MacGregor 65

Zde lze prezentovat lodě, které byste jednou chtěli mít nebo je považujete z nějakého důvodu za nej, nej ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

brin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

MacGregor 65

Příspěvekod brin » sob bře 17, 2012 1:57 pm

Tak toto je věc, kterou si pořídím na důchod až se rozvedu:-). Všechno prodám a potopím se i s ní...

http://www.guatemalariodulce.com/boat%2 ... l#pictures
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » sob bře 17, 2012 2:49 pm

A jestli by jsi měl zájem, tak si ji můžeš zkusit v Chorvatsku. 1.700€ za týden není zas až tak moc. To beru velikost / cena.

Někde tam píší, že max. na plachty 25 uzlů. No i kdyby 15, tak to bude pěknej frkot.....

Odkaz na charterovku ZDE.
brin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod brin » sob bře 17, 2012 2:51 pm

Moc díky, docela rád bych to zkusil. Protože předpokládám, že to vážně bude hukot. Můj rekord je na bavarce 38 cca 7 uzlů :-).
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » sob bře 17, 2012 6:29 pm

Trochu jsem četl, hledal a díval se na tuhle lodičku. Nějakej amík s ní jel závod a nárazově se dostal přes těch 25 uzlů.

To musí být svezeníčko 8)

Tak to si nechci nechat ujít. Poslal jsem to mojí posádce a uvidím jak se s tím popere......

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7CLuMO19Sp0[/youtube]
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » sob bře 17, 2012 7:05 pm

Papageno stála v Sukošanu kompletně vyhořelá, pak ji opravili a koukám, dodnes jezdí. :shock:
Někde bych mohl najít fotky, ale na papíře, tenkrát ještě nebyl digitál.
smucek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Re: MacGregor 65

Příspěvekod smucek » sob bře 17, 2012 9:22 pm

brin píše:Tak toto je věc, kterou si pořídím na důchod až se rozvedu:-). Všechno prodám a potopím se i s ní...

http://www.guatemalariodulce.com/boat%2 ... l#pictures

Brine a co říkáš této http://www2.best-boats24.net/cs/koupit- ... oa-mask=69
brin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod brin » sob bře 17, 2012 9:41 pm

No, to by taky slo:-) Nicméně je skoro 2 x dražší a taky 25 m už mi připadá skoro moc:-) I když máš pravdu jsem zvyklej i na větší... Nicméně do týhle se náklad naložit nedá:-) A ládovny asi nic moc:-). Ale jinak je nádherná a pokud se poštěstí, tak vás všechny pozvu...:-)
smucek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod smucek » sob bře 17, 2012 10:13 pm

Už se těším. :clap: :clap::clap::clap::clap:
brin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod brin » sob bře 17, 2012 10:38 pm

Mimochodem neznáte někdo moji bývalou lodičku, československou Bratislavu? Plavil jsem se na ní kolem koule:-) Když mi bylo 5,5 roku:-)

p.s. posléze ji kožený prodal parchant
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » ned bře 18, 2012 3:41 am

Ten Mc Gregor je nádherná loď (a to i přesto, že je to kelímekj od jogurtu :) )
Ani nové nestály v e své kategorii ranec.
A to svezeníčko...
Myšák
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » ned bře 18, 2012 9:57 am

Ta loďka není ze sériové výroby, udělá se cca 100ks jednou za 8 let a teď testují 70´.. Zdroj zde.

These are photos of the MacGregor 65, one of the fastest and most beautiful sailing yachts ever built.

Over an 8 year period, MacGregor 65 Corporation built 100 of these magnificent yachts. During it's production run, it was the best selling large yacht in the history of sailing.

The MacGregor 65 holds many long distance sailing records. It was also one of the finest long distance cruising yachts ever built.

In 1995, when MacGregor Yachts first became swamped with orders for the newly introduced MacGregor 26, the 65 was taken out of production to devote MacGregor's entire five acre site to the production of the 26.

The 26 is still selling beyond our wildest dreams, and we will continue to concentrate on production of the smaller boat in order to meet the huge volume of orders.

MacGregor 65 Corporation is, however, continuing to develop and engineer a 70' version of the 65. Two of the new 70's have been built, and are being actively sailed and tested.

In future years, the big boat, the MacGregor 70, will again be coming off the MacGregor 65 Corporation production line.
Gimond
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gimond » ned bře 18, 2012 10:31 pm

Ahoj!
S s/y PAPAGENO, typ Mc Gregor 65 mám osobní zkušenost z r.2002, kdy jsem na ní několik měsíců "skiproval" Je to dělo!
Rychlost naměřená před generální opravou v r. 2001 - na bočák v bóře v Zadarském kanálu 22,4 Kn, mnou dosažená 18,3 Kn, na zadobočák.
Spolu s majiteli, Chorvaty českého prapůvodu bratry Palečkovými jsem se zúčastnil populární regaty BARCOLANA v Terstu, kde jsme proháněli, s "porculánem"z jedné italské investiční banky i leckteré profíky!
Historie této lodi, hlavně její znovuzrození po totálním vyhoření by stálo za samostatnou stať. Má-li někdo zájem dozvědět se více o lodi a majitelích, rád zodpovím soukromou zprávou.

Zpět na