Tohle jsou více méně populistická hesla, která se omílají bez konkrétního srovnání. Většinou tak mluví lidé, kteří se za režimu neměli úplně špatně,
mají slušný příjem a bydlí ve svém domě. Těžko to takto pochopí lidé, kterým zrušili práci a široko daleko nic není, kteří nemají na "všimné" u doktora,
zrušili jim očkování dětí, nemají na to aby jejich děti jeli na hory, nebo na tábor, případně aby měli na dojíždění do školy, kterým je víc než 50 a nikdo
je nechce, kterým exekutoři zabavili kde co, kteří bydlí na vesnici a nic tam nejezdí a jako zemědělci nedostávají žádnou podporu. Tito a ještě mnoho
dalších ty problémy na hranicích a u cizích břehu určitě nemají. Vůbec se nezastávám komunismu ale bez nějakého objektivního srovnání s jinými
režimy v dějinách populisticky tvrdit, že to je to úplně nejhorší je dosti laciné. Co bude platná lepší možná lékařská péče, když na ni mnoho lidí nebude mít?
http://zpravy.idnes.cz/leky-do-50-korun ... domaci_abr
Loď snov ale špatných !!!!
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- ixxo
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 32
Dunaj vtedy
Škoda že debata na túto tému už skončila. Tiež mám pár zážitkov s tými na motorákoch a v zelených čapiciach aj so zelenými mozgami. Venoval som sa vtedy kanoistike a dosť intenzívne som trénoval. Hodne na veľkom Dunaji a občas sa stalo že som našiel nejakého utopenca. Keď som zavolal políciu tak som potom strávil celý večer spisovaním zápisnice, pri schopnostiach písať na stroji uvedených pánov to bola tortúra. Preto keď som videl utopenca tak som radšej prešiel na druhú stranu Dunaja. Raz som ale neodolal a keď som trénoval na zátoke vo Vlčom hrdle a keď som sa točil v ústí zátoky čosi ako utopenec plávalo po Dunaji. Tak som za tým vypádloval zo zátoky a práve oproti išla rakúska loď s dvoma šlepmi. Ako bolo vtedy zvykom sprevádzal ju hraničiarsky čln aby nedajboh niekto nechcel skúsiť slasti západu a zdrhnúť na šlepe do Rakúska. Keď som sa plavil okolo nich tak som na nich zavolal že tam pláve mŕtvola. Opušťák dostávali aj za takéto mimoriadne situácie ale keďže nemohli opustiť súpravu tak dali echo do prístavu a už som za chvíľu počul pohraničiarsky motorák. Kým som dobehol mŕtvolu boli pri mne a hákom sa snažili ju zachytiť. Keď sa železný hák zachytil povolila látka a vysypalo sa perie. Ona to totižto bola perina nasiaknutá vodou. Obával som sa že ten hák potom zapichne do mňa taký naštvaný vyzerel byť ten vojačik. Mne nezostalo iné len sa trepať nejaké štyri kilometre proti prúdu. Ale stálo to za ten pohľad na naštvaného vojačika ktorý sa už videl doma pri frajerke.
- lorddracula
- nováček na fóru
- Reputace: 0