k nam. Opacne je to horsi, snad takova situace nenastane, ale jestli jo, mam moznost pujcit si od znameho soupravu a za poplatky tu smutecni jizdu vykonat. Ani ja, ani on nenarokujeme nic. Doufam, ze dodrzi slovo, az vystrizlivi.
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » stř říj 31, 2012 5:20 pm

Nebylo by snazsi zajet do Gibu? a tam neco vyskemrat
dalak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dalak » stř říj 31, 2012 5:30 pm

Nevi, mozna ze jo. Ja pisu o tom, co znam. A zcela urcite vic nevyuzitych kontejnuru vidim u nas nez v E. Navic kontejner musis nalozit, slozit.... Naves pretahnes. A s tim, kolik ted maji spanelaci prace.....budou ochota sama.
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » stř říj 31, 2012 5:47 pm

Vetsi porty maji obcas vyrazene kontejnery. Takhle jsme sehnali kontejner na malte. nemusi to byt zrovna gib :?
Lachtan
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod Lachtan » stř říj 31, 2012 6:25 pm

Doprava: Vytíženost kamionů: http//cz.trans.eu, nebo logitrans.cz. na 30 dní zdarma, tak hledejme. Příští týden má být minimum vody, takže čas až bude range nic moc, ale aspoň 80?
Kratas
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Kratas » stř říj 31, 2012 6:37 pm

Nevím , jestli jsem to nepřehlédl, ale už se někde psalo, co se vlastně stalo. a jak to celé probíhalo? Myslím tím, co foukalo a kolik, hloubka, jakou použili kotvu, proč nehodili další, co ten motor, kotevní hlídky atd. Chápu, že kontejner je teď důležitější a na rozbor bude času dost, ale každého jachtaře bude určitě zajímat průběh celé té nešťastné události. Jinak držím palce, každá poškozená (nechci psát potápějící se) loď vypadá smutně. :(
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » stř říj 31, 2012 7:05 pm

Pro ty, co nejsou na Facebooku, aktuální zpráva od Pepy Dvorského je zde.

Zpět na