La Grace-školní loď a replika pirátské lodi z 18.století

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » čtv lis 01, 2012 9:42 pm

Já se zítra podívám,co je to tady za bazmek...I když jsme s tím dělali i věci pod vodou...slanou...nejsu si ale zcela jistej,že to bude právě beton pro to určenej...Zatuhne sice do pěti minut,ale strukturu a tvrdost má jako sádra ještě dost dlouho...Nějak jsem to neměřil,ale až tak po dni až dvou to na omak začíná být tvrdý jako beton.
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » čtv lis 01, 2012 9:43 pm

Známi si minule myslím půjčovali jeřáb tady:
Jeřáby
Docela slušný výběr.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv lis 01, 2012 9:48 pm

Protože souhrnné info od Pepy zatím nedošlo, přepíšu sem alespoň dílčí informace, které dnes poslal:
Dnes je zde svatek a jak jinak, delame jen my. Zitra patek, to si budou muset Spanele zrejme odpocinout. Nasleduje sobota a nedele. Vim ze to je bezne tempo tady, ale asi bude treba je trochu postrcit (coz asi nepujde a delam na tom) a dohlizet nad celou zalezitosti z pravniho hlediska.
Oddalil jsem rozhodnuti o likvidaci vraku na 14dni od ted :-)
Pocasi ale ovlivnit nedokazu :-(
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv lis 01, 2012 9:50 pm

Michale...Mně ve Spajnu už 400 tonka na vodu dávala a stálo mně to 120 juro...Sranda,že...Ale to bylo tím,že do mariny museli dvě 400tonky,aby spustili 35 metrovej kat a mně kvůli tomu katu nemohla dát na vodu normální dízelice, :roll:

Dane...Ta loď má prý 120tun...Jinak je to asi dobrej nápad,udělat zítra ve Spajnu s.r.o.čku.Na cokoliv,co si vzpomenu.

howk
Monty

Á propos...Koupit s.r.o.čku by bylo asi rychlejší,zato riskantnější... :D
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » čtv lis 01, 2012 9:56 pm

Monty,nechtel jsem to napsat na plnou hubu... :D.Ale to musela byt z cech,jinde to je trestne...
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » čtv lis 01, 2012 9:59 pm

Jinak me napadlo ze by se dala dobre udelat vyztuz uvnitr lodi z leseni,neni problem sehnat a kdyby se to dobre rozeprelo tak by to hodne pomohlo proti borceni pri manipulaci s lodi...
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Michal123 » čtv lis 01, 2012 10:03 pm

Monty to je docela pěkná cena. Ty jeřáby jsem dal jenom jako příklad. I když jsme postiženi komunismem, tak jsme to velmi rychle dohnali a dnes se dá u nás sehnat cokoliv - jeřáby, bagry, CNC soustruhy, laserové řezání. A za rozumné prachy.
Proto jsem se ptal jaké je situace ve Španělsku a jinde ve Středomoří. Podle mne je lepší vytáhnout loď na sucho a pak řešit co dál. Ale musí být k dispozici tahače + vozíky/ sáně/ nafukovací vaky pod loď.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv lis 01, 2012 11:39 pm

Monty píše:Dane...Ta loď má prý 120tun....

120 t výtlak, ne váhu. si pletetš pojmy s dojmy :hmm:
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » pát lis 02, 2012 12:11 am

No já v tom žádný zásadní rozdíl nevidím, zejména proto, že ani není uvedeno o jaký výtlak se jedná (je jich definováno tuším asi 5).

Jstliže tzv. lehký výtlak je zhruba definován jako hmotnost lodě bez nákladu , zásob a cestujících...dalo by se snad říci, že je to něco jako konstrukční hmnotnost lodě, tak jeho protipól tzv. plný výtlak, je definován jako hmotnost komletně naložené lodě tak jak bude opouštět přístav.

Jinými slovy, u lodi která není stavěna pro převoz nákladu či stovek pasažérů, ten rozdíl nebude (ve vztahu k tomu co zde řešíme) nijak dramatický.

