Gray r.v. 1953

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Gray
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Gray r.v. 1953

Příspěvekod Gray » úte led 13, 2009 7:10 pm

Ahoj všichni, tak nějak přemýšlím a vídám jména a nicky ve fóru a je
tady vůbec někdo koho nepohání prostěradla , ale jezdí na pořádné palivo??
Kdo má motorovou loď ? :? :?

Abych neudělal zase něaký průšvih tak tedy dávám lodičku tam kam patří.

www.gray.estranky.cz

Jde zrušit tedy debata "motoráři - kamnáři" zrušit a zbytek hodit sem ?

Ano, jde, provedeno.P :)
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod halladin » úte led 13, 2009 7:26 pm

Ty jsi teda provokatér :D
Že bys přehlédl davida ? :? To snad ne..
Napsat " je tady vůbec někdo" A je tady i pár dalších.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte led 13, 2009 7:57 pm

A načo ti to je? Zadaj nejakú tému a ozvú sa. Časy kedy na seba v zahraničí blikali škodovky sú dávno preč. A ešte zadefinuj kto je podla teba motorár aby sa niekto neurazil. Napríklad aj Halladin je motorár, má trojmetrový gumák s peťkoňovým motorom.
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » úte led 13, 2009 8:07 pm

Denisi :D

No, já jsem stejně mizernej motorář jako plachtař :lol:
Ale Gray myslí provozovatele pevných motorových lodí, ne nějaké gumové tintítka .-)
A náhodou , můj gumák má 3.20 ! :crazy:
Gray
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gray » úte led 13, 2009 8:18 pm

To není provokace, myslím to vážně a sorry jestli tady někde je rubrika kdo má jakou loď tak jsem to přehlédl. Samo myslím lodě trochu větší než gumáky a 5PS motor. Tedy lodě ne čluny. Já se snad nikdy netrefím s přesně cílenou otázkou :mad:
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » úte led 13, 2009 8:26 pm

přehlédnout Davida, když jsi s ním diskutoval , snad ani nejde...Ten na lodi dokonce bydlí, ne jen jezdí.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » úte led 13, 2009 8:35 pm

Gray, ta otázka je trochu...no čudná. Má to byť štatistické zisťovanie? Čo ti na to majú napísať? Áno, áno, ja mám motorák? :D Večšina otázok je o nejakých riešeniach, cestách a pod. Alebo niekto napíše: ja mám atolka, ja mám Fina, ja mám gumák, ja mám yamahu 70 k....neviete my povedať.....???
Myslím že motorárov je tu dosť. Otázka je či si máte čo povedať, teda nájsť témy. Vieš ako je to dnes, kto má prachy má velký motorák, všetko si dá spraviť do servisu, aj antifouling. Jazdiť sa mu moc nechce lebo kto by ten benzín nosil, spotreba 100 na 100 je velká a kto by tú káru ťahal do blbého chorvatska keď on chodí na dovču do exotickej....... A za celú sezónu najazdí 12 hodín.
Ludí, motorárov ako David, alebo začínajúci LiborJ asi nie je vela.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte led 13, 2009 8:45 pm

Kdo chce si může napsat do podpisu motorář nebo plachtař, nebo místo povolání pod bydliště.
Poláci to mají na fóru http://www.sailforum.pl/ i typ a jméno lodi .
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » úte led 13, 2009 9:32 pm

geronimo píše:... nebo plachtař,

radši jachtař ;) plachtaři jsou spíše ti co lítaj na větroních...
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte led 13, 2009 9:35 pm

Bral jsem to podle pohonu motor, plachta ..
co když jedu na motorové jachtě :lol: ale máš pravdu :good:
Miri
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Miri » úte led 13, 2009 9:55 pm

napísal si "Tedy lodě ne čluny"
neviem možno som blbý no vieš mi povedať rozdiel?
kde sa končia člny a kde začínajú lode???
Ďakujem.

Ja mám laminát 4,8m a 75PS
a čo máš Ty?
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » úte led 13, 2009 10:09 pm

geronimo píše:Bral jsem to podle pohonu motor, plachta ..
co když jedu na motorové jachtě :lol: ale máš pravdu :good:

Správně čeéésky, je to PLACHTIČ.
Sice trochu archaické ale zatím se nic lepšího nevymyslelo. ;)

To Gray,
to dělení mě nevoní. Nechápu proč to chceš rozdělovat. :?:
Všichni si máme co říct. Spojuje nás ta voda.
Tady jsme prostě kluci (pardon děvčata) od vody.
Jestli má někdo skůtra, plachetnici, parník, gumáka nebo kánoi, všechno jedno. :)
alffa
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte led 13, 2009 11:23 pm

