Tak jsem dovezl další loď, primárně teda pro dědu.
Je to malá kajutová plachetnice (délka 4,7m šířka 1,7m, stěžeň 6m) s výsuvným kýlem (ponor 0.35-1,15m). Výrobce zatím neznámý, ale snad se k němu dopracuji. Řekl bych že to bude nějaká anglická výroba, protože na trupu je vidět příprava i pro 2 kýly a vlek k ní má také anglické štítky. Rok stavby cca 70.léta. V kajutě výška akorát na sezení, 2 lůžka, úložné prostory. Hlavní celospírová plachta + kosatka na rolfoku, 24lbs elektromotor. Jediné co chybí je kormidlo, to budu muset rychle vyrobit, příští týden bych ji chtěl odvézt na vodu.
Charlieho Minikajutovka
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Re: Charlieho Minikajutovka
Moc hezká lodička, na naše vody úplně stačí... 

- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Vypadá opravdu moc hezky.
Pche, na naše vody – za rozumného počasí klidně i pro příbřežní mořskou plavbu. Děda asi má dost času, tak by se klidně mohl posouvat třeba Středomořím.
geronimo píše:… na naše vody úplně stačí...
Pche, na naše vody – za rozumného počasí klidně i pro příbřežní mořskou plavbu. Děda asi má dost času, tak by se klidně mohl posouvat třeba Středomořím.
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
O víkendu spuštěno na vodu. Ostrojeno, ještě jsem dodělal z provázku LazyJack, protože původní navíjení plachty na ráhno sice funguje pěkně, ale při vytahování navlékat jezdce do drážky stěžně není zrovna pohodlné. Takhle to chodí lehce a rychle. Kosatka je na rolfoku takže tam taky bez problému.
Elektromotor MinnKota 24lbs na to celkem dostačuje. Ještě jsem koupil 100Ah trakci, tak energie snad bude dostatek.
No a svezl jsem se na plachty, celkem to uhání, jeden člověk ji v klidu vyváží, tím jak je malá, tak vše doslova na dosah ruky.
Elektromotor MinnKota 24lbs na to celkem dostačuje. Ještě jsem koupil 100Ah trakci, tak energie snad bude dostatek.
No a svezl jsem se na plachty, celkem to uhání, jeden člověk ji v klidu vyváží, tím jak je malá, tak vše doslova na dosah ruky.