Wlady
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pát lis 02, 2012 7:28 am

:hmm: O výtlaku tý lodi vím prd,a o 120 t jsem slyšel tohle" Teď jenom přijít na to,jak dostat její 120t trup na vodu". :hmm:

howk
Monty

Jestli si pletu pojmy s dojmy,kvalifikací s kanalizací,demonstraci s menstruací tak je to jedno,ty to uhlídáš...Na tebe tvrdě spoléhám. :rofl:
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát lis 02, 2012 8:35 am

Wlady píše:Jinými slovy, u lodi která není stavěna pro převoz nákladu či stovek pasažérů, ten rozdíl nebude (ve vztahu k tomu co zde řešíme) nijak dramatický.

Wlady

já jsem naopak přesvědčenej, že pokud by se vyházelo a vypustilo co se vyházet dá, neměla by ani 80 tun
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát lis 02, 2012 12:04 pm

Zpráva od Pepy:

Nejdulezitejsi zprava!!!!
Mam od pojistovny posvecenou profesionalni firmu co se do toho pusti! Firma souhlasi - musime zacit hned. Od Kanarskych ostrovu jde silna boure a silou 20-30kn pry dorazi az sem. Letim na kapitanat pro okamzite povoleni zacit. Ted uz to muze zastavit jen pocasi, nebo ze se cestou prerazim!!!!!
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát lis 02, 2012 12:10 pm

Tak konečne dobrá správa a myslím že najdôležitejšia zo všetkých. Teraz už treba len trochu toho šťastia.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát lis 02, 2012 1:13 pm

Super. Kolik času zbývá do té bouřky?
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pát lis 02, 2012 2:54 pm

Dalsi zprava:
Povoleni uz je - cekam na zachranny team - ten je na ceste z Algesirasu!
Ale neradujme se predcasne. Je mi jasne, ze i kdyz to vyjde, tak lod zachranime - kolik to cele bude stat a kdo to nakonec zaplati bude dalsi kolo jednani :-(
Za me je to ted jedno, chci, aby lod zila dal za kazdou cenu at uz bude jejim majitelem, ci kapitanem kdokoliv lepsi, nez ja. Zachranime ji uz kvuli vam co jste ji staveli a vam, co nam tak pevne drzite palce. Diky moc

Tohle napsal na FB Pepa......

Já vím,že se to teď nehodí sem psát,když se řeší podstatnější věci,ale nějak nevím,jak má Vaseditka stáhnout páku řadící,tak písnu alespoň sem... :D

Už aby ta potvora bylo z vody venku... :?

howk
Monty
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » pát lis 02, 2012 5:19 pm

david píše:já jsem naopak přesvědčenej, že pokud by se vyházelo a vypustilo co se vyházet dá, neměla by ani 80 tun

Netvrdím že ne, ale to jsem na mysli neměl.

Jen se mi zdálo (ale je možné, že jsem Tě špatně pochopil), že ve své odpovědi Montymu rozporuješ Archimedův zákon a z něj vyplývající fakt, že momentální výtlak lodi odpovídá její momentální hmotnosti.

Přičemž Ty jsi měl zřejmě na mysli fakt, že maximální výtlak lodi dosažený jakýmkoli "nákladem", který je loď schopna ustát aniž by se stala ponorkou, může být mnohem větší než její vlastní hmotnost.

Ale nechme teorie, nechci zaplevelovat vlákno s takto závažným tématem.

Wlady
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát lis 02, 2012 6:22 pm

Monty píše:Povoleni uz je - cekam na zachranny team - ten je na ceste z Algesirasu!
Ale neradujme se predcasne. Je mi jasne, ze i kdyz to vyjde, tak lod zachranime - kolik to cele bude stat a kdo to nakonec zaplati bude dalsi kolo jednani :-(
Za me je to ted jedno, chci, aby lod zila dal za kazdou cenu at uz bude jejim majitelem, ci kapitanem kdokoliv lepsi, nez ja. Zachranime ji uz kvuli vam co jste ji staveli a vam, co nam tak pevne drzite palce. Diky moc

Pepa pak doplnil:

Zakon je zakon a vsichni vime, ze zachrance ma pravo na zaplaceni ceny za zachranu az do vyse zachraneneho majetku. Treba to ale pojistovna zaplati a bude to OK. Rozhodne bych vedel, kdyby uz ted vedeli, ze se tomu muzou vyhnout.
Jsem strasne moc rad a dekuju jim tady verejne, ze dali souhlas a pomohli mi najit doufejme toho nejprofesionalnejsiho odbornika, co to dokaze!!!!
Mohl jsem cekat, dal jednat, ale riskovat bych ze boure lod totalne znici. Ja sam za sebe jsem se rozhodl, ze nejdulezitejsi je aby zila dal! Radeji se na ni budu jezdit divat kde pluje, nez bych ji videl lezet na morskem dne....
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pát lis 02, 2012 6:40 pm

