Monty a Albatros
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Monty a Albatros
Tak zase po dlouhé době zdar všem.Tak jsem se rozhodl zase vyplout,snad i kolem koule a jenom bych chtěl sem hodit link,kde budu tak nějak,spůsobem mě vlastním, popisovat plavbu,která by měla započát někdy kolem půlky října.Nemám ale moc času na vypisování a plnění webu,tak trochu trpělivosti,ono to začne.Vyplouvám ze staré dobré Francie a kde a kdy se zastavím nemám zatím ani páru.Ale více se dozvíte na www.montysail.com .Tak zatím zdar a sílu
howk
Monty
howk
Monty
- kanic
- aktívní jachtař

- Reputace: 21
Monty
Zdravím Tě Monty !
Jsem rád, že ses opět ozval a doufám, že už tady setrváš.
Není to někdy jednoduché komunikovat s námi rekreanty odněkud z drsné přírody, kde jde třeba i o život a jsi přitom odkázán jenom sám na sebe.
Osobně si cením to, jakou životní cestu sis zvolil a věř, máš můj obdiv.
Pokud ses rozhodl vydat se do světa, jsem přesvědčen, že to dokážeš.
Přeju Ti vlídné počasí, spolehlivou loď, vždy aspoň stopu vody pod kýlem a abys potkával jenom samé dobré lidi.
Ahoj ! kanic
Jsem rád, že ses opět ozval a doufám, že už tady setrváš.
Není to někdy jednoduché komunikovat s námi rekreanty odněkud z drsné přírody, kde jde třeba i o život a jsi přitom odkázán jenom sám na sebe.
Osobně si cením to, jakou životní cestu sis zvolil a věř, máš můj obdiv.
Pokud ses rozhodl vydat se do světa, jsem přesvědčen, že to dokážeš.
Přeju Ti vlídné počasí, spolehlivou loď, vždy aspoň stopu vody pod kýlem a abys potkával jenom samé dobré lidi.
Ahoj ! kanic
Ja ti neviem Denis,či sa dajú i tu kúpiť tie predpečené bagety zabalené v igelite.Rozbalíš a dáš dopiecť v trúbe a ak sa nemýlim tak doba použitia je 30 dní. V Lídli vo Francii stoja myslím 30 centov a dá sa to docela jesť.Na chlieb som nikdy moc nebol...
howk
Monty
howk
Monty
Naposledy upravil(a) MontySail dne stř zář 15, 2010 8:52 am, celkem upraveno 1 x.
Monty versus MontySail
Ahoj! Vítej zpátky.
- Nebylo by dobré používat původní nick, aby tu nevzrůstala entropie? (Vim, že to je otázka spíš pro moderátory resp. moderátorku.)
- Albatros se zdá v dobré kondici...

- Jsem zvědav, jak u Denise na Slovensku, ale tady ty polotovarové bagetky kupujeme v Albertu a máme s nimi stejné zkušenosti jako Ty.
- Ako sa pozeram, Slovencina Ti ozaj ide. Kde si sa to naucil?