tak já teda greyovi docela rozumím. dostal se do přístavu, kde se odjakživa kastovalo - velký lodě, malý lodě a plachetnice.
my motoráři jsme jachtařům říkali " hadráři" tak dlouho, až nebožtík Miky Řehák pro nás vymyslel název "kamnáři"- protože v lodi máme kamna - motor. Všichni jsme si to užívali ve srandě, no vyjímky byly a jsou.
Je pravda, že nás všechny spojuje voda a přiznejte si, hadráři, že i motory, ač se tváříte že jsou pro vás okrajovou záležitostí. Mě se zdá, že u naprosté vaší většiny je pravda jinde.. Vy navíc máte na povídání plachty, no a my spotřebu. Vy plavete dost často na moři, to je u motoráků spíš vyjímka, o gumákách a neckách nemluvím.
tak že obě skupiny mají svá specifika, svoji filosofii a tudíž si o čem povídat a ti druzí třeba nerozumí, nebo je to nezajímá. račte si vzpomenout, jak se tu na fóru loni najednou rozjely gumáky. zcela specifické, s hadráři a kamnáři nic společného a jeli několik měsíců. Dokonce se odvážím tvrdit, že je lepší vědět kdo co má a čemu spíš rozumí nebo nerozumí - když mu chci, anebo si chci nechat poradit. dále je tu parta chatrařů, která je taky dost spec. Ono mít vlasní lod´,a piplat se s ní, je něco docela jiného než se jet jen projet. Na charteru spoléháš na servis, na vlastní - zvlášt´amatérské stavby - na sebe a svou dovednost.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte led 13, 2009 11:41 pm

Pěkně jsi to Davide shrnul a rozhrnul, jak výstižné a pěkné :good:
No i tak nám to nebrání vést diskuzi zde na fóru v započatém duchu ;)
"Každému co jeho jest"
david
moderátor

Příspěvekod david » stř led 14, 2009 12:02 am

Libor píše:Pěkně jsi to Davide shrnul a rozhrnul, jak výstižné a pěkné :good:
No i tak nám to nebrání vést diskuzi zde na fóru v započatém duchu ;)
"Každému co jeho jest"

Libore,máš snad pocit, že něčemu, nebo někomu v něčem bráním? jen jsem docela nepochopil, jak a proč všichni graye sjeli. já zrovna, a paradoxně, měl vždycky víc kamarádů u hadrářů.
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » stř led 14, 2009 12:11 am

Ale jasně, co se škádlívá, to se rádo má :-)
A nakonec, co bychom si my hadráři počali, kdyby nám občas nějakej zdatnej kamnář neporadil :D ;)
david
moderátor

Příspěvekod david » stř led 14, 2009 12:16 am

halladin píše:Ale jasně, co se škádlívá, to se rádo má :-)
A nakonec, co bychom si my hadráři počali, kdyby nám občas nějakej zdatnej kamnář neporadil :D ;)

no konečně to někdo otočil do srandy. Díky. :good:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » stř led 14, 2009 12:19 am

Nemám dojem že by som ja, alebo niekto iný Graya sjel. Len som mu chcel vysvetliť že treba položiť otázku ináč. Miri mu to napísal tiež jasne a pritom je to motorár každým coulom, ale nie v zlom. Jednoducho ta otázka bola položená velmi vágne a bohužial na ňu motorári vôbec nezareagovali. Nemyslím si že niekomu v niečom brániš, ale ani ostatný diskutujúci.
Tých kamnárov som začal lúštiť asi tak že to majú byť kajuťáky, či skôr obytné lode, jednoducho kde sú vnútri kamna.
Neviem ako je to v Čechách, ale u nás je večšina motorárov takých čo vybehnú na vodu na hodinku, zaskáču si na vlnách, zablbnú si trochu a stále dokola 10-12 krát do roka. Tý lepší nech 50x, nikdy neprejdú viac ako 10km. Tak asi tak. Čo o tom napíšeš?
Gray, držím ti palce v ďalších otázkach a prehlasujem že nebudem na ne reagovať, až keď sa rozbehne diskusia. ;) OK?
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » stř led 14, 2009 12:29 am

Gray přišel z komunity v přístavu, kde jsou určité zvyklosti ( jak popsal David).
Ty zvyklosti tu nejsou. Tak celkem bez viny narazil.
Taky se mi stalo něco podobného. Choval jsem se jak jsem byl zvyklý na jiných webech, a taky jsem kdysi tady narazil.
Ve skutečnosti je to nedorozumění.
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

hadrokamnař

Příspěvekod Milos » stř led 14, 2009 12:43 am

Nie som tu - myslim - jediny hybridny jachto-motorar, teda pardon; hadrokamnař. Čo už, keď som si zvolil a zaobstaral loď MacGregor26M - kríženca plachetnice a motoráku jazdiaceho sklzom.
Poznám mnohých ktorí trebárs vlastnia motorák, ale chodia tiez plachtit na chartrované plachetnice. Či ako Denis, raz na gumáku frčia sklzom Dunajom do delty, potom plachtia, inokedy si laminuju a šmirgluju nejaké dalšie svoje PLAVIDLO. Nevadia samozrejme ani puristi vyznávajúci to či ono - ani hadrarsko peciarske (=kamnařske) doberanie sa navzajom.
Hlavne ze z titulu spoločne milovanej VODY a nemenej milovaných PLAVIDIEL máme možnosť príjemne komunikovať o veciach nám spoločných a takto zdieľať a umocňovať to pozitívne čo nám naša záľuba dáva.
:)
david
moderátor

