S/Y Lucky

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 97

S/Y Lucky

Příspěvekod LadaM » úte kvě 16, 2017 4:49 pm

Ahoj všichni,
rád bych se s vámi podělil o radost z mého splněného snu. Mnoho let obdivování lodí všeho druhu a plachetnic zejména, prvních krůčků v posádkách, pořízení kapitánské licence a trochu toho čártrování vyústilo ve skutečnost, že jsem si začátkem května pořídil svojí malou kajutovou plachetnici. Zatím se hlavně seznamujeme, ale každé vkročení na palubu, doprovázené typickým zhoupnutím, mě neuvěřitelně naplňuje. :) Tento pocit je umocněn po odvázání vyvazovacích lan a vyplutí a vrcholí v momentě, kdy s vytaženými plachtami vypnu motor a loď téměř neslyšně krájí hladinu.

Z mnoha důvodů jsem si vybral loď převozitelnou, i když to není nejtypičtější zástupce kategorie trailer-sailer. Hlavní kritérium pro mě byla bezpečnost a plavební vlastnosti na moři, proto jsem hledal kýlovou loď, i za cenu mírně složitější manipulace a nemožnosti najíždět na Orlíku na pláž. No a když jsem objevil jednu takovou, udržovanou a pěkně vybavenou, stalo se, co mělo se stát. :)

Je to Jeanneau Sun Odyssey 24.1 s vestavěným motorem. Proti svému předchůdci, Tonic 23, který byl mým horkým kandidátem, má trochu delší kokpit na úkor velikosti salonu, zejména kuchyňkové části, ale stále je interiér pro naší střední rodinu (2+2) dostatečný. Navíc je, díky vychytávkám přechozích majitelů dost variabilní. Je také uvnitř o poznání laminátovější, přece jenom je to loď z r. 95, kterou už navrhoval polský konstruktér. Pár drobných úprav s použitím dřeva jí asi nemine :)

Zatím se naší domovskou vodou stala orlická přehrada, kde plánuji strávit jednu, dvě sezóny, než náš mladší plavčík (13 měs.) povyroste a potom bych rád vyrážel na slanou, ať už na sever, nebo na jih :) Lucky se s předešlými majiteli plavila na Orlíku (dokonce ve stejné marině :) ) i na moři, tak doufám, že spolu hezky navážeme a zažijeme spoustu radosti.

Fotek zatím moc nemám, tak jenom jednu seznamovací z jeřábování
20170508_jerabovani.jpg

Také bych rád poděkoval všem minulým, současným i budoucím členům fóra, že strávili svůj čas sdílením svých zážitků a zkušeností, které jsou pro mě inspirací.

Takže přeji všem dobrý vítr do plachet (nebo alespoň kvalitní naftu / benzín :) ) a stopu vody pod kýlem a třeba někdy na vodě (nebo i na suchu) naviděnou :)

Láďa
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Re: S/Y Lucky

Příspěvekod lynx » úte kvě 16, 2017 4:59 pm

Blahopřeju! Myslím, žes vybral dobře.
Přeju Ti hodně krásných zážitků při plavbě i pobytu u vody.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » stř kvě 17, 2017 7:00 am

Blahopřeju k pěkné lodi a hodně uspokojení přeju!

K tomuto jeřábu se dá najíždět přídí napřed, nikoli couváním?
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » stř kvě 17, 2017 7:03 am

pěkná loď,pro rodinu je sedmimetrovka ideální řešení,ať dobře slouží :good:
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 97

Příspěvekod LadaM » stř kvě 17, 2017 7:57 am

Omen píše:K tomuto jeřábu se dá najíždět přídí napřed, nikoli couváním?

Dá. Místo na odpřáhnutí a objetí vleku tam je (když tam nikdo nestojí). Dokonce jsme tam den před tím dávali podobnou loď zádí napřed, ale také nikoli couváním - traktorem :lol:
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » stř kvě 17, 2017 8:11 am

Tak to je dobrá zpráva, na couvání by byl ten úsek docela dlouhý.
Byl jsem tam vloni v létě s charterovou lodí, omrkával jsem to místo na možné spuštění mojí loďky letos a připadalo mi, že se to musí shora celé odcouvat.
Asi tam zrovna u jeřábu někdo stál a zavazel, už si to přesně napamatuju.
mikeduck
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikeduck » stř kvě 17, 2017 5:18 pm

Moc pěkná loď.Tak doufám že ji na Orlíku uvidím v plné parádě.

Zpět na