- Máš pěkné stránky.. To Ty sám, nebo Ti je někdo dělá?
No, pro mě to je rána z čistého nebe. Od včerejška to vydýchávám.
Fajn. Samozřejmě přání hodně štěstí a přízeň bohů.
A jak jinak? Měl bych desítky otázek, možná když se stihneš stavit... Půle října je tu hnedle, přípravy probíhají dle harmonogramu?
Jak to máš naplánované s posádkou? Budeš sám, se Sonjou, nebo nějací kamarádi?
Jak máš zajištěnou komunikaci, předpovědi? Možná by jsi mohl popsat svou výbavu.
Co se týká prezentace, pěkné stránky a je dobře že jsou. To k tomu patří. Ale natvrdo. Stále to jsou a budou stránky tzv. "jednoho muže". Je nabíledni, že návštěvnost v porovnání s nějakým slušně navštěvovaným (třeba naším) fórem, bude v řádu deseti až stonásobně menší. S tím nejde nic udělat. Nevím jak to máš naplánované, ale já bych stál o to, aby i zde objevovalo kde jsi, co děláš, jak se vede.
Naši čtenáři (my všichni) by jsme měli co číst a tvé výhody jsou nasnadě. Daleko větší publicitu a třeba i možnost pomoci, pokud by jsi se dostal do problémů a pomoc by jsi potřeboval. Tím samozřejmě nemyslím pomoc uprostřed louže. Tam si musíš pomoct sám.
Za mě mohu říct, že v rámci možností, jsem vždy ochoten pomoci.
Fajn. Samozřejmě přání hodně štěstí a přízeň bohů.
A jak jinak? Měl bych desítky otázek, možná když se stihneš stavit... Půle října je tu hnedle, přípravy probíhají dle harmonogramu?
Jak to máš naplánované s posádkou? Budeš sám, se Sonjou, nebo nějací kamarádi?
Jak máš zajištěnou komunikaci, předpovědi? Možná by jsi mohl popsat svou výbavu.
Co se týká prezentace, pěkné stránky a je dobře že jsou. To k tomu patří. Ale natvrdo. Stále to jsou a budou stránky tzv. "jednoho muže". Je nabíledni, že návštěvnost v porovnání s nějakým slušně navštěvovaným (třeba naším) fórem, bude v řádu deseti až stonásobně menší. S tím nejde nic udělat. Nevím jak to máš naplánované, ale já bych stál o to, aby i zde objevovalo kde jsi, co děláš, jak se vede.
Naši čtenáři (my všichni) by jsme měli co číst a tvé výhody jsou nasnadě. Daleko větší publicitu a třeba i možnost pomoci, pokud by jsi se dostal do problémů a pomoc by jsi potřeboval. Tím samozřejmě nemyslím pomoc uprostřed louže. Tam si musíš pomoct sám.
Za mě mohu říct, že v rámci možností, jsem vždy ochoten pomoci.
Ne Jirko...Vidím,že Jsi nečetl ani to málo,co tam napsáno jesti...
Sonja nejede ale posádku mám skoro plnou.No a budou li možnosti,tak sem taky něco hodím.Jsou to sice stránky jednoho muže,ale na moři to byla taky pro mně věc jednoho muže.Do Francie odjíždím 1.10 2010 a doufám,že do dvou týdnu udělám věci,co je potřeba na lodi a položím ji na vodu.No...Cením si tvé nabídky pomoci,a nezbejvá než věřit,že ji nikdy potřebovat nebudu
Co se týče přípravy,tak se nějak speciálně nepřipravuju.Na lodi jsem trávil měsíce,nebo spíše roky a všechno co prozatím potřebuju tam tak nějak je a nedostatky budu řešit za pochodu a nebo se prostě nějak zařídím.Na moři toho opravdu moc nepotřebuješ.Jeden kompas(mám tři) GPS, pas a hotovo.Jidlo se dokupuje průběžně,plachty se plátaj taky tak a jestli budou technické potíže,tak mezbejvá než je řešit.A nebo to utopit a zbytek šlapat pěšky
Tak zatím zdar a sílu
howk
Monty
Sonja nejede ale posádku mám skoro plnou.No a budou li možnosti,tak sem taky něco hodím.Jsou to sice stránky jednoho muže,ale na moři to byla taky pro mně věc jednoho muže.Do Francie odjíždím 1.10 2010 a doufám,že do dvou týdnu udělám věci,co je potřeba na lodi a položím ji na vodu.No...Cením si tvé nabídky pomoci,a nezbejvá než věřit,že ji nikdy potřebovat nebudu
Co se týče přípravy,tak se nějak speciálně nepřipravuju.Na lodi jsem trávil měsíce,nebo spíše roky a všechno co prozatím potřebuju tam tak nějak je a nedostatky budu řešit za pochodu a nebo se prostě nějak zařídím.Na moři toho opravdu moc nepotřebuješ.Jeden kompas(mám tři) GPS, pas a hotovo.Jidlo se dokupuje průběžně,plachty se plátaj taky tak a jestli budou technické potíže,tak mezbejvá než je řešit.A nebo to utopit a zbytek šlapat pěšky
Tak zatím zdar a sílu
howk
Monty
Naposledy upravil(a) MontySail dne stř zář 15, 2010 10:24 am, celkem upraveno 1 x.
Jo. Přiznám se že jsem se díval na fotky
Sekci Co se chystá jsem objevil až teď
EDIT:
Tak to se už bohužel asi neuvidíme. V pátek jedu na 14 dní do HR...
Sekci Co se chystá jsem objevil až teď
EDIT:
MontySail píše:Do Francie odjíždím 1.10 2010 a ...
Tak to se už bohužel asi neuvidíme. V pátek jedu na 14 dní do HR...

Naposledy upravil(a) Anonym dne stř zář 15, 2010 10:27 am, celkem upraveno 1 x.
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Re: Monty versus MontySail
Renda píše:Nebylo by dobré používat původní nick, aby tu nevzrůstala entropie? (Vim, že to je otázka spíš pro moderátory resp. moderátorku.)
Tak koukám Rendo, že ty co nevíš, to nepráskneš.
Už je to dost dlouho, co sem Monty nepsal. Jak vidíš, tak všichni, až na tebe držíme hubu.
Tak to ber tak, že čo bolo, to bolo. Těrazky atd ... ... .
Nešťourej do vosího hnízda. Občas vyletí i sršni.
Já jsem na Montyho psaní docela zvědav. Tak jen piš Monty
alffa
Denis píše:Či majú u Denisa na Slovensku také bagetky neviem, nekupujem a nezaujíma ma to. Akurát som teraz zvedavý čo tam do toho cesta dávajú, že neupečená bagetka vydrží v pytlíku niekolko týždňov. A žiadne plesne, žiadne mikróby.
Kupujeme to Deni několik roků jako rezervu do špajzu, když náhodou dojde pečivo. V Kauflandu.
Opravdu žiadne plesně, žiadne mikróby. A bagety já teda můžu.

- TashonkaWitko
- aktívní jachtař

- Reputace: 8
simon píše:jako pecivo posledni zachrany to jde ... jako pecivo na pochutnani si to teda neni
ono co clovek to jina chut, ale tech bagetek se musim zastat - povazuji je za velmi chutne. Ale pozor - mluvim ted konkretne o tech co jsou na obrazku o prispevek vyse (s tim panakem). Delaji se v provedeni 2x 2 vetsi nebo 2x 3 mensi a kupuji je v Globusu. Obcas jsem z nouze v jinem obchode koupil nejake jine a subjektivne mi prisly vyrazne hnusnejsi
Jo jeste se mi osvedcilo je oproti navodu trosku "prepect" - vic minut, vetsi teplota.
Edit - ale imho zde zaciname byt trosku mimo tema
- ficcus
- zkušený harcovník

- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
ficcus píše:Monty, podivného tvorečka z Tvé videogalerky jsme minulý týden v Chorvatsku zachránili z pláže. Mám detailní foto i video ... někam to vystavím a snad TO někdo pozná![]()
Každopádně přeju šťastnou plavbu!
Ahoj
Monty, tak v tématu "vedle" došlo k rozuzlení. Ten Tvůj tvoreček je buď Aplysia punctata / Zej tečkovaný nebo Aplysia depilans / Zej obrovský / Mořský zajíc .