Příspěvekod david » stř led 14, 2009 12:44 am

Denis píše:Neviem ako je to v Čechách, ale u nás je večšina motorárov takých čo vybehnú na vodu na hodinku, zaskáču si na vlnách, zablbnú si trochu a stále dokola 10-12 krát do roka. Tý lepší nech 50x, nikdy neprejdú viac ako 10km. Tak asi tak. Čo o tom napíšeš?
Gray, držím ti palce v ďalších otázkach a prehlasujem že nebudem na ne reagovať, až keď sa rozbehne diskusia. ;) OK?

napíšu k tomu to, že mě nezajímají, jen většinou sero.., protože o vodě nic neví, dělají bordel a lod´mají jen proto, že ji má soused - tedy jistě většina. jinak v čechách je dost velká základna "skalních" co jsou na vodě od malička, plácaj se po řekách jako já a jsou spokojený i s tím málem vody co máme. nakonec je pár těch, jako vypadá že bude gray, co tomu propadli v letech a těm fandím a rád poradím.

mimochodem, když říkáš 50x a rok má 52 víkendů, tak to jezdí i v zimě? běžně se říká, že normální zaměstnanej člověk najezdí od 18O do 24O Mh ročně, včetně dovolené. t.j. třeba max 3O dní po 8 hodinách.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř led 14, 2009 7:59 am

Nemyslel jsem, že by někdo někomu bránil, právě naopak :D
Myslel jsem, že jsme si to tady pěkně zařídili...
Každý se může ptát na co chce a každý může odpovídat na co chce.
Chtěl jsem podrthnout jak to pěkně funguje ;)

A Grayovi přeji aby tu spřízněnou duši našel.
Něco málo napovím, už je hotový zatím nespuštění modul "profily", něco jako malá obdoba MySpace, nebo Facegook.
Kde se můžou podobní jedinci snázeji najít a sdružovat.
Ten kdyby byl v provozu a alespoň někdo by o sobě něco uvedl, hlavně své preference atd. Tak Gray by se neptal.
Pokud bude zájem, zprovozníme modul co nejdříve.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » stř led 14, 2009 8:49 pm

Vrátim sa k tým motorárom čo jazdia 50x do roka a predsa toho moc nenajazdia. Som nad tým rozmýšlal, že to je v podstate niečo ako jachtári čártristi. Tý nemajú starosti s vlastnou loďou s opravami, s antifoulingom, jednoducho za peníze v Praze dúm. Naproti nim týto motorári majú vlastnú loď, dávajú ju síce servisovať, ale čo je dnes na tom, nie? Ani v aute si nemením olej sám, ale chodím do servisu, to nehovorím o iných veciach. Tí čo chodia 50x na vodu /obrazne/ sú taká zvláštna fajta. Čln majú na vode v maríne, prídu sa cez obed najesť do reštaurácie a potom si na 20 minút vybehnú von. Potom prídu podvečer a zas idú na pol hodinku a ešte ich príde pozrieť nejaký kámoš a tak zasa idú na chvílu von. Často sa len pustia po vode dolu pár kilometrov, nechajú sa unášať prúdom a potom vykĺžu hore.
Teda nechodia 50 týždňov v roku, ale sezónu využívajú intenzívne, aj keď toho moc nenaplávu. Keď predávajú po 4-5 rokoch loď, tak majú najazdených neuveritelných 200 hodín. A niektorí sa divia: TAK VELA???
Gray
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gray » čtv led 15, 2009 2:37 pm

Pánové myslím, že jste to tady zbytečně nafoukli, byla to jen otázka. Už jen proto, že si stavím motorovou loď a protože budu hlavně jezdit Vltavu, Labe a kam řeka dovolí a tady nevím kdo co má, nebo dokonce i charteruje či jak jsem koukal na vaše stránky jezdí většinou na moři atd, atd. Chtěl jsem to jen vědět, poptat se kdybych něco potřeboval vědět, nebo kdyby cokoli. Jo, David má pravdu, u nás v přístavu je to boj hadrářů a kamnářů , ale to není mé hoby, nicméně těžko mi někdo kdo plachtí na moři řekne co a jak s motorem avia, kde se dá dobře kotvit v místech kam se plachty nedostanou,kdo pro mě může někam dojet když se něco stane, jak při cestách do Německa a dál, kolik paliva atd a koho na řece můžu potkat a vědět, že s ním sem již dávno v kontaktu z tohoto fora. Vím akorát o Davidovi, děkuji za podporu. Nejsem imbecil abych něco rozděloval a kastoval. Pánové omlouvám se,prosím o vymazání této diskuze. Proč to každý vzal tak osobně !!!!!!!!
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » čtv led 15, 2009 3:31 pm

To: Gray
Díval jsem se na Tvých www. stránkách na rekonstrukci - a klobouk dolů !
Kdysi jsem se chtěl do něčeho takového taky pustit, ale po shlédnutí Tvých foto, jsem rád, že jsem do toho nešel - neměl bych na to nervy a asi bych s tím brzo seknul.

Zpět na