Ze zákona ti může patřit půlka ceny zachráněné lodě a zachráněného majetku,plus si může zachránce vyčíslit výdaje a náklady na záchranu.Takže to klidně může být skoro cena všeho,nicméně ji nesmí překročit.Nárok má jenom úspěšná záchrana a cena záchrany se dá domluvit předem.Takže by to tak horký nemuselo být.Ale tohle Pepa zcela jistě ví,takže jsu z toho trochu zmatenej. :shock:

howk
Monty
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » pát lis 02, 2012 7:25 pm

dalo by se to sledovat na AIS

http://www.marinetraffic.com/ais/
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát lis 02, 2012 7:32 pm

Monty, nevím. Já jsem jen interfejs.

Nová zpráva:
Vyhnalo nas pocasi a tma - pokracovani zitra :-(
Vsichni tvrdi, ze i horsi pocasi od SW (co sem ted zene) neni tak zle jako slabsi boure od E, ktera tu dela ohromene vlny. E bouri uz lod ustala bez ujmy, ale to je podle dano tim, ze vlny prichazi v podelne ose lodi. Vice se bojim te co na lod uderi v pricne ose. Vsichni me uklidnuji a rikaji, ze to nebude tak zle a vlny mensi.
Jinak za lod velka pochvala - neumim si predstavit ze by jina lod vydrzela tolik jako La Grace. Minule tu pry na stejnem miste ztroskotala podobne velika lod a more ji rozebralo za noc. Nas trup nevykazuje zadna nova podkozeni za dobu, co tu jsem.
toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » pát lis 02, 2012 8:24 pm

Sice trochu s křížkem po funuse, navazuji na diskuse na téma hmotnost lodě a balast.
V lodi je balast v podobě litinových bloků, celkem 15 tun. Pro představu se stačí podívat na příspěvek v tomto tématu z pá prosinec 24, 2010 6:24 pm

Do lodi se nanosil balast víceméně ručně, jen za pomoci kladkostroje se tahal na palubu. Hrozná práce. Vytahat ven bude horší, protože je pod vodou a svázán závitovými tyčemi a dráty a různě zaklíněn. No, ale vytahat se bude muset. Větší problém bude motor, ten taky není nejlehčí. Nevím přesně co si mám představit pod pojmem že loď přišla o kýl. Opravdu celý odlomený od žeber, nebo jen zlomený. Osobně odhaduji, že problém může být v oblasti strojovny právě s ohledem na zatížení od motoru a navíc jak jsem pochopil zádí loď narazila do dna. Přece jenom originál motor neměl.

No nechme to na profesionálech a držme jim palce.

Tomáš
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » pát lis 02, 2012 8:29 pm

Podle tech podvodnich fotek na fejsu stav trupu nevypada az tak zle,myslel jsem ze uz to bude rozviklane Vic...tak snad
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát lis 02, 2012 9:45 pm

Děkuji španělským přátelům z Foro Naval za aktuální fotografie:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Michal123 » pát lis 02, 2012 11:00 pm

Ty fotky jsou aktuální? Proč není loď vyklizená?
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Michal123 » pát lis 02, 2012 11:10 pm

Už se ví kolik bude stát záchranná loď? Konkurence je velká, práce málo, venku hromady nezaměstnaných, tak se snad podaří chlapcům získat dobrou cenu.
Napadla mně jedna věc a to jsou dárkové poukazy. Zážitkové servery například nabízejí poukaz na bagr za pár tisíc. To La Grace je v podstatě za babku. Ale co jsem viděl mají to zabalené do takových pěkných plechovek. Blíži se Vánoce. (Nechci dávat odkazy, bo dostanu za uši. :gun: )
Případně oslovit slevomaty - tam bych dal ale romantický pobyt pro dva za zvýhodněnou cenu 39000 Kč - dle hesla nechci slevu zadarmo :mad: .

(Taky si o jeden poukaz Ježíškovi napíšu, protože se jinak na La Grace asi nedostanu .)

Zpět na