tu zatím diskuze není.
Nová informace: Kniha jde do distribuce 31.3.

Předmluvu ke knize napsal David Křížek, který ji také dne 18.4. ve 12:00 na výstavě Lodě na vodě pokřtí!
Ukázka:
http://files.ifp-publishing.cz/20000009 ... ow_res.pdf
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
JardaF píše:Pro info - ta slečna je Sachmet - známá také zde na fóruVelký dobrodruh (tedy dobrodužka) její líčení pořízení lodě a přeplavba holandsko - řecko mmj skrz kanály - doporučuju k přečtení.
Je to tady na fóru někde.
lynx píše:Dodávám ještě jednu připomínku, protože se jedná o terminologickou nepřesnost, která by někoho mohla splést:
V knize se na několika místech (např. str. 32 a 36) vyskytuje pojem zvlněná tlaková níže. Byl jsem na pochybách o správnosti tohoto výrazu už v době psaní recenze, ale raději jsem výraz nejdřív konzultoval s profesionálním meteorologem.
V české meteorologické terminologii se takový výraz nevyskytuje. Předpokládám, že došlo k posunu významu.
lynx píše:Dodávám ještě jednu připomínku, protože se jedná o terminologickou nepřesnost, která by někoho mohla splést:
V knize se na několika místech (např. str. 32 a 36) vyskytuje pojem zvlněná tlaková níže. Byl jsem na pochybách o správnosti tohoto výrazu už v době psaní recenze, ale raději jsem výraz nejdřív konzultoval s profesionálním meteorologem.
V české meteorologické terminologii se takový výraz nevyskytuje. Předpokládám, že došlo k posunu významu.
sirt píše:Ahoj,
Jezdím prozatím hlavně na Jadran, kde si s počasím moc hlavu nelámu, ale přesto bych si chtěl pořídit nějakou dobrou knihu o meteorologii a studovat. Mohl by mě někdo prosím doporučit nějakou dobrou knihu?
Předem díky.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host