Káču vyndavám jak jen to jde, jako balast jsem jí bral nějak automaticky, od tý doby cos mi poradil výtah, jsem jí ještě nenes. Upínání jsem opravdu přesunul ke stěžni a šlo to krásně jednou rukou, boužel mi naposled praskla plaňka s háčkem, kladky jsem přednal na původní háčky, ale tam mi to opravdu téměř nejde vytáhnout a ploutev nedostanu ani do maximální polohy. Řešil jsem to vytažením ručně za nos a rozepřel dřevěným klínkem, pořeším to přes zimu.
S mrazem ve dřevě tomu rozumím, jenže když jí vyndám dnes do mrazu nevyschne, v sobotu už má mrznout i přes den a v noci i pod sedm. Kamýk přepouští spodní vodu z Orlíka a voda zamrzá až při hodně velkých mrazech, proto jí chci radši nechat na nezamrzající vodě než v promrzlém hangáru.
Hlavní šot je prima název, pořád jsem řešil jak uvázat kosatku a ona se zajistí hlavka
.
Páka kormidla má po nějaký době tendenci se vyvyklat a vypadnout, zvažuju jí pro jistotu zajistit šroubkama, dvakrát mi vypadla naštěstí v menším větru a to je pak príma kolotoč. Zádama ještě nevím jak držet, lyra ještě nevím co je, v nouzi jsem používal svůj velectěný zadek a pínu prostě, sprostě přised
.
Před stěžeň jsem vložil vymezovací dřívko (bylo v lodi při koupení a jinam tak suprově nesedělo) stěžeň je teď víc prohnutý v před ale řekl bych že jízdní vlastnosti se zlepšily, proto jsem se ptal jestli dlouhodobě není lepší stěžeň sundat krz to přepnutí, nebo třeba nevyndat to vymezovátko.
Pro případ velké zimy mám v záloze vytápěnou garáž ale to je až poslední možná varianta.
Děkuju že se o nás tak staráte/staráš

,navíc každým koncem roku si děláme nostalgický výlet(stalo se i zasněženým Orlíkem) a neb čtu že jsi z Kamýka,mohl bych ti jí ve spojení s timto výletem přiblížit 

.